Şimdi Ara

Psikolojiniz bozuksa, sosyal fobiniz varsa okuyun arkadaşlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
1.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle şunu söyleyeyim EMDR uzmanlığı uzun suren ve aşırı maliyetli bir egitim gerektirmektedir. Aynı zamanda psikologlar, psikiyatristler ve psikolojik danışmanlar bu egitimleri alıp sertifika sahibi olabilir.

    EMDR Nedir?

    EMDR, Türkçe açılımıyla Göz Hareketleriyle Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme, güçlü bir psikoterapi yaklaşımıdır. Bugüne kadar her yaştan yaklaşık 2 milyon kişinin farklı tiplerde psikolojik rahatsızlıklarının başarıyla tedavi edilmesini sağlamıştır.

    EMDR Nasıl İşliyor?

    EMDR teorisinin altyapısını oluşturan Adaptif Bilgi İşleme Modeline göre beyin, fizyolojik temelli bir sistemle, her yeni deneyim aracılığı ile kendisine ulaşan bilgiyi işler ve işlevsel hale getirir. Duygu, düşünce, duyum, imge, ses, koku gibi bilgiler işlenip ilişkili anı ağlarına bağlanarak bütünleşir. Böylece o deneyimle ilgili öğrenme gerçekleşir. Edindiğimiz bilgiler gelecekte tepkilerimizi uygun bir şekilde yönlendirmek üzere depolanmış olur.

    Bu sistem normal çalıştığında ruh sağlığını ve insan gelişimini öğrenme yoluyla desteklediği için adaptif, uyumlu bir mekanizma olarak kabul edilir.

    Travmatik veya çok fazla rahatsız eden olaylar yaşandığında bu sistem bozuluyor gibi gözükmektedir. Yeni bilgi işlenip mevcut anı ağına entegre olmaz. Deneyimi anlamlandırabilmek için anı ağlarındaki işlevsel bilgilerle bağlantı kurulamaz ve akıl sağlığına uygun sonuçlar çıkarılamaz. Sonuç olarak öğrenme gerçekleşmez. Duygular, düşünceler, imgeler, sesler, beden duyumları yaşandığı haliyle depolanır. Bu nedenle bugün yaşanan bazı durumlar bu izole kalmış anıları tetiklerse, kişi o anının bir kısmını ya da bütününü yeniden yaşar gibi etkilenir.

    EMDR’ye göre rahatsızlıkların, olumsuz duygu, düşünce, davranış ve kişilik özelliklerinin arkasında uyum bozucu, işlev bozucu, işlenmeden ve izole bir şekilde depolanmış bu tür anılar yatar. Kişinin kendisi ile ilgili olumsuz inançları (örn: Ben aptalım), olumsuz duygusal tepkileri (başaramamaktan korkma) ve olumsuz somatik tepkileri (sınavdan önceki gece karın ağrısı) problemin kendisi değil, semptomları, bugünkü dışavurumlarıdır. Bu olumsuz inanç ve duygulara yol açan işlenmemiş anılar şimdiki zamandaki olaylar tarafından tetiklenmektedir.

    Doğal afetler, büyük kazalar, kayıplar, savaş, taciz, tecavüz gibi önemli travmaların yanı sıra, başta çocukluk çağı olmak üzere her yaşta yaşanan ve etkisi travmatik olan her tür yaşantı; günlük hayatta aile, okul, iş çevresinde yaşanan olumsuz olaylar, şiddete maruz kalmalar, aşağılanmalar, reddedilmeler, ihmal ve başarısızlıklar işlenememiş anılar arasında yer alabilirler.

    EMDR, bu tür izole anıların işlenmesini sağlayan fizyolojik temelli bir terapidir. Beynin zamanında yapamadığı işlemi yapmasını sağlar. Kilitli kalmış anı ile diğer anı ağları arasında ilişki kurulması, öğrenmenin sağlanarak bilginin adaptif bir şekilde depolanması mümkün olur. Danışan artık rahatsız olmaz ve anıyı yeni ve sağlıklı bir perspektiften görür.

    EMDR terapisi ile sadece semptomlar ortadan kalkmaz. Yeni bakış açısının kazandırdığı pozitif inançlar ve olumlu duygular kişinin kendisine, ilişkilerine, dünyaya bakışını da olumlu yönde değiştirip kişisel gelişim sağlar.

    Benim ailemden biri EMDR uzmanı ve 25 yıllık psikolojik danışmanlık deneyimi var. EMDR ın etrafımızdaki insanlara faydalı olduğunu gördük. Burada sadece reklam yapmıyorum elimden geldiğince sizlere faydalı olmak isterim. Normalde 1.5 sakatlık EMDR seansları 400-500 liraları bulabiliyor. Ancak bu forumdaki arkadaşlara çok daha uygun fiyata yardımcı olabiliriz. 100-150 TL(ki bu neredeyse ofis masrafına yakın bir meblağ) gibi maddi durumunuza göre (malum herkes bu fiyatları da odeyemeyebilir ama ruh sağlığı herkesin hakkı.) fiyatlandırma yapabiliriz.

    İletişim: 0534 234 72 17 WhatsApp tan ulaşabilirsiniz. Ya da PM atabilirsiniz.
    -izmir de olmak şart (en azından şimdilik)

    Herkese iyi günler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi St.claus -- 8 Şubat 2020; 9:42:35 >







  • benim gittiğim psikolog da bu yöntemi denemişti. 2 seans alıp bırakmıştım. faydalı olduğunu söyleyebilirim. tamamlamadığım için tam etkisini göremedim tabii ki ama iyi bi şeye benziyor
  • MotosikletPilotu kullanıcısına yanıt
    Tamamlasaymışsınız keşke hocam genelde 3-4 seans sürüyor bildiğim kadarıyla.
  • Son yıllarda aşırı heyecan mevzusu tavan yaptı bende her şeye heyecanlanır oldum kontrol edemiyorum bunla beraber titremede oluyor doktor dideral yazdı geçmezse psikolojik destek alma vaktim geldi diye düşünüyorum.

    Psikolojik desteğinde maliyeti oldukça fazla sanırım kabaca seans fiyatları kaç TL den başlıyor ?? Bir şey daha sorcam psikolojik sorunlar genelde sonradan çıkıyor veya genetikte olabiliyor bunun için kesin çözüm ve tedavi garanti ediliyor mu??

    Ulan başkası görse oturma organıyla güler psikolojik sorun yaşayan insana ama bi başına gelse Feleği şaşcak haberi yok.
  • St.claus S kullanıcısına yanıt
    tamamlamadığım için pişmanım ancak minimum 7 seans olarak öngörmüştü terapistim. 500 tl daha ayıracak durumum yoktu bıraktım ben de.
  • Psikolojik rahatsızlıkların tedavisi yoktur, kandırmayın insanları.

    Edit: bana bir tane sosyal fobisi tamamen düzelmiş bir insan gösterin, tamam diyeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Keira- -- 8 Şubat 2020; 17:19:19 >
  • anksiyete için 4 sean yaptım hiçbir faydası olmadı.

    kadın aklına ilk geleni söyle diyor benim aklıma dımbıllan dayı geliyor ne diyeyim şimdi
  • Keira- kullanıcısına yanıt
    Bende öyle düşünüyordum zaten bana komik geliyor birinci derece yakinim olduğu için konuşmalar falan. :) Ama travmlarda özellikle uçak deprem korkusu gibi örnekler çok fazla. Görmeden de inanmazsınız normal bende inanmam. Elazığ a gidecek mesela şimdi bir grup orda olan varsa ücretsiz yararlanabilir diye biliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iyi birisiydim

    anksiyete için 4 sean yaptım hiçbir faydası olmadı.

    kadın aklına ilk geleni söyle diyor benim aklıma dımbıllan dayı geliyor ne diyeyim şimdi
    Ne alaka aklına ilk gelen derken o anda seni tedirgin eden depresyona sokan durumu sormuş
  • izayoi kullanıcısına yanıt
    öyle bir şey yok bilmeden atma. emdr denilen şeyde kafana kulaklık takıp bir ses veriyorlar. ve diyorki o ses gelirken aklına ilk ne geliyorsa söyle diyor.

    yani aklına gelenden farklı bir şey söyleyemezsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iyi birisiydim

    öyle bir şey yok bilmeden atma. emdr denilen şeyde kafana kulaklık takıp bir ses veriyorlar. ve diyorki o ses gelirken aklına ilk ne geliyorsa söyle diyor.

    yani aklına gelenden farklı bir şey söyleyemezsin.
    Düzgün konuş.
  • izayoi kullanıcısına yanıt
    konuşmuyorum ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: izayoi

    Düzgün konuş.

    Alıntıları Göster
    Hayırdır birader?
  • iyi birisiydim kullanıcısına yanıt
    kavgada söylenmez
  • flashchuck kullanıcısına yanıt
    reis hemen adamları topla mevzu var
  • 100-150₺ bedavaymis. EMDR benimde aklimda varda, maliyet yuksek geliyordu. Adana'da alaninda uzman uygulayanlar var ama rakam yuksek. Lakin EMDR'nin faydasini goren kadar gormeyenlerde varmis, bilemiyorum. Ayriyeten Hipnoterapi, TMS/TMU gibi alternatiflerde var durumu duzeltince aklimda, denemek istiyorum. Bakalim.
  • Rodimus01 kullanıcısına yanıt
    Ya 300-400 arası zaten fiyatlar ama biraz yardım amaçlı olduğu için ucuz değil ama ulaşılabilir bir fiyat düşündük o da buradan gelmek isteyen arkadaş olursa diye. Yoksa 150 liraya matematik dersi vermiyorlar artık ne yazık ki
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.