Şimdi Ara

PTT'de çalışıyorum soruları alayım (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.296
Cevap
58
Favori
381.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • gosHawk. kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba ;

    HGS plaka ile ilişkilendirildiği için hiçbir sıkıntı yaşamaz hocam.

    Kartı okumazsa size ihlal bilgisi verir sistemler ancak bunu DİKKATE ALMAYIN. Sizin önemsediğiniz tek bakiyeniz olsun.
    Kartınızı veya etiketi okumasa karayolları plakanızı okuyarak kamera sistemleri üzerinden plakanıza bağlı HGS'yi algılayıp oradan gerekli tahsilatı yapacaktır.

    HGS'de en çok maruz kaldığımız soruydu.

    HGS'de bakiye olduğu halde ihlal bilgisi aldım ? Ne yapmalıyım ? tarzında.
    HGS'yi okumasa bile her türlü düşümü yapıyor karayolları. Plakanıza bağlı HGS olsun yeter ki. Siz sadece bakiye kontrolü sağlayın.
  • gümrüğe takılan ürün için evrak falan yolladım. bu gün aşağıdaki gibi güncelleme girdiler ama ücret ksımı halen 0


    ne demek oluyor acaba
  • @tinziri Selamlar ;

    Gönderiniz sevke hazır hale getirilmiş. Muhtemelen bügün tarafınıza yönlendirilecektir.
  • Alisinasyon kullanıcısına yanıt
    Ama vergi çıkması gerekmezmiydi gümrükte hocam. vergi kısmı 0 görünüyor. Ürün gümrüğe takıldı, evrak yolladım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • takipsiz kargolarım çinden uzun zamandır gelmiyor,postacı'mı tanıyorum,abi bana verilmiyor diyor,bu paketlere ne oluyor? birde şimdi ingiltereden bir paketim gelecek oda takipsiz aslında takipsiz işini bırakmıştım ama bir kaza'ya uğradım bu siparişte,takipsiz paketlere gümrük çıkıyormu? çıkıyorsa nerde tutuluyor bu paketler tşk.
  • complete_ kullanıcısına yanıt
    Selamlar ;

    Dünya Postalar Birliği uyarınca gönderiniz 13 haneli gönderi değilse söylemiş olduğunuz gibi kayıtsız gönderi niteliğine girer.
    Barkod numaralı tüm gönderiler gibi bu gönderilerde gümrüğe uğrar ve PTT UPİM tarafından en yakın dağıtım merkezine gönderilir.

    Ancak bu gönderiler aynen bir mektup gibi dağıtım süreci geçirir. Sıkıntıda burada başlıyor zaten.
    İş yükü fazla olan bir dağıtım elemanı bu kayıtsız gönderilere gereken önemi pek vermez. Normalde küçük şehirlerde hiçbir sıkıntı genellikle duymadım ama metropoller bu konuda çok sıkıntı.
    Örnek olarak ; İstanbul Beylikdüzü dağıtım merkezinin ben çok yoğun çalıştığını biliyorum çünkü diğer çoğu ilçelere de bu dağıtım merkezi bakıyor.
    Bu dağıtım elemanlarının zamanında ben çok duymuştum kargo dağıtımlarını yetiştiremediklerini. Şimdi düzeldi mi ora bilmiyorum.


    Demek istediğim kayıtsız gönderi posta kutusuna, posta kutusunun üstüne,dairenin önüne, bina önüne bırakıldığı için bu konuda kaybolma riski çok fazla oluyor.
    Peki siz bu konuda ne yapabilirsiniz. Her kayıtlı gönderide bu sorunu yaşıyorsanız aşağıdan bir araştırma talebi gönderin PTT'Ye. Aksiyonunuz dağıtım merkezine aktarılıp araştırılsın.

    https://pttws.ptt.gov.tr/info_web/info_kayit.jsp




  • Merhabalar. Biraz acele oldugu icin mesaj atiyorum. Kibrista ogrenciyim ve en son Mersin'de gorunuyor fakat PTT isyerine sevk edildi diyor. Acaba bu kargo kibrisa gelmis midir alabilir miyim yoksa daha beklemem mi gerekiyor? Ayrica alabilecegim yere geldigini nasil anlarim eger gelmediyse? Kibris PTT'ye ulasti falan gibi bir sey mi yazar? tesekkur ederim simdiden!!
  • hikarideath H kullanıcısına yanıt
    Selamlar ;

    Gönderiniz Mersin Posta İşlem Merkezinden Kıbrıs'da bulunan Yerel dağıtım merkezine yönlendirilmiş ama henüz daha ulaşmamış.

    Gönderi şubeye geldiği zaman bu otomasyon sistemi üzerinden anında barkod güncellemesi yapılacağından takip edebilirsiniz.
  • merhaba,ingiltereden royal mail ile takipsiz paketim gelicek,yaklaşık 2 hafta oldu,royal mail paketleri 2-3 günde türkiye'ye getiriyor,sonra ki aşamada pim-avpim-dağıtım şubesine geliyor diye biliyorum,geçen ukim'e sordum takipsiz paketler bize gelmez dedi,dağırım şubeyi arıyorum ukim'e yönlendirilmiş olabilir diyor,gm ile başlayan barkot veriyorlarmış,gümrüklü paket ise,şimdi paket takipsiz ukim isimden paket bulamıyoruz diyor,ukim'e gelen paketler için tebligat gelmesi gerekiyor ama ukim istanbuldaki çoğu kişiye tebligat ulaştırmıyor,yine istanbul dışından bu sorun yok,yani paket takipsizse tam Allahlık oluyorsun türkiye'de gönderen site çok sağlam junorecords bana yaklaşık 20 iş günü süre verdiler paketiniz gelmez ise yardımcı oluruz diye ama yine insan utanıyor tabi,adamlar dünyaya bu şekilde ürün gönderdiklerini ve kayıp v.s. durumlarla karşılaşmadıklarını söylüyorlar ama biz türkiye'yiz bizde kayıp-çalınma olayları çok oluyor dedim ama paket yola çıkmıştı,birşey yapamadım,bana bu aşamadan sonra öneriniz ne olur?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi complete_ -- 5 Ocak 2019; 12:47:52 >




  • @Alisinasyon hocam benim yurt dışı kargom ukimde PTT işyerinde bekliyor. Yasaklı ürün değil ulaşamıyorum sizce ne yapmalıyım. Son güncelleme tarihi 5.01.2019



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eercan -- 5 Ocak 2019; 15:52:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba .yurtdisindan bana zarf gelmesi lazim takipsiz posta (kargo degil) yoluyla.1.5 ay oldu bir hareket yok.bulumdugum yerin dagitim yerine gittim yoktu orda.ne yapmam gerekir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: faruk

    quote:

    Orijinalden alıntı: Alisinasyon


    quote:

    Orijinalden alıntı: faruk

    Şu Amerika'daki profesyonellik burada niye yok?
    USPS dünya çapında marka olmuş, profesyonel bir kurum iken PTT niye köhnemiş bir devlet kurumu olarak varlığını sürdürüyor? Memur zihniyeti mi hakim yoksa yönetim açısından sıkıntı mı var? İnek Șaban gibi bir genel müdürünüz vardı çünkü.

    PTT konusundaki eleştirelerin Eski Genel Müdürümüze hakaret ? dışında değerlendirilebilir. Ayrıca USPS hakkında ki düşüncelerine katılmıyorum. USPS'yi profesyonel diye hangi USA vatandaşına söyle kahkaha atar.

    Güzel kardeşim yıllarca orda kaldım ve USPS'i zibilyon defa kullandım. Hatta hâlâ kullanıyorum çünkü en son kaldığım eve benim adıma gelen postaların her biri için mailime zarfın ön yüzünün fotoğrafı geliyor. Yani kahkaha atan Amerikalı'yı PTT ile muhatap bıraksan gülmeyi bırak depresyona girip intihar eder.

    Bu arada bu da güya hakaret ettiğim eski genel müdürünüz. Padişahım çok yaşa minvalindeki üslubun sayfalar dolusu yazıyla veremeyeceğin cevabı bi-hakkın yerine getiriyor. Teşekkürler.


    Alıntıları Göster
    Tipe bak... Yorumsuz..




  • @eercan Selamlar hocam ;

    Kargonuzla alakalı eğer UKİM lokasyonu belirtilip ''PTT İşyerinde Bekliyor'' ifadesi yer almışsa gönderiyle alakalı sizden bir belge isteyebilirler.
    Bu belge isteme durumunu ise genellikle PTT kurumu telgraf yöntemi ile yapar. Eğer gönderiyle alakalı uzun bir süre geçmesine rağmen halen telgraf tarafınıza ulaşmadıysa UKİM'e faks yoluyla ulaşmanızda fayda var. Telefonda çok nadir iletişim kuran kişi olduğunu söylemeliyim.

    Kargonuzu birkaç gün daha takipte kalmanızda fayda. Sanırım en son güncelleme 5 Ocak'da girilmiş. Takıldığınız farklı bir nokta olursa yardımcı olurum.

    @Nowhere.Man Normal bir mektubun dağıtım sürecini çoktan geçmiş. Barkod numarası olsaydı reklamasyon talebinde bulunabilirdiniz ama şu durumda malesef beklemekten başka herhangi bir yol bulunmuyor.

    @complete_ Selamlar Değerli Dostum ;

    İngiltereden herhangi bir royal mail genellikle 3-4 gün içerisinde İstanbuL UKİM'de olması gerekiyor.
    Yukarıda belirttiğim üzere normalde bu tür durumlarda Reklamasyon talebinde bulunabiliyor alıcı kişi ama barkod zorunluluğu var.

    Eğer satıcı kaynaklı herhangi bir sorun olacağını düşünmüyorsanız size tavsiyem aşağıdaki linki kullanabilir ve PTT Genel Merkezine bir mail gönderebilirsiniz. Mail gönderince PTT genel merkezi bu sorununuzu dağıtım bölge şefliğine yönlendirecek ve dağıtım cihetinizi sağlayan bölge ile alakalı bir araştırma yapılacaktır.

    Barkod numarasız gönderilerde önereceğim tek şey budur.


    @SezZzaR Yorumsuz.




  • Cevabınız için çok tesekkurler. Ben bugün saat 11 gibi ulaştım nasıl olduysa artik.. Telefonu açan bayan bana telgraf geleceğini söyledi ben beklemeden internette herkesin gönderdiği e postaya bilgileri yolladım çünkü artık çok sıkıldım acaba doğru mu yaptım bilmiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eercan E kullanıcısına yanıt
    Ulaştığınıza sevindim.

    Eğer uzun bir süre herhangi bir aksiyon alınmazsa 444 17 88 nolu PTT Hizmetlerinden bir Reklamasyon talebi oluşturabilirsiniz.
  • Tesasuf gordum postunu, usenmeden sayfa sayfa okudum yorumlari cevaplari.. 2016’dan beri her turlu soruya uslubunda usenmeden cevap verdigin icin buyuk saygi duydum! Eger vaktin olur da benim soruma da cevap verebilirsen cok sevinirim. Ek’te aciklamalari olan paket 3,7kg agirliginda ve bir arkadasim yurtdisindan (Fransa’dan) gonderdi. Gumrukten ciktigini dusunuyorum ama henuz vergilendirilmemesinin sebebini anlayamadim, gonderen sahis urun degerini 180€ olarak belirtti (ikinci el elektronik esya) Bu paketin sence akibeti ne olur? Vergilendirilmemesi ve hic bir ucretin ekrana yansimamasi beni endiselendirdi.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tnt_cem -- 8 Ocak 2019; 3:57:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • tnt_cem kullanıcısına yanıt
    Selamlar hocam ;

    Öncelikle düşünceleriniz için teşekkür ederim. Elimden geldiğince PTT kurumundan çıksam da tüm tecrübelerimi bilgim ölçütünde paylaşmaya çalışıyorum hocam.

    Aynı söylemiş olduğunuz bu vergilendirme sorunu yine aynı konuya yazan bir arkadaşın başına gelmişti. Ve yine kurumda çalıştığım dönemlerde barkod otomasyon sisteminde herhangi bir vergilendirme ücreti olmamasına karşın dağıtım görevlisi kapıda teslim ederken ücret talep etmiş ve bunun şikayetini almıştım. Özet olarak ;

    Eğer gümrük çıkış birimi gerekli ücretlendirmeyi barkoda yapmadığı böyle sorunlar gerçekleşebiliyor.
    Çünkü normalde gümrüğe ürününün sunulnası bile 60 kuruş olarak ücretlendiriliyordu.

    Bu nedenle ilerleyen kargo aşamasında ürünle alakalı herhangi bir sorun yaşarsanız durumu PTT Ana sayfasından Bize Ulaşın kısmından belirtebilir veya bana ulaşabilirsiniz.

    Tekrardan nazik düşünceleriniz için teşekkür ederim.




  • Arkadaşımla aynı anda aynı satıcıdan aldığım ürün UKİMDE kaldi eve kagit geldi. Gerekli belgeleri gonderdikten sonra gonderitakip.ptt de gumruk vergisi cikti. Oysa gonderdigim belgeler urunun gumruk limiti altinda oldugunu kanitliyor.
    Aradasiminki takilmadan gecti. O biraz daha ucuza almisti ama ikimizinki de limitin altinda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QQQQ- -- 8 Ocak 2019; 11:47:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alisinasyon

    Ulaştığınıza sevindim.

    Eğer uzun bir süre herhangi bir aksiyon alınmazsa 444 17 88 nolu PTT Hizmetlerinden bir Reklamasyon talebi oluşturabilirsiniz.




    son olarak böyle bir durumla karşılaştım depodan gönderi çıkarıldı fakat hala ücret bilgisi gözükmüyor tam olarak nedeni şimdi bu ? Tekrar çok tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Üstadim selamlar





    EA344842665CN barkod nolu urun ukimde bekliyor. Gumruk kisminda herhangi bir meblag yazmiyor? Acaba bi bakabilir misin ? Neden hala yollamadilar bana

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.