Şimdi Ara

PTT'de güvenlik açığı: vatandaşların isim ve adres bilgileri herkese açık (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
209
Cevap
9
Favori
19.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
203 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • PTT düzeltmiş, şuan isim ve adreslerde diğer kargo sorgularında olduğu gibi maskeleme var.
  • quote:

    Web sayfalarının Google’da çıkmasını engellemek çok kolay. Web sayfasının kod bölümüne meta name=”robots” content=”noindex” kodunu  eklediğinizde Google o sayfayı kimseye göstermiyor. Özel sayfalara başkalarının ulaşmaması sağlanıyor. Ancak PTT bu basit kodu kullanmamış.


    Sanki bunu geçen bir haberde daha yazmıştınız. Bu sistemleri yazan yazılımcılar burayı okuyup bununla önlem almaya çalışır falan diye korkuyorum. Bu işlem sayfayı ziyaret eden bottan (eğer bu kodu destekliyorsa) içeriğini indexlememesi için bir ricada bulunur sadece. Ama bilgiler erişime açık kalmaya devam eder. Kısaca veriyi isteyen herkese gönderirsiniz ve arama motoru botları için de bunu indexlemeyin diye not düşersiniz.
  • Bir tek bu değil ki, yıllardır düzelmeyen, günde bir kaç saatliğine çöken, çöken-düzelen şeklinde kısır döngü olarak devam eden, kargo takip web siteleri var.
    Bugün düzgün şekilde takip ettiğiniz kargoyu, ertesi gün baktığınızda "kayıtlı değil" ve benzeri hata mesajı verebiliyor.
    Bu güne kadar PTT ye yazdığım şikayetlerin haddi hesabı yok. Artık bıktığım için şikayet den vazgeçtim.

  • hangi seçimdi tam hatırlayamadım şimdi. Oy kullanan kişilerin tüm bilgileri internete düşmemiş miydi TC NO ları ile birlikte

  • Çok amatörce olan bir davranış olsa da haber için biraz geç kalındı. Açık kısa sürede kapatıldı ve arama sonuçlarında *** olarak görünüyor.
  • arion kullanıcısına yanıt
    Haber yayına girdikten sonra PTT düzenleme yaptı şimdi yıldız görünüyor. Ama bugüne kadar aylarca açıkmıştı. Ben bugün fark ettim.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.