Şimdi Ara

*QOSMIO X305 TR'de ilk(Satışa sunuluş 25.07.08-Alış 01.08.08)Resim eklendi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
268
Cevap
0
Favori
19.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: rockype

Açıklaman için cok tesekkür ederim. kafamdaki soru işaretlerini giderdin. kuzenime soyledim x305 alıyor tabi arastırıyor kdv olayını. dahil $1700 buluyor senin aldıgından 300 daha pahalı bakalım bulabilirse bende Toshiba qosmio X305 li olacam, şimidden heceyanla bekliyorum.

*amerikada bi tanıdığım var ama kendi getiremez. kargoyla yollayabilir. böyle olunca türkiyeye girişte vergi alınır mı acaba.

*amerikadaki mağzalardaki indirimleri öğrenebilcek bi site falan var mı?

*alıcak olan kişi bilgisayardan pek anlamıyor. alırken yapabileceği işlemler nedir. windowsu orda mı kuruyolar mesela. hem 32 hem 64 bit orjinal vista birlikte mi veriliyo?

*windows türkçeleştiriliyo mu?

*işlemcinin düşüklüğü hissediliyo mu. ısınma var mı.

*bu daha özel bi soru. ipod bedevaya geldi demişsiniz. o nasıl oldu

bu konuyu okuyunca sizin bu laptobu alacaklara yardımcı olduğunuzu gördüğüm için bu kadar çok soru sordum kusura bakmayın.
    teşekkürler...

• Problem değil ne demek.soruların cevaplarına gelince

1- Gümrükte takılabilir.Geçse bile astarı yüzünden pahalıya gelebilir.

2-www.bestbuy.com ,http://www.newegg.com , http://www.jr.com

3-Windows kurulu geliyor herşey yüklü kutusunda teslim ediyorlar.Sadece kutusundan çıkarıp genel bi kontrol yapılıyormuş.mesala bestbuy ın mağazalarında test bilgisayarları varmış, orda yetkili kişiler tarafından her türlü teste tutuyorlarmış, 1 saati geçik bilgisayarı test etmişler kardeşimle yetkili kişi.

4-Hayır türkçe vista gelmiyor.Burda vista yükleyebilirsin fakat recover hdd sinden yararlanamazsın.Recover hdd cdsinde hem vista 64bit home premium hem 32 bit home premium geliyor.Bence o kadar önemli değil.sonuçta ikiside bedavaya geliyor resmen hem de orjinal

5-Ben hiç hissetmedim,hissetmememin sebebi işlemciye yük bindirecek işlemler yapmadım.hep oyun.Bi site var can you run it diye orda yeni çıkan oyunların özellikleri yazıyor.hep işlemciden dolayı teste kalıyordu.Ama o oyunları indirip yüklediğimde hemen hepsiyle full ayarlarla oynadımçYani işlemci o kadar önemli değil.Kardeşime hatta işlemci düşük dedim.Bana çok kızdı.kaç kere diyecem dedi sana işlemci oyunlarda önemli değil diye.al işte hepsini full ayarlarıyla çalıştırıyosun dedi.boşuna mı okuyoruz bilgisayar mühendisliğini diyor.Sana son kez söylüyorum oyun için işlemci önemli dğeil diyor.Çok az bi etkisi var diyor.Sana şimdi o kadar çok açıklama yaparım ki anlamazsın diyor.Yani kardeşime güvenmeyecemde kime güvenecem.O kendisi için macbook aldı 2.5 ghz 256 mb paylaşımlı ekran kartı intelin,işlemciye yük bindirecek program ve yazılım yaptığı için.Hatta ve hatta mit Üniversitesinde google da staj yapan bi arkadaşı var.o bile aynı şeyleri şöyledi.hepsi satış stratejisi diyor.system gereksinimleri hazırlanırken diyor.

6-Apple'ın kampanyası vardı amerikada o bitti artık.Üniversite öğrencilerine macbook alana ipod touch 8gb bedavaya geliyordu.

Son kez kampanyaları çok iyi takip etmen lazım verdiğim siteler abk birde amerikadaki arkadaşınızda kampanyalara dikkat etmesi lazım,senden çok ona iş düşüyor.
    kardeşim hangi eyaletin hangi şehirinin hangi bölgesinde vergi alınmadığını kadar araştırdı.Sonuç x305-q701 ve ipod touch 1399 dolar.
    quote:

Orjinalden alıntı: halukilhan

ben de sizin laptopdan almak istiyorum.

*amerikada bi tanıdığım var ama kendi getiremez. kargoyla yollayabilir. böyle olunca türkiyeye girişte vergi alınır mı acaba.

*amerikadaki mağzalardaki indirimleri öğrenebilcek bi site falan var mı?

*alıcak olan kişi bilgisayardan pek anlamıyor. alırken yapabileceği işlemler nedir. windowsu orda mı kuruyolar mesela. hem 32 hem 64 bit orjinal vista birlikte mi veriliyo?

*windows türkçeleştiriliyo mu?

*işlemcinin düşüklüğü hissediliyo mu. ısınma var mı.

*bu daha özel bi soru. ipod bedevaya geldi demişsiniz. o nasıl oldu

bu konuyu okuyunca sizin bu laptobu alacaklara yardımcı olduğunuzu gördüğüm için bu kadar çok soru sordum kusura bakmayın.
    teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kernell -- 9 Eylül 2008; 12:45:02 >

• Uzun bir araştırmanın ardından ben de x305 aldım allahın izniyle yarın elimde hp hdx 9250 ile toshiba x305 arasındaydım ama x305 farkla önde.............
    bu topic bana çok yardımcı oldu ve kernell arkadaşımın söledikleri
    TOSHIBA QOSMIO X305-Q701 Genuine Windows Vista® Home Premium (SP1, 64-bit), Core 2 Duo P7350 2.0 GHZ 1066MHZ Centrino2 3MB L2 , Nvidia 9700m GTS 512 DDR3 Max 2303MB,4GB DDR3 PC3-8500 DDR3 1066MHz SDRAM, 200GB 7200RPM, Regza Link (HDMI-CEC) 1080P Output, 17.0" widescreen WXGA+ with TruBrite® Technology 1440x900, DVD-SuperMulti (+/-R double layer) with Labelflash™ PIONEER, Built-in 4+1 harman/kardon® speakers with subwoofer, Altec Lansing 2+1
  • hayırlı olsun güle güle kullan.ben hakikaten çok memnunum seninde memnun kalacağından eminim.tekrar güle güle kullan.yanlız şuna üzüldüm ipod touch bedavaya geldi daha 30günlüktü yeni modelini çıkardılar haha.hem speaker hem de ses tuşu koymuşlar yanına hehe.olsun bedavaya gelmişti zaten
    quote:

Orjinalden alıntı: ufuk_k_93

Uzun bir araştırmanın ardından ben de x305 aldım allahın izniyle yarın elimde hp hdx 9250 ile toshiba x305 arasındaydım ama x305 farkla önde.............
    bu topic bana çok yardımcı oldu ve kernell arkadaşımın söledikleri

• salla beleş ipod touch daha ne olsun msn werirmisin takıldığım bişey olursa sorarım kernell
    TOSHIBA QOSMIO X305-Q701 Genuine Windows Vista® Home Premium (SP1, 64-bit), Core 2 Duo P7350 2.0 GHZ 1066MHZ Centrino2 3MB L2 , Nvidia 9700m GTS 512 DDR3 Max 2303MB,4GB DDR3 PC3-8500 DDR3 1066MHz SDRAM, 200GB 7200RPM, Regza Link (HDMI-CEC) 1080P Output, 17.0" widescreen WXGA+ with TruBrite® Technology 1440x900, DVD-SuperMulti (+/-R double layer) with Labelflash™ PIONEER, Built-in 4+1 harman/kardon® speakers with subwoofer, Altec Lansing 2+1
  • Herkese merhaba. Kernell kardes bende bu laptoptan aldim. Bana 14 Agustos 2008 de geldi. Bende cok memnunum. Seninle laptop uzerine sohbet edelim. su anda evden cikmak durumundayim. ilk karsilasmamizda konusalim.

*QOSMIO X305 TR'de ilk(Satışa sunuluş 25.07.08-Alış 01.08.08)Resim eklendi

3 tane görmüş olduğunuz yerler.Biri ekran kartı fanı,biri içeri hava akımını sağlayan fan diğeri de subwoofer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kernell -- 11 Eylül 2008; 11:03:35 >

• Kernell ve diğer arkadaşlar bu toshiba x305 i nasıl türkçe yapıcaz bi bilgi werirmisniz???
  • nasıl yani türkçe,neyi yapacaz,windowsu mu klavyeyimi
  • windowsu türkçe yapamazsın.ingilizce geliyor zaten.64bit olarak.anca internetten türkçe vista indirecen, format atıp türkçe vistayı yükleyeceksin.

Ama bak format atmadan önce öncelikle recover hdd cd'si yaratcaksın.masaüstünde yüklüdür o program recover hdd creator diye.ordan cdye kaydet.ilerde belki 64 vistayı kullanmak istersin bide bu işleme ek driver and aplication cd'si yaratman lazım.

@Kernell sana da sorum olacakdı.

Sen bunu ''bestbuy'' mağazasından mı aldırdın kardeşine? Yoksa başka bir mağazadan mı?
  • bi de sen ingilizcemi kullanıyorsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: rok54

Bu arada resimler çok güzel. İnşallah bende x305 alıcam arkdasa ulaşamadım daha...

@Kernell sana da sorum olacakdı.

Sen bunu ''bestbuy'' mağazasından mı aldırdın kardeşine? Yoksa başka bir mağazadan mı?

evet bestbuydan aldırdım

Orjinalden alıntı: ufuk_k_93

bi de sen ingilizcemi kullanıyorsun

evet ben ingilizce kullanıyorum.Hiçbir sorunla karşılaşmadım

1-masaüstünde Toshiba Recovery Disc Creator olması lazım.ordan recover hdd ve aplication and driver cdsi yaratman lazım.tüm sürücüler orda çünkü
  • İngilizce windows vista ile geliyor ama vista dvd de kayıtlı değil (hdd de kayıtlı onu toshiba recover hdd creator programıyla dvd ye yazıcan). Eğer ing kullanmak istemezsen biryerden bulup tr vista yüklersin
    Yani içindeki orijinal vistayı yedekle sonra format mı atarsın ne yaparsın sana kalmış sonuçta orijinal vista

Orjinalden alıntı: rok54

İngilizce windows vista ile geliyor ama vista dvd de kayıtlı değil (hdd de kayıtlı onu toshiba recover hdd creator programıyla dvd ye yazıcan). Eğer ing kullanmak istemezsen biryerden bulup tr vista yüklersin
    Yani içindeki orijinal vistayı yedekle sonra format mı atarsın ne yaparsın sana kalmış sonuçta orijinal vista

ha ağzına sağlık oruc oruc cümle kuramadım benim 3 cevapta verdiğimi 1 cevapta verdin eyvallah.çok acıktııııııııııııııııııııım :)
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.