Şimdi Ara

Ps4 Nat Tipi Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
2
Favori
19.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nat tipi bağlantısı başarısız oluyor sürekli olarak.Daha önce bu sorunu yaşayan kişiler port açılması gerektiğini söylemişler.Port açtım yanlış yapmadıysam ama halen daha başarısız olarak gözüküyor.Online oyun oynayabiliyorum ama 100 mbps internetim olmasına ve kablolu olarak bağlantı vermeme karşın 20 30 40 mbps arası bağlantı hızı alabiliyorum.Sony müşteri hizmetleri Tcp 80,443,5223,10070,10080 Udp 3658,3479,3478,10070 bu portları açmam gerektiğini söyledi.

Telefonun internetinden bağlandığımda Nat tipiyle ilgili bir sorun yaşamıyorum.

İnternet hızımdan tam verim almak ve bu sorunu çözmek için ne yapmam lazım.Tecrübeli arkadaşlardan yardım rica edicem.Modemim VMG8324-B10A router olarakta Airties 5750 kullanıyorum(ps4 router a lan dan direk bağlı).100 mbps TT fiber internet kullanıyorum.

• En kısa yolu Ps4 e sabit ip vererek bu ip için dmz tanımı yapmak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emre00 E kullanıcısına yanıt
    Hocam nasıl yapılacağıyla ilgili bir paylaşım var mı bildiğiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teufel

Hocam nasıl yapılacağıyla ilgili bir paylaşım var mı bildiğiniz?

Modem arayüzüne bilgisayardan girerken kullandığınız ip numarası kaç acaba. Ben anlatabilirim kısaca.

• emre00 E kullanıcısına yanıt
    192.168.1.1 hocam.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben geçenlerde DMZ aktif ettim ps4’e sabit ip atayarak,fakat sık sık sony network hesabına giriş hatası aldım.Sürekli kopmalar oldu. Neden kaynaklandığını anlamadım sık sık kopmaların ama zannedersem modemden kaynaklandı.DMZ kapattım şu an normale döndü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lion_Army -- 30 Ocak 2018; 10:32:19 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nedir Bu NAT UPnP ?
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • BeyazBüyü B kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lion_Army

Ben geçenlerde DMZ aktif ettim ps4’e sabit ip atayarak,fakat sık sık sony network hesabına giriş hatası aldım.Sürekli kopmalar oldu. Neden kaynaklandığını anlamadım sık sık kopmaların ama zannedersem modemden kaynaklandı.DMZ kapattım şu an normale döndü.

Bu cihazla paketindeki son hızı kabloluda bağlansan almak hayal herhalde
  • quote:

192.168.1.1 hocam.

Kısaca şöyle yapılıyor hocam.

Öncelikle PS4 ün ağ ayarları bölümünden bağlantı ayarları kısmına girip IP adresini elle yazabileceğini bölüme girmeniz gerekiyor (Adını tam hatırlayamadım şimdi)

PS4 ün IP numarasını 192.168.1.150 (son üç rakamı siz belirleyebilirsiniz. Yeter ki o ağda aynı IP ye sahip başka bir cihaz olmasın)

Bu IP numarasını PS4' e girdikten sonra ağ maskesini 255.255.255.0, ağ geçidini ise modem arayüzüne girerken kullandığınız 168.192.1.1 olarak yazmak gerekiyor.

DNS olarak Google DNS (8.8.8.8 - 8.8.4.4) veya Yandex DNS (77.88.8.8 - 77.88.8.1) kullanabilirsiniz.

Bu işlemi yaptığınız zaman PS4 ün IP sini sabitlemiş oluyorsunuz.

Bundan sonra modem arayüzünde DMZ olan bölümü bulmak gerekiyor. Benim modem de Gelişmiş>NAT seçeneğinin altında yer alıyor. Biraz arayarak bulabilirsiniz muhtemelen. DMZ bölümünü bulduktan sonra buraya PS4 e verdiğiniz sabit IP yi yani 192.168.1.150 yi girmek yeterli olacaktır.

Bu işlemleri yapıp PS4 ve modemi yeniden başlatınca sorunun çözülmüş olması gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lion_Army

Ben geçenlerde DMZ aktif ettim ps4’e sabit ip atayarak,fakat sık sık sony network hesabına giriş hatası aldım.Sürekli kopmalar oldu. Neden kaynaklandığını anlamadım sık sık kopmaların ama zannedersem modemden kaynaklandı.DMZ kapattım şu an normale döndü.

Ben uzun zamandır DMZ ile kullanıyorum. Bir sorun yaşamadım şimdiye kadar. Oyunların online kısımlarında NAT Type OPEN oluyor.
  • Nat tipi açık olması için arayüzdeki güvenlik duvarını kapatman ya da düşük orta seviyeye getirmen yeterli çok istisnai durumlarda port açtmak gerekiyor nasıl yapılacağını bilemiyorsanda modeminin teknik servisini ara onlar teamviewer gibi bi programla yapıyorlar gerekli ayarları

• quote:

Orijinalden alıntı: emre00

quote:

192.168.1.1 hocam.

Öncelikle PS4 ün ağ ayarları bölümünden bağlantı ayarları kısmına girip IP adresini elle yazabileceğini bölüme girmeniz gerekiyor (Adını tam hatırlayamadım şimdi)

PS4 ün IP numarasını 192.168.1.150 (son üç rakamı siz belirleyebilirsiniz. Yeter ki o ağda aynı IP ye sahip başka bir cihaz olmasın)

Bu IP numarasını PS4' e girdikten sonra ağ maskesini 255.255.255.0, ağ geçidini ise modem arayüzüne girerken kullandığınız 168.192.1.1 olarak yazmak gerekiyor.

DNS olarak Google DNS (8.8.8.8 - 8.8.4.4) veya Yandex DNS (77.88.8.8 - 77.88.8.1) kullanabilirsiniz.

Bundan sonra modem arayüzünde DMZ olan bölümü bulmak gerekiyor. Benim modem de Gelişmiş>NAT seçeneğinin altında yer alıyor. Biraz arayarak bulabilirsiniz muhtemelen. DMZ bölümünü bulduktan sonra buraya PS4 e verdiğiniz sabit IP yi yani 192.168.1.150 yi girmek yeterli olacaktır.

Bu işlemleri yapıp PS4 ve modemi yeniden başlatınca sorunun çözülmüş olması gerekiyor.

Hocam bu işlemi gerçekleştirmek hız arttırımını sağlıyor değil mi?Sony müşteri hizmetleri ip sabitlemeyle ilgili olarak bir şey iletmedi nedense.Sadece portları açtırmanız gerekiyor diyerek baya bir port numarası verdi ondan dolayı soruyorum.Teşekkürler bilgiler için.

• quote:

Orijinalden alıntı: Illusive Man

Nat tipi açık olması için arayüzdeki güvenlik duvarını kapatman ya da düşük orta seviyeye getirmen yeterli çok istisnai durumlarda port açtmak gerekiyor nasıl yapılacağını bilemiyorsanda modeminin teknik servisini ara onlar teamviewer gibi bi programla yapıyorlar gerekli ayarları

Güvenlik duvarını kapattım hocam aynı sorunu yaşayan arkadaşlara yapılan tavsiyeler neticesinde ama yine çözüm olmadı nat hatasına.Port açılmasını konusunda zyxel müşteri hizmetleriyle görüştüm yardımcı oldular ama portta hızlanma ne nat sorununda çözüm olmadı.Eve geçince dmz ayarını ve ip sabitleme işlemlerini gerçekleştirip o şekilde deneyeceğim tekrar.
  • Ps4 Nat Tipi Sorunu

Aktif seçeneğini işaretledikten sonra hizmet ismine numara girdim ben ama herhangi bir etkisi var mı acaba hizmet adının?Ne girilmesi gerekiyor acaba? Bir de Wan arayüzünü ne seçmeliyim? Port numaralarını yazdıktan sonra tcp se tcp udp se udp seçip tamam diyorum.Orada da sormak istediğim tcp/udp diye bir seçenek var onu mu seçmek gerekir acaba ?

Son olarak bu portları açıp tamam dedikten sonra işlemi doğru yaptıysam deneme yaptıktan sonra sorun çözülmüş olması gerekir değil mi?Ya TT yada Zyxel müşteri hizmetleri port açım işlemi gerçekleştikten 2 saat sonra akti olur dediler.Doğru mudur bu bilgi? İki saat sonra mı denemek gerekir hızlandı mı diye?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Hocam sizin sorun hız ile alakalı.Bu söylenen port açma yada DMZ aktif etmek online oyunlarda bağlantının sorunsuz olması açısından gereken işlemler.Yani hıza bir etkisi olmaz diye biliyorum.Siz bilgisayardan speedtest yaptınızmı sonuç ne çıkıyor.Aklıma geldi tam emin olmamak ile beraber belki ps4 max. 40-50Mbps filan destekliyordur,bu zamana kadar hiç bakmadım ama belki atlıyoruzdur bu noktayı.

• Sitesinden detaylı özelliklere baktım Pro modeli ile aynı ethernet ve wifi özelliği mevcut.Tam açıklaması ne oluyor kaça kadar bağlantı hızı destekliyor acaba diycem ama pro ile aynı olduğuna göre 100Mbps bağlantı hızını destekler muhtemelen.

Ps4 Nat Tipi Sorunu

• Lion_Army kullanıcısına yanıt
    Hocam benim paketim 100 mbps.Modemle aynı oda da wifi den pc de hız testinde 95 mbps hız alabiliyorum.

Sony müşteri hizmetlerine de sizin sorunuza yönelik benzer bir soru ben sordum.Paketim 100 mbps port açma işlemlerini yaptıktan sonra pc m deki hızı ps4 ümde de alabilecek miyim dedim.Evet zaten bu port açma işlemi cihazın internet hızını arttırmaya yönelik bir işlemdir dedi.Ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemiyorum.Nat sorunu aslında internete bağlanmamı etkilemiyor.Nat hatası almama karşın online veya internet bağlantısında bir sıkıntı yok cihazın ama hızı etkiler mi düşüncesinden kaynaklı olarak ilk bu hatayı giderip akabinde hız konusunda yine aynı sıkıntıları yaşarsam port konusunda devam edeceğim.

100 mbps de stabil olarak 50 alsam yine sorun değil aslında ama 20 ye düşüyor 30 oluyor 40 oluyor sürekli olarak bir değişiklik var değerlerde.
  • Lion_Army kullanıcısına yanıt
    Desteklemesi lazım diye düşünüyorum hocam bende.Müşteri hizmetleri aksi bir durum belirtmedi hızımı söylememe rağmen.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: emre00

quote:

192.168.1.1 hocam.

Hocam bu işlemi gerçekleştirmek hız arttırımını sağlıyor değil mi?Sony müşteri hizmetleri ip sabitlemeyle ilgili olarak bir şey iletmedi nedense.Sadece portları açtırmanız gerekiyor diyerek baya bir port numarası verdi ondan dolayı soruyorum.Teşekkürler bilgiler için.

IP ye DMZ atayarak o IP için tüm portları aslında açık hale getirmiş gibi bir şey oluyorsunuz. Hız artışı sağlaması gerekir ama asıl amaç burada online oyunlardaki performansın artışı aslında.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.