Şimdi Ara

Punk Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
3.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler punk nedir cidden cok merak ediyorum?

boyle punkcıyım diye takılanlar felan war anlamış degilim olayı

sual :

Punkcı kimdir?

2. sual :

punkcı ne giyer?

3. sual

punkcı nasıl takılır ? nedir yani hayat tarzı ws ws?

boyle kalem malem çekiyolar o mu punkcı olyuor?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Punk Nedir?

Punk, 1970'lerin ortalarında ortaya çıkan bir karşı kültür ve müzik türüdür. "Punk nedir?" sorusunun cevabı, toplum normlarını reddeden, bireyciliği ve isyanı vurgulayan bir hareket olarak verilebilir.

Punk, "punk ne demek?" sorusuna "çürük", "değersiz" veya "kalitesiz" olarak cevap veren İngiliz argo kelimesinden türemiştir. Punklar kendilerine "punk" adını vererek toplum tarafından dışlanmış ve değersiz olarak görülmeyi gururla benimsemişlerdir.

Punk kültürü, kişisel özgürlüğü, bağımsızlığı ve otoriteye karşı çıkmayı teşvik eder. Punklar, saçlarını diken diken ederler, deri ceketler ve yırtık kot pantolonlar giyerler ve sıklıkla vücutlarını piercing ve dövmelerle süslerler.

Punk müziği, hızlı temposu, öfkeli sözleri ve basit akorlarıyla karakterize edilir. Punk grupları genellikle kendi müziklerini çalarlar ve bağımsız plak şirketleri aracılığıyla albümler çıkarırlar.

Punk hareketi, günümüzde hala etkili olan bir karşı kültürdür. Punk fikirleri ve estetiği, moda, müzik ve sanatta kendini göstermeye devam etmektedir. Punk kültürü, toplum normlarına meydan okumaya ve bireysel ifadeyi teşvik etmeye devam etmektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Punk en başta bir müzik türüdür, ancak bilinen melodilerin aksine punk müzik sözleriyle ön plana çıkar, anarşisttir ve her alanda özgürlüğü savunur..

Şu anda saçı ortadan uzatıp dikmek, yırtık pırtık giyinip, absürt makyaj yapıp (erkeklerde de makyaj olayı var, göze çekilen kalem ve siyah oje şeklinde) ingilizce dahi bilmeden bu müziğin hası olan grupların adını öğrenip onları müzikal olarak dinlemek ve bunların mümkünse tişörtlerini giymek, özgürlük mantığından ayrılıp aykırı olarak ''takılmak'' punk'çılık olarak gençlerde benimsenmiş durumda..
  • bir newi *tü kalkık olma durumu?

yada kopuk olma durumu?

yani benim asıl merak ettigim şıu

ben o yazdıklaırının hiç birini yapmıyorum

ben mi normalim onlar mı?
  • FOREVER RAP

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anti_Ceza -- 19 Aralık 2006; 22:47:58 >
  • Rapçilik nasılsa,rockçılık nasılsa,punkçıuluk da öyle bi tarz.

Yine giyimleriyle saçlarıyla kendilerini göstermiş durumdalar.ŞArkıları gerçekten çok anlamlı mesela Green Day
  • quote:

Orjinalden alıntı: Eda_fb

Rapçilik nasılsa,rockçılık nasılsa,punkçıuluk da öyle bi tarz.

Yine giyimleriyle saçlarıyla kendilerini göstermiş durumdalar.ŞArkıları gerçekten çok anlamlı mesela Green Day

yaw hayır :D

işte ben onlar nedir bilmiorum

biraz bu konuda geri kalmış durumdayım :)

aslında beni baglayan bişey de yok

yani napar bu pankçılar ne eder? nasıl giyinir nedir bunlar yani D:
  • tiki denilen grup yani punkçı mı oluyor?
  • Punk müzik genelde siyasi konularıda içerir..Absürd bir yolla eleştirir..yeri gelir küfür eder yeri gelir daha beter eder öyle diyim..Giyim tarzları abartmadıkça hoştur (bence) cıvıl cıvıl gelir göze..
  • yaff pek cıvıl deil ki bunlar:S

siyah kalem pek cıwıl deil en azından :))
  • quote:

Orjinalden alıntı: bassguitarx

tiki denilen grup yani punkçı mı oluyor?

Hocam tiki ler kendi aralarında 2 ye ayrılır..
    1 paralı tiki
    2 asi gençlik.
    ---------------------
    1 paralı tiki..:Kızlar akmerkez kızları gibi türkçeyi katlederek konuşur.Erkekler kız peşinde koşan paralı dallama sürüsü..,
    2 asi gençlik.:Onun bunun kızına laf atan,genelde matrixden çıkma tiplerdir.Erkeklerinin %99 u abazadır..
    Gelelim asıl konumuza..
    Punkçılıkla tikiliğin uzaktan yakından alakası yoktur.

• quote:

Orjinalden alıntı: Junger

yaff pek cıvıl deil ki bunlar:S

siyah kalem pek cıwıl deil en azından :))

Hocam cıvıl cıvıldan kastım renkli pantolonlar,t-shirtler kırmızı yeşil saçlardır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bassguitarx

tiki denilen grup yani punkçı mı oluyor?

Tiki denilen grup her kesimden.

Pun bi tarz.NE kötü işlere ne kavgalara bulaşırlar.Tarzlarını gişyinip gezmekten,şarkılarını yapmaktan,başkalarına şiddetle değil sözleriyle (şarkı sözleri) ile sataşmaktan başka yaptıkları bişey yok
  • Punk güzel müzik türü olabilir punkcılar marjinal olmaya çablar belki ama her punkcı gider absürd şeyler giyerse bu sefer her punkcı aynı olmuş olur bunların marjinal bir tarafı kalmaz... Anarchy düşüncede olur kıyafetlerde değil. Kalkıp salakca bir şey giyip toplumda salak yerine konulursan nasıl anarşist olabilirsin ki? Kİm takar seni? Ezilirsin ancak.
  • e ama giyim leri onu gösteriyor

yani ben boyle cafcaf lı şeylerden hiç hoşlanmam :) sade olacak pahalı olup olmaması baglamaz markası da ama sade olsun

vans mıdır ne halttır gidip oyle ayakkabılara para werilmez yahu

bide benim asıl soruma dönelim

ben mi normalim onlar mı ? :D şu zaman için
  • sex pistols la başlayan müzik akımı.
  • Punkçıların bi giyim şekli yok.Onların amacı farklı olmaksa birirlerinden de farklı olmak.İstanbul'da çok gördüm tek ayağında bot tek ayağında terlik.

Ama bişey var Punkçıların çoğu uyuşturucu batağında :(
  • quote:

Punkçıların bi giyim şekli yok.Onların amacı farklı olmaksa birirlerinden de farklı olmak.İstanbul'da çok gördüm tek ayağında bot tek ayağında terlik.

attın şimdi terlik bot diyerek...en saf üyesi ol sen bu forumun
  • quote:

e ama giyim leri onu gösteriyor

yani ben boyle cafcaf lı şeylerden hiç hoşlanmam :) sade olacak pahalı olup olmaması baglamaz markası da ama sade olsun

bide benim asıl soruma dönelim

ben mi normalim onlar mı ? :D şu zaman için

normal nedir onu tanımlamn lazm önce
  • quote:

Punkçıların bi giyim şekli yok.Onların amacı farklı olmaksa birirlerinden de farklı olmak.İstanbul'da çok gördüm tek ayağında bot tek ayağında terlik.

tek bot tek terlik?

ben onlara deli diyorum kısaca :)

normal olmamaya mı çalısıyorlar?

yihii ben normalim :D
  • quote:

Yapma hocam ya..Vans gibisi varmı? Bak su vans a karar ver
     Punk Nedir?

quote:

Eda_fb

+1..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.