Şimdi Ara

PS4 slim ve PS4 pro birbiriyle online oyun oynayabilir mi, ne yapılmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Almanya'da yaşıyorum ve bir adet PS4 Pro cihazım mevcut. Türkiye'de yaşayan kuzenimde de bir adet PS4 slim var.

İkimizin de ayrı PSN hesapları var ama henüz PS plus üyeliği almadık. İkimiz de bunu satın alsak, online olarak Fifa, Battefield, Driveclub gibi oyunları oynayabilir miyiz? Cihazların farklı olması sorun olur mu?

Bu noktada sormak istediğim bir durum daha var: normalde biz PSN kardeşliği yapıyorduk ve ikimiz de birbirimizdeki online oyunları ortak kullanıyorduk. Mesela Fifa benim üyeliğimde var, iki cihaza da benim üyelikten indirdik. Bu durumda da yine ayrı PSN'ler vasıtası ile Fifa'yı online oynayabilir miyiz, yoksa kuzenimin de kendi üyeliğinden mutlaka Fifa alması gerekiyor mu?

Son olarak, internet hızlarımız sizce uygun gelir mi (Ping, Lag vs.)? Benim 60mbps, kuzenimin 22mbps.

Cevaplar için teşekkürler.

• 1- PS4 Pro, PS4 Slim ve PS4 Fat (en ilk çıkan) oyuncuları, hiçbir ayrım olmadan birlikte online oynayabilir (çoğu oyun için PS Plus olması zorunludur online oynamak için).

TV / monitör destekliyorsa PS4 Pro'da oynayan kişi, daha yüksek çözünürlükte oynayacaktır. Diğerleri 1080p.

2- Bi' fikrim yok.

3- Almanya ve Türkiye'den bağlanan iki oyuncu, ortalama 45 - 60 ping arasında 1 v 1 oyun oynayabilir. Bu da iyi bir değerdir. İnternet hızlarınız 8 megabit ve üstü olması yeterli olacaktır, ikinizinki de gayet yüksek indirme hızı. Ama önemli olan internet hızından çok lokal ping'inizin durumu. Ek olarak da kablosuz bağlanan PS'lerde, ev halkının da wi-fi'yi kullanması sonucu ping değerleri 80'lere, 90'lara kadar çıkabilir. Bir çok etken var yani. Modem kalitesi, uzaklığı, modeme başka bağlananlar vs. Mümkünse kablo ile bağlanın rekabetçi oyunlarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E502C764D -- 8 Ağustos 2021; 15:44:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E502C764D

1- PS4 Pro, PS4 Slim ve PS4 Fat (en ilk çıkan) oyuncuları, hiçbir ayrım olmadan birlikte online oynayabilir (çoğu oyun için PS Plus olması zorunludur online oynamak için).

TV / monitör destekliyorsa PS4 Pro'da oynayan kişi, daha yüksek çözünürlükte oynayacaktır. Diğerleri 1080p.

2- Bi' fikrim yok.

3- Almanya ve Türkiye'den bağlanan iki oyuncu, ortalama 45 - 60 ping arasında 1 v 1 oyun oynayabilir. Bu da iyi bir değerdir. İnternet hızlarınız 8 megabit ve üstü olması yeterli olacaktır, ikinizinki de gayet yüksek indirme hızı. Ama önemli olan internet hızından çok lokal ping'inizin durumu. Ek olarak da kablosuz bağlanan PS'lerde, ev halkının da wi-fi'yi kullanması sonucu ping değerleri 80'lere, 90'lara kadar çıkabilir. Bir çok etken var yani. Modem kalitesi, uzaklığı, modeme başka bağlananlar vs. Mümkünse kablo ile bağlanın rekabetçi oyunlarda.

Ping ile alakalı olarak ben şu an Almanya'da denediğimde (mesela CS:GO) ortalama pingim 20 oluyor. Ama tabi o esnada Türkiye'den birileriyle oynuyor muyum bilmiyorum. Türkiye'de CS:GO oynarken pingim 60 civarıydı.

Bu değerler sıkıntısız şekilde Fifa vs oynatır mı yani?

• quote:

Orijinalden alıntı: nahege270

Ping ile alakalı olarak ben şu an Almanya'da denediğimde (mesela CS:GO) ortalama pingim 20 oluyor. Ama tabi o esnada Türkiye'den birileriyle oynuyor muyum bilmiyorum. Türkiye'de CS:GO oynarken pingim 60 civarıydı.

Bu değerler sıkıntısız şekilde Fifa vs oynatır mı yani?

Alıntıları Göster

Siz CS:GO'ya girdiğinizde Steam'in Almanya'daki bir server'ına bağlanmış oluyorsunuz. Çevresindeki herkes de oraya bağlanır. Ne kadar yakınsanız o kadar düşük ping görürsünüz.

Türkiye'de 60 görmenizi sebebi, büyük ihtimâlle TR'dekiler de Almanya'ya bağlanıyor. Ya da başka bir ülkeye.

FIFA oynarsınız sorunsuz bir şekilde yukarıda bahsettiğim olumsuz etkenlere sahip değilseniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E502C764D

Siz CS:GO'ya girdiğinizde Steam'in Almanya'daki bir server'ına bağlanmış oluyorsunuz. Çevresindeki herkes de oraya bağlanır. Ne kadar yakınsanız o kadar düşük ping görürsünüz.

Türkiye'de 60 görmenizi sebebi, büyük ihtimâlle TR'dekiler de Almanya'ya bağlanıyor. Ya da başka bir ülkeye.

FIFA oynarsınız sorunsuz bir şekilde yukarıda bahsettiğim olumsuz etkenlere sahip değilseniz.

Alıntıları Göster

Tamamdır, harika. Bunları öğrenmem iyi oldu. Çok teşekkürler :)

• nahege270 kullanıcısına yanıt

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• İkimizin de kendine ait ayrı ayrı PSN hesabı var ve ikimizin hesabında da PLUS abonelik mevcut.

• Örnek olarak Fifa 19-20 ve 21 her sene oradan oyunları akrabam kendi hesabına aldı.Bende aynı oyunları burada kardeşlik ile kendi cihazıma indiriyordum.Bu şekilde 3 sene boyunca yüzlerce maç yaptık birbirimizle online olarak,hemde sohbet ediyorduk.Fifa hariç farklı online oyunları da yine o satın aldı,ben onun hesabı ile indirip kullanmak şekliyle yine birlikte oynadık.(Read Dead Redemption vb )

• Bağlantı hızı konusunda geçen sene benim bağlantım 25 mbit di.Çok büyük sıkıntılar yaşamadım.Anca arkada bir şeyler indirip,tarayıcıda 3-5 sekme açıkken bende oyun oynamaya çalışırsam birazcık gecikme oluyordu.

Bu sene ikimizde PS5'e geçiş yaptık.Ps5 üzerinde de deneme yaptık bir problem olmadı.Hatta ortak hesap işi çok daha kolay.Hiç primary,secondary işleri ile uğraşmadan hallettik

@Frobe

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert_özcan

3 sene Almanya'da yaşayan akrabam ile PS4 ler üzerinden kardeşlik yaptık.Onda Pro,bende Fat model vardı.

• İkimizin de kendine ait ayrı ayrı PSN hesabı var ve ikimizin hesabında da PLUS abonelik mevcut.

• Örnek olarak Fifa 19-20 ve 21 her sene oradan oyunları akrabam kendi hesabına aldı.Bende aynı oyunları burada kardeşlik ile kendi cihazıma indiriyordum.Bu şekilde 3 sene boyunca yüzlerce maç yaptık birbirimizle online olarak,hemde sohbet ediyorduk.Fifa hariç farklı online oyunları da yine o satın aldı,ben onun hesabı ile indirip kullanmak şekliyle yine birlikte oynadık.(Read Dead Redemption vb )

• Bağlantı hızı konusunda geçen sene benim bağlantım 25 mbit di.Çok büyük sıkıntılar yaşamadım.Anca arkada bir şeyler indirip,tarayıcıda 3-5 sekme açıkken bende oyun oynamaya çalışırsam birazcık gecikme oluyordu.

Bu sene ikimizde PS5'e geçiş yaptık.Ps5 üzerinde de deneme yaptık bir problem olmadı.Hatta ortak hesap işi çok daha kolay.Hiç primary,secondary işleri ile uğraşmadan hallettik

@Frobe

Anladığım kadarıyla asıl oyun akrabanızın hesabında olsa ve siz onu kendi cihazınıza o hesap vasıtası ile indirseniz bile, sonradan kendi PSN hesabınızdan akrabanız ile o oyunu online oynayabildiniz. Bu pek güzelmiş. Bunu da öğrendiğim iyi oldu :)

• nahege270 kullanıcısına yanıt

Aynen hocam.Ben kendi cihazımdan onun hesabına girip oyunları indiriyordum.Daha sonra indirme işlemi bittikten sonra kendi hesabıma geçiş yaptığım zaman aynı oyunu birbirimize karşı online olarak oynadık. En az 4-5 farklı oyunda denendi :)

Bu kardeşlik olayında Primary-Secondary olayları vardı onlardan anlamıyordum ama.Bütün kurulumu kendisi halletmişti.Bana sadece mesaj atıyordu xxx oyunu aldım,yyyy oyun aldım sende yükle diye o kadar :)

2 PSN hesabı : Hesap X ve Hesap Y olsun;

Hesap X oyunu satın alır ve PS Plus üyeliği alır. Hesap Y kendi cihazında Hesap X'i ana hesap olarak tanımlar ve bu şekilde Hesap X in satın aldığı oyunu oynayabilir ve PS plus servisini kullanabilir. Hatta Hesap Y, oyunları offline oynayabilirken Hesap X oyunu oynarken offline kalamaz, çünkü PS oyun sahipliğini kontrol etmek için online kalmayı gerektirir. Hesap Y cihazında Hesap X ana hesap tanımlı olduğu için online olmayı gerektirmez.

Sonuç olarak;

-Hesap X ve Hesap Y, Hesap X'in aldığı oyunu Hesap X'in PS Plus hesabı ile beraber online oynayabilir.

-Hesap X sadece online kalarak oyunları single veya başkaları ile online oynayabilir.

-Hesap Y hem online hem offline olarak single oynayabilir ve başkalarıyla online oynayabilir.

Ayrıca ilaveten bunun tam terside yapılırsa yani Hesap X de kendi makinesinde Hesap Y'yi ana hesap olarak tanımlarsa, yukarıdakilerin tam tersi Hesap Y nin satın aldığı oyunlar için yine geçerli olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forzaesk -- 9 Ağustos 2021; 17:21:9 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.