Arkadaşlar lütfen forumda yazdıklarımı çok iyi okuyun ve ona göre bilenler cevap yazsın...çünkü her servise gidişimde birilerinin dediklerini yapıp para harcamaktan bıktım...
1998 yılında 2.0 RXE 140 hp siyah renk bir laguna aldık. O zamana kadar her zaman binmeyi istediğim bir araba idi. Hem kendi titizliğimizden hem de satıcının bize yaptığı kıyak!!!tan olsa gerek arabaya aşağıdaki masrafları yaptık...
---1) Arabayı aldığımızda araba hararet yaptı. Meğerse radyatörü bozukmuş. Radyatör değişti. 350 YTL ---2) Eksozlar bitikti 2500 km sonra anladık. 650 ytl. Bu arada direksiyondaki boşluk alındı 250 ytl..direksiyon mili falan söküldü. ---3)Trigerin bitmesine 30 000 km vardı daha ama biz ne olur ne olmaz diye istanbulda sağlam bir motorcu ustasına değiştirttik 350 ytl ---4) Debriyaj beklediğimizden de fazla dayandı. 120 000 de değiştik 550 ytl ---5) Debriyaj teli ve gaz teli değişti 300 ytl ---6) Klima problemli idi 6 yerine kaynak yaptırdık şükür 2,5 senedir bişeyi yok 145 ytl ---7) Kaput boyattık 400 ytl. ---8) Ön farları daha güçlü ışık vereninden aldık 45 ytl ---9) Sol arka lastik bilyası ve ön aks bilyası bozdu 225 + 40 = 265 ytl ---10) Ön diskler değiştirdik 70 ytl verdik, titreme yaptı. Garantiden değiştirdik. Bir daha titredi taşlattık. Bir daha titredi, satın aldığımız yer kapanmıştı. Mecbur tekrar satın aldık. Bu disklerin her değişiminde ve taşlamasında balatalar değişti. 350 ytl..bu konuda tam bir servis kurbanı olduk. Hemen hemen 2,5 seneden 3.600 ytl masraf yedi araba.
Şimdi yarın bosch car servisine götüreceğim ve güç testine sokturacağım.
Benim piyasada lagunalarla ilgili duyduklarım ne hantal araç olduğu ne de aşırı derecede ateşli bir araç olduğu. Ama bugün avrupalarda 140 hp lik lagunayı senelerce kullanmış bi arkadaş benim arabam için hiç çekmiyor çekişinde problem var, ateşleme sistemi problemli gibilerden bişiler dedi. Kendi düşüncesine göre ateşleme sisteminde problem varmış. Bu kadar servise sordum, bu kadar ustaya denettirdim hiç birisi bu arkadaşın dediğini demedi. Hepsi laguna ı lerin bu şekilde yapıldığını, çok ateşli bir araba olmadığını ama son hızı yüksek devrini alınca iyi gidebilen bir araba olduğunu belirttiler. Bende ilk aldığımda performansı garip gelmişti. 1.4 dizel clio bile beni kalkışta kafalamıştı.
Ben bu arabaya düz yolda 230 km hız yaptırdım. 2. viteste 110 bastım, 3. viteste 6000 devirde ( 6250 devirde kırmızı çizgi başlıyor.) 155 km hız yaptım. Hemde bu hızlara 1 km yol gittiğimde ulaştım. Nasıl bir çekiş düşüklüğü olur anlamadım. Araba 5750 devirde( maksimum güç devri.) 205 km hız yaptı. Özellikle motoru yakma pahasına 6800 devirde 230 km hız yaptım. Şimdi nasıl oluyor bu ya anlamadım.
Bi de laguna ı lerin debriyaj pedalları telli olduğu için sert değil midir. Arkadaş kendisi passat kullandığı için garip gelmiş ona.
Bi de araba kalkışta ya da düşük hızda viteste iken sağ taraftan bi ses veriyor. Hani kaportaya elle vurursunuzda bi ses çıkar ya aynı ondan bi de aynı sesi viteste iken yavaşlarken yapıyor. Özellikle viteste iken durmak amacı ile frene basarsınız ya işte o anda.tek vuruyor bırakıyor. Vites boşta iken yapmıyor.
Arkadaşlar lütfen yardım edin. 66 litre benzinle beni Sakaryadan Rize'ye indiren arabama kıymak istemiyorum. Bana bu konuda vereceğiniz cevapları bekliyorum
Arkadaşlar lütfen yardım edin.
Not : Tabi bu arada arabadan çok memnunun hem de çok. Eminim ki kullananlarda memnundur. Zaten hemen her kullanıcı arabası ile ilgili problemler yaşıyodur. Ama ben çok pimpirikliyim araba konusunda
pardon bu arada 1998 yılında aldık diye yazmışım 2005 yılında aldık arabayı......
Sakaryadaysan tanışalım arabanı göreyim nesi sorunluymuş merak ettim sen o arabay adam gibi bin 500.000 bile görürsün millete bakma burası Türkiye öyle araç kiralayıp gidip bi yerlerde hava tmıyoruz en azından
Sakaryada olduğuna sevindim. Foruma daha yeni üye oldum nasıl görüşeceğimizi de bilmiyorum. Bana yol gösterirsen iyi olur
Binbaşı dostum; artık yeni nesil arabaların çoğunu zaten güzel kullanırsak 500 000 - 750 000 km arası gidiyor.
Benim kafama takılan arabanın sağ tarafından gelen tıkırtıda değil. Çok büyük masraf varsa satarım biraz daha düşük fiyata; alana da servis konusunda yardımcı olurum olur biter. Ama kafama takılan senelerce laguna 3.0 cc ve 2.00 cc kullanmış bir insanın arabayı deneyip bana bunları söylemesi..Adam öyle bir tavırla söyledi ki küfür etse daha iyi idi. Hayatımda başka laguna ı de kullanmadım. Acaba bu arabalar forumda anlattığım gibi hepsi böyle mi yoksa benimkinde bişi mi var.
Yani araba ilk aldığımda zaten bana beklediğim ateşli performansı vermedi. Ama daha sonra nette forumlara baktım, servislerdeki ustalara sordum laguna ı lerde bu durumun normal olduğunu söylediler......Ne yapacağım bilmiyorum felaket derecede kafama takıldı.
Kullanım şekli olarak iyi araba kullandığımı ve direksiyonumun iyi olduğunu belirtebilirim. Zaten bizim arabayı bi babam bide ben kullanırız. Ama hiç bir zaman için atraksiyonlu bi şekilde bu arabayı kullanmadım.
Sadece sorun varsa neler olabileceğini merak ediyorum
Sana tavsiyem özel bir RENAULT SERVİSİ aynı zamanda bende burada aracımın bakımlarını yaptırıyom bölge trafiğin yanında ÖZEL LİDER RENAULT SERVİSİ buradaki elemanlara arabayı bi göster ayrıca bilgisayarlarıda mevcut bilgisayara bağlat hatta ver arabayı bi tur atsın sana ilerde ne masraf açar ne kadar daha binersin hepsini söylerler burayı çalıştıran ÖNDER bey eski bir RENAULT YETKİLİ SERVİS çalışanıdır ekip gayet profesyonel yani
66 l ile yaklasik 1000 km yaptigina gore bayagi dikkatli ve sakin gittin herhalde. sagdan gelen ses alt motor takozu olabilir. gevsemis ya da yipranmis olabilir belki. cok bir masraf degil, bozulsa dahi 200 e degisir sanirim. diger yaptigin masraflara gelince hepsi normal sarf bakimlar. zaten laguna bence kemikli bir araba, benim gozlemim bir kronik atesleme bobini yakma sorunu (renaultlarad yaygin sanirim) var. arabanin performansina gelince, sonucta agir bir araba bu, ve vites oranlari bence guzel ayarlanmis, ama kalkis icin uygun degil. performansi anlamak icin en guzeli arabayi dynoya sokarsin, beygirlerin kaci kalmis anlarsin. ya da kalkis yap, bu arabanin 0-100 10-11 snde yapmasi gerekir sanirim. clio dizelide artik otobanda yakalayinca intikamini alirsin.
hocam 98 model 2000 cc lagunalar 115 beygirdir.140 lık değil .sanırsam bunda bir problem var
99'a kadar 2000 cc 16 subap volvo motor = 139 ps 8 subap renault motor = 115 ps
Wienerrr...
Evet dostum çok sakin kullanırım ben arabayı. Tabi bunun yanında yapacağım başka hareketlerle de istersem arabanın yakıt oranını düşürürüm. Hiç unutmuyorum HENDEK _ ADAPAZARI arası 32 km..gidişte 2 litre ile gitmiştim. Dönüşte ise 1,7 litre ile gelmiştim. Dönüşte ışıklarda durmaya yakınken gazda ayağımı çekiyordum, araba zaten kendi kompresyonu ile yavaşlıyordu. Fren yapmam gerekecek durumları ( acil haller dışında) hissettiğim anda yine gazdan ayağımı çekerek aracı yavaşlatıyor ve frene gerek dahi duymuyordum. Yani bu şekilde kullansam 1200 km yi bulurum herhalde..Tabi hendek - sakarya arası düz bir yol..uzun yolda bunu yokuşu falanda olacağı için 1200 km ye ulaşmak zor. Ama bir senesi Sakarya - Artvin/Hopa arasını 1 depo ile kapatmıştık ve Hopada benzin alırken 65,5 litre benzin almıştık. Yani ortalama yine 1050 km yol gitmişiz.
Bundan 1 hafta evvel sakarya - karabük, karabük - bartın, bartın - sakarya yaptık..Bunun dışında şehir içinde de bi dünya gezdik. 52 litre benzinle 725 km yol yapmışız. Yolda otobanlarda arabayı ben kullandım ve hep 120 - 160 arası gittim.. Aracı öyle ayarladım ki düz yolda 120 km hızla gidecek şekilde ayarladım, yokuş aşağı zaten 160 a çıkıyordu, yokuş yukarıda 120 nin altına iniyordu. Anlayacağınız çokda yavaş kullanmadım....Zaten arabayı 5. viteste düzyolda saatte 230 km hıza çıkardığım zaman araba yol bilgisayarında 100 km'ye 16,5 litre gösteriyordu...düşünün artık..
Ama tabi bu anlattıklarıma inanmayanlar olabilir; doğrudur bana da söyleseler bende inanmam. Ama sizler bana bu forumda yol gösterdiğinize göre benden daha iyi bilirsiniz ki aracı aldığım zaman ilk olarak maksimum torku hangi devirde veriyor ona baktım. Tabiki 4250 devirde veriyormuş. Ben bunun 1250 devir altında vites değişimlerini gerçekleştirerek( tabi otobanda 5. vites hızına çabuk ulaşmak için biraz daha üst devirde değiştiririm, bi de yokuş yukarı gidişlerde biraz daha üst devirde değiştiririm.) bunu elde ediyorum. Zaten aaba belli devirde hızını aldımı uzun yolda anlık yakıt tüketiminide hemen hemen sabitliyor. Bunları uzun uzun anlatmama gerek yok en az benim kadar iyi bilirsiniz.
Vites oranları hakkında da doğru diyorsun. Performansı hakkında da yaptığın yorumlara katılıyorum. Ama hişte hayatında 5 er seneden 15 sene değişik tiplerde laguna kullanmış birinin yorumları benim moralimi bozdu,,resmen arabayı parçalayacaktım. Kendisinde passat var ve benim benzinde elde ettiğim performansı dizelle zor elde ediyor. Bilmiyorum hangisi doğru.verdiğiniz bilgiler için teşekkürler, bir nebzede olsa içimi rahatlattınız. Ama en iyisi iyi ni yere göstermek
HENDEK mi? senle akarabada çıkarız biz,dediğim servise gittinmi ayrıca ayın 5-6 günü kesin HENDEKteyim zaten 2.ORG. SAN. BÖL. ÇALIŞIYOM HENDEKLİ sayılırım
mrb arkadaslar arabam öon sol aks kestii nerden bulabilirim ucuz
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme