Şimdi Ara

PS4'te YAVAS DOWNLOAD SORUNU YASAYANLAR - ÇÖZÜM BURADA (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
471
Cevap
45
Favori
80.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cypon kullanıcısına yanıt
    Merhaba.

    Aslında port açma işlemi olmazsa olmaz değil. Bağlantınızı tam kapasite kullanmanın başka yöntemleri de var.
    Üstte arkadaşın bahsettiği modem + router yönteminin ne olduğunu biliyorsanız deneyebilirsiniz.

    Ayrıca benim de bahsettiğim PS4ün ağ ayarlarından IP ile dns leri manuel atamayı deneyebilirsiniz. IP olarak modem arayüzündeki standart IPnin (şu 192 ile başlayan) son 3 rakamını çakışmayacak bir değer girebilirsiniz.
    Modem arayüzünde DMZ ayarı varsa (port yönlendirme kısmında) bu IP için DMZ özelliğini aktifleştirebilirsiniz.
    PS4teki dns ayarında google dns deneyebilirsiniz.

    Veriler en sağlıklı şekilde kabloyla geçer. Wifi asla denemeyin hele ki online oyun oynarken. Mesafesi çok yakın bile olsa asla kablonun yerini tutmaz.
    Eskisi gibi port açmak isterseniz, modemin tam modelini google a yazıp aratın. Misal docsis 3.0 port açma / port forwarding...gibi. Port açmayla ilgili kimse net birşey söyleyemez, çünkü her model modemin arayüzü farklıdır, kendine özgüdür. Ayarlar değişiklik gösterir.




  • Modem internet paylaşımını router kadar iyi yapamadığı için internet bağlantısını kullanan başka cihazlar ağda işlem yaptiginda pinglerde dalgalanma oluyor. Router bunu da dengeleyebiliyor. Evde aga 3-5 cihaz bağlıyken router ve routersiz denediginde pingler stabil mi değil mi farkı görürsün

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 4spenox

    Arkadaşlar dün yavaş download nedeni ile reddit üzerinde araştırma yaparken bir arkadaş MTU değerinden bahsetti. Hani bilirsiniz Adil Kullanım Kotası için PC de genelde modem ayarlarında mtu değerini değiştirdik.

    PS4 ayarları üzerinden bağlantı kur diyerek, özel diyoruz. İP, DNS, Proxy vs vs hepsini otomatik veya standar bırakıyoruz. Sadece MTU adımına geldiğimiz zaman 1473 veya 1450 yazıyoruz.
    Dikkat: DNS ayarı değiştirmeyin. MTU ve DNS ayarını değiştirdiğim zaman bağlantı 5-10 dakika sonra yine yavaşlamaya başlıyor. En son sadece MTU ayarını değiştirerek denedim.

    Şöyle söyleyebilirim: 21 saat download gösteren oyun, MTU 1473 yaptıktan sonra 2 saate düştü. Sonra 1450 yi de deneyeyim dedim. Ve Download u stabil 80 dakikaya düşürdüm.
    Sonra merak ettim acaba geçici bir durum mu, yoksa tesadüf mü diye ve tekrar otomatik ayarlara getirdim. Sonuç download yine aşırı yavaşladı.

    Yani bende MTU 1450 Stabil çalışıyor. Şimdiye kadar boşu boşuna yavaş downloadlar için küfür edip kafa yormuşum.

    Ayrıca bunu yaparak daha önce BF4 te ortalama 140 ping alan cihaz, bu sefer arka planda download olmasına rağmen 70-90 arası alıyor pingi.

    Deneyen birşey kaybetmez
    Ping durumu ne alemde hocam




  • MTU 1450 yaparak çözdüm sorunumu teşekkürler.
  • Takip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WaBoSe

    PS4 Pro aldım last of us indiriyorum.İnanılmaz yavaş iniyor wifiden bile değil kablolu bağlantı.10 saatte 6gb indirmiş.TTneti aradım herşey normal görünüyor dedi.Başka bir çözüm yolu varmı ? Gece 2 dede hiç bir şekilde hızlanma yoktu sabah daha da yavaşlamış.3-4 sn 1mn atıyor test yaptığımda ps üzerinde 1.1mbs gösteriyor.Ayarlar otomatikte
    Kaç megabit internetiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 25mbit interneti 15-21 arası goruyor ama özellikle r6 oynarken maç bulmama store açmama yada mesaj atacakken net yokmus gibi davranma sorunları var.Kablonet kullanıyorum ne yapmam gerek
  • web arayüzünden speedtest e girip bakın. hız normalden düşükse 2 şey öneririm. ya auto default ayarlarla ip dns alsın bakın ne oluyor.
    hız düşükse hemen opendns tanımlayın bakın ne oluyor. zamanla hız düştüyse hemen diğer yöntemi tanımlayıp test edin. ben genelde opendns +turknet ile sorun yaşamıyorum. ama hız düşükken yöntem değiştirip hızımı artırmıştım. Bazen serverlarda sebep oluyor hız artmıyor.
    şimdi aklıma geldi, asıl çözüm cihazı yeniden kapatıp açmakta çoğunlukla, hız dnsle falan düzelmiyorsa. nedense takılı oluyordu hız eskiden, taaki restart yapana kadar. gerçi epeydir yaşamıyorum bu sorunu ama.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba

    Benim yıllardır çözemediğim bir sorundur .Ne MTU ne Dns ne port açma kapama yakma yıkma denemediğim bir şey kalmadı.
    Ttnet,uydunet farklı 4 adres (altyapı) olmuyooooor.İnternet hızınızı ps4 de alamıyorsunuz
    35 mgb hız ps4 de dalgalı seyirle 6—33 arası değişiyor.
    ama benim asıl derdim extra para vererek kullandığım 10 mgbupload bunu ps4 de ne yaptısam 3 mgb in üzerine çıkaramıyorum.bu değerlerin hepsi kablolu bağlantı ile

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • grkmsncn kullanıcısına yanıt
    Telefon ya da pc de ölçtüğümde 5 mbps çıkan upload hızım ps4 de 1 in üzerine çıkmıyor. Siz çözebildiniz mi bu sorunu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah razı olsun bu MTU çözümünü önerenden. 50 Mbps’e kadar sınırsız internet kullanıyorum (Oris Telekomun Süper İnternet tarifesi).

    Ps4’ü yeni aldım sayılır (1 aylık)10 Mbps'yi görmüyordu sürekli 6-9 Mbps gidip geliyordu. MTU 1500dü 1450 yaptım direk 35 Mbpslere çıktı. Bu benim için fevkalade kafi 6 saat gösterilen indirme şuan 98 dk hızlarda azalıyor.

    Herşey için teşekürler iyiki varsınız donanimhaber ahalisi. 😉👍

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 ay sonra ps4 ü açayim dedim wifi le bağlandım internet hız testlerinde download 120 kbs ye çıkıyor uploadda bi problem yok ama download hızı yerlerde store falan açılmıyor. Dns,mtu denedim bir işe yaramadı sebebi ne olabilir ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WizMellin

    3 ay sonra ps4 ü açayim dedim wifi le bağlandım internet hız testlerinde download 120 kbs ye çıkıyor uploadda bi problem yok ama download hızı yerlerde store falan açılmıyor. Dns,mtu denedim bir işe yaramadı sebebi ne olabilir ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BaDWoLf!

    quote:

    Orijinalden alıntı: MrBeyaz


    quote:

    Orijinalden alıntı: BaDWoLf!


    quote:

    Orijinalden alıntı: MrBeyaz


    quote:

    Orijinalden alıntı: BaDWoLf!

    Merhaba arkadaşlar

    Uydunet 100 mbps kullanıcısıyım upload paketiyle hızımı 10 mbps ye çıkardım hiç bir sorun yok. Ancak Ps4 te download sorunu yaşıyorum bir arkadaşın verdiği 195.175.39.39 ve 195.175.39.40 DNS'leri kullandım ve uydunette en işe yarar dns sonucu veriyor diğer popüler DNS'leri de denedim level3 open dns Google dns ancak download hızında ttnet kadar etkili olmadı online oyunlarda henüz denemedim ancak denediğimde sizlerle paylaşırım.

    Sıkıntı şu dmz açık portlar girildi type 2 alıyorum oda iyi (type 1 alabilen var mı bilmiyorum) ip sabitlendi vesaire bunlarda problem yok. Gel gelelim downloada başladığımızda saniyede 10 mb indiriyor oda muazzam ama 15-20 dk sonra saniyede 2 mb a geriliyor. Durdurup tekrar başlattığımda gene 10 mb iniyor ama bu sefer 3-5 dk sonra tekrar 2 mb düşüyor. Bazen durdurup tekrar başlattığımda hiç değişme olmuyor. Bunun nedenini bilen var mı?

    Ping'e gelince oyunun port numaralarını yazın düzelir diyorlar yazmadığımız port kalmadı be usta. Ne düzelmesi gittim eski Ps4 ü sattım Ps4 pro aldım 4 saattir forumları ve dns adreslerini deniyorum. Uydunette 195.175.39.39 en iyi sonucu veriyor(Ps4 download ve Ps4 hız testinde) dediğim gibi online oyuna girmedim girmeye korkuyorum 2 yıl oldu bu sorunlarla uğraşıyorum önceden call of da adamlarla maytap geçerken şimdi maskara olduk elin Yeni yetmeleri bizi top diye oynuyor. Nasıl oyuncu olduğumu bilmesem yaşlandık bizden geçti diyeceğim ama arkadaşıma gidince orda harikalar yaratırken evde hüsran oluyoruz.

    Güvenlik duvarı kapalı Speedtest te 96down 10up görüyor Ps4 te 84.3down 7.3 up görüyor. Ama oyuna girdiğimizde oyunda takılma olmamasına rağmen karşı Karşıyada herifler bizi alıyor. Tekrarını izlediğimde ben adama hiç ateş etmemiş oluyorum halbuki bayağı sıkıyorum. Bazen hızlı oyunculara denk geldiğimizde oluyor onları ayrı tutuyorum o ayrımı yapıyorum. 3 mermide ölmesi gereken adam 5 mermide dönüp beni vurunca camı çerçeveyi indiresin geliyor.

    İşte böyle dostlar ... sağlıcakla kalın ... Ping'in olmadığı lagın bizi oyundan soğutmadığı günler diliyorum.

    Merhaba dostum, aynı dertten bende muzdaribim ama çözümü buldum. Netten, youtube'dan netduma r1'i araştır, incelemeleri oku. Dün amazondan sipariş geçtim, inşallah derdime derman olacak bu router.

    Mr ne oldu bahsettiğin şey işe yaradımı bilgi verirsen çok memnun olurum?

    Benim sıkıntım dl değildi, oyun esnasında laga girmemdi. Bunun nedeni ise avrupa dışında serverlara bağlanmam ve ben oyundayken salonda ev ahalisinin netten dizi vb seyretmesiydi.
    R1 ile tüm sorunlarımı çözdüm. R1 neti kullanan tüm cihazları belirliyor, hangi cihazla oyun oynadığını gösteriyorsun ve kapasitenin misal %70'ini buna ayır diyorsun, bu tablet bununla dizi izleniyor diyorsun dl'u diğerlerine oranla iyileştir diyorsun ama toplam gücün %5'ni geçmesin diyorsun vs vs Tabi bu özellik R1'in sadece bir iki özelliği, daha bir çok faydası var.
    R1'in asıl amacı netinin dosya kaybını önleyerek KALİTELİ kullanmanı sağlamak, bunuda beceriyor. Misal dün online oyun oynarken 1K yayın yaptım ve laga hiç girmedim. Eskiden 720p ile yayın yaparken lag olurdu.
    Cihaz hakkında çok şey yazılır ama teknik bilgim ve tecrübem pek yok, ama nette yüzlerce video ve konu başlığı bulabilirsiniz, henüz almayın kullanmayın gereksiz diyen birini görmedim.

    R1 öncesi





    R1 sonrası



    Mrbeyaz, ben turksat kablo uydunet kullanıyorum bahsettiğin modemin netduma r1 in arkasında coaxial kablo çıkışı yok diye biliyorum doğru mu? Kablo nette telefon kablosuyla bağlanmıyoruz. Modemin resimlerini paylaşabilir misin?



    Birde şu sıralar vpn üzerinden ps4 ile bağlanarak oyunlara girmeyi kafaya taktım acaba hızda ne gibi artışlar yaşanır? Purevpn firmasının müşteri temsilcileriyle uzun görüşmeler yaptım. Bilgisayar aracılığı ile purevpn arayüzünü indirip yükleyerek güvenli bir bağlantı oluşturup ps4 ü bilgisayar üzerinden internete bağlayabiliyoruz. Ayrıca firmanın istanbul anadolu ve avrupa yakasında serverları var. Ankarada da var. Bu serverların yoğunluğu internet service providerlara (telekom, superonline, uydunet vb) göre oldukça az. Tahminim bağlantı ayarlarını düzgün yapabilirsek hiç lag olmadan oyunlara katılabiliriz.







    Bu konuyla ilgili bilgisi olan ve daha önce yapabilmiş olan varsa lütfen yazsın ps4 vpn üzerinden bağlandığında ne denli bir fayda sağlayacak çok merak ediyorum. Bu arada bunların free olanları güvenli değil. Diğer ciddi firmalarda aylık ücretli üyelikle yararlandırıyorlar.



    Aslında vpn temel olarak başka işlere yarayan bir servis ama biz oyunda kullanarak latency değerlerini düşürebiliriz diye düşünüyorum. Bununla ilgili purevpn de bir reklam koymuş yukarıda paylaştım. Ps3 ve ps4 te lag olmadan oynayın diyor. Özellikle netduma r1 modemle destekliyor ayarları otomatik olarak yapılabiliyor. Diğer modemlerde WAN ayarlarından yapılabiliyor.



    Ttnet dns numaralarının diğer servis sağlayıcıların müşterilerine kapatmasıyla istanbulda upload değerlerini 10 mbps ve üzeri veren dns numarası bulamadım. Play Station 4 te Google, opendns, level3, yandex, safedns, uydunet vb hepsi 2mbps upload veriyor. Benim gözden kaçırdığım yüksek upload veren bir dns numarası bilen arkadaşımız paylaşabilirse memnun olurum. Hızım 100mbps/10mbps

    Altta ttnet dns açıkken ps4 te aldığım değerleri paylaşıyorum.







    Bir oyuncu olarak bir çok bilinmeyenle mücadele ediyoruz. Halbuki çok basit çözümlerle bunlar aşılabilir. Sadece oyunculara yönelik profesyonel çözümler sunulmalı bir çok servis sağlayıcı var ama çoğu şirket bazlı çalışıyor. Kişisel kullanıcılara hizmet verilmiyor. Neyse vpn ve dns konusunda Cevaplarınızı bekliyorum.



    iyi oyunlar dilerim ...

    Alıntıları Göster
    Keşke türk telekomun DNS'lerini kullanabilmeye devam edebilseydik. :(




  • Benim makinada downloadla ilgili sorun yok.Download hemen kapıyo fakat indirilen içeriği makinaya çok ağır kopyalıyor.Herkestemi böyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sorunları yaşayan var mı hala? Ne dns ne mtu vs hiçbiri çözüm olmadı. Hız artıyor fakat bir dakika içerisinde tekrar düşüyor.

    Kendi kendine geçmesini mi bekleyeceğiz? En son şubatta oyun almıştım hiçbir sıkıntı yaşamadım 35mbit bağlantım var saniyede 5 mbit falan stabil çekiyordum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son 2 gündür interneti test ettiğimde 310 kb/s üzerine hızı çıkmıyor.
    Nasıl çözebilirim? Port açtırdım çözüm olmadı.
  • 1 hafta modemi kapadım eve geldim ps4 internete bağlanamıyor. denemediğim şey kalmadıktan sonra dsamartın dürtüklemesiyle kablodan bağlayabildim cihazı. bu sefer de wi-fi dan bağlanamadı. telefondaki eleman mtu ayarlarından bahsetmişti. güç bela airties şifremi bulup mtu değerini 1492 den 1473 e getirdim bağlandı. 1450 e aldım bağlanmadı. şimdi 1473 le de bağlanmıyor. ne biçim iştir bu ya ? MTU nedir ? neden modem 1 hafta kapalı kalınca psn network gitti ?
  • Hocam malisef airties modemden bende çok çektim zamanında. Malisef bazı airties modelleri playstation da kopma,yavaşlama,Nat vs gibi sorunlar yaratıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tyler999

    Hocam malisef airties modemden bende çok çektim zamanında. Malisef bazı airties modelleri playstation da kopma,yavaşlama,Nat vs gibi sorunlar yaratıyor.
    modem tavsiyesi varsa alabilirim
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.