Şimdi Ara

*QOSMIO X305 TR'de ilk(Satışa sunuluş 25.07.08-Alış 01.08.08)Resim eklendi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
268
Cevap
0
Favori
19.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: kernell

quote:

Orjinalden alıntı: mekmaster

ya birinin işlemcisi daha yüksek,arkadaşımızın anlattığı gibi ddr3 işlemci farkını kapatabilirse füşünmeden x305 alıcam,yok işlemcisi yüksek olan daha iyi derseniz f55 alıcam,yardım lütfen arkadaşım amerikada benden haber bekliyor,oyun oynarım da pc yi sadece oyun için almıyorum,mühendislik projeleri için fln..ama duyduğum bişey var ne kadar oyun iyi oynarsan grafik programlarını da o kadar iyi çalıştırır,bu nokta kafamı çok karıştırıyor..son olarak da ekran büyüklüğü ve ses kalite si x305 daha iyi...lütfen birileri soruma cevap verirse çok memnun olurum..teşekkürler

ama duyduğum bişey var ne kadar oyun iyi oynarsan grafik programlarını da o kadar iyi çalıştırır demişin öyle değilmiş ben google oyun için işlmecimi ekran kartımı yazdım çokğu yerde ekran kartı ve ram cevabını aldım.İşlemciye dayalı HD FİLM,PROJE, YAZILIM, GRAFİK İÇİN işlemci daha çok önemliymiş.Benim kardeşim program yazdığı için kendine 2.5 GHZ LIK MACBOOK ALDI.GRAFİK KARTI O KADAR İYİ DEĞİL.yani ihityacınız kullanım alamnınız önemli.Senin yapacağın o projeler oyunlar gibi karmaşık değil.Ama oyun yazsaydın garfik kartı çok önemliydi.Senin ihityacın bence F55.dEDİĞİM GİBİ OYUN OYNAMAK İÇİN ALIYRUM X305İ EKRANI SESİ DAHA İYİ.F55in ekranında bu zevki alamam.Teknik uzmanların dediği F55-Q503 İLE X305-Q701 MODELİ hemen hemen aynı performansı sergiliyomuş.oyun için X305'İ multimedya için F55' İ ALIN DEMİŞ ADAMLAR.bu arada o işlemcilerde ki hız farkına overclock yapanlar anlarmış.kardeşimin dediğine göre biosta overclock ayarları mevcutmuş x305te.bak ben örneklerle bişey açıkladım bu benim kendi fikrim

Benimde fikrim şu, F55-Q503 Modeline 1700 dolar vereCğime (Fiyatı arttıran tek şey Garmin GPS), X305 MODELİNE 1400 DOLAR VERİRİM DAHA İYİ.çÜNKÜ

1-X305te DDR3 var.Upgrade gerek yok---------------F55' te DDR2 var ilerde upgrade lazım 274 dolar(4gb ddr3 fiyatı bu nette-Corsair)
    2-F55' te 2.5 ghz hızında işlemci var upgrade gerek yok bence --------------- X305' te 2.0 var ön bellek di,ğerine oranla düşük.Upgrade gerek olabilir ilerde ona da en fazla 600 dolar diyorum.(bilerek bunun fiyatını arttırdım ki tarafsız olduğum anlaşılsın)
    3- Oluşan yeni maliyet
    F55-Q5023-------- 1700+270=1970 dOLAR
    x305-q701-------- 1400+600=2000 Dolar

Sadece Ram'i upgrae yapıp 1970dolar ödemek mi avantajlı yoksa işlemi upgrade yapıp 2000dolar ödemek mi.Yanlışmıyım

kısacası DAHA AZ MALİYETLE ileride upgrade yapmaya müsaiT Olan alet X305.UPgrade yapcaksam bile X305E YAPARIM KASASI DAHA BÜYÜK.eKSTRA FANI VAR.bEN SENİN YERİNDE OLSAM OYUN OYNAMAYACAKSAM F55 ALIRIM.

Bİrde şu; Ya adı üstünde zaten X305 oyun için tasarlanmış.Eğer f55te oyun için tasarlansaydı emin olun DDR3 ram koyarlardı.F55'E çok yönlü multimedya aracı diyorlar.Ama X305 gaming için tasarlanmış Ekstaradan soğutma için fanlar include edilmiş.Bunun bi de sonbaharın sonuna doğru başka modelleri çıkacak 4 tane 3500 dolardan bahsediyorlar.x305-Q702,703,704 diye modelleri çıkacak.

DDR3'ten alınan performans her zaman daha yüksektir.Eminm olduğumuz tek noktayı size söyleyeyim.Vista puanları.X305'in vista puanı işlemci ve ram de 5.2 ve 5.9 ama F55-Q5023 İŞLEMCİ ve RAM PUANI 5.1 ve 5.7.

Siz bilirsiniz bu iki modelin hangi amaçlarla kullanılacağını belirttim.Biri Multimedya aracı bi de Gaming aracı.Ben demiyorum herkes bu şekil söylüyor.Sitelerde bile böle yazıyor.İhtiyacınız göre karar verin.Benim fikirlerim bu kadar.Ama şunu unutmayın arkadaşlar F55-Q503 Modeli ağustosun 20sinde satışa sunulacak DENİLİYORMUŞ.sadece bazı mağazalarda gösteriliyomuş ama satılmıyomuş.F55-Q502 MODELİNİ İSE HİÇ DÜŞÜNMEYİN BENCE YARAMAZ

• x305 modeli en çok tutulan model şu an için ama bence en büyük ayrıntıyı gözden kaçırıyoruz taşınılabilirliği şu an için 15.4 inch bu performansta makine bu fiyata dünyada çok nadir benim belirtmek istediğim nokta bu. Tercihler kişiden kişiye değişir ben sadece farklı bir açıdan bakmak istedim ve benchmarklar ve incelemeler tam anlamıyla yok bu yeni çıkan üçlü için. Bu yüzden söyledim bunları kimseyi suçlamak veya başka bir niyetim yoktu.
  • ama dikkat et iki tane f55 var
    1-F55-Q503 (Alacaksan bundan al kardeş x305 ile yaptığım karşılaştırmalarda bunun üzerinden gittim)
    2-F55-Q502 (BUNU SAKIN DÜŞÜNME YARAMAZ)

bu ifade biraz iddaalı olmuş bu iki makine arasında çok büyük performans farkı yok 502 bana göre çok fazla mobil avantajlara sahip diğerine göre saptamamda bu yöndeydi.
  • diğer bir fakr daha eğer vista kullanacaksan 200gb lık bir hard disk 7200 rpmde olsa sana çok küçük gelecektir buda küçük ayrıntılardan biri.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gokhankahya

diğer bir fakr daha eğer vista kullanacaksan 200gb lık bir hard disk 7200 rpmde olsa sana çok küçük gelecektir buda küçük ayrıntılardan biri.

bunun bende farkındayım. ama elimde taşınabilir 1 terebaytlık external hard dirve var.x305te eSATA girişi var.yani ikinci bir hard disk olarak görüyor 1 terebaytlık hard diski.Allahtan fazla büyük değil.sadece fiş olayı sorun olabilir.

Bence 502 alacağıma 503 alırım daha iyi demek istiyorum. 503 daha güçlü.502'nin bi ekstrası yok 503ten.Bence bayağı bi fark var.
    1-Ekranlar aynı
    2-grafik kartı aynı
    3-503ün işlemcisi daha güçlü
    4-503te 4 gb ddr2 ram var
    5-503te 7200rpmlik 2 tane 200gb hard disk var.

502 satışa sunulmuş, 503 eylülde satışa sunulacakmış.

Benim için taşınabilirlik problem değil.benim gibi düşünen arkadaşlar x305 alabilir diyorum.Ama senin anakart incelemen çok faydalı oldu.Senin gibi düşünenlerde gönül rahatlığı ile f55 alabilirler.o da çok kaliteli.
    Dediğim gibi oyun için X305 ALIN,Multimedya için F55 ALIN DERİM.kARDEŞİM f55te çok karizma duruyor dedi BİLGİNİZE.Ama x305te fazladan 2 tane fan varmış arkadaşlar.Oyun için tasarlandığı belli
    Eğer almak isteyen arkadaşlar bu konuyu baştan aşaıya sıkılmadan okusun derim bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kernell -- 2 Ağustos 2008; 22:56:59 >

• Artık olan oldu kardeşim almış zaten X305.Haftaya gelecek,2 hafta içinde incelemesini yaparım.Eğer memnun kalmadıysam buraya yazarım arkadaşlar merak etmeyin.Dediğim gibi kardeşim iki modeldede oyun oynamış bana x305 oyunj için daha iyi dedi.
  • Oyun için işlemcimi ekran kartı mı? sorusuna cevap

F55-Q503 VE X305-Q701 Modelleri arasında karar veremeyenler için

http://forum.donanimhaber.com/m_25286564/tm.htm

Arkadaşlar çok güzel bi bilgi daha.Oyun için işlemci mi, ekran kartı mı sorusuna çok iyi bir cevap.Ben burdan multimedya,program yazma,yazılımcılık için işlemcinin daha önemli olduğunu anlıyorum.Oyun içinde EKRAN KARTI VE RAM önemli.Çoğu yerdede oyun için ekran kartı ve ram önemlidir diye yazıyordu zaten.defalarca yazdım.

Google oyun için işlemcimi ekran kartımı diye yazın çok detaylı bilgiler çıkacak.

Oyun için x305-Q701
    Multimedya,yazılım,programcılık vs. F55-Q503

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kernell -- 3 Ağustos 2008; 1:17:38 >

• sen laptopu alınca bir bak ve ilk izlenimlerini paylaş bizimle ben ona göre sipariş vericem
    Canon vixia hf20
    Panasonic dmc tz10
  • quote:

Orjinalden alıntı: gokhankahya

başka bir ayrıntı eğer 64 bit vista kullanmıyorsanız 1 gb ram büyük ölçüde faydası yok 1 gb 3gb üstü ram desteği 64 bit vista ve yeni 64 bit programlar için tasarlanmıştır bilginize.

Turbo cache olan go7300 ve üzeri ekran kartlarında ekran kartına atadığı ram miktarı artıyor sp1.0 vista 32 bitte. Yani 2X1 gb a nazaran bir çözünürlük üstü oynatıyor kasmadan call of duty de 4 gb olunca. Denedim gördüm ama 64 bit vista ile de crysis te falan aşırı performans artışı oluyor. Bir de bende 200 gb 7200 var (üzerindeki kendi 250 gb 5400 deviri söktüm usb kutu alarak harici hdd olarak kullanıyorum)hem vista 64 bit kudum hem de xp home edition (30 gb a 170 gb gibi) gayet yeterli 200 gb(içinde crysis call of duty4 mediveal total war falan yüklü, lost 4 . sezon bayağı da mp3 olmasına rağmen hala da yer var. Yani normal bir kullanım için gayet yeterli 200 gb. Ama içine hd blue ray filmle falan dorduracaksanız yetmez harici hdd alın.
    AOC E2352PHZ, SilverStone Raven RV03, İ7-960&CNPS8700NT,Asus Rampage III gene, 6GB (3x2048MB) T/C Kit PN -OCZ3P1333LVA6GK ,Gigabyte GTX570 SOC, WD6000HLHX, HPC-450watt-H12S, ZM-MFC1 Fan cont, Sony/Nec DVD RW 7170 SATA, Acer AS5920G-602G25MN üzerine T9500_2X2gb Ocz 4-5-5-13_WD Scorpiablack 16Mb 7200rpm 320gb hdd_ 256Mb 8600GT

• Graphics Memory
    2303MB total (64-bit): 512MB GDDR3 discrete memory + up to 1791MB shared memory w/NVIDIA® TurboCache™ technology

dediğim olay şu 1791 mb değeri. 800 küsurda kalıyordu sanırım (tam hatırlamıyorum) 2X1gb varken. Bir de şu ddr2 ddr3 olayında 2 ramın de takılabilmesi fiziksel açıdan kombo bir anakart yoksa laptopun (ki hiç duymadım) birbirine uyması mümkün değil, yani ya ddr2 lidir ya da ddr3 lüdür ddr2li laptop alıp ta ddr3 ram çalışabileceğini hiç sanmıyorum(çünkü takılma yerleri tırnakları falan farklıdır karıştırıp takılmasın diye, ayrıca çalışma voltajları da farklıdır. Ddr2 çalışma voltajına ddr3 takılabilseydi bios dan ram voltaj ayarı falan yapmak lazımdı(ki laptopların pek öyle dtaylı bios u yok) yoksa yanar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nm1 -- 4 Ağustos 2008; 13:17:20 >
    AOC E2352PHZ, SilverStone Raven RV03, İ7-960&CNPS8700NT,Asus Rampage III gene, 6GB (3x2048MB) T/C Kit PN -OCZ3P1333LVA6GK ,Gigabyte GTX570 SOC, WD6000HLHX, HPC-450watt-H12S, ZM-MFC1 Fan cont, Sony/Nec DVD RW 7170 SATA, Acer AS5920G-602G25MN üzerine T9500_2X2gb Ocz 4-5-5-13_WD Scorpiablack 16Mb 7200rpm 320gb hdd_ 256Mb 8600GT
  • Klavye Türkçe olmuyor değil mi?
    Canon vixia hf20
    Panasonic dmc tz10
  • Şu an elimde.Acayip hızlı.
    1- aynı anda filmi convert ederken, hem nette gezindim,hem 1080p lik film izledim.bir de mp3 açtım birde internal hard drive esata ya bağladım bilgisayara bşilgi attım bi kere bile kitlenmedi.çok rahat açıyor hepsini aynı anda.
    2-CRYSIS'i yamalarını yükledikten sonra çok yüksek ayarlar değilde yüksek ayarlarda oynadım.hiç yavaşlama yok gayet akıcı
    3-Race driver grid de tüm ayarları en yükseğe getirdim.çok akıcı.yavaşlama yok
    4-call of duty modern warfare de tüm grafikleri açtım.o da çok akıcı kitlenme hiç olmadı

Ben çok memnunum arkadaşlar hemde 1399 dolara aldım.Şu andaki izlenimlerim bunlar.Dediğim gibi senin dediğin o modeller kat kat pahalıdır.

arkadaşlar üst tarafta yazdığımın 1. maddesine bi de call of duty açtım aynı anda.gene ufak bi tekleme yok.grafikler full de
  • Benim bildiğim yurt dışından teknolojik ürünlerin hemen hemen hepsi 1 senelik uluslararası garantisi var.ama aldığınız yerde 150-200 dolar daha fazla vererek 2 veya 3 yıllık garanti paketlerini alabilirsiniz.isterseniz aldıktan sonra bile toshibanın sitesinden bile garantiyi uzatmak için para ödeyebiliyosunuz.ipod touchda 1 senelik macbookta 1 senelik international garantisi var. babam almanyadan dikiş makinası aldı o da 1 senelik uluslararsı garantisi vardı.garanti sözleşmesinde aksi yazmadığı suretle tabi.bazılarında 2 senelik oluyor.

http://explore.toshiba.com/laptops/qosmio/F50/F55-Q503

Dostum bu ürünü Amerikadan Peşin 1700 USD'ye alma imkanımız varmı?
    Yardımcı olabilirmisin?Notebooka hayran kalmamak elde değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkoglu777 -- 13 Ağustos 2008; 13:09:55 >
  • arkadaşım o fiyata alabilirsin ama vergide ekleniyor 170 dolar.vergi alınmayan eyaletten alman lazım.boston mesala.eylül ortasında satışa sunulacakmış tarihi ileri atmışlar mail geldi. f55-q503 modeli için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kernell -- 13 Ağustos 2008; 13:39:45 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.