Şimdi Ara

PUL KOLEKSİYONU HAKKINDA BAZI SORULARIM VAR ANLAYAN VARSA BİR BAKSIN LÜTFEN...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde yerli yabancı damgalı damgasız en yenisi en az 20-30 senelik yürlerce pul mevcut(başkasından bana kaldı).Bunları satabileceğim bir yer varmı yada daha doğrusu para edermi ne dersiniz?

• Bende de var 100 kadar baya eski yabancı ve türk pulları.. 7 yaşımdan beri hala duruyo aynı pullar.. sen yazınca benim de aklıma geldi...

*İsteyenlere bi kaç sayfanın fotosunu koyabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 26 Mayıs 2008; 11:34:50 >
  • koleksiyoncu bulursan bi tane baya para verir başka bi yer alırmı bilmiyorum
  • Ya ben anlamam bunlar para ediyormuOsmanlıdan kalma pullar bıle var içinde olmazsa bir koleksiyoncu bulim.
  • Pekı bunların damgalılarımı damgasızlarımı para edıyor?
  • Bendede baya eski yabancı ve eski pullar var, bazıları eski Türkçe ile yazılmış sanırsam Arap harfleri gibi harfler var. İsteyen varsa bende satabilirim, 3-4 sayfa civarı var.
  • SS isterükk
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende yıkılmış olan devletlerin pulları bile var...

ilk ay'a çıkıldığı zamanınki pulu var , astranotlar falan var resminde...

savaşlardan kalma pullar var ve osmanlı pulları vs..vs..

nazi pulları , hindistan , israil'in ilk pulu...vs..vs..

baya koleksiyon var...

2 adet büyük boy pul defteri :)

1 tanesi babamın kendi koleksiyonu , birtanesini almanyada beni çok seven bir nine vermişti ölmeden önce...15 yıl önce falan =)

aslında satabilsem satarım =)
  • sen demek birisine sana pul koleksiyonumu göstereyim dersen doğruyu söylüyor olacaksın. hmmm ilgniç
  • Beyler burası satış yeri olsun diye açmadım.Sadece bilgi almak istiyorum ilk önce şimdi saymaya kalktım 400 den sonra sıkıldım bıraktım saymayıBunların damgalılarımı iyi damgasızlarımı?
  • damgalıların fiyatı eğer piyasada az bulunan bir pul değil ise , nerdeyse para etmez...çok az paraya satarsın istediği kadar eski olsun...

önemli olan piyasada kaç adet olduğu..

ama herzaman damgasız pul daha iyi para eder

babamda , dünyada 57 adet basılmış pul var...istiyorum ama vermiyor :D

verse direk ebay'e koycam

bide osmanlı parası vardı , 4 yıl önce aynısından satıldı NTV'de canlı yayında gösterdi..o zamanki değeri 50.000$ dı :)
  • Gittigidiyor.com'a bir bak derim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: cenkcirak

Beyler burası satış yeri olsun diye açmadım.Sadece bilgi almak istiyorum ilk önce şimdi saymaya kalktım 400 den sonra sıkıldım bıraktım saymayıBunların damgalılarımı iyi damgasızlarımı?

Damgasızları eğer kenarlarında yırtık vs yoksa iyidir.

Damgalılarda eğer zafıyla beraber duruyorsa, yani damganın tamamı mevcutsa işe yarar, sadece pul şeklinde duruyorsa hiç para etmez, bir değer taşımaz...

Ayrıca pulları tanıtan kitaplar mevcut, orada değerli pulların hangileri olduğu da yazar. Her pul değerli değildir, çoğu pulun değeri koleksiyonu tamamladığı için yüksektir ve birlikte satıldığında para eder.

Pulları biriktirmek mağrifet değildir, pullar üretildikleri tarihe ilişkin bilgi içerirler, ait oldukları ülkeye dair bilgi içerirler, zarfıyla beraber duran pullar yollandıkları tarihe göre ve niteliğine göre çok değerli olabilirler (örneğin ikinci dünya savaşı pulları çok değerlidir zarfıyla beraber duruyorsa)...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.