Şimdi Ara

PUMP-DUMP OLAYLARINA İTİBAR ETMEYİNİZ.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yoktan yere 50 dolar zarara girdim.İşin kurucuları ve işi bilen %1-2 lik kısım kazanırken geri kalan kısım kaybediyor milisaniyeler de kaç yüz tane alım satım gördüm orda adamlar tek günde binlerce dolar kazanıyor geri kalan kısım ise zararın dibine vuruyor.
    Kazanacağım hayali ile girmeyin benim zarar belki çok büyük değil ama ders almış olduk.

• Aynen öyle bencede.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam heryerde öyle.. parası olan kazanıyor. Kurucuların paraları var adamlar grup oluşturmuş. üst grup önceden alıp veya tam açıklamadan önce anlık alıp yükselince anında satıyorlar.. İşi bilende hemen alıp hemen satıyor.. Mesela ben bu işte alım yapılıp belirlenen miktara çıkışı beklenip ondan sonra satışı planlanır sanıyordum.. İşin kazandıran tarafı anında alım satımmış o işte... İşte bizim gibi İşi bilmeden giren acemiler için malesef işin sonucu pek farklı olmuyor... yine kaybediyoruz.. En mantıklısı geleceği olan coinleri doğru tahmin edip bekletmek....
  • her pumpın bir dumpı vardır :)
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iaslan00 -- 4 Ocak 2018; 17:50:29 >
  • Diğer konuda arkadaş yazmış. İşin gerçek yüzü bu.

1 invite - @Affiliate rank (No time advantage, ability to talk in the chat.)
    10 invites - @Counselor (0.5 sec earlier)
    20 invites - @Minister (1 sec earlier)
    50 invites - @Senator (1.5 sec earlier)
    150 invites - @Ambassador (2 sec earlier)
    500 invites - @Chairman (3 sec earlier)

İnvite link verip her üye getirenin, getirdiği üyeleri tuvalet kağıdı gibi kullanıp işi bitince çöpe attığı bi sistem. Yoksa, çok kişi olalım daha etkili pump yapalım herkes kazansın falan diye bi dünya yok

Sizi davet eden kişinin kazanması, sizin kaybetmeniz çok normal

• hiç uğraşmayın.elinizdeki coinlere satış emri verin denk gelirse kazanırsınız.yoksa siz aldım diyene kadar atı alan üsküdarı geçer
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • pump grupları koini yüklü aldıktan sonra şu koini pumplıcaz diye haber yayarlar o yüzden aslında kurban siz oluyorsunuz.
  • Dump pump olaylarını iyi analiz ederseniz grafik okuyabilirseniz gerçekten iyi kârlar bırakabiliyor. Ama, iş bildiğiniz kumar yani. Tutabilir de tutmayabilir de. Piyasada balinaların pumpladığı coinlere geç girmeyin. Hatta bana kalırsa hiç girmeyin, orta vade yatırımı yapın haftada 1 kontrol edin
  • Şimdi gelir bitcoin patlıyorcular

• Arkadaşlar bakın amacım pump gruplarını savunmak değil ben de 4-5 gün öncesine kadar aynı düşünüyordum, sövüyordum bu işi yapanlara fakat şu discord'taki 140 bin kişilik grubu takip edip yaptıkları 2 pumpa katılınca fark ettim ki en azından bu grup diğerlerinden farklı gibi duruyor. Yaptıkları 2 pumpta da tam söyledikleri an yani daha doğrusu herkese alınacak coini söyledikleri andan itibaren o coinin değeri arttı, yani herkesle birlikte alım yaptılar hep. PPT ve KMD'ye pump yapıldı 1 gün arayla. Her 2 coin de tam söyledikleri saat itibariyle yükselişe geçti ne 1 dakika erken; ne 1 dakika geç. Tam o an yaptılar alımı gözümle gördüm, hele özellikle KMD benim zaten Binance'ta favorites kısmında takibe aldığım coinlerden biriydi piyasa değerini, normal fiyatını bildiğim bir coindi dün ona yaptılar pump'ı ve cidden o an yükseldi o coin. Diğer grupların yaptığı gibi önceden alıp da sonra millete söyleyip üstten satma olayı yoktu. Ha, bu hiç yapmayacakları anlamına gelmez belki 1 yapmadılar 2 yapmadılar 3'üncüde yaparlar ama azıcık dikkatli olan biri pump anında grafiğe baktığında bunu anlayabilir belki.

Mesela başka bir pump grubunu da sadece Telegram'dan takip ettim o grup millete söylemeden yarım saat önce zaten alacakları coini alıp şişirmişler sonra millete söylemişlerdi. Dün onların da pump'ı vardı sadece meraktan takip ettim onlarınkine katılmayı düşünmedim. Bittrex'teki GoldCoin denen coine pump yaptılar sonra millete söylediler, ben o coinin sayfasını bir açtım şok oldum yarım saat önceden şişirecekleri kadar zaten şişirmişler o coini tabi ne oldu? Coini açıkladıkları an direk satışlar geldi yani adamların duyurusundan sonra pek bir artış olmadı o coinde zaten artacağı kadar artmıştı olan o an alım yapanlara oldu. Grafik kabak gibi söylüyordu her şeyi mesela. Açıp bakabilirsiniz.

Biraz çabuk, seri olursanız ve birazcık da kurnaz olup açgözlülük etmeden ne gelirse kârdır diye düşünerek girerseniz bu işe (İlk söylediğim grup gibi gruplarda) kazanabilirsiniz belki diye düşünüyorum. Tabi ki de çok riskli bir iş o discord grubundaki pumplarda da her şey anlık oluyor. Yani tamam o an alım yapıyorlar ama yine de hemen satıyorlar çok beklemeden. Bu yüzden yine çok hızlı olmanız önemli. İlk girdiğim pumpta kazanmıştım ikincisinde de kendime göre önemsiz bir miktar kayıpla çıktım, PC uygulaması dondu 1 dakika falan geç işlem yapabildim site ve uygulama çökünce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 5 Ocak 2018; 15:34:55 >

• Pump-dump konuları forumda yasaklanmıştır. Bölüm kurallarını inceleybilirsiniz

https://forum.donanimhaber.com/b-font-color-f00-sanal-para-ve-madencilik-bolumu-kurallari-font-b--130712922
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spycho_

Arkadaşlar bakın amacım pump gruplarını savunmak değil ben de 4-5 gün öncesine kadar aynı düşünüyordum, sövüyordum bu işi yapanlara fakat şu discord'taki 140 bin kişilik grubu takip edip yaptıkları 2 pumpa katılınca fark ettim ki en azından bu grup diğerlerinden farklı gibi duruyor. Yaptıkları 2 pumpta da tam söyledikleri an yani daha doğrusu herkese alınacak coini söyledikleri andan itibaren o coinin değeri arttı, yani herkesle birlikte alım yaptılar hep. PPT ve KMD'ye pump yapıldı 1 gün arayla. Her 2 coin de tam söyledikleri saat itibariyle yükselişe geçti ne 1 dakika erken; ne 1 dakika geç. Tam o an yaptılar alımı gözümle gördüm, hele özellikle KMD benim zaten Binance'ta favorites kısmında takibe aldığım coinlerden biriydi piyasa değerini, normal fiyatını bildiğim bir coindi dün ona yaptılar pump'ı ve cidden o an yükseldi o coin. Diğer grupların yaptığı gibi önceden alıp da sonra millete söyleyip üstten satma olayı yoktu. Ha, bu hiç yapmayacakları anlamına gelmez belki 1 yapmadılar 2 yapmadılar 3'üncüde yaparlar ama azıcık dikkatli olan biri pump anında grafiğe baktığında bunu anlayabilir belki.

Mesela başka bir pump grubunu da sadece Telegram'dan takip ettim o grup millete söylemeden yarım saat önce zaten alacakları coini alıp şişirmişler sonra millete söylemişlerdi. Dün onların da pump'ı vardı sadece meraktan takip ettim onlarınkine katılmayı düşünmedim. Bittrex'teki GoldCoin denen coine pump yaptılar sonra millete söylediler, ben o coinin sayfasını bir açtım şok oldum yarım saat önceden şişirecekleri kadar zaten şişirmişler o coini tabi ne oldu? Coini açıkladıkları an direk satışlar geldi yani adamların duyurusundan sonra pek bir artış olmadı o coinde zaten artacağı kadar artmıştı olan o an alım yapanlara oldu. Grafik kabak gibi söylüyordu her şeyi mesela. Açıp bakabilirsiniz.

Biraz çabuk, seri olursanız ve birazcık da kurnaz olup açgözlülük etmeden ne gelirse kârdır diye düşünerek girerseniz bu işe (İlk söylediğim grup gibi gruplarda) kazanabilirsiniz belki diye düşünüyorum. Tabi ki de çok riskli bir iş o discord grubundaki pumplarda da her şey anlık oluyor. Yani tamam o an alım yapıyorlar ama yine de hemen satıyorlar çok beklemeden. Bu yüzden yine çok hızlı olmanız önemli. İlk girdiğim pumpta kazanmıştım ikincisinde de kendime göre önemsiz bir miktar kayıpla çıktım, PC uygulaması dondu 1 dakika falan geç işlem yapabildim site ve uygulama çökünce.

hocam pump neresini savunuyorsunuz.. bir kere pump öyle olmamalı. Anında al sat işi bana hiç mantıklı gelmiyor.. Bence bir coine pump yapılıyorsa coin pumplanır. biraz bekletilir. piyasanının ilgisi arttıkça sizin pump üzerine yükseliyor diye millete alır. sonra hedeflediğiniz seviyeye gelince anında herkes satar. herkeste karını alır...

toplanmış 140bin kişi.. aynı onda hoopppp pummp sonra aynı anda saatt.. ondan sonra ne oluyor 140bin kişinin sadece 15 20bini karı cebe indiriyor. geri kalan zarar.. yani orada herkes birbirinin parasını çalmak için yapılmış bir tezgah.. Allah aşkına savunacak ben gram mantığını görmüyorum...

birkaç dakikalık uzun süreli milletide ilgisini çektirip arttıracak yöntem olsa o katılan birçok kişide kazanır.. ama iş öyle değil... Resmen katılan safların paralarını çalmak için kurulmuş tezgah....

Ayrıca demişsiniz ki önceden almıyorlar.. sizden 30sn bile önce alsalar o onlara yetiyor.. işleri devam etsin diye uyanıklar öyle yapıyor.. 15 20sn önce alımı basıyorlar siz grafikte anlayamıyorsunuz bile.. sizinle aynı almış gibi gözüküyor.. Hatta şöyle düşünün sizden 5sn önce alımı basıyorlar sonra size yazınca elleri sell tuşunda oluyor.. yani hepsizden bir adım öndeler...Tezgahlarındaki kurguyu sizinle beraberlermiş gibi yaşatıyorlar çakallar...

Şu pump işini kazandırıyor diyenleri gördükçe içim gıcık oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iaslan00 -- 5 Ocak 2018; 16:40:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: iaslan00

quote:

Orijinalden alıntı: Spycho_

Arkadaşlar bakın amacım pump gruplarını savunmak değil ben de 4-5 gün öncesine kadar aynı düşünüyordum, sövüyordum bu işi yapanlara fakat şu discord'taki 140 bin kişilik grubu takip edip yaptıkları 2 pumpa katılınca fark ettim ki en azından bu grup diğerlerinden farklı gibi duruyor. Yaptıkları 2 pumpta da tam söyledikleri an yani daha doğrusu herkese alınacak coini söyledikleri andan itibaren o coinin değeri arttı, yani herkesle birlikte alım yaptılar hep. PPT ve KMD'ye pump yapıldı 1 gün arayla. Her 2 coin de tam söyledikleri saat itibariyle yükselişe geçti ne 1 dakika erken; ne 1 dakika geç. Tam o an yaptılar alımı gözümle gördüm, hele özellikle KMD benim zaten Binance'ta favorites kısmında takibe aldığım coinlerden biriydi piyasa değerini, normal fiyatını bildiğim bir coindi dün ona yaptılar pump'ı ve cidden o an yükseldi o coin. Diğer grupların yaptığı gibi önceden alıp da sonra millete söyleyip üstten satma olayı yoktu. Ha, bu hiç yapmayacakları anlamına gelmez belki 1 yapmadılar 2 yapmadılar 3'üncüde yaparlar ama azıcık dikkatli olan biri pump anında grafiğe baktığında bunu anlayabilir belki.

hocam pump neresini savunuyorsunuz.. bir kere pump öyle olmamalı. Anında al sat işi bana hiç mantıklı gelmiyor.. Bence bir coine pump yapılıyorsa coin pumplanır. biraz bekletilir. piyasanının ilgisi arttıkça sizin pump üzerine yükseliyor diye millete alır. sonra hedeflediğiniz seviyeye gelince anında herkes satar. herkeste karını alır...

toplanmış 140bin kişi.. aynı onda hoopppp pummp sonra aynı anda saatt.. ondan sonra ne oluyor 140bin kişinin sadece 15 20bini karı cebe indiriyor. geri kalan zarar.. yani orada herkes birbirinin parasını çalmak için yapılmış bir tezgah.. Allah aşkına savunacak ben gram mantığını görmüyorum...

birkaç dakikalık uzun süreli milletide ilgisini çektirip arttıracak yöntem olsa o katılan birçok kişide kazanır.. ama iş öyle değil... Resmen katılan safların paralarını çalmak için kurulmuş tezgah....

Ayrıca demişsiniz ki önceden almıyorlar.. sizden 30sn bile önce alsalar o onlara yetiyor.. işleri devam etsin diye uyanıklar öyle yapıyor.. 15 20sn önce alımı basıyorlar siz grafikte anlayamıyorsunuz bile.. sizinle aynı almış gibi gözüküyor.. Hatta şöyle düşünün sizden 5sn önce alımı basıyorlar sonra size yazınca elleri sell tuşunda oluyor.. yani hepsizden bir adım öndeler...Tezgahlarındaki kurguyu sizinle beraberlermiş gibi yaşatıyorlar çakallar...

Şu pump işini kazandırıyor diyenleri gördükçe içim gıcık oluyor

Mesajımın en başında "...amacım pump gruplarını savunmak değil" diye konuya girmişim, okuduğunuzu mu anlamıyorsunuz yoksa bilerek mi yapıyorsunuz? Hayır yazdıklarımı tamamıyla okumayacaksanız neden cevap veriyorsunuz?

Ben de 1 kazandım 1 kaybettim diyorum bu işleri savunan biri değilim sadece bahsettiğim grubun diğerlerinden biraz daha farklı çalıştığını düşündüğümü söyledim en azından bu grup hep böyle devam ederse az da olsa bu işe girmek isteyenlerin diğer gruplara göre kazanma şansının bir tık fazla olabileceğini söyledim. Pump'ın mantığı bana göre budur anlık şişirip birilerine kaybettirirken diğerlerine kazandırmaktır, bunu zaten grupta da duyurularında söylüyorlar. Ben de neyin ne olduğunun farkındayım.

Sizin söylediğiniz biraz bekletilip, piyasanın ilgisini çekme olayı "piyasayı hareketlendirmek"tir ve bana göre pump-dump olayı bu değildir. Misal TRX dün gece 2000 sats'ı gördü ben 1572'den aldım ve şu an zarardayım terste kaldım bu mesela sizin söylediğinize örnek olabilir. Veya IOTA'dan örnek vereyim dün bir ara 4.50 $ seviyelerini gördü 15-20 dakikalığına falan bir yükseliş gösterdi ben gittim 4.38'den aldım ve yine terste kalıp zarar ettim. Tamam belki bu da pump-dump sayılabilir ama bence bu piyasayı hareketlendirme örneğidir, pump-dump ise 4-5 dakikalık veya biraz daha kısa süreli, anlık yükseliş-düşüşlerdir.

Burada kazanmanın tek yolu çok seri olmak ve saniyeler içerisinde hemen erkenden alıp, aldığınızı yüksekten satabilmek. Kâr oranınızı hiç düşünmeden aldığınız fiyattan yüksekse hemen satabilmek asıl marifettir ve kazanmanın tek yoludur bu ani pumplarda. PUMP'I SAVUNMUYORUM, çok riskli olduğunu defalarca kez yazdım, o an internetiniz kopsa, bilgisayarınız bozulsa bile zarardasınız demek mesela. Sadece ve sadece tüm pump gruplarının aynı olmadığını, fazla önyargıyla yaklaşmaktansa takip etmeniz gerektiğini söylüyorum.

EDIT: Mesela bakın aşağıda örnek olarak gösterdiğim grup tam bir şerefsiz, attığım grafiğe bakın millete saat 17:00'da söylüyorlar lakin aslında 16:30 civarı kendileri yükseltmişler bile, fakat benim bahsettiğim şu malum grupta böyle bir şey görmedim o yüzden her gruba önyargılı davranmayın takip edin diyorum.

Alın bakın mesela şu resmini attığım gruplar sizin söylediğiniz tanıma uyuyor. Mesela pump'a girmeyi düşünen adam grafiği açar açmaz anlar zaten bir bit yeniği olduğunu ve vazgeçer. Girenlerin çoğu acemi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 5 Ocak 2018; 17:19:34 >

• Elinizde milyon dolarlar varsa Pump ve Dumpa itibar edebilirsiniz.

Diğer türlü bir kaç kuruş para ile yatırım yapan insanlar iseniz yanına bile yaklaşmayın. Burada "büyük balık, küçük balığı yer" mantığı vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sniper23

Elinizde milyon dolarlar varsa Pump ve Dumpa itibar edebilirsiniz.

Diğer türlü bir kaç kuruş para ile yatırım yapan insanlar iseniz yanına bile yaklaşmayın. Burada "büyük balık, küçük balığı yer" mantığı vardır.

Hocam bu sefer daha kötü olmaz mı ? Hızlı olamazsa o ufak zararlar toplanır milyon dolar kaybettirir adama.

Bence hiç bulaşmamalı bu pump işlerine.
  • quote:

Orijinalden alıntı: neytullah1

quote:

Orijinalden alıntı: sniper23

Elinizde milyon dolarlar varsa Pump ve Dumpa itibar edebilirsiniz.

Hocam bu sefer daha kötü olmaz mı ? Hızlı olamazsa o ufak zararlar toplanır milyon dolar kaybettirir adama.

Bence hiç bulaşmamalı bu pump işlerine.

Burada bilgi ve ön görüler önemli. Bu işi çok iyi bilenler çok kazanabilir.

• Bugün yine aldık bi sakal :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kadhras -- 7 Ocak 2018; 22:36:35 >
  • Kadhras kullanıcısına yanıt
    Senin kazandığın paralar binlerce kişinin zarar ettiği gerçeğini değiştirmiyor.
  • Ayrıca pump grupları piyasaya canlılık getirmekte. Eğer yüksekten alıp elinizden çıkartamadıysanız bi süre sonra o coin zaten canlanmaya başlıyor !

Benim grubumun son 2 pumpunun kmd ve ppt olduğunu dikkat çekersek; kmd 24 saat içinde 7500 satı gördü ve hala yükselişte keza son pump olan ppt de öyle,
    ikisde şu an yükseliş trendinde. Yani elinizden çıkartamadıysanız bile pump anında biraz hodl yapıp çıkartabilirsiniz. İyi şanslar..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.