Şimdi Ara

PTT'de çalışıyorum soruları alayım (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.294
Cevap
58
Favori
392.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: undomiels

Beyler konunun hepsini okuyamadım. Ben online alışveriş yaptım, ancak ptt kargo kullanmış satıcı. Bu da beni oldukça sıkıntıya sokan bi durum. Mesai saatlerimiz çakışıyor. Yani kargo içinde ev adresi yazmıştım, o kargo kaçacak ben normalde şubeden alacaktım hesapta. Mesai saatleri bitince kargo alamıyor muyum ? Veya haftasonu çalışıyorlar mı acaba ? Aydın Toplama ve dağıtı mmerkezi şubenin adı : / .

Aydın dağıtım ve toplama merkezi cumartesi günü açıktır değerli dostum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: excitee

Ptt den posta kutusu kiralasam AliExpress gibi yurt dışı sitelerden yapılan alışverişlerde acaba sorun olurmu? Ptt öğleden önce eve geldiği için evde ne eşim ne de ben oluyorum ve haliyle bana sıkıntı oluyor. Posta kutusu kiralama bu sorunuma çözüm olabilirmi? Ve kiralanan posta kutusu ebatları nasıllar? Kalkıp koca bir kutu istemeyeceğim ama hani ölçü olması açısından araç telefon tutacağı gibi ebatlarda birşey sığarmı o kutuya?

Teşekkür ediyorum şimdiden ilgilenip cevap veren herkese.

Hocam PTT'den posta kutusu kiralarsanız sadece belli boyutlarda ürünler o kutuyua geleceğinden dolayı sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Eğer yurtdışından sıklıkla alışveriş yapan birisiyseniz size tavsiyem her zaman barkod numaralı bir gönderi almanız ve adrese dağıtım yapan personelle görüşme yapma olanağına sahipseniz görüşme yapmanızdır. Çünkü eğer siz gönderiyi posta kutusuna uymayacak şekilde alırsanız bu gönderi eğer ilgili posta kutusuna sığmazsa gönderi dağıtım merkezine yönlendirilir ve kargoyu bulmanız güçleşir.

• quote:

Orijinalden alıntı: oktay1910

14/04 china small packet çıkışlı takipsiz bir kargom vardı spedu satıcısından kablo almıştım. Hala gelmedi evin adresini vermiştim çoğu zaman evde olmuyoruz kargonun gelip gelmediğini nerden nasıl anlarım? Evde bulamazlarsa napıyorlar takipsiz kargoları?

Ayni sayicidan ben de aldim hala yok kablo anasini satayim ya

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fatihburak95 kullanıcısına yanıt
    Bende gelmedi diye bekliyordum. Sonra ilçedeki ptt'ye gittim yurt dışı kargom vardı dedim arkada kapı vardı gel şu kapıdan gir üst kata çık dediler orda yardımcı olurlar sana dediler. Girdim personel harici giremez yazan kapıdan üst katta görevliye söyledim önce takiplilere bakıyordu ordan başka birisi takipsizler diğer tarafta dedi ordan baktı buldu daha beklesem çok beklermiştim kim bilir ne zaman geldi. Bence sizde bulunduğunuz yerdeki ptt'ye gidip bir bakın gelmiş olabilir.
  • Alisinasyon kullanıcısına yanıt
    çok çok teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Londias

Yahu kardeşim adıma posta geliyor çıkarıyorum kimliği neymiş telefona gelen barkodmuş illa o olacakmış ne alaka ne kadar saçma bir sistemi var bu ptt'nin.

Sonunda görevli birine isyan edebildim. Teşekkürler.

Şu an görevli değilim ama haklısınız hocam daha aklınıza gelmeyecek ne saçmalıklar söylerdim imkanım olsa anlatamam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alisinasyon

quote:

Orijinalden alıntı: excitee

Ptt den posta kutusu kiralasam AliExpress gibi yurt dışı sitelerden yapılan alışverişlerde acaba sorun olurmu? Ptt öğleden önce eve geldiği için evde ne eşim ne de ben oluyorum ve haliyle bana sıkıntı oluyor. Posta kutusu kiralama bu sorunuma çözüm olabilirmi? Ve kiralanan posta kutusu ebatları nasıllar? Kalkıp koca bir kutu istemeyeceğim ama hani ölçü olması açısından araç telefon tutacağı gibi ebatlarda birşey sığarmı o kutuya?

Teşekkür ediyorum şimdiden ilgilenip cevap veren herkese.

Hocam PTT'den posta kutusu kiralarsanız sadece belli boyutlarda ürünler o kutuyua geleceğinden dolayı sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Eğer yurtdışından sıklıkla alışveriş yapan birisiyseniz size tavsiyem her zaman barkod numaralı bir gönderi almanız ve adrese dağıtım yapan personelle görüşme yapma olanağına sahipseniz görüşme yapmanızdır. Çünkü eğer siz gönderiyi posta kutusuna uymayacak şekilde alırsanız bu gönderi eğer ilgili posta kutusuna sığmazsa gönderi dağıtım merkezine yönlendirilir ve kargoyu bulmanız güçleşir.

Teşekkkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• çinden gelecek kargolarım olacak, genelde evde olamıyorum postacının da getirip kapıya bırakıp gitmesini istemiyorum yaşadığım yer o kargoların iki saat olduğu yerde durmayacağı bi yer malesef :D ptt ürünler eline ulaştığında bana bilgilendirme yapar mı kargolarımı şubeden teslim alma şansım var mı
  • yurtdışına 15x15x115 koli gönderemiyorum. çözümü nedir ?
  • merhaba hocam aliexpress ile ilgili bi sorun yaşıyorum telefon aldım kamerada problem çıktı dispute açtım..site beni haklı buldu .. aliexpress 2 şeçenek sundu sadece para iadesi 1 şeçenek 131 dolar 2 seçenek ürün gönder tam para iadesi 329 dolar ...ben 131 doları şeçtim... tedarikçinin yanıtı beklenıyor dendı.. site sonra döndü yargı tamamlandı ürünü geri gönder tam para iadesi 329 dolar adres takip no girmemi istiyor ne yapmalıyım sence ? geri ptt ile göndermek çok masraflı ...senaryoyu değiştiremezmiyim ? kanıtlarımı sundum haklıyım hepsinde olumlu yazıyor .. canımı sıktı ya
  • AliExpress ten takipli kargo yöntemi ile ürün aldım. Takip numarası ile takip ediyordum. Bugün sabah dağıtıcıya verildi diye yazdı. Bugün gelir diye bekliyordum gelmedi. Akşam baktım teslim edildi diye yazıyor. Dağıtıcı paketi posta kutusunun üstüne atmış gitmiş ordan da birileri almış. Bu takipli kargoların imza karşılığı teslim edilmesi gerkmiyormu.şimdi benim nasıl bir yol izlemem gerekiyor.

• Beyler aliexpress yeni alışverişe başladım. 4 ürün aldım 2si iki hafta içinde geldi. Ama diğer ikisi uzun süredir çinden çıkış yapmış görünmesine rağmen ptt kargoda gözükmüyor ürünler de gelmedi. Pttye kargotakip kodunu yazdığımda heryerde 000000 yazan bi sonuç veriyor. Ürün gelir mi? Gelirse uzun mu sürer? Böyle bişey tecrübe eden var mı? Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. (kargolar takipli bu arada)

• Merhaba, ben ptt kargo ile gönderici ödemeli bir ürün gönderdim. Kargo alıcı yerinde olmadığı için şube de bekletiliyormuş. Bana bir bilgilendirme yapılmadı. Bir süredir şubede bekletiliyor. Kargo alıcı tarafından şubeden alınmazsa ne olur? Tekrar ücret öder miyim? Gönderdiğimde 12tl ödeme yaptım bana iadesi yapılırsa aynı parayı tekrar mı öderim? Kargoyu tekrar dan alıcının adresine gönderme hakkım var mıdır?
  • İyi günler,

28 Ağustos 2017 tarihinde İngiltere'den kargoya verilen bir paketim var. Paketin kargo firması Royal Mail. Paketin 6 ile 23 Eylül tarihleri arasında bana teslim edilmesi gerekiyor. Fakat paket daha ucuz olsun diye, kargo takip numarası olmadan gönderilmiş. Bu nedenle, PTT'nin sisteminden girip göremiyorum. Paketimin Türkiye'ye gelip gelmediği ile ilgili bilgi vermeniz mümkün müdür? Eğer yardımcı olabiliyorsanız, gönderici ve teslim alacak olan kişi bilgilerini özelden yazabilirim. Bunun dışında, PTT bize ulaşın sayfasından da ayrıca mesaj gönderip,durumu sordum.
    Bu arada, teslimatlarla ilgili bir sorum daha olacak.Daha önce yine Royal Mail ile İngiltere'den gönderilen bir kargoyu almıştım. Gelen pakette bir tablet kılıfı vardı ve küçük bir kargo paketiydi. PTT, paketi kapıdan teslim etmek yerine, posta kutuma sıkıştırıp, bırakmış. Eğer paketi görmeseydim, paketim pekala kaybolabilirdi. PTT Kargo'nun kapıya teslimat yapması gerekmiyor mu?

• Hocam Merhaba,

Takipsiz kargom vardı 25 agustos'ta akşam türkiye'ye gelmiş gözüküyor. Simdi araya bayram tatili girdiği icin galiba, henüz gelmedi. Sizce kargom nerededir ve gelirse paket posta kutusuna sığmaz zile basıp teslim ederler mi ?

Ayrica istanbulda oturuyorum fatih dagitim merkezine gidersem ilgilenirler mi ?

• Kargonuz ulaştı mı. Dağıtım merkezi cumartesi günü açık mı

• Maalesef kargo gelmedi hatta aldığım yer yenisini takipli olarak yolladı 10 günde geldi. Dagitim merkezlerini bilmiyorum.

• takipsiz kargom vardı 27 ekimde Türkiyeye girmiş ondan geç girenler geldi bu gelmedi. insan süpheleniyor
  • Dağıtıcı olarak başlayıp ilerde kurum içi sınavlarla falan ne kadar daha yukselebiliyor bir dağıtıcı?

• 26 Ağustos ve 15 ekimde Tr ye gelen kargolar elime ulasmadi. 3 kasimda Tr ye gelen baska bir kargo cuma ulasti. Ulasmayanlar icin beklemek gerekir mi. Ulasma ihtimalleri var mı

• 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.