Şimdi Ara

Psikiyatriye randevu aldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yarın gidiyorum gitmekten çok korkuyorum ama gidiyorum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Daha önce gidenler var mı şimdi kadın beni dinliyecek mi ? Televizyonlara falan çıkan bir doktor ama devlet hastanesi.
    Hayatımı falan mı anlatıcam nasıl olucak ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7EE534877 -- 11 Mart 2021; 22:35:30 >
  • devleti bilmiyorum ama ben gittiğimde olan şey şu

önce neden geldiğini soruyor, sen anlattıktan sonra duruma göre geçmişe vs gidebilir ama ilk seansta o kadar olmaz. şikayetlerini dinler şiddetine göre bir tedaviye başlar.

• Şimdi kanka psikiyatriye ilk gidişinde heyecanlanman normal. Ben de baya heyecan yapmıştım. Sana büyük ihtimal nasılsın falan diyerek sohbeti o başlatır zaten. Sen odaya girdiğinde otur yada ilk sen nasılsınız de sen bilirsin ya kafana göre. "Şikayetin nedir?" diye bir soru sorabilir ona hazırlıklı ol. Kanka oraya gitmeden önce her şeyi düşün. Kendinde olduğunu düşündüğün psikolojik rahatsızlıkları tespit et aklında tut, yaşadığın travmatik olaylar varsa anlat, kişiliğini anlat, sorununu anlat, derdini anlat, hayatının önemli noktalarını özet geç. O sana mutlaka soru cevap şeklinde yardımcı olucak zaten.

O sorucak sen yanıtlıcan. Onun haricinde 1-10 dakika arası değişiyor sohbetler. Doktordan doktora mekandan mekana değişkenlik gösteriyor. Bir yer beni 25 dakika dinlemişti mesela araştırma hastanesiydi. Devlet genelde 5-6-7-8-9-10 dakika dinliyor. Bazıları 1 dakika ilaç ver git mantığı. Eğer karşında bulunan doktoru beğenmediysen doktorunu değişebilirsin. Doktorunun sohbeti hoşuna gitmediyse, bilgili ve tespit edici biri gözükmediyse lütfen değiştirmekten çekinme doktorunu. Ben 3 ildeki tüm psikiyatrileri talan etmiş hepsini tek tek denemiş biriyim. :D En uygun olanı bulmaya çalışırken böyle şeyler yapmak şart.

• meola147of kullanıcısına yanıt

Devlete mi gitmiştin ? Açıkcası psikiyatr olayından çok ilaçlardan korkuyorum ben zekası kuvvetli biriyim ya buna kötü etki ederse diye düşünüyorum. Gerçi zekamın kuvvetli olmasıda bir halta yaramıyor neyse. Muhtemelen anlatırken ağlayacağım...

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7EE534877

Devlete mi gitmiştin ? Açıkcası psikiyatr olayından çok ilaçlardan korkuyorum ben zekası kuvvetli biriyim ya buna kötü etki ederse diye düşünüyorum. Gerçi zekamın kuvvetli olmasıda bir halta yaramıyor neyse. Muhtemelen anlatırken ağlayacağım...

İstediğin gibi rahat olabilirsin reis ağla ağlama fark etmez anlayışlı karşılarlar. Hem devlet hem araştırma hastanelerine gittim 4 yıldır gidiyorum. İlaçlar önemli bir karar. Sana ilaç için "Şunu bunu al." dedikten sonra "Tamam alırım." deyip çık evde düşünerek karar verirsin alıp almayacağına. İlaçlar konusunda çok farklı fikirler var kimisi negatif kimisi pozitif kimisi nötr.

• İlacın yan etkilerini sor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hemoroid için doktora gittim:(
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yarın çok önemli saat 2 de randevum sonuçları buraya yazıcam.

• Girince alışıyosun

• meola147of kullanıcısına yanıt

Hocam peki gidince fişleniyorsun falan yazanlar var o gerçek mi ? Ayrıca siz psikologa gittiniz mi yoksa direk psikiyatriye mi ?

• Bi ben kaldım galiba psikiyatriye gitmeyen, banada yok gözüktü
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7EE534877

Hocam peki gidince fişleniyorsun falan yazanlar var o gerçek mi ? Ayrıca siz psikologa gittiniz mi yoksa direk psikiyatriye mi ?

Fişlenme olayı doğru. Askerlik yada polislik düşünüyorsan gitme. Bazı mesleklerde de etkisi oluyor. Hem psikoloğa hem psikiyatriste gittim. Psikolog direk psikiyatriye yönlendirdi. Psikiyatri ilaç + konuşma yaparken psikolog sadece konuşma yapar

• ben koşa koşa gidiyordum doktor bana ilaç yazıcak daha mutlu olucam diye.

• Özelde 600 lira veriyorum, 1 veya 3 ayda bir. Randevu 50 ile 80 dakika arası değişiyor. İlk gittiğim tvlere çıkan 2.5 yıllık 'ünlü' psikiyatristim gittiğim ilk günden itibaren hayvan gibi ilaçları dayamıştı. Neyse ki bu doktorum ilaç vermedi ancak panik atak geçirince düşük doz ilaç vermek zorunda kaldı.

İlk gittiğimde test yaptıydı baya, her türlü testi yaptı ve konuşarak ilerletti yani uzunca bir süre ilaç yazmadı. istesem bile. Sonra ki seanslarda onceki seansın sorunlarını devam ettiriyor kısacası terapi gibi. Fiziksel belirti, hastanelik olma gibi bir durumun yokken direkt ilk seansta ilaç yazanlardan uzak dur hocam..

• DING DING kullanıcısına yanıt

En son gittiğiniz özel mi ve ne kadar seansı

• quote:

Orijinalden alıntı: firostr

En son gittiğiniz özel mi ve ne kadar seansı

ben devlete sadece 1 seans gittim, o da 10 dakika falan sürdü hocam.

son gittiğim 600 tl işte, 50 dakika alt sınır yani normalde 50 dakika sürüyor ama duruma göre 80 dakika ya kadar çıkabiliyor..

• Sıramı bekliyorum çok gergin

• Bu kadar fazla anlam yükleme derdini dinleyecek ilaç yazıp yollayacak

• Zedprex ve desyrol diye 2 ilaç yazdı uzun soluklu bir tedavi dedi tedaviyle beraber rehabilitasyon almamın daha iyi olacağını söyledi.

İlaçlarla ilgi sorunuz soru işaretiniz olursa gelin falan dedi. Aynı hekim kontrolünde devam etmeniz çok önemli falan dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7EE534877 -- 12 Mart 2021; 14:40:59 >
  • herkes sana bakıyor hissi varmi

yada sana bakani gorunce guluyormusun

bide seni takip eden hissi oluyormu

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.