Şimdi Ara

psikiyatristler takıntı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ya benim şimdi diyelim sol elimin üstüne düştüm sağada düşömek eliyo içinden yar oluyorum yada yolda parkelerin tam ortasına basıcam bu nasıl geçer asla psikoloğada gitmem

• Bence bu büyük bir takıntı değil düşüncelerinizi başka yerlere odaklayın. Çok büyük bir sorun gibi görünmüyor. Psikiyatriye neden asla gitmezsiniz?
  • 1) Bu olaylar psikologluk vakalar değil zaten. Sürekli kendini, bunları yapmıyacam, diye şartlandırırsan kurtulursun bu vakalardan.
    2) Bu kafayla psikologa gitsen de tedavi sonuç vermez. Çünkü tedaviye ve onu uygulayacak insana inancın yok.
    3) Asla, asla deme. Zamanın ne göstereceğini bilemezsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flightoficarus -- 28 Eylül 2008; 22:43:37 >
  • Düşüncelerini başka bir yöne odakla gibi önerilerle/telkinlerle olmaz bu işler arkadaşlar! Bu kadar basit öneriler ile obsesif-kompülsif bozukluklar tedavi edilebilseydi, piyasaya bu hastalıkla ilgili sayısız ilaç sürülmez, insanlar bu konuda terapi yapmak için yıllarca eğitim almazlardı. OKB' li bir hastaya bunu düşünme gibi bir telkinde bulunmanız ''Su içme başka noktaya odaklanmaya çalış!'' demenizle aynı şeydir. O artık yaşamının bir parçası haline gelmiştir. Zamanla önceleri basit ve önemsiz gibi görünen takıntılar katlanarak artar ve hasta günlük aktivitelerini yapamaz hale gelir. Konuyu açan üye de ben psikologa gitmem diye uyarmış, konuyu buraya açtığına göre bu takıntı seni rahatsız ediyor olmalı! O zaman sana önerim otur o sandalyede ve kendi başına geçmesini bekle! Bakalım geçecek mi zamanla yoksa bunlar katlanarak artacak mı?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• o değil insan simetri hastalığı gibi insanneredyse kavgada soldan iyiynece sağdanda isticek
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.