Şimdi Ara

Q8300 VS G2030(lütfen içeri öneri)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bende q8300 işlemci var her işimi görüyordu zaten sadece internete girmek için ve düşük oyunlar için kullanıyorum

anakart arızalandı(5 dk da anca açılıyor)

ramim 4 gb ddr3 ram

acaba işlemcimi satıp bu anakartı alıphttp://www.n11.com/asrock-b75m-gl-b75-lga1155-ddr3-1600mhz-anakart-P10508264 üzerine de g2030 u taksam performansta düşüklük hissedermiyim acaba ?q8300 e göre

q8300 ü 120 tl ye satsam 150 de anakart=270 tl

g2030 =150 tl +asrock =110=260 tl

evet beyler siz olsanız hangisini tercih edersiniz yorumlar çok önemli yarın alacağım çünkü

eski 2008 sistemi mi yoksa 2013 mü

• performansta dusukluk yasarsin tabi g2030 dedigim pentium degil mi cift cekirdek.belki nete girmek ve basit oyunlar oynamak icin kullandigindan abarti farketmeyebilirsin.anakarti ikinci el bulamiyor musun 8300'e uygun.

https://ibb.co/JFcsQyQL
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

performansta dusukluk yasarsin tabi g2030 dedigim pentium degil mi cift cekirdek.belki nete girmek ve basit oyunlar oynamak icin kullandigindan abarti farketmeyebilirsin.anakarti ikinci el bulamiyor musun 8300'e uygun.

hocam g2030 un testlerine baktığımda baya şaşırdım işlemciyi kullanan arkadaşlar bilir şuan açmadığı oyun yok sanırım hd7770 ile (tabi son ayarlar değil ) :)

hocam malesef ramim 4gb kıngston ddr3 olduğu için malesef bulamıyorum hocam sıfır buldum o da foxcon marka ve yorumları pek iyi değil ne yapacağımı şaşırdım

ivg bridge yeni sistem ya hocam usb 3,0 a ve sata 3 e kavuşacağım ileride elim biraz bollaşınca ssd de almayı düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pvp_headshot -- 16 Şubat 2014; 23:08:46 >

• pvp_headshot kullanıcısına yanıt
    Eğer gelecekte intele yatırım yaparım diyorsan g3220 lga 1150 soket alman iyi olur. Performans olarak g2020 kullanıcısıyım amd tarafında HD7770 nvidia tarafında gtx650 ile iyi performans veriyor. İlerleyen zamanda i3,i5 veya i7 terfi açısından mantıklı bir platform.

Orijinalden alıntı: Roledayz

Eğer gelecekte intele yatırım yaparım diyorsan g3220 lga 1150 soket alman iyi olur. Performans olarak g2020 kullanıcısıyım amd tarafında HD7770 nvidia tarafında gtx650 ile iyi performans veriyor. İlerleyen zamanda i3,i5 veya i7 terfi açısından mantıklı bir platform.

anladım hocam yorumun için çok teşekkürler sanırım artık bir üst seviyeye atlama zamanı geldi

bu ikisi uygun mu hocam

http://www.n11.com/intel-pentium-g3220-300ghz-lga1150-islemci-P16033536
    http://www.n11.com/asrock-h81m-dgs-h81-lga1150-ddr3-1600mhz-anakart-P16944600

şimdiki q8300 ü sistemden daha fazla performans alırmıyım

şimdiden yorumunuz için teşekkürler

• Hemen hemen ayni performansi verir. Daha az enerji yakar mimari yeni oc potansiyeli yuksek. Biraz oc bilginiz varsa 3.5 ghz de rahat kullanirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hemen hemen ayni performansi verir. Daha az enerji yakar mimari yeni oc potansiyeli yuksek. Biraz oc bilginiz varsa 3.5 ghz de rahat kullanirsiniz.

anladım hocam o zaman yeni mimariye geçeyim q8300 ü satabilirsem hem 3,0 ın hem de ssd takarak inş ileride sata 3 ün de tadına bakacağız inş

Tekrardan yorum için teşekkürler
    Rica ederim. Ssd bence bir sistemin olmazsa olmazi. Benim icin ilk akla gelen parca ssd tadina baktiktan sonra.

Rica ederim. Ssd bence bir sistemin olmazsa olmazi. Benim icin ilk akla gelen parca ssd tadina baktiktan sonra.

Bu sene okul bitiyor inş malum şimdi öğrenciyiz bütçe sıkıntılı tekrardan teşekkürler hocam
    AMD FX 8350 4.84 GHZ 16 MB CACHE-- ASUS R9 290X 4GD5-- SAPPHİRE HD 5850 1GB EXTREME-- ASUS M5A99FX PRO R2.0 990FX / SB950-- 2*4 GB G SKILL 1600 MHZ-- SAMSUNG 840 EVO 250 GB SSD DISK--- CORSAIR CARBIDE 400R--- SEASONIC (X SERİES)750 W 80 GOLD--COOLER MASTER HYPER 212 EVO DUAL FAN WITH SILVERSTONE FM 121 110 CFM FAN-- HAKKIMDA GÖRÜLMESİNİ İSTEDİĞİM
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker_mania

baya bir düşüş yaşarsın. önbellek olsun hız olsun baya düşer. q8300 güzel işlemcidir. onunla güncel oyunalrı oynayan dostlarım var takılmadan... tabi ki güncel ekran akrtları ile..

Teşekkürler cevabiniz için ama hocam biri 2008 işlemcisi biri 2013 ve yeni sistem o yüzden kafam karisiyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Deki bana gigabyt ga 41 mcombo anakart lazim varmi ben bi yerde gordum alacaktim gidemedim

Orijinalden alıntı: AMD HASTASI 044

Git bitana bilgisayarciya fiyati 70 tl
    Deki bana gigabyt ga 41 mcombo anakart lazim varmi ben bi yerde gordum alacaktim gidemedim

hocam ağzını açan en az 100 tl den başlıyor fiyat söylemeye.

piyasada az bulunuyor diye kitlemeye çalışıyorlar.İnternette ikinci ele bile en düşük 135 tl pazarlık yok yazmış birde

bugün çankaya da ki iblgisayarcıları dolaşacağım bakalım bulabilecekmiyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pvp_headshot -- 17 Şubat 2014; 10:55:17 >

ya işde dedimya buldum hatda şunu söyleyim malatyadaki bilgisayarcıda buldum istersen özelden telefon numarası vereyim ara bir görüş adamın ismi ugur

ben g2020 kullandın sıkıntı yoktu onuda kullanmamın nedeni ileride i5 yada i7 alırım düşüncesi ama iyi işlemci 2 çekirdek i3 lerin azcık kırpılmış hali

ama g3xxx serisi tavsiye ederim 1150 soket kullanıyor buda intelin en güncel soketi

Orijinalden alıntı: AMD HASTASI 044

ya işde dedimya buldum hatda şunu söyleyim malatyadaki bilgisayarcıda buldum istersen özelden telefon numarası vereyim ara bir görüş adamın ismi ugur

sağolasın hocam aklımı g3220 çekiyor ileride i3 e i5 e falan atlarım belki tekrardan ilgin için teşekkürler

Orijinalden alıntı: pvp_headshot

quote:

baya bir düşüş yaşarsın. önbellek olsun hız olsun baya düşer. q8300 güzel işlemcidir. onunla güncel oyunalrı oynayan dostlarım var takılmadan... tabi ki güncel ekran akrtları ile..

Teşekkürler cevabiniz için ama hocam biri 2008 işlemcisi biri 2013 ve yeni sistem o yüzden kafam karisiyor

Doğru ama geçen gün yeni nesilini de kullanmaya fırsatım oldu. Eğer acele etmez isen bugün gün içinde yeni işlemcinin cinebench sonucunu yayınlarım. Burada. Gözümle görmüş olursun..

AMD FX 8350 4.84 GHZ 16 MB CACHE-- ASUS R9 290X 4GD5-- SAPPHİRE HD 5850 1GB EXTREME-- ASUS M5A99FX PRO R2.0 990FX / SB950-- 2*4 GB G SKILL 1600 MHZ-- SAMSUNG 840 EVO 250 GB SSD DISK--- CORSAIR CARBIDE 400R--- SEASONIC (X SERİES)750 W 80 GOLD--COOLER MASTER HYPER 212 EVO DUAL FAN WITH SILVERSTONE FM 121 110 CFM FAN-- HAKKIMDA GÖRÜLMESİNİ İSTEDİĞİM
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: pvp_headshot

quote:

Doğru ama geçen gün yeni nesilini de kullanmaya fırsatım oldu. Eğer acele etmez isen bugün gün içinde yeni işlemcinin cinebench sonucunu yayınlarım. Burada. Gözümle görmüş olursun..

yok hocam acele etmiyorum 15 gün vaktim var hatta şuan q8300 ü kullanıyorum anakart arızalı ama tek sıkıntısı bilgisayar 6 dk dan sonra açılmaya başlıyor anakartı tamire verdim gene yapamadılar 15 gün böyle kullanıcam merakla bekliyorum hocam

Yani simdi i3 mi gececen

• Heralde kondansatörlerin şişmiş senin geç açılma sebebi budur genel olarak :) çok basitte bir çözümü var aslında ama G3220 güzel işlemcidir B85 anakartla beraber alırsan belki ilerde i5e falan geçersin uçarsın :) karar senin tamir edilebilir gibi gözüküyor ister tamir ettir ister yeter artık yeniliyim de :) G3220 beğendiğim bir işlemci gideri var :) H81 değil ama H85 chipsette anakart al fiyat farkı pek yok ve asrock candır şaşma

AMD Ryzen 5 5500 // MSI B550 Gaming // 1x16Gb Kingston 3200Mhz // 500GB Kioxia Nvme // Sapphire RX6600 // Corsair Graphite 230T // 600W Zalman Psu
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.