Şimdi Ara

RAM öneri ve tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ryzen 5 5600x
    Asus tuf gaming b550m-e Wi-Fi

RAM olarak hangi marka ram ve hangi mhz almam gerekiyor bilmiyorum.

bazı markaların bazı modellerinde ryzen optimizasyon uyumlu ibaresi mevcut amd 500 yazıyor amd ryzen 5.ci nesile uygun anlamın da mı belirtiliyor ?

Yine bazı ram marka ve modellerinde Samsung b-DİE çip ve amd ram support sayfasında kontrol ediyorum

İşin içinden çıkılmaz bir hal almaya başladı ram önerisi ve bu 2 soruna sizce çok takılmam gerekiyor mu ?

Bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.

• 3600mhz cl16-18 çalışacak herhangi bir ram, marka/model, uyumlu/uyumsuz fark etmez, çalışır. Kaç senelik platform, ram uyumsuzluğu kaldığını sanmıyorum artık.
  • shruikan kullanıcısına yanıt
    Yani marka model fark etmez diyorsunuz peki amd bu konuda neden ram destek sayfası açmış ona aklım takıldı açıkçası
  • 😃😃 Hocam bende aynı işlemci asrock b550 anakart için ram bakıyorum .Çok bakma ram markasına alıp geç birtane .Bende öyle yapacam .Şunu beğendim ben

• Am4 ilk zamanlarında uyumsuzluk sık oluyordu, bios güncellemeleri ile düzeltildi hep.

• Zeze1 kullanıcısına yanıt
    Benimde aklımda o var öyle yapacam işin içinden çıkamıyorum çip markası Samsung olanı buluyorum bu sefer amd desteği olmadığı belirtiliyor marka uysa çip uymuyor mhz uymuyor saçma sapan bir döngüye girdim kafayı oynatacam tam diyorum buldum bu seferde ram Türkiye’de satılmıyor
  • b-die çipli ramler iyi diye duymuştum reis😃 Eminim onu bulsak normalin 2 katı olur .
    Buluyorum bu sefer fiyat uymuyor Türkiye’de satılmıyor hem b-DİE hem amd destekleyen bulmak çok zor bataklığın içine düştüm 😂
  • Bende kasa,psu ve monitör bataklığı içerisine düştüm hocam 😃
    Psu xpg aldım 750w 80 plus gold monitör de Asus tuf 27 inç ips 144mhz aldım kasayı da 2.ci el xiamatik aldım psu haricinde 2.el al çık
  • hocam özelden atar mısın aldıklarını sana zahmet 😊
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.