Şimdi Ara

PTT'de çalışıyorum soruları alayım (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.294
Cevap
58
Favori
391.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 7 kasımda italyaya posta yoluyla kayıtlı kargo gönderdim 8 Kasımda ülkeden çıktı gözüküyor ancak ondan sonra ilgili kargoyla alakalı hiçbir hareket yok. Alıcı italyanın posta şirketine ve gümrüğe kargoyu sorduğunda kargonun italyada olmadığı bilgisi veriliyor. 24 kasımda reklamasyon başvurusu yaptım. Bundan sonraki süreç nasıl işleyecek? Kargom bulunur mu? Hem alıcı hemde ben bu durumdan maduruz. Ucuz olsun diye pttyi seçtim ancak pişmanım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dağıtıcı olarak başlayıp ilerde kurum içi sınavlarla falan ne kadar daha yukselebiliyor bir dağıtıcı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dağıtıma gelen dağıtım personeli, adreste kimseyi bulamazsa not kağıdı yapıştırması zorunlumudur?

(Geldiğini bilgilendirmek için...)

• quote:

Orijinalden alıntı: trekozan

Dağıtıma gelen dağıtım personeli, adreste kimseyi bulamazsa not kağıdı yapıştırması zorunlumudur?

(Geldiğini bilgilendirmek için...)

Gönderi kayıtlı yani 13 haneden oluşan bir barkod numarası varsa evet bırakma zorunluğuğu vardır.
  • @Alisinasyon , ben yurtdışına ürün satmak istiyorum.PTT kargo ile avrupaya ve abd ye gönderi yapacak olsam indirimli fiyat alabilmem mümkün olur mu.yani mesela kendi personline indirim verebilir mi ptt kargo.göndereceğim şey mesela vakumlu poşetle kazak; şapka vb giyim eşyaları.yada kanvas tablo gibi ürünler hocam.teşekkürler.
  • Kartımın şifresini unuttum. yeni şifre almak için kaç para domalıyoruz ?
  • Değerli arkadaşlar, kargonun en son durumu;
    UKIM zimmet alındı

Ürün; Navigasyonlu çocuk saati (sim kartlı)

Ürünün akıbeti ne olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sistem Bilgisayar -- 7 Ocak 2018; 0:5:46 >
  • Gümrükte takılmış

• Merhaba.

Eminyet Genel Müdürlüğünden bana ruhsat gelecekti.PTT'ye ulaşmış fakat zimmet alan kişi 4 Ocaktan beri nedense teslimat yapmıyor.Üstelik PTT şubesi evimde yürüyerek 30 dakika uzaklıkta.

Şuan son durum "Cihet Hazırlama Listesine Eklendi" olarak görünüyor.Bu ne demekse artık bilmiyorum?PTT'ninde böyle abuk sabuk terimleri var.Ücreti de 14 lira döşemişler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D50B08F8B -- 10 Ocak 2018; 19:44:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vega

Merhaba.

Eminyet Genel Müdürlüğünden bana ruhsat gelecekti.PTT'ye ulaşmış fakat zimmet alan kişi 4 Ocaktan beri nedense teslimat yapmıyor.Üstelik PTT şubesi evimde yürüyerek 30 dakika uzaklıkta.

Şuan son durum "Cihet Hazırlama Listesine Eklendi" olarak görünüyor.Bu ne demekse artık bilmiyorum?PTT'ninde böyle abuk sabuk terimleri var.Ücreti de 14 lira döşemişler

O ibare normalde dağıtım listenie eklendi anlamına gelir. Normalde Ocak sabahı dağıtıma çıkması gerekiyormuş. Eğer şu zamana kadar herhangi bir işlem sağlanmadıysa 444 17 88 PTT Çağrı Merkezini arayarak bir şikayet kaydı bırakın gerekli işlem hemen yapılacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alisinasyon

quote:

Orijinalden alıntı: AnitabLake

Ebay dan kaç kere alışveriş yaptım sadece bir tanesi elime ulaştı. Adamla iletişime geçiyorum yolladığını söylüyor, ptt ye gidiyorum. Gelmiş de olabilir emin değiliz diyor. O kargolar nereye gidiyo acaba?

Kargolarınızı uluslararası barkodlu alın dostum 1 dolar 2 dolar fazla verin kafanız rahat etsin yoksa Türkiyede sıkıntı çekersiniz.

Uluslararası barkodlu olup olmaması arasındaki fark nedir.
  • alım var mı hocam ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoSHawk.

quote:

Orijinalden alıntı: Alisinasyon

quote:

Orijinalden alıntı: AnitabLake

Ebay dan kaç kere alışveriş yaptım sadece bir tanesi elime ulaştı. Adamla iletişime geçiyorum yolladığını söylüyor, ptt ye gidiyorum. Gelmiş de olabilir emin değiliz diyor. O kargolar nereye gidiyo acaba?

Kargolarınızı uluslararası barkodlu alın dostum 1 dolar 2 dolar fazla verin kafanız rahat etsin yoksa Türkiyede sıkıntı çekersiniz.

Uluslararası barkodlu olup olmaması arasındaki fark nedir.

Dünya Postalar Birliği anlaşmasına göre yurtdışı kargo firmaları gönderileri 13 haneli yani ilk iki hanesi ve son 2 hanesi harfle biter ortası rakamlardan oluştur. RN...CN gibi.

Bunun dışında verilen barkod numaraları genellikle varış merkezinin kendi posta sistemleri çıkmayacaktır.

• Merhaba

Cihetten Gönderi Çıkarıldı ne anlama geliyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: Emrullah.

Hocam merhabalar. EVGA'ya (Almanya) RMA ürünü yani değişim için ekran kartımı PTT ile gönderdim. RR170015605TR bu da takip numaram. Ama PTT beni bezdirdi, bitirdi 20 gündür. Görebileceğiniz gibi ayın 3ünde verdim, 7 sinde ülkeden çıktı buraya kadar sorun yok. 7'sinden beri bir hareketlilik yok. Ben de kaç defa aradım şikayet ettim, en sonunda bana pişkin pişkin bir mail attılar. Kargonuz 373 Nolu posta kapsamında FRANSA'ya gönderilmiştir. Reklamasyon başlatabilirsiniz diye. Aradım, sizin hatanız değil mi, ben Almanya'ya gönderdim, neden Fransa'ya gitti dedim. Evet doğru, bütün bilgiler Almanya bizim hatamız dediler, ee yani çözün dedim, reklamasyon dediler. Gittim dilekçe doldurdum, kimlik fotokopisi de aldılar. 1 ayı geçer çözümlenmesi dediler. Ve sizin de görebileceğiniz gibi ürün şu anda nerede kimse bilmiyor. 373 nolu posta kapsamı ne, bunu da bilmiyor. İçinde gönderdiğim ürün 400 Dolar. Bu kaybolsa şimdi ben ne yapacağım, yasal haklarım nelerdir?

Bu olayın sonucu ne oldu şuan?

• Nasıl olduysa ürün Almanya'ya Evga'ya gönderildi. Evga'ya GTX 970 göndermiştim, GTX 1060 6 gb gönderdiler. Güzel bitti sonu

• Hocam cihetten gönderi çıkarıldı demek dağıtımdan çıkarıldı anlamına gelir ama ayın 4'ünden beri halen teslim edilmemiş.
    Kargonuzda alakalı bir varış merkezi sorunu mu var. İsterseniz 444 17 88 arayıp bir şikayet talep formu doldurun.
  • Selam, 2 Ocak’ta Royal Mail’in takipsiz kargosu ile (takipli postadan çok para istemişler) İngiltere’den yaklaşık 100 Euro değerinde yasaklı olmayan Bluetoothlu elektronik bir ürün gonderdi arkadaş hediye olarak. Yine de içimde geri donderilebilecegine dair bir his de var. 17 gün geçti hala yok, PTT’de kargodaki adam 2 hafta İngiltere için cok uzun dedi, gumruge takılmıstır bir ihtimal ve ordan da geri gönderilmiş vs olabilir dedi. Ama okuduğum bazı entrylerde 2-3 hafta İngiltere için normal gozukuyor. Bugun de postacı denk geldi sokakta, yurt dısından nerden geldigi onemli degil 2 ayda bile geldiği oluyor dedi, ve takipsiz postayı kapıya bırakıyormus veya posta kutusuna. Çalınır dedim, OK bir sekilde guvenli bir yere koymaya calısırım zile basarım falan dedi ama. Sonradan hatırladım bunun gümrük vergisi falan olacak, ulaşırsa bana. Kapıya gelen postacı odemeyi alıyor sanıyorum. Bu sadece nakit olarak mı, yoksa mobil cihazla kartla da odeme alıyorlar mı? Gerçekten sinir bozucu, 17 gün az da değil. Ümidi biraz kestim de ürünü yurt içinden de alamıyorum belki gelir diye, ve 2-300 Euro'ya satılıyor aynısı Turkiye'de.

• 1- Cumartesi posta dağıtımı varmı,

2- Yurt dışı postaları son 5-6 aydır çok geç geliyor neden,

3- Yurt dışı takipsiz postalar gümrüğe girer mi,

4- Yurt dışı takipli postaların gepsi gümrüğe giriyor mu gümrük te nasıl bi inceleme oluyor,

5- Yurt dışından takipsiz gelen postalar niye tarafıma hiç ulaşmıyor,

6- Posta dağıtma mantığınız nedir hangi bşnaya mahalleye ne sıklıkmla posta götürüyorsunuz,

Teşekkürler şimdiden,

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu zalım ptt neden hiç engelli personel alımı yapmıyor.. ???
  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.