Şimdi Ara

Psu 12 Volt yerine 11.66 Volt veriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar bilgisayarımdaki PSU 12 Volt yerine 11.66 ve 11.72 Volt değerleri arasında voltaj veriyor. Bunun sisteme bir sakıncası olurmu?

Not: Şebekeyi ölçtüm tam 220 Volt geliyor.

• imkanınız varsa 12V molex soketinde dijital ölçü aleti ile de bakın, çünkü anakartların gerilim sensörleri yanlış değerler verebiliyor.Yine de aynı çıkarsa fazla üzülmenize gerek yok, bir problem teşkil etmez.
  • sürekli dalgalanma olmadıkça +-0,50v sorun teşkil etmez....
  • anakart vs aletlere pek güvenme direk psu dan çıkan molexten ölç..
  • quote:

Orjinalden alıntı: EcZaNeT

anakart vs aletlere pek güvenme direk psu dan çıkan molexten ölç..

Molex soketi ve ölçülmesi gereken uçlar hangileridir? Bir Başka şekilde soruyorum: Bir anakarttan bağımsız PSU nun sağlam yada bozuk olduğu, çıkışlarındaki voltajların doğru olup olmadığı nasıl anlaşılır; nasıl test edilir?
  • molex in 12v çıkışı sarı ve 2 siyahtan 1 i
  • dostum everestte fazla güvenme ben de baktım tam degerler gostemiyordu bazı seyler

zaten genelde bu tür seyler cogu programda tam degerlerini gostermiyo
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    usb den 12 volt güç almak
    18 yıl önce açıldı
    0.5 Ampere 1 Amper vermek
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • normaldır o kadar değerler oynama yapabilir esas sorun şu anda bir sorun varmı yokmu yoksa gereksiz
  • PSU ne marka?Gücü ne?
  • quote:

Orjinalden alıntı: freestyler_07

molex in 12v çıkışı sarı ve 2 siyahtan 1 i

Yeşil ve siyah nedir? Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam 2 yeşil, 2 siyah var. Bunlar nedir? Anakartsız ve ölçü aletsiz PSU kontrolünde yeşillerden biriyle siyahlardan birini kısadevre ettiğimizde sağlam PSU da mutlaka PSU üzerindeki fanın çalışmasımı gerekiyor? Araçsız ve pratik kontrol yöntemi bumudur? Yoksa daha güvenilir başka yöntemlerde varmı?
    Molex uçlarında 12 volt gerilim ölçmek için önce yeşil ve siyah uçları kısadevremi yapmalıyız(herhalde molex uçlarında doğrudan 12 volt olmaz değilmi?)?
    Çok sorduğumun farkındayım ama biraz birşeylerden anlayan biri olarak hiç bilmeyenlere yardımcı olmaya çalışıyorum; mahçup olmamalıyım? Teşekkür ederim..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.