Şimdi Ara

Psikiyatri tedavisi görüyorum deneyimlerimi paylaşacağım. Güncel. 30.09.2024

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3 Aydır Prozac - Parkyn ve Stilizan kullanıyorum

-Prozac mental olarak

-Parkyn Huzursuz bacak sendromu için

-Stilizan Kendi kendine konuşma ve hayal görme davranışları için.

-Concerta Dikkat eksikliği ve Hiperaktivite için.

Bugün itibari ile Concertaya başladım bu konuyu tedavi gördüğüm süre zarfı içerisinde sürekli olarak güncelleyeceğim.

Sorularınız varsa cevaplamaya hazırım.

28.07.2024

Aşama aşama ilaçların etkisi ve kendimdeki değişiklikler.

Prozac zamanla daha mutlu etmeye başladı biraz daha mental olarak iyi hissetmeye ve mutlu olmaya elverişli bir ruh halinde oldum.

Stilizan bütün dürtüsel davranışlarımı bloke etti ve cinsel isteğe dair hiçbir şey hissetmiyorum bu da zamanı düzgün ve verimli kullanmamı sağlayan kapıyı aralamış oldu.

Parkyn ve Stilizan Direkt olarak huzursuz bacak sendromunu engelledi diyebilirim fakat ilerleyen aylarda daha belirgin olarak kendisini ortaya koyucaktır.

Concerta dikkatimi ve odaklanmamı arttırdığını söyleyebilirim her ne kadar en düşük doz olsada ihtiyacım olan bir ilaçtı. Bir oturuşta 1 Kitaba tek atmanızı sağlayabilir. Ve mantıklı kararlar almamı ve stratejik olarak hareket etmemi sağladı.

22.08.2024

Bugün tekrar psikiyatri kontrolüm vardı ve ilaçlarımı tekrar yazdırdım. Bu süreç içerisinde kendimde olan değişikler ve sosyal yaşandım günden güne giderek düzeliyor. Özellikle bu ilaçların arasında olan Concerta adlı ilaç Dikkatimi ve Konsantrasyonumu toparladı ve benim için zamanın daha hızlı akmasına olanak sağladı aynı zamanda dürtüsel hareketlilik halimede yardımcı oldu.

Kendimde olan değişiklikler sırasıyla Stilizan beni günden güne daha iyi halen getiriyor. Libidom düştüğü için cinsel dürtülerimde her geçen gün azalma söz konusu bu da benim gibi birinin işine geliyor. Aynı zamanda uyaranların baskılanması durumunda uyku kaliteminde arttığını söyleyebilirim. Parkyn kullanımında Huzursuz bacak sendromu mevcut durumumu var ani bacak hareketlerimi azalttı bu yüzden bu konuda fazla konuşmaya pekte gerek yok gibi.

Söz konusu Prozaca gelirsek beni içerisinde bulunduğum olumsuz ruh halinde çıkarttı tabi fakat bu ilacın tam olarak nasıl etki ettiğini bilmediğim gibi sadece kendimdeki değişiklikleri yazmak isterim onuda fark etmekte güçlük çekiyorum. Belki doz arttırımı içerisinde bulunduğum durumu daha iyi açıklar bir hale sokabilir.

30.09.2024

Son 1 aydır aşırı derecede kendimi enerjik hissediyorum cok fazla enerjiden dolayı uyuyamadığım günler cok olduğu için Seroquel başladık 2.Ayım oldu bu ilaçta ve bir fiil 12 saat derin uyutuyor. Diğer kullandığım ilaçlarda herşey yolunda Sadece Concerta 27 MG geçiş yaptık ve bu beni iyi hissettirdi. Dikkatim eskisinden daha iyi oldu. Fakat her ne kadar uyarıcı ilaç olsada hala deli gibi karnım acıkıyor. Huzursuz bacak sendromu neredeyse yok oldu. Stilizan hala Libido düşürmeye devam ediyor fakat bazen patlak veriyor bildiğiniz üzere. Prozac ise topluma beni geri kazandırdı.

28.09.2024

Bu ay başında intihar etme düşünceleri nüksetmeye başladı totalde 3 gün sürdü ama şimdi daha iyiyim. Dozları arttırmadan devam ediyorum bakalım nereye kadar gidicek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kdirrx -- 29 Ekim 2024; 11:30:34 >

• doktor sizi neden psikiyatriye yönlendirdi yani o süreç nasıl gelişti?

çok anladığım şeyler değil ama, özellikle lise son sınıf öğrencilerini gereksiz yere yolladıklarını biliyorum ondan.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

Hiç kimse beni Psikiyatriye yönlendirmedi ben kendi iradem ile kendimde bir şeylerin yolunda gitmediğini anladığım için kendim gönüllü olarak gittim.

Sürekli takip edilmesi gereken bir danışan olduğumu düşünüyorum.

Bu konuda bilinçli bir vatandaş olduğum için yolunda gitmeyen şeyler gözüme batıyor. Ve tabi ki her doktora bu kadar açık olamıyoruz.

• Yaş kaç ? Bu hiperaktivite olanlar da göz teması kurma da sıkınti var mı ? Sizde yoksa da bu hiperaktivite olanlar da oluyor mu ?

• Amulet kullanıcısına yanıt

27 Yaşındayım. Evet zaman zaman ve sıklıkla göz teması kurmakta güçlük çekiyoruz. Ben daha çok yerimde duramıyorum ve uzun süre bir işe odaklanamıyorum. Şimdi 1 Kitaba tek atıyorum.

Aynı zamanda huzursuz bacak sendromu gibi durumlara da güzel etki ediyor.

Dürtüsel olarak hareket ediyorum.

• kdirrx kullanıcısına yanıt
    Ben biraz fazla oturunca huzursuz oluyorum hareketlerimi bazen kontrol edemiyorum veya yatarken bacağımı sallamadan uyuyamıyorum,bir de odaklanma güçlüğü ve hayal kurma da fazlalık var engel olamıyorum sizce bende gitmeli miyim?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Alex6265 kullanıcısına yanıt

Gitmelisin tabi ki :) Bu belirtiler bile fazla iken bu zamana kadar beklemen hata direkt git.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • babam beni defalarca hastaneye yatırmak istedi son anda vazgeçti.

@hamza5806 @.Ferrum.

• 01001101 kullanıcısına yanıt

stilizan karakter sabitlemede kullanılıyor diye biliyorum.

• Hata etmiş

• Dikkat eksikliği için başka ilaç kullandın mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oncelikle gecmis olsun demek isterim. Insan sunu bilmeliki dusuncelerinize karsi duygular ve sinir sisteminizin verdigi tepkiler asla hasta olamazlar ve hastalikli tepkide vermezler. Insanin hayatinda birseyler dogru gitmeyince hemen bunu bir hastalik olarak algilar oysa degil. Beyin dus ile gercegi ayiramaz, sizin verdiginiz emirleri yerine getirir. Bu emirler bazen istemli bazen istemdisi olabilir ama sonuc olarak tum emri sizden alir ve yerine getirir.

Hayatinizda birseyler yolunda gitmiyorsa sunu bilinki haplar sorunu cozmez, sadece semptomlari bastirir, bastirilan semptomun yerine vucut bunsefer baska semptom gelistirir, bir sekilde bu enerji cikmalidir. Sorunun bilincaltindaki inanci degistirmeden sorun hallolmaz.

Hapla mutluluk yakalayip duzelen gormedim, biraz kendimiz cabalayip dusunce yapisini gozden gecirmemiz gerekir ve tabikide degistirmek.

Haplar sorunu cozmez ama sizi abo esi yaparlar, sonucta bu sektorden milyonlarca insan ekmek yiyor.

Insan birtakim sorunlarla karsilastiginda bu ona degismesi icin acilan bir kapi bir firsattir. Konfor icindeyken degisim yolculuguna cikamaz. Bu rahatsizliklar size vucudunuzun birseyler anlatmasidir, onlari iyi okumak sizin eksiklerinizin farkina vardirip gelosmenize katkida bulunacaktir. Beyin her hucrenizi kontrol eder, bu yuzden ne dediginize, ne duydugunuza hatta ne dinlediginize dahi dikkat etmeniz gerekir. Söz dusunceye, dusunce duyguya, duygu inanca donusur ve kaderiniz olur. Kaderinizi siz cizmezseniz baskalari sizin icin cizer. Kendinizi iyi tanimaya bakin, gozleyin.

Hayat kabul etmek ve akisina birakmak icin olan bir okuldur. Neyi kabul etmezseniz surekli sizi onunla yuzlestirir, cozmeye calisir. Bu yuzden en olumsuz dusuncenin bile varligini kabul edin ( o seyi degil sadece dusuncenin varligini). Duygular dusuncelerinizin bir urunudur, yanlis dusunce yanlis diygu uretir. Duygulariniza cok guvenmeyin sizi yaniltirlar.

Umarim biraz olsun size degisik bir bakis acisindan bakmakta yardimci olabilmisimdir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Hiçbir şeyi çözmeyen insan bedeni ve sağlığı üzerinden kira alır gibi para kazanma amacı olan ilaç sektörüne hoş geldin..

• DambıIdor kullanıcısına yanıt

Kendi kendine yenemediği için zaten ilaca müracaat ediyor yoksa boş yere ne uğraşacak

• Kabus00 kullanıcısına yanıt

Hayır şu an için sadece Concerta kullanıyorum. Kırmızı Reçete

• Penguen Gunter kullanıcısına yanıt

• @KlavYE@ kullanıcısına yanıt

Karakter sabitleme ile ne demek istiyorsunuz bilmiyorum. Fakat bende dürtüsel davranışlarda azalma görüldü.

• kdirrx kullanıcısına yanıt
    Duygu durum bozukluklarında karakteri sabit tutmaya yarayan ilaçlar var. Genelde ilaçlar duyguları kontrol altına almaya yarıyor.

Tüm hastalıkların sebebi beyin kimyasal yapısının bozulması.

Kötü beslenme, sağlıksız içecekler, kimyasal EXXX tarzı beslenme,
    Kavga dövüş ayrılık aşırı mutluluk ,neşe ölümler kayıplar beyin kimyasını bozuyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.