Şimdi Ara

PS4 Soğutma Sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
6.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben bile dayanamıyoken,PS4 çok ısınıyor,sonra oyundan çıkıp menüye girdiğimde bile ağlıyor

Diyorumki LapTop'umun altına koyduğum soğutucuyu PS4'ün altına koysam sorun çıkarmı ?Yada soğutur mu

• Hiç yoktan iyidir, abartı bişey değişmez bence, altına hiç bakmadım, açıklık varsa daha etkili olur, full kapalı ise çok az etkisi olur, ama en azından altı çok az ısınacak, bu bile artı.
  • Media markt da mini fanlar var 10 15 Tl ye onlardan al koy 1 tane süper soğutuyor ben öyle bişey kunlanıyorum çok ta menmunum
  • Gerek yok merak etmeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Star

ÇOK SICAK,ÇOK ÇOK SICAK

Ben bile dayanamıyoken,PS4 çok ısınıyor,sonra oyundan çıkıp menüye girdiğimde bile ağlıyor

Diyorumki LapTop'umun altına koyduğum soğutucuyu PS4'ün altına koysam sorun çıkarmı ?Yada soğutur mu

Arkadaşlar konuya ek bu sorunu çekenler PS4 ün 4 köşesine mavi su kapaklarından koysun 4'er adet.4 tarafına bu kapakları koydugunuz vakit aletin alt kısmında oluşan boşluk hava akımını sağladığı ve boşluk oluştuğu için çok abartı ısınma yapmıyor.Ayrıca aleti açmadan evvel koydugunuz yeri ıslak bez ile silin.Çünkü ps4'ün fan hava alış olan iki taraf konulduğu yerde ki tozları olduğu gibi çekiyor eğer silmezseniz.Dolayısıyla ilerisi için bir sorun oluşturabilir sizin için.O yüzden dediğim mavi kapak olayını yapmanızı öneriyorum alet çok rahatlıyor.

Ekstra olarak çok ama aşırı çok sesli çalışıyorsa fanlar şunu önereyim.Boş dondurma kabı veya yoğur kabının yarısına su doldurup buzluğa koyun donmasını bekleyin.Daha sonra ps4'ün üstüne koyun 5 dakikada bir kontrol edin sıvılaşıp akmaması için.Zaten maksimum 10 dakika sonra erimeye başlıyor ama o 10 dakikada alet baya soğuyor.

Bunların hiçbirini aslında yapmamıza gerek yok ama böyle yaparak alet 1 sene ömürü varsa 2 sene oluyor.Kendimden biliyorum,PS3'ü bu şekilde 4 sene kullandım ve sattım şuan hala cayır cayır oynayan var rahat 8-9 sene daha götürür yeni sahibini.4 sene önce PS2 sattım o da halen kullanılıyor. Yani kısacası alete iyi davranırsanız sizi yarı yolda bırakmıyor özeti bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *DeviantART -- 31 Temmuz 2014; 8:44:38 >

• Tv ünitesinin bölmesinde olduğu için benim makinede cayır cayır yanıyor ve aşırı bir ses çıkarıyor. Ben vantilatörü Ps4 e çeviriyorum hem ses çok azalıyor hemde ısınma daha ideal bir seviyeye iniyor.. Makinenin ufak oluşunun dezavantajı bu sıcak yaz günlerinde hissediliyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfgangg -- 31 Temmuz 2014; 11:18:30 >
  • Aliexpress de son derece çeşitli soğutucular mevcut. Dilediğinizi seçip almanız sizin yararınıza olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    slim pc için soğutma
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar benim PS4 çalışırken çok fazla fan sesi geliyor normalmidir ? Gece oyun oynarken fan sesi rahatsız edecek seviyeye geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: downrock

Arkadaşlar benim PS4 çalışırken çok fazla fan sesi geliyor normalmidir ? Gece oyun oynarken fan sesi rahatsız edecek seviyeye geliyor.

Bende fan sesi gelmiyor,Heralde çok ısınmıyor.Nerede oturuyorsun Antalya,İzmir,Mersin falansa normaldir.

Arkadaşların dediği gibi mini bir vantilatör alıp ps4'e çevirmek lazım.
  • Ben Kocaeli de oturuyorum fakat havalar çok sıcak. Makinayı dik kullanıyorum normalde ses gelmiyor ama makinayı kasan oyunlarda fena halde fan sesi geliyor.
  • Benimkide dolabın içinde, kullanacağım zaman dolabın kapağını açık tutuyorum (PS3'üde aynı şekilde yıllarca kullandım ve alan arkadaş hala kullanıyor), dolabın arkasında da 3 adet 6cm çapında delik var ancak buna rağmen PS4 4-5 saat oynayınca deli gibi fan sesi yapıyor.

Bu gün notbook fanlarından sipariş verdim(9 TL) ama altına koymak için değil, dolabın içinde biriken sıcak havayı dışarı atmak için kullanacağım. Aspiratör olarak yani.

Deneyimlerimi yazarım.
  • Dik kullanım soğutma açısından daha iyi. Ya da tarif edildiği gibi cihazın dört ayağını yükseltip hava ile taması rahatlatılabilir. Ps3 ü (slim) senelerdir dik konumda kullanıyorum. Yazın şu sıcak günlerinde bile fan sesinin arttığını duymadım.
    Ps4 ü de dik kullanıyorum fakat arkadaşın dediği gibi kimi oyunlarda makine zorlanıyor, fan sesi yükseliyor soğuduğu anda da ses kesiliyor. İleride slim versiyoru çıkınca muhtemelen daha az ısınacak aynı ps3 te olduğu gibi fan sesinden rahatsız olmayacağız.

Ekstra bir soğutma önlemi alınması bence gereksiz. Cihazın etrafı açık ve temiz olsun yeterli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: takeru

Dik kullanım soğutma açısından daha iyi. Ya da tarif edildiği gibi cihazın dört ayağını yükseltip hava ile taması rahatlatılabilir. Ps3 ü (slim) senelerdir dik konumda kullanıyorum. Yazın şu sıcak günlerinde bile fan sesinin arttığını duymadım.
    Ps4 ü de dik kullanıyorum fakat arkadaşın dediği gibi kimi oyunlarda makine zorlanıyor, fan sesi yükseliyor soğuduğu anda da ses kesiliyor. İleride slim versiyoru çıkınca muhtemelen daha az ısınacak aynı ps3 te olduğu gibi fan sesinden rahatsız olmayacağız.

Ekstra bir soğutma önlemi alınması bence gereksiz. Cihazın etrafı açık ve temiz olsun yeterli.

Hocam aletin şu hali bile bence slim gibi görünüş açısından.PS3'te ki gibi yapacaklarını sanmam.Bu kadar donanıma daha da küçülürse açıkcası daha çok sorun çıkacağını düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *DeviantART -- 31 Temmuz 2014; 16:59:14 >

• Arkadaşlar ne çeşit bir soğutucu makina yı ses ve ısı olarak rahatlatır? Malum havalardan dolayı elektrik süpürgesi gibi ses çıkarıyor alet. Varmı tavsiye?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar şu ısınma sorununu bırakın artık, o cihaz kendini idare edebilecek şekilde tasarlandı, ekstra bir şey filan takmayın. Adamlar oyun için tasarlıyor ısınırsa da fanları yeter zaten. Laptoplar öyle değil oyun için olmadıkları için ekstra soğutma seçeneği var, takmayın artık kafaya şu işi
  • Ustalar cihazın altına mermer koydum,
    Isıyı emiyor. Ne kadar etkili bilmiyorumda
    İyi olduğu kesindir herhalde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konuyu hortlatmak gibi olacak ama şu ani darbelerde hasar alan bölgenin şişmesini engellemek için mavi buz kalıpları satılıyor büyük marketlerde içerisinde erken sıvılaşmayı engelleyen kimsallar olanlarıda mevcut hemen ondan 4 tane alıyorsun 15 tl civarı bişi tutar 4 tanesi başına oturduğumda 3-4 saat kalmıyorum 4 kalıbı 2 şerli olarak altına koyuyorum resmen sıcağı emiyor . Tabii cihazı her 2 saatte bir yarım saat dinlendirme olayını da eklersek . tıkır tıkır çalışıyor garantisi bitince kendim açıp fan temizliği macun takviyesi yapıp PS-5 ( adı her ne olursa artık ) alana kadar kullanacağım.

EK: konuyla alakası yok ama ps4 işi bitince eğer xbox' ın yeni cihazınada klavye mouse desteği gelirse PS yüzümü zor görür . klavye mouse eklentisi getirirse PS le devam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.