Şimdi Ara

PTT'de çalışıyorum soruları alayım (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.294
Cevap
58
Favori
393.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Torba Kapandı ifadesinden sonra zaten PTT otomasyonunda PTT İşyerine sevk edildi ifadesi çıkar.

Bu da zaten benim yukarıda izah ettiğim üzere size en yakın dağıtım merkezine yönlendirildiği anlamına geliyor
    Yarın öğlen saatlerinde sayfayı güncellerseniz bana hak vereceksiniz.
  • Alisinasyon kullanıcısına yanıt
    Senin dediğin gibi çıkarsa ustad çok mutlu olacam yeminle teşekkür ederim Ukim defteri kapandı ozaman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haylazcool -- 4 Şubat 2019; 22:57:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ukim defteri kapandı ozaman

• Merhaba. Kardeşim bugün PTT Şubeden, Garanti Bankası Kredi Kartına para yatırmıştı. Şimdi Garanti İnternet Bankacılığından durumu kontrol ettiğinde ''Hesaba ödeme iptal'' yazıyor. Hesaba yatırılan parayı önce kabul edip 1 saat sonra iptal etmek neyin nesi, hiç bir şey anlamadık :(Sebebi ne olabilir sizce? Garanti'yi aradık. PTT, ödemeyi iptal etmiş diyorlar. PTT'yi aradık, biz buradan görünteleyemiyoruz dediler.

Kardeşim çok üzüldü. İlk kez böyle bir şey yaşadık. Hesaba yatırılan paranın hesaba geçip 1 saat sonra iptal edilmesi ve tarafımıza bilgi verilmemesinin ne mantıklı açıklaması var, çok merak ettik. Umarım konu ile ilgili bilginiz vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrvtz -- 11 Şubat 2019; 23:16:1 >
  • Hocam benim bir ürünüm var çinden gelen. 7sinde türkiyeye geldi. Hiç böyle uzun sürmedi 5 gündür ptt den çıkmadı. İstanbul kartala perşembeye gelir mi PTT'de çalışıyorum soruları alayım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kısa ve öz bu nedir?
    PTT'de çalışıyorum soruları alayım
  • mrkurtbey M kullanıcısına yanıt
    Selamlar ;

Kargonuz bölgenizde dağıtım yapan yanlış bir cihet numaralı kargo dağıtım birimi tarafından sevkiyata çıkarılmış.
    Yanlış anlaşıldığından dolayı tekrar Ankara Kargo dağıtım merkezi tarafından dağıtıma verilecek.

Kısaca özetlemek gerekirse; PTT'nin dağıtım bölge şefliğinin hatası.
  • @Bandogge

Selamlar hocam ;

PTT BDDK'ya bağlı bir kuruluş olmadığından dolayı normalde ben PTT'de çalıştığım zamanlarda da çok maruz kalırdık.
    Normal bir kartla geri iade süreci tahmini olarak 24-72 saat olurken PTT'de 1 haftada iade olduğunu gördüm.

Hesap askıda kaldığı zamanlarda duruma PTT Parasal Bölge Daire Başkanlığı el attığı için PTT Çağrı Merkezini arayarak durum hakkında bir aksiyon talebi açtırabilirsiniz. Eğer hala bu durum devam ediyorsa söylemiş olduğum adımı izleyin.
  • tüm kargo geçmişimi öğrenmek istiyorum ama olmaz diyorlar
  • Merhaba @Alisinasyon, öncelikle vakit ayırıp bizleri bilgilendirdiginiz icin tesekkürler. Aliexpress kargom Türkiyeye gireli 1 hafta oldu. İçinde ayakkabı var, öyle marka olacak bişey değil, topuklu ayakkabı. Önce PİM e girdi, sonra UKİM e yönlendirildi. 4 gün UKİM de kaldı ve 5.2 tl gibi bir ücret göründü ve ordan KİM e yönlendirildi. Şimdi de KİM den Ptt işyerine sevkedildi diyor. Sizce bu kargo neden bu kadar dolaştı ve daha dolaşmaya devam edecek mi? Aliexpress ten yıllardır alışveriş yaparım İstanbula girdikten max 2 gün sonra Antalya da olurdu. İlk defa UKİM ve KİM birimlerini gördüm. Nedir sizce problem?

• Hocam 2 yıldır cevaplıyor sunu ualübünüzğ bozmadan tebrik ederim.

Benim kargo 3 gündür ukim de
    Ne olur hocam 5tl damgayı vurup geçerlermi?
    TC kimlik faks filan uğraşmayı hiç istemiyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Alisinasyon kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam,geçen cumadan beri hareket yok.Abd 'den ayın 5 inde geldi,10 gündür İstanbul'dan çıkamadı.Sanırım gümrükte.Eğer kayboldu ise nereye başvurmam gerekir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanss -- 14 Şubat 2019; 20:32:19 >
  • serkanss kullanıcısına yanıt
    Bir buçuk ay benim kargom ptt de kalmıştı sonra geldiği yere yolladılar.

• Selamın aleyküm hocam

Kargomun son durumu bu şekilde burdan sonra nereye gider tam anlamadım yardımcı olursanız çok sevinirim

İkinci bir kargom daha var onda ise şu ibare yazıyor :

Şimdiden çok teşekkür ederim hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArdIX -- 15 Şubat 2019; 3:8:34 >

• Öncelikle merhaba hocam aliexpress den tablet aldım özellikle içinde sim kart bulunmayandan seçtim ürün kısa sürede geldi ve ukim de ithali yasak denildi sanıyorum sd kart slotları sim kart slot sandılar ptt ye her yerden mail attım tınlayan yok ukim i arıyorum belki 200 300 kere aradım hep meşgul karşımda kimse bulamadım anlayacağınız simdi paramı geri alabilmek adına satıcıyla yazışıyorum ürün henüz Tr den çıkmamış buradan görebiliyorum diyor ptt müş hizmetlerini aradıgımda yola çıktıgını söylüyorlar bana bir yol gösterirmisiniz lütfen PTT'de çalışıyorum soruları alayım

• Selamlar ;

@joker92

Gönderinizin son akıbetinde sevkiyata hazır hale geldiğini görüntülemekteyim.
    Biraz geç cevap yazdım ama gönderiniz muhtemelen teslim edilmiş de olabilir. Konuyla alakalı beni bilgilendirirseniz sevinirim.

@Kartall_67

Selamlar ;

Gönderiniz belirtmiş olduğunuz ürünse sizin de belirttiğiniz üzere tekrar yurtdışına sevk edilmesii gerekiyor.
    Konuyla alakalı mesaja eklediğiniz otomasyon sisteminde gönderinizin tekrar yurtdışına sevk haline geldiği ancak henüz İstanbul'dan çıkmadığı gözüküyor.

Gönderinizin son güncellemesiyle alakalı tekrar beni bilgilendirirseniz tekrar konuyla alakalı sizlere yardımcı olabilirim.
  • merhabalar benim kargomda var china post ordinary small packet plus haber alamıyorum 01 şubatta çinden yola çıktı ama ses seda yok nasıl takip edebilirim acaba
  • haylazcool H kullanıcısına yanıt
    Selamlar ;

Gönderiler Çin üzerinden gönderildiği zaman genellikle gönderim şekilleri ;

1-China Post Small Packet ( PTT sistemleri üzerinden takibi yapılır )
    2- China Airmail ( PTT sistemi üzerinden takibi yapılır ancak farklı lokasyonlar üzerinden geldiği için gelme süreci biraz uzundur. )
    3-Hong Kong Post ( Tecrübelerimi nazaran en hızlı sevkiyatı yapılan Post şekli ve PTT üzerinden takibi yapılır. )

Yukarıda belirttiğim üzere sizin gönderiniz Small Packet statüsünden gönderildiği için genellikle sadece sayıdan oluşur veya ilk 2 harfi rakam sonrası sayılardan ibarettir.
    Bu tür gönderilerde PTT gümrükleri tarafından ayrı bir takip servisinie gönderilir ama bu bilgiler sisin sisteminizde gözükmez. Gönderiniz PTT statüsünden ''takipsiz'' olarak nitelendirildiği için Kargo Dağıtım Yönetmeliğine göre ;

Eğer posta kutunuz varsa posta kutusunun içerisine,
    Posta kutusunun üstüne,
    Kapınızın önüne,
    Bina da görülebilecek üzere herhangi bir yere..

Bu başka ülkelerde sıkıntı oluşturmayabilir ancak herkesin bileceği üzere Türkiye'de bu kargoların çalınma ve kaybolma olasılığı yüksektir.
    Bu nedenle kargo eğer ücretsiz sevkiyat olarak gelmiyorsa bile kargo methodu olarak 1-2 dolar fazla vererek 2 ve 3 numaralı kargo seçenekleriyle gönderimi sağlanmalıdır.

Bu tür takipsiz kargolarla alakalı şikayet talebinde bulunsanız dahi zaman kaybından başka birşey olmayacaktır.

• Hocam bizim zabıt katipi dosyaları ankaraya gönderilmişti geri ne zaman gelir hele bi deyiver.
  • THESİMPSON kullanıcısına yanıt
    Selamlar ;

Gönderinizle alakalı yukarıdaki arkadaşların yaptığı gibi bir otomasyon sistemi resmi paylaşırsanız ve konuyla alakalı biraz daha bilgi verirseniz yardımcı olabilirim değerli dostum.
  • 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.