RICARDO Quaresma transferi doğal olarak bazı tartışmaları da beraberinde getirecektir. Ancak bu transferin büyüklüğünü anlatabilmek için önce şunu vurgulayarak başlamak lazım: Quaresma’nın transfer yaptığı son 3 kulüp şu anda hem sportif hem de finansal açıdan dünyanın en büyük 5 kulübünden 3’ü.. (Barcelona, Chelsea ve Inter) Bu 3 büyük dünya kulübü de onu sıradışı yeteneklerine güvendiği için transfer etti. Kadrolarındaki dünya yıldızlarının yanına bir süper yıldız daha katmak için.. Bu kulüplerde başarılı oldu mu? Olamadı..
O mükemmel takımlarda dünyanın en iyi futbolcularının olduğu kadrolarda süper yeteneklerine rağmen yer bulamadı.. Aslında o kulüplerde bile yeteneklerinden kimse şüphe duymadı.. Ancak taktik disiplinden uzak olması, topu ayağında fazla tutması, savunmaya yardım etmemesi gibi özellikleri 3 büyük dünya kulübünde barınamamasını sağladı. Bahsi geçen kulüpler Barcelona, Chelsea ve Inter.. Rakipleri, hedefleri, kadroları, bütçeleri çok farklı.. Oralarda yıldız olabilmek hatta tutunabilmek için yeteneğin yanında profesyonelliğin de en üst düzeydeki gereksinimlerine sahip olmak gerekiyor.
LİG İÇİN DE KAZANÇ
Bu gerçekten de büyük bir transfer mi?
HER transfer risklidir. Dünyaca ünlü bir yıldız bekleneni veremezken bedavaya aldığınız bir oyuncunun daha verimli olabileceğinin dünyada ve bizde çok örnekleri var. Kanımca Quaresma, Anelka ile birlikte Türkiye’de gelmiş geçmiş en büyük 2 transfer olayından biridir. İsim ve kariyer olarak Hagi, Roberto Carlos, Ortega, Taffarel, Schumacher, Popescu hatta Kewell gibi dünya çapında büyük yıldızlar geldi. Ancak hepsi kariyerlerinin son durağında Türkiye’yi tercih etti.
DÜNYANIN en büyük kulüplerinde forma giymiş Anelka ve Quaresma ise buraya 26-27 yaşlarında geldiler. O yüzden bu büyük bir transfer başarısıdır. Bu ikisini diğerlerinden ayırmak lazım. Son 2 yıl bir şey oynamadı diyenler olacaktır. Zaten oynasaydı burada ne işi var. Gerçekçi olmak lazım. Ligimizin popüleritesi ve marka değeri açısından da önemli bir kazanç.
Güntekin Onay/Vatan
Valla doğruları yazmış
güzel açıklamış.
" Bitir demediniz mi lan " Güzel bir yazı olmuş.
Baros ve Keita içinde aynı şeyleri söylüyorlardı herkes gördü performanslarını Quaresmayıda izleyip göreceğiz
Formunun zirvesinde, Porto'dayken alınsaydı en iyi transfer derdim ama, performansını görmeden yorum yapmamak lazım.
Adam benım burada kaç gündür kendimi yırttığım konuların aynısını tekrar yazmış. Sakalımız yok ki kimse dinlemiyor :)) yazının altına imzamı atarım!!!
Bu arada Milan Baros da iyi bir transfer ama Milan baros hicbir zaman Ricardo Quaresma Kadar populer bir isim olmadı. geldi takır takır golleri sıraladı o ayrı konu...
Keita ise güntekin'in bahsettiği "beklenmeyen performanslar" konusunda çok ama çok iyi bir örnek. Biliormusunuz bilmiyorum ama GS ye gelmeden önceki sezon, KEZMAN'ın ardından 2. olarak SEZONUN EN KÖTÜ OYUNCUSU seçldi. GS de ise harikalar yarattı. kimse bu kadarını beklemiyordu.
Q7 inşallah çok başarılı olacak.. Çunku oyun biçimi Tam da KARTAL TARAFTARININ beğendği ve çok tolerans tanıdığı bir tarz.
bu cümlede kendi içinde çelişmiş olsada biraz genel olarak söylediklerinin tamamı doğru. Kariyer bitirmece oynayacağımız bir yabancı olmayacak enazından q7 ve ben şahsen burada istediği başarıya tekrar ulaşacağına eminim..
quote:
Orijinalden alıntı: khan_1903 DÜNYANIN en büyük kulüplerinde forma giymiş Anelka ve Quaresma ise buraya 26-27 yaşlarında geldiler. O yüzden bu büyük bir transfer başarısıdır. Bu ikisini diğerlerinden ayırmak lazım. Son 2 yıl bir şey oynamadı diyenler olacaktır. Zaten oynasaydı burada ne işi var. Gerçekçi olmak lazım. Ligimizin popüleritesi ve marka değeri açısından da önemli bir kazanç.
Güntekin Onay/Vatan
radyasyon kardeş zaten portoda parlamasının da en büyük nedeni sürekli ilk 11 de oynaması idi. ve takımın merkezlerinden birisi idi... Beşiktaşta da aynı başarıyı yakalamasının muhtemel olduğunu sürekli şans bulacağından ötürü söylemekteyim bende.
Bu arada Karakartal.com daki oylama ya çok güldüm ya. Anketin adına bak "Q7 bu sene kaç rakibin belini kırar" HAHAHAH :D çok geyik.
baros için denmiştir ama keita için sizlerden başka iyi diyenini duymadım görmedim. gerçeği barcadayken size geleninin iyi olacağını ummak takım tutmanın yan etkisi..
quote:
Orijinalden alıntı: oguzozan
Baros ve Keita içinde aynı şeyleri söylüyorlardı herkes gördü performanslarını Quaresmayıda izleyip göreceğiz
Çok güzel bir yazı olmuş. Baros iyi oyuncu olabilir ama hiçbir zaman bi Q7 ya da Anelka kadar sansasyonel bir isim değildi.
Dünya çapında isim yapmış futbolcular ülkemize geldikçe diğer yabancı futbolcuların ülkemizi tercih etmelerini sağlayabilir.
Namı, dünya çapında futbolcuları transfer etmemizin yanında bu dönemde mutlaka avrupada kupa almamız yada final oynamamız lazım.
Böylece avrupada ligimiz, para kazanılacak lig gözüyle görülmesinin önüne geçilmiş olur. İspanya-İtalya-İngiltere-Fransa ve Almanyadan sonra oynanılabilecek bir lig olduğu akıllara kazınılabilir.
Menajerler futbolculara diyecek, bakın Türkiyeye çok önemli isimler gidiyor bunun yanında avrupada başarılıda oluyorlar, yükselen bir lig, tercih edebilirsiniz demeleri futbolcuları etkileyebilir.
Her şeyi anlatıyo yazı
Queresma çok büyük transferdir.. Daha transfer sezonunun başındayız ama bence yılın bombası buydu, daha iyisi olmaz bu sene..
Merhaba,
Hicbir zaman boyle bir transfer olmayacak bir daha, neden mi? Cunku Barcelona, Chelsea ve Inter ayarinda 3 takima arka arkaya transfer yapmis bir futbolcunun Turkiye'ye gelmesi imkansizdir. Q7 bir istisnadir cunku onun yeteneklerine hep guvendi bu kulupler ama asi tutmadi... Soylendigi gibi, oynasaydi zaten alamazdik...
Bu ulkedeki en buyuk transfer Anelka idi, su anda Q7... Fakat Anelka'nin gosterdigi basariyi gosterecek mi tartisilir, cunku Anelka Turkiye'den sonra da mukemmel transfer yapti... Turkiye'de basarili olamamasi mumkun degil ama kariyerini yukseltmek icin devamliligi olmasi sart...
Tesekkurler,
Hicks
quote:
Orijinalden alıntı: Technics
baros için denmiştir ama keita için sizlerden başka iyi diyenini duymadım görmedim. gerçeği barcadayken size geleninin iyi olacağını ummak takım tutmanın yan etkisi..
quote:
Yanlış anlaşılmışım sanırım Keita gelmeden önce herkes "Geçen sezon hiçbirşey yapmamış,.. maç oynamış,.. gol atmış..."diye karalıyorlardı,şu anda Quaresmaya yapılanlar gibi,TSLde gayet başarılı bir sene geçirdi yani başarılı bir futbolcu olduğunu bu sezonun ardından gördük.Eğer siz halen başarısız buluyorsanız o da sizin fanatizminizin yan etkisidir
En büyük transfer olayı mıdır bilemem ama çok büyük olduğu kesin.
kusura bakma bardağın diğer tarafı benim konuştuğum kısmı.. seni kastetmedim ama bu şekilde konuşanlarda olmuştu..
keitanın başarısını ayrıca konuşmak gerekir sanıyorum..
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Technics
quote:
Yanlış anlaşılmışım sanırım Keita gelmeden önce herkes "Geçen sezon hiçbirşey yapmamış,.. maç oynamış,.. gol atmış..."diye karalıyorlardı,şu anda Quaresmaya yapılanlar gibi,TSLde gayet başarılı bir sene geçirdi yani başarılı bir futbolcu olduğunu bu sezonun ardından gördük.Eğer siz halen başarısız buluyorsanız o da sizin fanatizminizin yan etkisidir
İsmine bakarsak iyi..ama böyle transferleri sahada görmek lazım...Ancak ozaman büyük diyebiliriz..