Şimdi Ara

psu da elektrik var ama PC açılmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bütün bağlantıları doğru yaptığım halde power düğmesine bastığım anda power ışığı yanıyor ve o anda sönüyor tekrardan...fanlar falan hareket etmiyor,hiç bir şey olmuyor..Sıkıntı tam olarak ne anlayamadım.psu da sıkıntı olsa mouse monitör falan çalışmazdı herhalde ama çalışıyor ışıkları yanıyor.yani psu da elektrik var ama açılmıyor bilgisayar neden olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• En son ram leri de bir kontrol edin iyice oturmuşmu diye sorun ufak bir bağlantı problemi olabilir bir kez daha kontrol etmekte fayda var. Onun dışında monitörle psu nun alakası yok mouse a güç gitmesi anakarta elektrik veriliyor demek ve buna rağmen açılmıyorsa sorun anakarttadır yüksek ihtimal.

Psu nun düzgün çalıştığından emin olmak için imkanınız varsa başka bir bilgisayarda deneyin.

• S_A_S kullanıcısına yanıt
    Aynen sen deyince farkettim monitörüı alakası yok.

Şimdi durum şöyle oldu.yeni anakart işlemci ram aldım. Ve kullandıklarım ile değiştirdim sadece.çıkardığımı olduğu gibi diğer kasaya taktım o kadar.psu yu 5 6 Ay kadar kullanmadım ama sağlamdı yenisini aldığımda

• Anakarta hiç bir donanım çalıştırmadan açmayı deneyin. Ram'leri, Ekran Kartını, HDD bağlantılarını çıkartın. Eğer anakart çalışıp ses çıkarmaya başlar ise sorunun diğer donanımlardan kaynaklanabileceğini bulmuş olursunuz. Yok eğer sorun devam ediyorsa, anakartınızı kasaya monte ederken biraz eğip bükmüş olabilirsiniz. Söküp tekrar takmayı, hatta takmadan çalıştırmayı deneyin. Hiç bir şekilde sorun giderilemiyorsa anakartınızı servise götürüp çalışmadığını söyleyin.
  • İslemci fanini ve ramleri kontrol et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karl_marx -- 3 Nisan 2014; 10:40:37 >
  • Hocam islemciyi kontrol edin yerine oturmuşmu ?

• bütün parçaları çıkardım.SAdece PSU ya anakartı bağladım.Arkadaşın tavsiyesi üzerine power switch'in olduğu yere(pinlere) tornavida ile dokundum.Sonra çalışıp çalışmadığı anlamak için işlemci fanını taktım ve aynı şeyi yapınca fan dönemeye başladı dedim oldu sonunda.Bütün herşeyi taktım ama düğmeye basınca yine aynı oldu.. :/
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • power yada anakart kendini korumaya alıyor. benım başıma usb soketinden dolayı gelmişti. Kırıkmış uçları bükülünce birbirine değip kısa devre yapmışlardı düzeltince çalıştı.

birde bios pilini çıkararak çalıştırın.

Son olarak saçma gelecek ama bilgisayarın fişini ters çevirip takın. PSU lar SMPS güç kaynağıdır kendini kilitlediğinde tek çözümü budur. Alternatif akımın yonu mu olur dıyen arkadaşlarım çıkacaktır ama gerçekten böyle...

edit: hocam aklıma bir şey daha geldi anakart yanmış olabilir. parçaları sökmüşsünüz o zaman anakartı da sökebilirsiniz kasadan sökün ve alt kısmına bakın yanık veya kasaya temas eden bir bölüm var mı diye...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anil89k -- 3 Nisan 2014; 15:54:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xpress_

Arkadaşlar bütün bağlantıları doğru yaptığım halde power düğmesine bastığım anda power ışığı yanıyor ve o anda sönüyor tekrardan...fanlar falan hareket etmiyor,hiç bir şey olmuyor..Sıkıntı tam olarak ne anlayamadım.psu da sıkıntı olsa mouse monitör falan çalışmazdı herhalde ama çalışıyor ışıkları yanıyor.yani psu da elektrik var ama açılmıyor bilgisayar neden olabilir.

geçen gün bir arkadaşımın başına geldi böyle bir olay sorun mause de çıktı mause u hangi pc ye taksan pc açılmıyor garip bir durumdu :)
  • wolfsado kullanıcısına yanıt
    Sıkıntı HDD imiş.Onun bağlantılarını çıkarınca çalıştı bilgisayar.Sizce neden HDD böyle yapıyor olabilir ?Sağlamdı hdd
  • hocam elektironik eşyalar kısmet işi gün geçmiyorki yeni bir problem çıkmasın gün geçmiyorki yeni bir çözüm bulunmasın haberlere bagladık işi yaa :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.