Şimdi Ara

PS5 Input Lag Problemi ve TV

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
1.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar lütfen bilen birisi bana yardımcı olsun. Şuan yurtdışındayım ve buradan bir PS5 aldım. 5 Ay daha yurtdışındayım. Burada oturduğum evde 1080p bir tv var ancak tvde çok fazla input lag var. Özellikle MW2 betada online da çok zorlanıyorum. Asıl soruma gelecek olursak;

Türkiye'deki evimde 2017 model Sony Bravia TV var (Vatan'dan almıştım o dönem belki aynı dönem alan vardır. Model no: SONY KD-49XE7005) 5 ay sonra Türkiye'ye döneceğim. Ancak bendeki bu tv input lag açısından iyi midir? Yeni bir tv almam gerekir mi? 120 hz olması benim için aşırı önemli değil bu dediğim tv 60 hz ancak input lag çok önemli. Tv'nin görüntü kalitesinden vs çok memnunum. Ancak dediğim gibi eğer input lag olan bir tv ise Türkiye'ye dönmeden önce bütçemi zorlayarak tv alıp öyle döneceğim. Internetten baktığımda 18 ms gibi birşey gördüm. Bu değer TV için iyi midir?

Lütfen biri yardım etsin. 2017 Sony Bravia (SONY KD-49XE7005) tv.

Bendeki TV'nin görüntüsü şu şekil belki kullanan biri vardır;

PS5 Input Lag Problemi ve TV

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psikotrex -- 20 Eylül 2022; 13:32:16 >

• Oyun modunu açın. Input lagı düzeltir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony tv'ler input lag açısından genelde iyi olmuşlardır. Birebir sahip olanlar daha iyi bilgi verir ama sıkıntı olacağını sanmam. O tv incelemelerinde de input lag olarak iyi skorlar almış. Ayrıca Oyun modu ekstra fayda sağlar.

Teşekkür ederim hocam

• Çalışıyor musun bilmiyorum ama hazır yurtdışında Dolar/Euro kazanıyorken buraya geldiğinde VRR-ALLM gibi özellikleri olan yeni bir TV al derim hocam. 120Hz olması da iyi olur bence ileriye dönük. Rtings.com sitesinde neredeyse tüm TV modellerinin en ince ayrıntısına kadar incelemeleri oluyor, puanlama yapıyorlar bir bakın derim.

ALLM nedir?

Otomatik düşük gecikme modu, VRR'niz olmasa bile, setinizde zaten bulunabilecek bir TV teknolojisidir.
    Oyun algıladığında TV'nizin otomatik olarak belirli bir oyun moduna geçmesini sağlar. Bağlı konsoldan TV'ye küçük bir bayrak gönderilir ve sizin için resim modu seçilir.
    Oyun modları, gecikmeyi azaltmak için genellikle hareket işleme gibi şeyleri kapatır (gerçekleştirilen bir oyun eylemi ile bunun ekranda gerçekleştiğini görmeniz arasındaki süre).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-156629339 -- 22 Eylül 2022; 11:27:29 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam çalışıyorum da kendime ps5 aldım eşime Iphone alacağım birde TV alırsam bütçemi aşacak epey. 120 hzlik tvler 800 eurodan başlıyor.

Daha Fazla Göster
  • Psikotrex kullanıcısına yanıt

18ms input lag için yüksek bir değer değil. game mode aktifken problem olacağını zannetmiyorum.

Öyle diyor çoğu yerde hocam bazıları 20 ms de kötü vs demiş ama muhtemelen almayacak gibiyim kararım değişiyor arada…

bence kötü değil, gaming TV diye geçen 35-40 bin liralık TV bile 60 hz de 10.5 ms veriyor, +7,5 ms bişey değil.. o kadar para verdikten sonra 60hz de 10.5ms 120hz de 5-6 ms lere inmesi normal..

• evet konsola tv alırken kaç kişi bunu düşünüyor merak ediyorum. en temel olay inputlag. philips ambilightlar inputlag konusunda fiyatına göre baya iyidir (neden bilmiyortum). yalnız panel temizliği ve chipset olayı baya allaha emanet bize gönderdiklerinde. hollanda da satılanların çok daha sorunsuz olduğunu tahmin ediyorum. philipsle işim olmaz diyenler için işin kötü yanı inputlag değerlerini hiçbir üretici yazmıyor. bu yüzden oyuna yönelik özellikleri olan TV'lere bakmak da fayda var: HDR10+, HDMI 2.1, VRR (freesync). almışken 120hz almak aha iyi tabi ama 120fps diyince çözünürlük 1080p olacak haberiniz ola

Ciddi rekabetçi oynayan biri için o 7,5ms bile çok önem arz ediyor hocam, hele ki Call of Duty gibi ilk ateş edenin muazzam avantajlı olduğu bir oyunda. İnsanlar boş yere monitör de oynamıyor bu tarz rekabetçi oyunları.

• Hocam tabiki önemli ama 18 ms input lag TV lerde iyi bir deger olarak kabul edilir.. 80ms den 20ms ye inmek için yeni TV bakmaya değer ama 20ms den 10ms ye inmek için cod oynamak gibi spesifik bi amaç gerekir, yoksa spiderman tsushima vs gibi oyunlar için bence değmez.. yada bütçe kısıtı yoktur o zaman tabiki en düşüğü en keyiflisi..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.