Şimdi Ara

PTT'de çalışıyorum soruları alayım (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.294
Cevap
58
Favori
393.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Alisinasyon

Selamlar üstad ;

Gönderinizin içeriği hakkında bilgi alabilir miyim ?

Gönderiniz şu anda PTT UKiM gümrük kontrol merkezinde beklemeye konulmuş. Tarafınıza bu durumla alakalı bir telgraf ulaşabilir.
    Gönderiniz muhtelemen eğer mevzuata aykırı bir madde değilse birkaç gün içerisinde sevkedilecektir.
    Üstadım tekrar selamlar.

Çinden multimedya ekranlı araç teybi almıştım. gönderinin içeriği bu. Telgraf derken ? yani mail veya kapıya not gibi birşey mi?
  • sendelse kullanıcısına yanıt
    Gönderinin değeri belirlenemezse,gümrük herhangi bir evrak isterse faks yoluyla öncelik size bir telgraf gelir. Bir not kağıdı yani.
    Bu evrakları tamamlarsanız gönderi tarafınıza teslim edilir. Ancak yoğunluk kaynaklı olma durumu da var.

Birkaç gün bekleyip herhangi bir hareket olmazsa durumu genel müdürlüğe bildirebilirsiniz hocam. Faydalı olacaktır.

pttws.ptt.gov.tr
    Ptt | Bize Ulaşın
    https://pttws.ptt.gov.tr/info_web/info_kayit.jsp

• almış olduğum tv box cihaza vergi dışından trt bandrol payı ödemem gerektiği söylendi. bunu nereye ödemem gerekiyor. her hangi bir hesap bilgisi vs verilmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murtin -- 14 Ocak 2019; 16:30:27 >
  • Aliexpressten gelen takipsiz kargolar için ptt den posta kutusu kiralamak istiyorum.
    Eğer olursa ptt den kiraladığım posta kutusunu adrese yazarsam ptt çalışanı o kutunun için nasıl posta koyacak?
    Onlarda ek anahtar var mı? Ayrıca kutu büyüklüğü ne kadardır?
    Kiralarken hangi belgeleri vermek gerekiyor? Yıllık ücretini biliyor musunuz?
    Teşekkürler.
  • isviçreli bilim adamı kullanıcısına yanıt
    1- Eğer uygun ebatlardaysa koyabilir bu nedenle boyutları PTT merkezinden kiralarken sormanız gerekiyor. Ben şubede çalışmadım o yüzden bilmiyorum.
    2- Onlarda ek anahtar olduğunu duymadım sadece size veriyorlar diye biliyorum.

Posta kutusu kiralama yönetmeliği ;

Posta abone kutusu kiralamak isteyen ve konut adresi gösterenlerden, konutun bulunduğu yerin muhtarından ikamet belgesi, işyeri adresi gösterenlerden ise Ticaret Sicilinden alınan belge istenir. Kimlik kontrolü nüfus hüviyet cüzdanı veya sürücü belgesindeki bilgiler tespit edilerek ve fotokopisi alınarak yapılır. Uydurma ad ve unvan kullananlara, kimliğini ispat edemeyenlere, reşit olmayanlara, askeri öğrenci ve erlere kutu kiralanmaz. Kutu Kira süresi en çok 1 yıl, en az 1 aydır. Aylık kira süreleri, kiralandığı ayın ilk gününden, yıllık kira süreleri de ocak ayının birinci gününden başlar. Yıllık abone olmak istediği halde yıl içinde başvuranların kira süresi yıl sonuna kadar aylık olarak hesaplanır.

ÜCRETLENDİRME: Aylık 1.25 TL Yıllık 15 tl

• Merhabalar, aliexpressten gelen kargom ukim de ve evrak istediler mail olarak yolladım. Şuan gönderi takip sayfasında "Depodan Gönderi Çıkartıldı" ibaresi yer almakta. Bunun anlamı nedir? Birde takip sayfasında vergi ödeme vb bir bilgi yok.
  • FoxPark kullanıcısına yanıt
    ''Depodan gönderi çıkartıldı'' demek gönderinin sevk için hazır hale geldiği anlamına gelir.
    Sevk aracına yüklenmeden bir önceki aşamadır. Kargonuz 1-2 gün içerisinde bulunduğunuz ildeki dağıtım merkezine gelecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alisinasyon

''Depodan gönderi çıkartıldı'' demek gönderinin sevk için hazır hale geldiği anlamına gelir.
    Sevk aracına yüklenmeden bir önceki aşamadır. Kargonuz 1-2 gün içerisinde bulunduğunuz ildeki dağıtım merkezine gelecektir.
    Bilgilendirme için teşekkürler. umarım dediğiniz gibi olur. cunku 3 gündür aynı ibare var ve değişmedi. Vergiler konusunda bir bilgilendirme yok ama bununla ilgili bir açıklama yapmanız mümkün mü? Teşekkürler
  • Merhaba, Çin'den sipariş ettiğim takipli kargom bugün dağıtıma çıktı ve teslim edilemedi olarak görünüyor.Daha önceki kargom 3 gün evde olduğum halde teslim edilemedi yazılıp sonrasında en yakın şubeye bırakılmıştı.Sanırım dağıtıcı gelmeye üşeniyor.Ama cidden saçma kargocu başka bir ilçeden geliyor.Bundan sonra siparişlerimin kendi ilçemdeki kargocular tarafından getirilmesini sağlayabilir miyim?, bir de ne önerirsiniz erkenden alabilmem için?

Şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • loyal-rex kullanıcısına yanıt
    Selamlar ;

Muhtemelen dağıtım merkezi kaynaklı söylemiş olduğunuz lokasyondan dağıtım çıkma olasılığı var hocam.
    Söylemiş olduğunuz gibi bir dağıtım aksaklığı söz konusu ise yukarıdalarda linkini verdiğim PTT Genel Merkezini bu konuda bilgilendirmenizde fayda var.
  • Alisinasyon kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba, ptt ile parfüm gönderebilir miyiz? Yasak vs. var mı?

• PTT'nin son mevzuatlarında parfüm vb. tarzı eşyaların taşıması yasaktı.
    teşekkürler hocam

Kayseri de mi çalışıyorsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar hocam bugün Pim girdi kargom daha sonra torba kapatıldı diyor bu torba kapatıldı ibaresinden sonra Ukime gidermi kargom yoksa direk sevkiyata mı çıkacak çıkacaksa Adanaya ne zaman gelir teşekkür ederim

• haylazcool H kullanıcısına yanıt
    Selamlar ;

Torba kapandı ifadesi size en yakın dağıtım merkezine sevk işlemine hazır olduğunun göstergesidir.
    1-2 gün süre içerisinde gerekli teslimatın sağlanması gerekmektedir.
    Ptt Kargo, gönderiyi neden çok geç ulaştırıyor? Her gün arayıp kargo takibi yapmama tağmen 14 gün sonra kargomu alabildim.Tamam fiyat biraz daha ucuz da, aşırı hantal çalışıyorlar.Sırf bu yüzden tekrar pttkargo tercih etmedim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Ptt iş yerine sevk edildiye döndü fakat arkadaşlar diyor bu ukim içinde olabilir diyor ptt dağıtım yapılacak birimde diyorlar ukim içinde yola çıkmış olabilir mi

• november27 N kullanıcısına yanıt
    Hocam selamlar ;

Bu sorunu şöyle özetleyebilirim. PTT Kargo'da bu dağıtım aksaklığı olarak nitelendirdiğim bu durumu ben çalıştığım sürece içerisinde genellikle hep büyükşehirlerde gördüm. Özellikle İstanbul'un bazı ilçelerinde.

PTT Kargo'nun dağıtım prosedürü diğer kargo firmalarından farklı işlediğinden ve resmi devlet yazışmaları olsun ve diğer işlemlerin PTT yoluyla yapıldığından genellikle hep böyle yavaş işliyor PTT. Tabi bu savunulacak bir durum değil.

PTT son yıllarda dünyanın en fazla kar eden 100-150 şirketi arasında ve kendisini bu konuda daha fazla geliştirmesi gerekiyor.
  • 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.