Şimdi Ara

PTT'de çalışıyorum soruları alayım (54. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.294
Cevap
58
Favori
393.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bir gönderi İSTANBUL UKİM tarafından ''PTT İşyerinde Bekliyor'' ifadesi ile otomasyon sistemine eklenmişse gönderiyle alakalı bir telgraf ulaşabilir tarafınıza.
    Telgraf'da gönderinizle alakalı istenen belgeler yazacaktır. Eğer tarafınıza 3-5 gün süre içerisinde bir telgraf ulaşmazsa UKİM'e telefonla ulaşmanız gerekiyor.
  • Hocam, dün "yurtdışı geliş kaydı yapıldı İstanbul Uluslararası Pim" yazıyordu bugün "torba kapandı" yazıyor gümrüğe takıldı mı oluyor bu ibare?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e_azta -- 13 Mart 2019; 16:35:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: e_azta

Hocam, dün "yurtdışı geliş kaydı yapıldı İstanbul Uluslararası Pim" yazıyordu bugün "torba kapandı" yazıyor gümrüğe takıldı mı oluyor bu ibare?
    ''Torba Kapandı'' demek gönderinizin bulunduğu sevkiyat aracına yüklendiği anlamına gelir. Herhangi bir sorun söz konusu değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alisinasyon

''Torba Kapandı'' demek gönderinizin bulunduğu sevkiyat aracına yüklendiği anlamına gelir. Herhangi bir sorun söz konusu değildir.

Alıntıları Göster
    Hocam çok teşekkür ederim..Son bir soru daha sormak istiyorum...Şuan kargomun sabah 9 da TOPKAPI KARGO DTM de olduğunu görüyorum.Buraya çok yakın bir yerdeyim sizce ortalama kaç günde teslim edilir. Şikayetvar.com da burada kargoların 9-10 gün bekletildiğini okumaktayım bu da beni endişelendirmekte..Bir de bizzat kendimiz bu adresten teslim alabiliyor muyuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e_azta -- 15 Mart 2019; 9:9:15 >

• Bu konuyu açan arkadaşı yürekten tebrik etmek istiyorum. Üç yıldır her türlü soruya elinden geldiğince cevap vermeye çalışmış, gerçekten ayakta alkışlıyor, şapkam olmadığı için çıkaramıyorum :)
    Büyük bir sabır ve süreklilik arz eden sabır ile cevaplar vermişsiniz, Allah işinizi gücünüzü rast getirsin, emeğinize sağlık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: natureltiqqy

Bu konuyu açan arkadaşı yürekten tebrik etmek istiyorum. Üç yıldır her türlü soruya elinden geldiğince cevap vermeye çalışmış, gerçekten ayakta alkışlıyor, şapkam olmadığı için çıkaramıyorum :)
    Büyük bir sabır ve süreklilik arz eden sabır ile cevaplar vermişsiniz, Allah işinizi gücünüzü rast getirsin, emeğinize sağlık.
    Merhabalar hocam ;

Beni şu mesajınızla o kadar mutlu ettiniz ki anlatamam.Sizin de işiniz gücünüz rast gelsin. Varolun.
  • Usb Hddyi mersinden istanbula yollasam kaç lira tutar?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba hocam bugün telgraf geldi ukimde olan ürünüm ile ilgili kredi kartı ekstresi falan istemişler bunlar yoksa fatura istemişler peki ben satıcıya 10 dolarlık bir fatura hazırlatıp ukime göndersem sorun olur mu ? Ve satıcı böyle bir fatura hazırlayabilir mi ?
  • hocam öncelikle selamlar 2016 da açtığınız konuya bu zamana kadar hatta 2-3 saat öncesine kadar bile cevap vermeye devam etmeniz beni çok mutlu etti. bu bilgilerini verdiğim kargo aliexpressten gelecek bana izmirdeyim. sizin tahmininizce kaç günde izmir’de olur. ürün masa lambası 30x30x30 ebatlarında bir kutuda gelecek 22 euro’dan ucuz bir ürün. gümrük işlemleri yapılmış mıdır bu “ptt işyerine sevk edildi” ne demek oluyor tam olarak, şimdiden teşekkürler.

GÖNDERİ KABUL BİLGİLERİ

BARKOD NO
    #
    AĞIRLIK/DESİ
    0 gr./0.00
    GÖNDERİCİ ADI
    DEĞER KONULMUŞ ÜCRETİ
    0.0
    GÖNDERİCİ ADRESİ
    ÖDEME ŞART BEDELİ
    0.00
    ALICI ADI
    ÖDEME TİPİ
    ALICI ADRES
    EK HİZMETLER
    KABUL TARİH
    14/03/2019
    GÖNDERİ TÜRÜ
    YD GELEN/MEKTUP
    KABUL İŞYERİ
    İST.ULUSLARARASI PİM
    GÖNDERİ ÜCRETİ
    0.0

GÖNDERİNİN SON DURUM VE TESLİM BİLGİLERİ
    TESLİM AÇIKLAMASI
    -
    SÖZLEŞME TESLİM AÇIKLAMASI
    -
    TESLİM TARİHİ
    -
    SÖZLEŞME TESLİM TARİHİ
    -
    TESLİM ALAN
    -
    SÖZLEŞME TESLİM ALAN
    -
    MAZBATA TESLİM AÇIKLAMASI
    -
    ALMA HABER KARTI TESLİM AÇIKLAMASI
    -
    MAZBATA TESLİM TARİHİ
    -
    ALMA HABER KARTI TESLİM TARİHİ
    -
    MAZBATA DOSYA NO
    -
    ALMA HABER KARTI TESLİM ALAN
    -
    SON İŞLEM AÇIKLAMASI
    PTT İşyerine Sevk Edildi
    SON İŞLEM TARİHİ
    15/03/2019
    ÜCRETLER
    Gümrük Vergisi : 0.0 TL
    Damga Vergisi : 0.0 TL
    Gümrüğe Sunma Ücreti : 0.0 TL
    Yurtdışı İade Ücreti : 0.0 TL
    TOPLAM : 0.0 TL

GÖNDERİNİN HAREKETLERİ
    SIRA TARİH SAAT İŞLEM TÜRÜ AÇIKLAMA İŞLEMİ YAPAN
    PTT İŞYERİ/ŞUBE iLÇE İL
    1 10/03/2019 14:12:00 Gonderi musteriden alinmistir Receive item from customer (Otb)
    -
    - Netherlands (the) (Yurt Disi)
    2 12/03/2019 10:00:00 Gonderi yurt disina sevk edildi (Giden) The item was forwarded to the destination country (Otb)
    -
    3 13/03/2019 14:45:00 Gonderi yurtdisina sevk edildi Send item abroad (EDI-received)
    -
    4 14/03/2019 20:29:20 Gonderi (Varis)alip verme merkezinde alindi Receive item at office of exchange (Inb)
    -
    - Turkey
    5 14/03/2019 23:29:08 PTT İşyerine Girdi Yurtdışı Kabul Geliş Kaydı Yapıldı
    İST.ULUSLARARASI PİM
    İST.ULUSLARARASI PİM
    BAŞAKŞEHİR İSTANBUL(AVR)
    6 15/03/2019 12:39:56 PTT İşyerine Sevk Edildi
    İST.ULUSLARARASI PİM
    İST.ULUSLARARASI PİM
    BAŞAKŞEHİR İSTANBU

• yurtusindan urun aldim gelir vergisi cikti diye ürünü almadım ptt. bekliyor urune ne olur vergi ne oluyor

• @Orta Seviye Gitarist

Merhabalar ; gönderinizin ağırlığı 2000 kg altındaysa Mersinden İstanbula tahmini 18-20 TL tutarında olacaktır.
    Ek hizmetler karşılığında bu ücret yükselecektir.

@Ahmetqzl01 Selamlar ;

Satıcı size böyle bir belge gönderme imkanı varsa tabiki UKİM buna işlem sağlayacaktır.
    Sonuçta satıcı bazlı bir fatura. Sende bunu UKİM'e ibraz edebilirsin.

@Hardwired Merhaba hocam ;

Gönderi 22 Euro veya altındaysa herhangi bir sıkıntı olmadan gönderi tarafınıza ulaşır.
    PTT işyerine sevk edildi demek gönderinin size en yakın dağıtım merkezine yönlendirildiğini anlamına gelir.

@Mogolo Yurtdışı gönderinizin 30 gün bekleme süreci vardır.
    Gönderiyi almazsanız gönderi İADE güncellemesiyle tekrar satıcıya iade edilir.

• ben ptt den 1 seneligine posta kutusu kiraladım 1 sene sonra otomatik iptal oluyor mu. iş yüzünden ptt gidip iptal edemiyorum iptal etmesem ne olur anahtar bende süresi doldu . kaldı öyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mogolo -- 18 Mart 2019; 7:36:30 >
  • Yere düşen bastonlu yaşlı müşterileri ne yapıyorsunuz

• @Alisinasyon öncelikle vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Bundan sonra ne olacak gümrüğemi takıldı acaba gönderim?

Ne yapmam gerekiyor? Bana bir bildirim gelirmi?

PTT'de çalışıyorum soruları alayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efedesign -- 21 Mart 2019; 12:4:36 >
  • Aldığım ürün için UKİM den ürün değeri belirlenemediğinden ödeme yaptığım extre yi ve kimlik fotkoposini mail yoluyla göndermemi aksi halde geri iade olacağını belirten telgraf aldım. Extreyi ve sipariş sayfasının ekran görünütüsünü ekleyerek gönderdim. (kimlik fotokopini unuttum ama bunun için bir geri dönüş olmadı) Aldığım ürün yaklaşık 275 tl tutarındaydı. Bugün ptt gönderi takip sayfasında baktığımda toplam 178 tl vergi çıkarıldığını gördüm. ittiraz için evrakları gönderdiğim mail adresine mail attım ama şu ana kadar dönüş olmadı. Buna itiraz nereye nasıl yapabilirim? Muhtelemen kapıya gelecek. Eğer itiraz hakkımız yoksa teslim almazsam satıcıya geri iade olur mu? ve herhangi bir ücret çıkar mı? şimdiden teşekkürler.
  • Hocam ptt aliexpressten gelen gönderilerin sevkiyatı dağtımı için ücret alıyor mu ?
  • yere düşen marulları ne yapıyorsunuz?
  • strat41 S kullanıcısına yanıt
    Sizin ürününüz geçti mi peki ukim'den?

Bana herhangibi bildirim halen gelmedi ancak araştırma yaparak mail ve faks numaralarını buldum ukim'in

Kredi Kartı ektramı ve sipariş görüntümü kimlik görüntüm ile birlikte gönderdim bildirim gelmeden bakalım ne olacak.
  • akgonul kullanıcısına yanıt
    Dağıtım için ücret alınmaz ama gümrüğe takılırsa gümrük vergisi ve gümrüğü sunma ücreti gibi ücretler alınabilir.
  • Merhaba aliexpre 'ten bir saat kayısı almıştım 13 tl lik birşey.suresi doldu.nssil takip edildiğini de anlamıyorum.UN889486821CN sipariş sayfasında böyle takip numarası var.bu ürün nerede oluyor belli değil türkiye ye gelmiş ama burada nasıl takip edicez.ptt yurtdışı servisi diye bir no buldum aradım ücretsiz gönderiler takip edilemiyor dendi dogrumu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.