Şimdi Ara

PTT'de çalışıyorum soruları alayım (53. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.294
Cevap
58
Favori
393.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Teşekkür ederim hocam, bakalım dün sabahtan beri bir işlem görmedi ukimde duruyor hala.
  • 3 adet ürünü frklı satıcılardan aynı anda sipariş verdim aliexpressten fakat bugün sadece o ürünlerden birisi kapımın önünde yerde duruyordu. Resmen bırakıp gitmiş onu geçtim, kargo numarasıyla da pttnin sitesinden hiçbir ürünümü takip edemiyorum. Diğerleri ne alemde acaba ??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba hocam ürün burdan sonraki işlemi nedir ukime gider mi ? Gümrük vergi aşaması falan ?
    EDİT : Biraz önce Ukime girdi ürün. yağlı kazık geliyor gibi :D Eğer yüksek vergi isterlerse geri gönderme işlemi nasıl oluyor hocam ?PTT'de çalışıyorum soruları alayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmetqzl01 -- 7 Mart 2019; 17:16:49 >
  • 140 cm uzunluğunda 10-15 kg ağırlığında araba parçasını (ön aks) USPS ile yollatsam PTT kabul eder mi? Ptt için boyut, kg sınırı var mıdır? Gümrükte sadece vergisini ödeyerek teslim alabilir miyim? Ticari deyip günrük müşaviri mi isterler?

• Selamlar kardeşim,
    Benim Gearbest'ten sipariş ettiğim bir ürün var (android box). Gönderi destination ülkesine vardı diyor ama ptt takipten bakıyorum sanki hala girmemiş gibi duruyor. Aradım, yetkili henüz giriş yapmamış kargonuz dedi, son hareket işlem tarihi 23 şubat.Bu kadar süre normal mi yoksa bir aksilik mi var?

Gearbest:

PTT'de çalışıyorum soruları alayım

PTT:

• @sivil Selamlar kardeşim ;

Gönderi Türkiyeye geldiği zaman gümrük mevzuatlarına göre kayıt altına alınma zorunlu olduğu için gönderiyi Türkiyeye gelmedi olarak kabul etmemiz gerekiyor.
  • Hocam amazon.de den bir monitor aldim.ancak geri gondermem gerekiyor.amazon.de ptt yi tavsiye etti.almanya ya kac gunde gider acaba

• PTT üzerinden Almanyaya yapacağınız bir gönderi tecrübelerime dayanarak söylüyorum alıcının elinde genellikle 5 günde varıyor.
  • Hocam merhaba ürün ukim istanbulda zimmet edildi olarak görünüyor bu ne anlama geliyor yardımcı olur musun ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Alisinasyon

PTT üzerinden Almanyaya yapacağınız bir gönderi tecrübelerime dayanarak söylüyorum alıcının elinde genellikle 5 günde varıyor.
    5 günse mukkemmel. 30 40 gun beklerim zannediyordum.
  • Ahmetqzl01 kullanıcısına yanıt
    Gönderiniz gümrük tarafından incelenmek için UKİM merkezi görevlileri tarafından kayıt altına alınmış hocam.
  • Alisinasyon kullanıcısına yanıt
    Hızlı cevap için teşekkürler hocam. Daha bekleyeceğiz anlaşılan.l 😀

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kargom ayın 7 sinde sevk edildi. ayın 8 inde kocaelide torba açıldı vs yazıyodu aynı gün torba kapandı yazdı sonra ptt işyerine sevk edildi dedi. ayın 9unda baktım kocaeline ptt işyerine geldi yazıyordu aynı gün torba kapandı sevk edildi yazdı tekrar. ayın 10 undada aynı olaylar oldu. 3-4 kere aynı şeyleri tekrarladı. ayın 11 i oldu kargo hala kocaelide. kocaeliden kocaeliye sevk edilip duruyor kargom nedir bu işin aslı ben çözemedim. önceki kayıtlar silinmesede daha net anlatabilsem keşke. bu arada kargo ankaraya gelecek kocaeliyle bi alakam yok :)

• hocam bu ne demek ?

İliçi Diğer Adrese Sevk. ptt kargo takip te bu yazıyor.

evde bulamamışlar sanırım, ama evdekiler kimse gelmedi diyor.

17 track de de bu yazıyor. İlçedeki Diğer Adrese Gönderilir.
  • Hocam ptt sigortacılık yapiyo mu? Sinava o alandan giricem biraz bilgi ver lutfen

• quote:

Orijinalden alıntı: MehmetEmin95

kargom ayın 7 sinde sevk edildi. ayın 8 inde kocaelide torba açıldı vs yazıyodu aynı gün torba kapandı yazdı sonra ptt işyerine sevk edildi dedi. ayın 9unda baktım kocaeline ptt işyerine geldi yazıyordu aynı gün torba kapandı sevk edildi yazdı tekrar. ayın 10 undada aynı olaylar oldu. 3-4 kere aynı şeyleri tekrarladı. ayın 11 i oldu kargo hala kocaelide. kocaeliden kocaeliye sevk edilip duruyor kargom nedir bu işin aslı ben çözemedim. önceki kayıtlar silinmesede daha net anlatabilsem keşke. bu arada kargo ankaraya gelecek kocaeliyle bi alakam yok :)
    Benim kargo kocaeli de dağıtıma çıkmış aradım pim i böyle bişey olamaz başkasının takip numarasını size vermişlerdir dedi. Ne yapmam gerek o kadar alışveriş yaptım ilk defa başıma geliyor.

• @MehmetEmin95 Hocam merhabalar ;

Yurtdışından alışveriş yapmış olduğunuz satıcı size farklı bir Türk müşterinin barkod numarasını vermiş.
    Yani ona verilen barkod numarası size, size verilen barkodda diğer kişiye ait. Satıcıya bu durumu mesaj olarak anlatın sanırım doğru barkod numarasını verecektir.

Ben çalıştığım dönemler bu şekilde yanlış barkod numarası verildiğine birçok kez şahit oldum.
    Şu an takip ettiğiniz barkod numarası size olan bir kargo değil.

@ByBaterist Merhabalar ;

''İliçi diğer adrese sevk'' ibaresi PTT'de genellikle yanlış bir dağıtım merkezi tarafından dağıtıma çıkarılan kargonun doğru dağıtım merkezine aktarıldığını anlamına gelir. Yani gönderi yanlış bir dağıtım görevlisi tarafından dağıtıma çıkarılmış ve hata farkedilince doğru dağıtım merkezine doğru gönderilmiş.

@Tomris01 Değerli hocam ; PTT Sigorta işlemi yapıyor ama ancak ben PTTBank,Kargo,Havale,Posta işlemleri ve HGS ve KEP konusunda çalıştığım için size vereceğim bilgi sizi yanıltabilir. Konuyla alakalı malesef detaylı bir bilgim bulunmuyor.

• quote:

@MehmetEmin95 Hocam merhabalar ;

Yurtdışından alışveriş yapmış olduğunuz satıcı size farklı bir Türk müşterinin barkod numarasını vermiş.
    Yani ona verilen barkod numarası size, size verilen barkodda diğer kişiye ait. Satıcıya bu durumu mesaj olarak anlatın sanırım doğru barkod numarasını verecektir.

Ben çalıştığım dönemler bu şekilde yanlış barkod numarası verildiğine birçok kez şahit oldum.
    Şu an takip ettiğiniz barkod numarası size olan bir kargo değil.

@ByBaterist Merhabalar ;

''İliçi diğer adrese sevk'' ibaresi PTT'de genellikle yanlış bir dağıtım merkezi tarafından dağıtıma çıkarılan kargonun doğru dağıtım merkezine aktarıldığını anlamına gelir. Yani gönderi yanlış bir dağıtım görevlisi tarafından dağıtıma çıkarılmış ve hata farkedilince doğru dağıtım merkezine doğru gönderilmiş.

@Tomris01 Değerli hocam ; PTT Sigorta işlemi yapıyor ama ancak ben PTTBank,Kargo,Havale,Posta işlemleri ve HGS ve KEP konusunda çalıştığım için size vereceğim bilgi sizi yanıltabilir. Konuyla alakalı malesef detaylı bir bilgim bulunmuyor.
    Zaten satıcı 15 günde kargolamıştı ürünü, onuda yanlış yapmış. Ben satıcının bilerek yaptığını düşündüm hiç satıcıyla uğraşmadım direk dispute açtım. Sağolun ilgilendiğiniz için.

• Alisinasyon kullanıcısına yanıt
    Hocam cevabınız çok iyi geldi teşekkür ederim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

@Döngü10 Selamlar ;

Kargonuzla alakalı bir gümrük problemi mi var ? Yani gönderi UKİM'de mi bekliyor ilk başta bu sorunun yanıtını alabilir miyim ?

Eğer gönderiniz en UPİM ve UKİM'den çıkıp en yakın dağıtım merkezinde bu kadar uzun süre bekliyorsa reklamasyon talebinde bulunabilirsiniz.
    Merhabalar;

Aliexpresten kamera lensi aldım ve ukimde bekliyor ibaresi var. Yasaklı ürün değil büyük ihtimalle fiyatını beliryemediler diye düşünüorum. Ürünüm elime geçmesi için ne yapmam gerek? reklamasyon talebini biraz daha açarmısınız? Kargomun son durumu aşağıdadır.

07/03/2019 16:28:06 PTT İşyerine Girdi Posta Teslim Bordrosu Mübadele Servisine Geldi İSTANBUL UKİM
    11/03/2019 09:20:01 PTT İşyerine Geldi İSTANBUL UKİM
    12/03/2019 16:47:29 PTT İşyerinde Bekliyor İSTANBUL UKİM
    Saygılar,

• 
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.