Şimdi Ara

PSA Koç gurubuna geçtiği için batacak.Elektrikli 308 i de artık türkiyeye getirmeyecekler.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu PSA gurubu neden gidip FIAT gurupla birlesti anlamadım.Fıat gurubu tamemen psa nın sırtından geçiniyor.Fıat gurubunun tüm araçların platformlarinı,motorlarinı,şanzımanlarını,bataryalarını vs hepsini PSA üretiyor.Fıat gurubu ancak üstüne logolarını takıyor.Zaten globalde pek araç satamayan başarısız bir marka.Bir de gidip doblonun üretimini rezil marka tofaşa vermişler.Artık 20 sene dobloda olduğu gibi eski kasayı satıp dururlar.

Gelelim tofaş markasına.Psa asla bunlara araç ürettirmemeli.Bu firmanın mantığı eskiyi yıllarca müşteriye dayamak.Yeni teknolojiler,yeni üretimler bu markaya göre değil.20 sene fiorinoyu 15 sene dobloyu 10 sene egeayı aynı kasa ile millete yutturdular.2026 model egeada hala kazık gibi el freni var.Şimdi psa nın da içine edecek.Dizelin 90 liraya dayandığı bir yerde stellantisin elektrikli astra ve 308 modelini türkiyeye artık getirmiyor.Ticari gibi dizel motor getirecekmiş.Bu saatten sonra kim alır dizeli?Pazar payı %6 olmuş dizelin.

Daha önce alttaki linkteki konumda elektrikli model getirdiği icin markayı övmüştüm ama artık vazgeçiyorum.Yanılmışım.

donanımhaber forum
    Bana göre en doğru politikayı uygulayan,en başarılı firma stellantis
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/163805720

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gralcan -- 11 Ağustos 2026; 16:47:5 >
  • Elektriklinin gelmeme kararı onlara ait olabilir ancak dizelin üretilmesi kararı onlara ait değil, PSA açıklama yaptı talep var müşteri istiyor diye. Astra ile falan denediler, demek karşılık aldılar şimdi 308'e getiriyorlar.

İnsanlar konfor istiyor, Avrupa müşterisi kıta üzerinde otomobille gezmeyi seviyor. Dizel gibi uzun yol aracı yok, çevre kirliliğini göz ardı ederek konuşuyorum. Bakalım sistem nereye gidecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi think of idea -- 11 Ağustos 2026; 17:39:22 >

Aldıkları karşılık satışa yansımıyor ne hikmetse. Ayda 50-60 adet satarak hayatına devam eder.

Hocam dizeli geçen seneye kadar ben de fanatikçe savunuyordum ama bu kısa zamanda köprünün altından çok sular aktı.Su an toyota,psa,Vw gurup,renaultun hibrit araçları dizelden az yakıyor.Onu gectim 90 tl ye dayanan mazot fiyatıyla artık kim çeker dizelin yükünü?Psa bu kararı abd-iran savaşı öncesinde aldı.Ama yanlış adım attı.Ab amisyon öteleme kararı aldı diye biraz dizel isteyenlerin gazına gelerek aldı bu kararı.Şu an millet genelde benzinli hibrite kacıyor.Çünkü gerçekten dizelden hesaplı.Astra ile sonuç aldı demek yanlış olur çünkü ay sonu satış rakamlarında astranın adı bile geçmiyor.İki üç aydır dizel astra satışta.Bir tane alan görmedim.Dizel 308 i de alan olmayacak.

Hocam ben tüm kıta Avrupası'nı kast etmiştim.

@ykaya1983

Siz hybrid araç kullanıyor musunuz hocam? Ben kullanıyorum son nesil 140 HP olan Corolla.

Şehirler arası yolda 10 litre yakıt tüketimi benim artık normalim. Evet şehir içinde az yakıyor, evet şanzıman olmadığı için şehir içinde aşırı medeni vesaire ama uzun yol? Dizel arabam da oldu defalarca, benzinli aracımda oldu. Ben içimin bu kadar daraldığını hatırlamıyorum. Alıştım artık, bakmıyorum bile tüketime. Uzun yola çıktığımda lamba yanınca yakıt alıyorum.

Dizel araç ne olursa olsun karşısına hangi teknoloji gelirse gelsin uzun yolda yüksek süratle seyir halindeyken rakibi yok. Ancak oda şehir içinde eziyet, bakımı ve sürekli sağlam tutmak bela.

En temizi düz dört silindir mini, yarım veya çeyrek hybrid olmayan anam babam turbo benzinli araç ve sağlam bir şanzıman. Bunu sağlayan araçlarda çok pahalı, Hyundai bile çok pahalı. 1.6T motorlu modelleri emsallerine göre. VAG grubu 1.5 düz TSI motorlarda Seat veya Skoda'da çok pahalı.

Bilmiyorum ne olacak, hiç hayırlı görmüyorum gidişatı, araçlar aşırı narin ve hassas.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dizel 100TL'de olsa hala benzinden tasarruflu. Hele ki 120-200km hızlarla sürekli gidenler için elektrik bile leş bir seçenek ki zaten 200km hıza çıkan elektrikli bir elin parmağını geçmez, 140km'ye kadar selektör atıp 160km'den sonra pert olan elektriklileri bol bol görüp dalga geçiyoruz trafikte.

Dizeli kötülemek için fonlanan forumlar, gruplar olduğunu herkes öğrendi zaten, sadece amacını çözemedi kimse. Her neyse.

Dizel çevreyi kirletiyor derken kendi ülkelerine m2 başına düşen 10 fare ve bok kokularına nedense gündem yaratmıyorlar.

PSA zaten uyduruk ve kronik sorunlu araçlar topluluğu bir marka. Stellantis'in müşteri hedefi de sonradan görme ve 30 yaşından sonra ehliyet alan acemileri dokunmatik ekran LED farlar ile kandırıp kendine çekmek.

O yüzden Fiat ile ortaklık belki biraz adam eder onları. Yoksa 115nm torklu dik yokuşa gelince ben çıkamam diye uyarı veren uyduruk elektrikli araçlar ile belleri doğrulmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zotacing -- 11 Ağustos 2026; 20:7:19 >
    Copyright © 2011/2012/2013/2014/2015/2016/2017/2018/2019/2020/2021/2022/2023 Burada yazdıklarımın tamamı hayal ürünüdür ve gerçek değildir, zotacing sorumlu tutulamaz...Yazdıklarıma inanmayın ve üzerinize almayın/alınmayın.

• Girişte ki yargıların hatası sanıyorum hem yerel hem global otomotiv sanayii ve arka plan süreçleri bilmemekten ileri geliyor olabilir.

Son kullanıcının sıklıkla düştüğü hata final ürün üzerinden öznel yorum, sanayii anlamada en büyük engeli ve hatayı oluşturur.

PSA ve FCA'nın birleşmesi ikisinin de avantajlı üretim ve ürünleri olması ve ikisinin de orta vade gelecekte batışı dahi getirebilecek otomotiv groupları içerisinde açıkları, handikapları, başarısızlıkları nedeniyleydi.

Global ticari de bir önceki dönem en başarılı marka fiat yani FCA idi. Bunu daha çok ducato türü daha büyük araçlar oluşturuyor ve bunun ana kaynağı çin idi. Çin üzerinde en büyük kârlılığı üreten avrupalı marka, ortaklıkları ile Fiat idi.

Benim gibiler o günlerde de anlatıyordu siz Ferrari, Maserati felan ile oyalanmayın yırtmak için yeni amerika hayali kuran FCA'ın varlığının önemli kısmını sadece Fiat Ticari sağlıyor şeklinde.

PSA da tekil olarak ticari de başarısız değili ellerindeki ortak platformlama fiat'dan daha başarılıydı zaten birleşmeden önce de ticari de ortak üretim yapıyorlardı ancak PSA 3rd ülkelerinde FCA kadar başarılı değildi bunun önemli bir kısmını da Türkiye oluşturuyor. PSA'nın asıl ticari başarısını avrupa kıtası sağlıyordu ancak süreğen küçülen bir piyasa bu.

Ticari dışında yine benzer durumlar var ve bu ikisi yine bağımsız olarak mesela daha küçük sanılan Renualt grubuyla rekabette zorlanıyordu. Kısaca geleceklerini daha kurtarır kılmak için 2 group birleşerek doğru bir iş yaptılar. Bunun en iyi meyvesi de PSA'nın K9 projesi ile gerçekleşti. Birleşmeden önce Fiat dahil olmayı istedi başka grouplarda vardı ama sonradan gerçekleşmedi. Fiat o projeye dahil olarak kendi yeni platform kurma maliyetinden yırtmış oldu. PSA da fiat'ın pazar, pazarlama, lojistik gücünden faydalanmayı elde etmiş oldu. Şimdi ki TOFAŞ işi de buna dahildir ve sandığınızın aksine PSA için muhteşem bir olanaktır.

Siz mesela ürün yönünden PSA'ı çok ileri görebilirsiniz ancak PSA'nın ticari de özellikle K9 platformunda en önemli fabrikası Viggo'dur fransa da değil ispanyadadır.

Grouplar öznelinde başka birşey diyeyim. PSA'nın elinde Magneti gibi bir güç yoktu mesela. FCA'nın elinde de fransa pazarı temelli otomotiv tekstil gücü yoktu. O küçücük tedarikler o kadar önemlidir ki group kârlılığında.

Ve FCA uzun zamandır Elkann ile PSA da garip gurup adamlar ile yanlış yönetiliyor çok uzun zamandır. Satın alma gibi olmayan biçimde birleştiler halen yanlış yönetiyorlar.:) Eski köy hesabı bunların ki.

Gelelim Tofaş'a, bu yerel marka ile ilgili yargılarınız baştan sona yanlış. Ben de zamanlar karışıyor sanırım 2.5-3 sene önceydi Tofaş, global otomotiv sanayiinde dünyanın en kârlı 5 markasından biri haline geldi, rekorlar kırdı bu borsaya doğal olarak yansıdı o dönem. Bunun nedeni bizim piyasa ve idarenin aksiyonlarıydı, geçici bir durum olduğundan da hemen akabinde Tofaş bu seferde kriz durumuna ulaştı. İşte böyle dengesiz bir ülkeyiz biz bir marka bir periyotta global rekor kırıyorken hemen akabinde batma senaryoları konuşacak hale düşebiliyor. Ben bu yıl için kara kara düşünüyorum bu durum sürerse bu marka, dev tesisler nasıl ayakta kalacak şeklinde.

İdare eninde sonunda birşeyler yapacak tüm yerel üreticiler için.

Tofaş global tedariği, ihracatı ile de tr'nin en önemli markasıdır ve hiçbir zaman Fiat %51'ine sahip olmadı. Algınız aksine yerele ve 3rd ülkelere ihtiyacı olan en doğru ürünü yapar. 10/20 yıllık satış listelerinde bu yüzden eşi benzeri yok. Bir diğer marka Ford Otosan'dır yani yine koç grubunun. Eleştirdiğiniz şeyi bir group yönünden tekrar düşünün bir holding hem tabanda hem bir üstünde sektörün en güçlüsü ve ürün ortaya koyuyor. Bir tarafta linea, doblo ile bir tarafta fiesta, focus ile. Ford global de zor durumda olduğundan buradaki senaryolarda bozuk.

Tofaş Fiat'ın idarede bağımsız dünyada ki en başarılı 2 işletme, tedarikçisinden biriydi diğeri çin de. Aynı şekilde FCA için TR her zaman en önemlilerden biri oldu mesela Ferhat Albayrak ile FerMas en başarılı 3 ferrari ve FCA ceo'undan biri oldu ve global bayi yönünden de.

Dünyada tofaş gibi fason üretim yapan ve hatta kendi yerel sayesinde katkılarını ortaya koyan üreticiler, markalar vardır.

Maruti Suzuki (India), FAW Toyota, GAC Honda, SAIC VW bunların tümü çin de, Renault Korea ile Samsung cars... Mercedes G'leri halen başkası üretir Daimler halen fabrikaların tamamına sahip değil.

Dünyada eski mini, biss gibi araçlar niye çok önemli görülüyordu çünkü dünyanın geneli gerçekte fakirdir.

Velhasıl daha önce açıkladığı şey ile TOFAŞ üzerinde PSA çok önemli bir imkana sebep oldu bundan sonra K9 ürünleri türk insanı için daha doğru ürünler haline gelecek muhtemelen. (Tofaş hisselerde rekor kırdığında Citroen Türkiyeye yatırım yapmamız gerekiyordu fırsatı kaçırdık dedi ama şimdi de çok memnundur yatırım yapmadıklarına:) )

Ben söylüyordum K9 marka modelleri fiat modeli olsa da doblo'nun yerini doldurabilecek bir araç değil. Fiorino, Doblo, Egea türk insanı için müthiş imkandı. Aynı şekilde 2 group elinde de Egea'nın yerini doldurabilecek model halen yok.

Toyota'nın karşısında ne kadar daha çaresiz kalacak bu grouplar.

Yerel otomotiv basını iş bilmez, İstanbulun dahi sadece %10 ve 30 potansiyeli olan alanlar için türkiye geniş kapsamında yargılar üretir. Bizim sonuçta fakir bir ülke olduğumuzu unutur. Herşeyleri de Tesla mesla felan furya, populizm konuşmak üzerine.

İşte sebebi de aynı pek fazla insan yetiştiremiyoruz.

PSA markaları hiçbir zaman bizim için Fiat kalitesi ve uzun vade işletme ucuzluğunu sağlamadılar çünkü nedeni basit yerel üretimi yok. Bizim için en doğru seçenekler yerel üretimi olanlardır bu yüzden eski ford'lar, corolla, civic'ler harikaydı hakeza bu her ülke için geçerli her zaman en doğru seçenekler yerel üretimi olan marka, modellerdir. Bunun lojistik dahil birçok kök nedeni var.

Ben algının dışında özellikle son 2 yıldır şunu çok söylerim bizim bazı insanımız halen hangi akla hizmet bu Opel, Peugeot modellerini alıyor diye. Bana göre bu derece kalitesizlik ve yerel olmama kaynaklı doğal hataları olan tedarikte büyük kafasızlık, sektörü bilen adam yapmaz bu hataları işte bilmiyor insanımız. Basit bir neden söyleyeyim; başta bu 2 marka da bayilerde çok fazla değişimi, boyayı yani hasarı saklama dolayısıyla davalaşmaya kadar giden sorun oluşur. Bir benzerini yine uzun şekilde örnek o konuda yazdım.

Otomotiv de üretim sonrası park bekleme ve sevkiyatta çok fazla hasar durumu oluşur. İthal olan o araçlar gemiyle geliyor ve burada fabrikası yok çözüm alan ve olasılıkları Fiat, Toyota, hyundai'a göre çok kısıtlı ve profesyonel de davranmadıklarından müşteriye giydirmeler şeklinde yaşanıyor. Oysa Fiat'ta siz bayide tamiri uygularken fabrikada ki kayıtları orjinal olarak işleyebilir, düzeltebilirsiniz. Bilen insanlar da bundan zarar görmez.

Ve başka arkadaşların da dediği gibi Peugeot, Opel ile sadece elektronik dolu (uzunları otomatik kapatması sanki şanzımanın dayanmasından daha önemliymiş gibi sanılıyor sorun yaşayıncaya kadar...) kalitesiz çöpler satıyorlar. Başta Toyota ve Fiat ise elektronik opsiyonsuz ancak fiziksel dayanıklılığı yerele uygun ürünler satıyor bu yüzden şikayetleri olsa da seviliyor. Yok yokuşta çekmiyor, içerde çok ses var gibi...

PSA grubu bizde servis dahil memnuniyette ilk 4'e giremiyor girememesi de doğal. Fabrikası burada olmayan diğerlerini serviste yenemez konu bu kadar basit.

Ha ithal kalitesi başka birşey bu da doğal yerellik sadece fabrikalaşma süreciyle ilgili değil yerellik piyasa içi tedarik yapan firmalar sayesinde de gerçekleşiyor bende ithal bir hyundai var farkları var. Ben corolla'yı ingiltere üretimli olanlara bakmıştım, Civic'in de ingiltere için üretimini almak istedim çok ufakta olsa yerel için olanlardan farklar var. Bu kalite mevzuları başka birşey, tofaş'ın pozisyon ve başarıları sanayi içinde bam başka şeyler sadece konuları deneyim ile karıştırmamak gerekli olduğunu biliyorum.

Son atıf ise dizel bizim geçmişimizde yok. 30 yıl boyunca dizel görmedik biz ama sanki öyleymiş, çok önemliymiş gibi söylüyor insanlar. Dizel özellikle downsizing sonucunda turbo dizel sadece bir avrupa grouplarını kurtarma çalışmasıydı, içeriği yanlış olduğu içinde patladı. Aslen japonların girmediği gibi hiç olmaması gerekiyordu. Japonları devirmek ve amerikaya ulaşmak için federasyon güçleriyle yaptılar ancak dizelgate ile abd bi taraflarında patlattı insanları dolandırmayın, haksız rekabetle piyasayı aldatmanıza izin vermem diyerek...

Dizel sonradan pis yakıt olmadı her zaman öyleydi ancak sakladılar. 15 yıl boyunca insanların taban, ucuz araçlarına turbo charge ünitesini zorla getirmenin 10/20 yıl işletme kapsamlı en büyük hata olduğunu anlatmaya çalıştık anlamadı çoğu ha bunu geç DSG gibi birşeyi bile pazarlama kurtarma çalışması gördü adamlar bugün ki halleri de bunun neticesi, oh olsun denir.:P

Otomobillerin hiçbir zaman dizele ihtiyacı olmadı bariz olan alanlar var dev tork ihtiyaçları yüzünden traktör gibi, ağır sanayi jeneratörleri gibi, gemiler gibi, ağır vasıta ticariler dışında ufak ticarilerin dahi ihtiyacı yoktu. ABD'deki çekici, truck'ların halen çoğunluğu benzinli.

Sorunlarımız ve şikayetlerimiz dizel olup olmaması kökenli değil downsizing ve emisyon ile planlama hatası kökenli.

Elinde henüz yeterli teknik ve teknoloji yokken 3 silindirli ucuz, dandik motorları sanki herkes avrupalılar gibi düz kıtada yaşıyormuş gibi çözüm diye dayanması gibi şeylerdi sorun.

(Bu gün ki 3 silindirler gibi değildi onlar aynı cahilce yargıyı sürdürmenin anlamı yok, Onno usta gibilerin 3 silindir=sorun demek değildir demesi de doğruydu, kalite ve planlama hatası kaynaklıydı o sorunlar)

Geç oldu sonradan anladık dizele gerek yokmuş benzinden direkt gerçek hibrite geçilebilirmiş eh adamlar o fırsatı da kaçırdı başaramadılar zaten. (Yoksa bende hep anlatıyorum hybrid kullanan biri olarak başta hybrid'cilere; rekotmen dizellere tüketimde yaklaşamıyor şeklinde. Ancak piyasa yaşam ömrü 20 yıl bile olmayan teknik ürünü düştüğünüzde zaten öyle bir kıyas ihtiyacınız olmaz)

EV'i kendilerine gerçekçi olmasa da gelecekmiş gibi görmeleri yine pazarlama dayamaları da o yüzden. Aynı dandik opel ürünü gibi politikaları ayakları yere basmayan, gelecek öngörüleri tutarsız, işlevsiz... :)

Opel aynı Saab (saab hiçbir zaman opel'in haline düşmedi) gibi yıllar önce batıp kapatılması gereken bir markaydı halen zorla yaşatmaya çalışıyorlar.

Yapmaları gereken aslen basit geleceklerini kurtarma için ama yapmaya hem cesaretleri hem de ekonomik güçleri yok Renault, Kia/hyundai varken peugeot'u kapatıp sadece citroen ile yürümeleri gerekir. PSA vs tüm grouplar içerisinde elenmesı dolayısıyla diğerlerinin güçlendirilmesi gereken çok fazla marka var. Kısacası avrupa bu kadar markayı kaldırabilecek, besleyebilecek ekonomik güce sahip değil.

Sorun ise şurada farklı bir yerde. İnsanlardaki marka, ürün algısı ile üreticilerin gerçekleştirdiği ve lanse ettiği şey aynı gerçekleşmiyor. Farklı benzer ekiplere cad cam çizdirdiğiniz, aynı fabrikalar aynı bantlarla farklı final kalıplar ile dış karoser kabukları bastığınız, farklı logo'ları bastığınız şey... üretici için farklı markalar,

insanların zihninde ise öyle değil, peugeot renault denildiğinde grouplardan önce ki ürünüleri hatırlıyor, ralli geçmişlerini konuşuyor, karoser altı şaseyi zaten görmüyor bu insanlar, başka bir bayiye gittiğinde başka birşey aldığını bilmesi gerekiyor, cebinden para çıkartıyor bu insanlar. Otomotiv tarihi insana uyumlu ama geç dönem üreticilerin platform uygulamaları insan zihnine uyumsuz... bunu anlamak istemiyor o marka yöneticileri.

Örnekle Corolla yerine Rav4 aldığınızda yükseltilmiş birşey almıyorsunuz o başka birşey hakeza suzuki, lexus ile de. Nissan, Subaru ise bam başka birşey. Evet CHR, GT86 ile aynı şey alıyorsunuz ancak bunu herşeye yaymaya kalkmayacaksınız. Kısaca sorunların bazıları kültürel ve gelişim yaklaşım sorunlarıdır.

Ve eski PSA'nın biraz aklı olsaydı yıllar önce tr'de fabrikalaşırlardı onlar etrafımızda dolaşıp başka politikalar güttüler, türkiyenin fason üretim gücünü göremediler aslen haklı yönleri de var aptal fransız milliyetçiliği ve kalas politikalarının da bir sonucudur. Fransız renault ile savaş alanına girmek istemediler. Renault, tr için fiat'tan sonra en doğru ürün dacia ile de 2 alanda iyi durumda, girselerdi de bu PSA taban modelleri kalitesiyle işleri zordu. Renault demek OYAK/Mais demektir böyle bir yerel ortaklık bulabilirseniz ancak rekabet edebilirsiniz yani istemeniz yeterli değildir denk gelmesi de lazım.

Var olsalardı Renault da bu kadar hayal perest olmazdı herhalde. Yerel de bu grup geleceği için de önemli bir sorun var muhtemelen şimdi tadını çıkarıp birşey yapmak istemiyorlar ancak bir model piyasası kızışmasına bakar. İnsanların aldığı şey bir Dacia, fiat işletmenin çok üzerinde olmasını geç toyota'nın bazı şişirilmiş modellerinden bile daha yüksek meblağlar istiyorlar. Senin renault ürünün dahi hak etmiyor ki bu fiyatlandırmayı sen ne yapmaya çalışıyorsun derler adama.

Bu da böyle bir anımdır. :P

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guyverland -- 12 Ağustos 2026; 5:49:59 >

• büyük turbolu, egr-dpf iptalli, 190-200 hp 1.6 TDi'lar candır, can.  

En iyisi sizi bloklayım.Anlatmak istediğimi anlamaktan acizsiniz.Sayfalarca ansiklopedi yazmışsınız.Sizinle uğraşamam.

• kalite arttıkça fiyat da artıyor. ne kadar düşük kalite o kadar ucuz ara. mantığı her zaman oldu şimdi de var hocam. tofaş fiat vs durduk yerde ucuz değil. bir mercedes gibi sağlam olup bu kadar ucuza satılabilir mi hiç.

• Psa nın amacı Abd pazarına açılmaktı bunun için birleşti. Fiat ta elinde yeni platform ve elektrikli motor olmadığı için geçti. Ticaride zaten ortaklıkları vardı. Egea konusunda bitmesine üzüldüm yıllarca ülkeyi taşıdı halada taşıyor. 2 el piyasasına yön veriyor 10 yaşında araçlara milyon istenirken az km de modelli araç alınıyor egea sayesinde. Bir araç ne akdar uzun üretilirse maaliyeti düşer ve son kullanıcın işine gelir.

• ne 2025 yılında ne 2026 yılında doğru düzgün satış rakamlarına ulaşmayan elektrikli 308 için ağıt yakıp koça yüklenmek de siyasi ikbal beklentisinden başka nedir anlamak mümkün değil! koçtakiler bilmiyor bu vatandaş biliyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Artık genele hitap etmeyebilir doğru ama sadece uzun yol yapan ve çok fazla km yapan dolayısı ile dizel motorun partikül yakma çevrimini hakkıyla kullanabilen epey kullanıcı var hala. Bu kesimi hedef alıyor bu araçlar, kaldı ki artık tek motor üretiliyor, ortada bir gelişim, ar-ge vs yok, para harcanmıyor yani motora, eldeki 1.5 dizel motoru koyup geçiyorlar. Seçenek sunmak kötü bir şey değil.

En fazla 4-5 sene daha sürecektir kısıtlı bir iki dizel seçenekleri zaten. Sonra E-rev ve tam elektirikli olarak devam edilecek.

Hocam boş pakete 2300 yazmışlar :) 2100 e golf var benzer ekonomiyi sağlayacak.

Fakir insanlara uygun araçlar. Ucuz maliyetli, az yakan, bagaj ihtiyacını karşılayan.

15 yaşında vag Grubu araç alıp, aldığı tutar kadar arabaya masraf yapan adamlar var. Bunu gören adam aynı paraya sıfır Fiat araba alabiliyor. Ve arıza riskini minimuma indiriyor. Minimum maliyetlerle bu araçlara biniyorlar.

Arz talep meselesi. Halk istiyor ki Tofaş üretip satıyor ve hersene modelleri en çok satanlara boşuna girmiyor. Umarım yeni modellerde egea gibi uygun fiyatlı f/o araçları olurlar.

Ben türkiye için konuşmadım aslında ama benzer ekonomiyi sağlayamaz. İstanbul izmir arası 170-180 git gel, havalimanından gavur mühendisi al, fabrikaya götür-getir, oradan tedarikçiye git, notere git ıvır zıvır falan 1.0-1.2 turbolarla rahat edemezsin. Yaparsın ama motorda üzülür, ortalama 10 araç alıyorsan şirket de üzülür. Mümessiler, tüccarlar, saha servis mühendisleri hepsi dizellerin gidişinden gerçekten muzdarip. Euro 3-4 dizel gerçekten (çevre işini hariç bırakıyorum) bireysel ulaşımın başına gelmiş en başarılı enerji çözümü idi. Günümüzde de çok yoğun, duraksız ve hesapsız uzun yol yapan bir kesim fiyatına bile bakmadan mutlaka tercih eder. Ama doğru, tercih edecek kesim az artık.

hocam kusura bakmayın da plug-in tourneo'nun türk piyasasında herhangi bir şansı var mı sizce? bu araçlar ömürleri boyunca defalarca tamirden geçip 1 milyon km'yi zorluyorlar, plug-in tourneo'yu kim alıp da uzun yıllar kullanacak, nerede tamir ettirecek? fırsat olsa da keşke dizel hiçbir yere gitmese.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.