Şimdi Ara

Python ile ilgili ufak bir soru..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
6.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, üniversitede pyhton görmeye başladık.2 ufak ödev verildi bu hafta için.

Birincisi kullanıcıdan iki tamsayı alıp, bu iki tamsayının farkının karesini ekrana yazdıran program.
    İkincisi inç değerini santimetreye çeviren program.

Neyse ilk dersi de kaçırmıştım.Hiçbir bilgim yok python konusunda.İnternetten araştırarak bir kaç bişey öğrendim ve bunlar çıktı

#!/usr/bin/env python 
    a = int(input("Santimetreye çevrilecek inç değerini girin : "))
    b = 2.54*a
    print ("Girdiğiniz değerin santimetre cinsinden değeri:")
    print (b)

#!/usr/bin/env python 

a = int(input("Birinci sayiyi girin : "))
    b = int(input("Ikinci sayiyi girin : "))
    c = (b-a)*(b-a)
    print (c)

C/C++ da getchar ya da system("PAUSE") kullanarak yapıyordum ancak, bu programları çalıştırdığımda direk kapanıyor.Python'da da böyle bir imkanımız var mı?Bu sorunu nasıl çözebilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Something -- 5 Ekim 2011; 14:50:02 >

• os.system("pause") #Bu olması lazım şuan windows kullanıyorum deneyemedim (python da kurulu değil)
    raw_input() # Bu da olması lazım bi dene buraya tekrar hangisi oldu ya da olmadı diye yazarsan diğer bakıcaklar içinde iyi olur.

Bu arada 18 mart üni mi?(sadece merak python öğreten okul Türkiye de biraz garip geldi :D)

edit: input() kullanmıssın heraldde python 3+ kullanıyosunuz ozaman raw_input() yerine input() yaz :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 256colors -- 5 Ekim 2011; 17:51:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: salto?fb

os.system("pause") #Bu olması lazım şuan windows kullanıyorum deneyemedim (python da kurulu değil)
    raw_input() # Bu da olması lazım bi dene buraya tekrar hangisi oldu ya da olmadı diye yazarsan diğer bakıcaklar içinde iyi olur.

Bu arada 18 mart üni mi?(sadece merak python öğreten okul Türkiye de biraz garip geldi :D)

edit: input() kullanmıssın heraldde python 3+ kullanıyosunuz ozaman raw_input() yerine input() yaz :D

python 2.5.2 kullanıyorum ben.Belirli bir versiyon sınırlaması yok diye biliyorum.Yani ödevde şu versiyon ile falan diye bir ibare yok.

"raw input"u ikinci koda ekleyince çalıştı sorunsuz ama 1. de gene hemen açılıp kapanıyor.

Üniversite de İTÜ.
  • System.pause tarzında birşey python için gereksiz çünkü python bir prompt dildir. Ancak neden böyle birşeye ihtiyacın olduğuna gelirsek, sanırım windows kullanıyorsun ve direk dosyaya çift tıklayarak çalıştırmaya çalışıyorsun, konsol açılıyor ve hemen kapanıyor. Oysa yapılması gereken iki farklı şey var:

- cmd ile python'ı kurduğun dizinden python.exe'yi 2. parametresi dosya adı olacak şekilde çağırmak :
    python.exe'nin yolu C:/python25/ olsun ve aynı dizinde hw1.py dosyan olsun. Yapman gereken
    > cd C:/python25
    > python hw1.py

- İkinci ve tavsiye ettiğim yol ise, hw1.py dosyasına sağ tıklayıp "Edit with IDLE" seçeneğini seçmen ve kodların karşına çıktığında F5 tuşuna basarak çalıştırman.

quote:

ODTÜ de 2 yıldır python dili ile programlamaya giriş yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qamyoncu -- 5 Ekim 2011; 19:09:46 >

•  
    #!/usr/bin/python
    # -*- coding: utf-8 -*-

b = 2.54*a
    print (b)
    input()

Bu bende çalıştı denenen sistem Pardus 2011
    os.system çalışmaması os modulünü import etmemiş olabilirsin . Belki de windows kullandığından da kaynaklanabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 256colors -- 5 Ekim 2011; 19:20:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: qamyoncu

System.pause tarzında birşey python için gereksiz çünkü python bir prompt dildir. Ancak neden böyle birşeye ihtiyacın olduğuna gelirsek, sanırım windows kullanıyorsun ve direk dosyaya çift tıklayarak çalıştırmaya çalışıyorsun, konsol açılıyor ve hemen kapanıyor. Oysa yapılması gereken iki farklı şey var:

- cmd ile python'ı kurduğun dizinden python.exe'yi 2. parametresi dosya adı olacak şekilde çağırmak :
    python.exe'nin yolu C:/python25/ olsun ve aynı dizinde hw1.py dosyan olsun. Yapman gereken
    > cd C:/python25
    > python hw1.py

- İkinci ve tavsiye ettiğim yol ise, hw1.py dosyasına sağ tıklayıp "Edit with IDLE" seçeneğini seçmen ve kodların karşına çıktığında F5 tuşuna basarak çalıştırman.

quote:

ODTÜ de 2 yıldır python dili ile programlamaya giriş yapıyor.

arkadaş sanırım cmd ile de çalıştırsa yinede bir tuşa basıt programı sonlandırmak istemiş(en azından ilk baktığımda ben öyle düşündüm) o yüzden boş bir input() gerekli oluyor.

• Yok şimdi ben bunu .py dosyası halinde göndereceğim ödev olarak ama sonuçta hoca çift tıklıyacak çalışıp çalışmadığına,düzgün çalışıp çalışmadığına bakacak.

Onun dışında edit with IDLE seçeneğinde f5 ile program sorunsuz çalışıyor ama cmd üzerinden çalıştıramadım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Burs ile ilgili bir soru
    13 yıl önce açıldı
    Sistem 4 ile ilgili soru?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

#!/usr/bin/python

b = 2.54*a
    print (b)
    input()

Bu bende çalıştı denenen sistem Pardus 2011
    os.system çalışmaması os modulünü import etmemiş olabilirsin . Belki de windows kullandığından da kaynaklanabilir

Bu bende de çalıştı.Teşekkür ederim.

Ben şunu

girmemiştim.Ondan olabilir mi?
  • Hocanız eminim ki tek tek öğrencilerin gönderdiği *.py dosyalarını çift tıklayarak açmayacaktır.

Windows kullanıyorsa cmd ile,
    Linux kullanıyorsa Terminal ile,

yani benim dediğim >python *.py şeklinde bir kod ile çalıştıracak, çıktıları kendi cevaplarıyla otomatik olarak karşılaştıracak, puanlamayı otomatik olarak yapacak ve hatta sonuçları size otomatik olarak gönderecektir. O yüzden sonuna sakın input() tarzında birşey ekleyeyim de hoca görsün deme. Senden sadece istenen ne ise onu yaz. Çıktındaki 1 fazla karakterin cevabın yanlış olmasına sebep olacağını tahmin ediyorum. Şahsen hoca olsam aynen böyle bir yol izlerdim.

Tabi bunlar benim kişisel tahminlerim. İTÜ'de ne olur ne olmaz bilemem. Sadece kendimi hocanızın yerine koydum ve yüzlerce öğrencim olduğunu düşündüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: qamyoncu

Hocanız eminim ki tek tek öğrencilerin gönderdiği *.py dosyalarını çift tıklayarak açmayacaktır.

Windows kullanıyorsa cmd ile,
    Linux kullanıyorsa Terminal ile,

yani benim dediğim >python *.py şeklinde bir kod ile çalıştıracak, çıktıları kendi cevaplarıyla otomatik olarak karşılaştıracak, puanlamayı otomatik olarak yapacak ve hatta sonuçları size otomatik olarak gönderecektir. O yüzden sonuna sakın input() tarzında birşey ekleyeyim de hoca görsün deme. Senden sadece istenen ne ise onu yaz. Çıktındaki 1 fazla karakterin cevabın yanlış olmasına sebep olacağını tahmin ediyorum. Şahsen hoca olsam aynen böyle bir yol izlerdim.

Tabi bunlar benim kişisel tahminlerim. İTÜ'de ne olur ne olmaz bilemem. Sadece kendimi hocanızın yerine koydum ve yüzlerce öğrencim olduğunu düşündüm.

Evet katılıyorum. Bu tür ödevler genelde tek tek kontrol edilmez basit bir python scripti yazarlar otomatik kontrol ederler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.