Şimdi Ara

PSU Hakkında Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese merhaba,

    Yeni bir sistem topluyorum. Msi gaming trio z 3070 ekran kartı ve i5 12600 işlemcili bir sistem olacak. PSU konusunda yardımınıza ihtiyacım var. Açıkçası Psu en bilmediğim konulardan biridir. İçerisinde hangi güvenlik önlemleri olması gerekiyor gerçekten bilmiyorum. Psu olarak aşağıda linkini bıraktığım ürünü düşünüyorum. Siz tavsiye eder misiniz ? Nelere dikkat etmem gerekiyor ? Yardımcı olursanız çok mutlu olurum. Teşekkürler.

    Sharkoon SS-COOLZERO-750 750W 80+ Gold Modüler Güç Kaynağı
    https://www.hepsiburada.com/sharkoon-ss-coolzero-750-750w-80-gold-modler-g-kaynai-p-HBCV000003DBC2?url_src=ios-product-detail

    Başka güzel PSU tavsiyelerine de açığım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kasapovski -- 17 Mayıs 2022; 12:42:55 >







  • Merhaba, bu kötü bir model degil, toughpower thermaltake ile ayni üniteye sahiptir, sirtec üretimidir, magic switchli bir model olup, rölesizdir, ntc termistör koymamalari mühendislik tercihi lakin bir coguna göre olmasi daha iyidir. Iyi bir modeldir lakin garanti süresi cazibesini dizginliyor. Bu paralari verince dogal olarak 10 yil garanti ariyor gözler... Suan piyasayi takip etmiyorum, eger xpg core reactor ile yakin fiyatta iseler, xpg alinir, arada cok fiyat farki varsa tercih meselesidir. Sharkoon icewind silentstorm 750w 80+bronze modelini uzunca bir süredir kullaniyoruz, zamaninda 370 lira civarina almistik. Cool zero tier 1 ama ikinci tercih bir ürün, sebebide bu yukarda saydigim durumlar. Xpg pylon, corsair cxf, gibi modeller yerine kesinlikle cool zero tercih edilebilir.
  • kunGFu kullanıcısına yanıt
    Merhaba, cevabınız için çok teşekkür ediyorum. Tavsiyeleriniz gerçekten benim için çok faydalı. Önerilerinizi araştıracağım aynı fiyat aralığındaysa dediğiniz psu’yu alacağım değilse anladığım kadarıyla bu psu’yu gönül rahatlığıyla alabilirim. Garanti süresi keşke dediğiniz gibi olsa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kasapovski -- 17 Mayıs 2022; 16:11:35 >
  • NTC Termistör olmaması nedeniyle soğuk baktığım bir model. Hatta bu eksiklik konusunda kunGFu hocamı da bilgilendirmiştim. Herkesin tercihi farklı olur elbette ancak ben bu modeli tercih etmem. APU sisteme bile XPG Core Reactor takmış biriyim   Evdeki ikinci PC'de ise MSI MPG A650GF takılı.



    Şahsen 750W seviyesinde (fiyat konusunu da dikkate alarak) şu PSU'yu tercih ederim:

    (An itibariyle fiyatı: 1631 TL)

    www.n11.com
    MSI MPG A750GF 750W 80+ Gold Modüler Güç Kaynağı Fiyatları ve Özellikleri
    https://www.n11.com/urun/msi-mpg-a750gf-750w-80-gold-moduler-guc-kaynagi-1763769?magaza=tekramarket


    Fiyat sizin için sıkıntı ise alternatif olarak şunu değerlendirebilirsiniz:

    (An itibariyle fiyatı: 1099 TL)

    teknobiyotik.com / teknoloji sevenlerin ilacı...
    High Power 750W 80+ GOLD Performance GD Aktif PFC Güç Kaynağı (HP1-J750GD-F12S) - Güç Kaynağı - PC Bileşenleri | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com//high-power-750w-80-gold-performance-gd-aktif-pfc-guc-kaynagi-hp1-j750gd-f12s.html




  • ehhalil kullanıcısına yanıt
    Hocam tavsiyelerini ve görüşlerini zaman ayırıp paylaştığın için çok teşekkür ederim. Önerdiğiniz modelleri de inceliyorum hemen. NTC Termistörün ne olduğuny araştırıyorum biraz bilgi öğrendim. Peki bunun olmaması nasıl bir sorun yaratır ? Hangi senaryolarda sıkıntıya sokar ? Cevaplarsanız gerçekten mutlu olurum. :)

    Core Reactor alacaktım ancak zaten bütçemi fazlasıyla aştım. 😂



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kasapovski -- 19 Mayıs 2022; 16:52:25 >
  • Kasapovski kullanıcısına yanıt

    Rica ederim.


    NTC Termistör; değişen sıcaklıkla ters orantılı şekilde direnç değeri değişen dirençtir. PSU'nun girişinde bulunur; şebekeden PSU'ya gelen ani akımları kontrol eder. Yeterince büyük bir anı akım sigortayı da attırabilir, PSU'ya da zarar verebilir.


    Yaptığım araştırmalardan anladığım kadarıyla durum bu, ancak işin teknik detaylarına kunGFu hocam daha hakim olabilir. Daha detaylı bir açıklama yapılabilecekse o yapar sanırım.

  • ehhalil kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. :)
  • Sizin kendi seçtiğiniz model de iyi bir seçim hatta fiyatı şu an baya iyi ( bugüne göre konuşuyorum verilen linkte 1148 tl çok iyi ) ama yine de tercih meselesi. Yukarda gerekli bilgiler verilmiş. Güzel modeller önerilmiş.


    Birkaç öneri de ben bulunayim xpg core reactor de a sınıfı bir psudur önerildiği için yukarda tekrar link koymuyorum , fiyat araştırması artk yaparsınız kendiniz onda. Ben en ucuz 1919 gördüm fiyat olarak. Bazı yerlerin indirmleri ile anlık fiyatlar değişebiliyor. Bütçe bunlara yetmiyorsa sharkoonun o modeli de işinizi görecektir. Fiyat şu an yarı yarıya çünkü.


    Bu psuların hangisi olsa işinizi fazlası ile görecektir. Verilen garanti zamanına göre tercih te yapılabilir.



    akakce.com
    FSP Hydro G Pro HG2-750 750 W Power Supply Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-fsp-hg2-750-hydro-g-pro-750w-fiyati,738624993.html
    akakce.com
    Seasonic Focus Plus SSR-750FX 750 W Power Supply Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-seasonic-focus-plus-ssr-750fx-750-w-fiyati,189106253.html




  • ehhalil kullanıcısına yanıt

    Hocam merhaba,


    biz bunu senle en son ne zaman konusmustuk? baya oldu galiba...


    Yeni versiyonlarina NTC thermistor eklenmisler;

    https://wolflsi.pixnet.net/blog/post/69731424


    diger yandan ben bu NTC t. kararini Infineon ICE3PCS01G(programlanabilir PFC controller) ve magic switch kullanimina baglamistim. Ani yerine yumusak baslatma kullanmis olduklarini tahmin ediyordum. Ama elestiriler baskin gelmis olacak ki yeni modellere NTC t. koyulmus gibi görünüyor, son review 2021 e ait. Diger yandan bir sikinti olsa bu zamana kadar haberimiz olurdu, nitekim yeni bir model degil. Yeterli sayida kullanicisi oldugunu düsünüyorum bu modelin. Yabanci mecralarda ki uzmanlar da almayin uzak durun derlerdi.





  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt
    Tavsiyeleriniz ve önerileriniz için çok teşekkür ediyorum. Bunları da değerlendirip, bu haftasonu karar vereceğim. :)
  • ehhalil kullanıcısına yanıt

    Bu arada hayirli ugurlu olsun hocam, iyi günlerde kullan  msi agf den de almissin, cok iyi bir model...


    bende en son elimde yok diye denemek icin, be queit pure power 10 700w almistim. Gayet sessiz ama full yüke sokamadim sonra kaldirdim, kilerde bekliyor :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 21 Mayıs 2022; 11:18:44 >
  • kunGFu kullanıcısına yanıt

    Merhaba. Evet, uzun zaman önce konuşmuştuk bunu. En az bir yıl geçmiştir üzerinden... Hatta sen o zamanlarda da bazı ünitelerde NTC T. var gibi görünüyor falan demiştin. Dediğin gibi ilk partilerde olmayıp, sonradan eklenmiş olabilir. Satın alınacak PSU'nun hangi partiden olduğunu bilemeyeceğimiz için ben hep şüpheyle bakıyorum bu model. Dediğin gibi büyük bir sorun yaratmayabilir, alternatif bir çözüm uygulanmış olabilir vs... Bir de malum fanı 135 mm olduğu için zaten soğuk bakıyorum  Bu konudaki takıntımı da biliyorsun  

  • kunGFu kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim ama bu modeli aldığımdan haberin vardı aslında  ama belli ki unutmuşsun. Hatta kablolarını Core Reactor'de denediğimi; EPS kablonun uyumlu olduğunu, 24 pin kablonun ise uyumsuz olduğunu falan yazmıştım sana. MPG A-GF'deki ünitenin Bitfenix Whisper ve Enermax Revolution D.F. serilerinde de kullanılan ünite olduğunu falan da yazmıştım.

  • ehhalil kullanıcısına yanıt

    Bu yazdiklarini gercekten unutmusum :) ben ne yapayim :) aylarca yazmadin bende forum da söyle böyle takildim, arada yazdim sadece. Gecen biri whisper i sormustu, sonra ünitesine bir bakayim dedim, aynen msi agf yi gördüm ve arkadasa da yazdim: https://forum.donanimhaber.com/bitfenix-whisper-750w-phanteks-amp-750w--152262797 ama önceden söylemissin :)) kafam suan indikatörler, FED, faiz arttirimi, bugday üretimi, gen teknik, grafen konulari ile epeyce meskul, son bir kac aydir bu konulari arastiriyorum. Kendini unuturma  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 22 Mayıs 2022; 12:21:46 >




  • kunGFu kullanıcısına yanıt

    Sağlık olsun, kafalar meşgul olunca bazı şeyler unutulabiliyor  


    Foruma biraz ara verdim. Senin gibi ben de son dönemde ekonomiye odaklandım. Malum burada ekonomi freni patlamış kamyon gibi yokuş aşağı gidiyor, direksiyondaki zat "ben ekonomistim" diyor ama kamyon insanları eze eze gidiyor  Herkesin öncelikli gündemi mecburen ekonomi... Sen yurt dışında yaşıyorsun, bu bakımdan şanslısın. Buradaki ekonomik fırtına seni vurmuyordur sanırım.


    Verdiğin linkten Bitfenix Whisper 750W / Phanteks AMP 750W konusundaki mesajına da baktım şimdi. Terazinin bir tarafında SeaSonic olmasına rağmen objektif bir yorum yapmışsın   





  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.