Şimdi Ara

PTT Messenger tanıtıldı! PTT Messenger nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
360
Cevap
2
Favori
17.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • PTT tarafından geliştirilen milli mesajlaşma uygulaması PTT Messenger tanıtıldı. Başbakan Binali Yıldırım, Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde PTT Messenger’ı kullanarak görüntülü çağrı başlattı.

PTT mühendisleri tarafından geliştirilen PTT Messenger anlık görüntülü ve yazılı konuşmaya imkân tanıyor. Genel özellikleri ile WhatsApp’a alternatif olması planlanıyor.

Bilgi güvenliğinin sağlanması kapsamında verilerin yurt dışına çıkmadan ülke içinde kalması amacıyla geliştirilen uygulama, tanıtım yazısındaki ifadeye göre özel güvenlik teknolojileri içeriyor. PTT Messenger uygulaması Android ve iOS cihazlara indirilebilecek. Web site üzerinden de uygulamaya bağlanabilecek.

PTT Messenger nedir?

PTT’nin uygulama için yayınladığı tanıtım yazısı şu şekilde:

"PttMessenger, güvenliği dünyaca ispatlanmış metodoloji ve teknolojiler dikkate alınarak geliştirilmiştir. Farklı fonksiyonlar için farklı uygulamalar kullanmak yerine PttMessenger, kaynak kullanımı optimize edilmiş şekilde çok fonksiyonlu kullanım kolaylığı sağlamaktadır.

PttMessenger, platform bağımsız çalışabilir yapısı ile etkin bir erişilebilirlik sağlamaktadır. PttMessenger, tamamen millî mühendislik kabiliyetleriyle geliştirilmesi nedeni ile, güncellenmeye elverişli bir tasarıma sahiptir."

PTT Messenger indirme linki 

Yakın zamanda Android ve iOS platformları için indirmeye sunulacak PTT Messenger ile ilgili detaylı bilgiye bu adresten ulaşabilirsiniz. Fakat yaşanan yoğunluktan dolayı şuan siteye ulaşılamıyor.

• Sonra vay efendim niye birşey uretmiyoruz. Araba yaparlar oouuuuu eğitim uçağı yaparlar oouuuuu roket yaparlar oouuuuu telefonun açma kapama tuşu nerede desem bilmeyecek anlamayacak adamlar hemen nasıl çamur atılır modunda. İlk çıkan ios yada Android sürümünu hatırlıyor musun ?? Yada ilk çıkan WhatsApp sürümünü bir kullan dene bak zamanla gelişmiyorsa eğer gerekeni söyle.
    Söyle 2 çay da beraber içelim

Şifrelendiği için Whatsapp yazışmalarına ve epostalara erişemiyorlar. Operatör üzerinden üzerinden yapılan sesli aramaları ise evet dinleyebilirler. (Sesli aramaları Whatsapp vb uygulamalar üzerinden yaparsan onuda dinleyemezler.)
    Senin dediğin gibi olsaydı, yani devletimiz Whatsapp içeriğine ve maillere erişebiliyor olsaydı, yerli mesajlaşma uygulaması (PTT) oluşturmalarına gerek kalmazdı değil mi?
    (Yine senin dediğin gibi olsaydı o zaman da bizim PTT içeriğine ABD vd. devletler erişirdi, hani nerede kaldı bilgi güvenliğinin korunması)

Amerikalıları, Korelileri vd. senin benim yazışmalarım ilgilendirmiyor, ha eğer Başbakan, vekil falan olursun o zaman ilgilerini çekebilir.

Yerli yazılım, yerli mesajlaşma uygulamaları, server'ların ülke içinde olmasını istemek tamamen erişemedikleri veriye erişebilmek adına.

Senin cümlenle bitirmek istiyorum.. "zekaya bak çay demle"
    Hükümet uygulamaya kalmadan binbir çeşit yöntem ile parti gözetmeksizin muhalif olan herkesi fişliyor.Isterseniz örnek haber bile atabilirim.Böyle bir uygulamanin hükümet destekli oldugu icin(burda iktidar gözetmiyorum iki gün sonra chpde iktidar olsa fişlemek icin kullanabilir.)güvenilir gözükmüyor.
    Sizin Erdoğan aşkınız da sizi insan düşmanı yapmış. Varolan tüm haksızlığı, hukuksuzluğu siyasal islam adına görmezden geliyorsunuz. Dışarıdan bakmanıza gerek yok, keşke kendi içinize bakabilseniz.

Konuyla alakalı olarak da, "gözetleme - dinleme yapmayan" kısmından sonrasını okumadım. Çünkü aklım var ve bu bir yalan.
  • Hediye GB verseler gene indirip sileni olurdu ama resmen
    ÇÖP

Ç Ö P

Ç
    Ö
    P

• İlerde bunu yapanlarla papaz olup kullananları içeri atarlar, güvenemedim şahsen.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kerim5100

Hediye GB verseler gene indirip sileni olurdu ama resmen
    ÇÖP

Ç Ö P

Ç
    Ö
    P

Sonra vay efendim niye birşey uretmiyoruz. Araba yaparlar oouuuuu eğitim uçağı yaparlar oouuuuu roket yaparlar oouuuuu telefonun açma kapama tuşu nerede desem bilmeyecek anlamayacak adamlar hemen nasıl çamur atılır modunda. İlk çıkan ios yada Android sürümünu hatırlıyor musun ?? Yada ilk çıkan WhatsApp sürümünü bir kullan dene bak zamanla gelişmiyorsa eğer gerekeni söyle.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel bir haber.Ama tutacağını sanmıyorum . Belki tüm operatörlerde kotadan internetiniz gitmezse o zaman tek geçerim.

• Devletimizin gizliliğinize önem vereceğini sanmıyorum. Oradaki verileri istediği gibi kullanır. Seni mimler. Adın şucu bucu olur. Sakın ha!
  • PTT diyor ki;
    "A aaa, gizli saklı ne konuşuyorsunuz siz Whatsapp'ta, gelin şurada konuşun da bizde bilelim"

Eskiden SMS atardınız, istediğimizde biz her şeyi okurduk, şimdi Whatsapp falan kullanıyorsunuz olmuyor böyle.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Devlet yancısı hiçbir uygulamaya güvenmeyin.

Ondan sonra ortada sen de "mernis" ben diyeyim "fişleme" listeleri dolaşır durur.
  • Zamanla geliştirip daha iyi yerlere gelebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: SerseriGezgin

Devlet yancısı hiçbir uygulamaya güvenmeyin.

Ondan sonra ortada sen de "mernis" ben diyeyim "fişleme" listeleri dolaşır durur.

Bende 49 milyon kişinin bilgisi var sıkıldıkça açarım pgadmin i

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle itimat edip yükleyip kullanmam.

• WhatsApp kullanıyorum, öğreniyorsa da Amerika öğreniyor. Beyin bedava

• hükümete olan kininiz sizi devlet düşmanı yapmış.
    her yapılan şeyi sırf kininizden dolayı kendinizce boykot etmeye çalışıyorsunuz.
    keşke dısarıdan kendi acizliğinizi görebilseniz yazık...

• "Messenger payı" elektrik faturasına mı gelecek yoksa su faturasına mı?

• Yunus.Emre kullanıcısına yanıt
    +1
    bunları bu şekilde kim gaza getiriyor bilmiyorum.belki ekşi sözlükte,fox tv de ve kılıçdar mitinglerinde fazla takılmaktan oluyordur
    uygulmanın tek sıkıntısı ismi bence. türkçe yapsalardı daha iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerkanHur -- 5 Şubat 2018; 18:23:37 >
  • Adamlar telekom u sattı 50m kimlik sattı hala bilgilerimizi sağa sola çaldırma peşindeler hani devlette kim kişisel veriler koruma konusun da uzman ki bu konuda yazılım çıkarıyor yine 3. 4. şahıslar yapacak bu uygulamayı bilgiler çalınınca bizi kandırdılar olacak...

• quote:

Orijinalden alıntı: GuitarxtanbuL

quote:

Orijinalden alıntı: Kerim5100

Hediye GB verseler gene indirip sileni olurdu ama resmen
    ÇÖP

Ç Ö P

Ç
    Ö
    P

Sonra vay efendim niye birşey uretmiyoruz. Araba yaparlar oouuuuu eğitim uçağı yaparlar oouuuuu roket yaparlar oouuuuu telefonun açma kapama tuşu nerede desem bilmeyecek anlamayacak adamlar hemen nasıl çamur atılır modunda. İlk çıkan ios yada Android sürümünu hatırlıyor musun ?? Yada ilk çıkan WhatsApp sürümünü bir kullan dene bak zamanla gelişmiyorsa eğer gerekeni söyle.

Gerçekten bunun "Bir yerden başlayalım uygulama geliştiren mühendislerimiz olsun" düşüncesiyle yapıldığını sanıyorsanız ohooooooo... Ne anlatsak boş ya da bu ülkede olanlardan zerre haberiniz yok ya da Türkiye'de yaşamıyorsunuz

• Türkler yapmasa, şöyle uygulamamız yok derler, yapsa altında bişeyler ararlar :)

• http://t24.com.tr/haber/basbakan-davutoglu-calinan-kimlik-bilgileri-chp-izmir-il-teskilatindan-sizdirildi,335908

Tek tipçi, ırkçı, cahil kesimlerin "bilgiler çalıntı" üzerinde tepinmesine gıcık oluyorum... Konunun devletle ilgisi yok ama beceriksiz partilerle çok ilgisi var...
  • Mesajı yolladıktan iki gün sonra iletilir artık

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.