Şimdi Ara

Ps4 Nat Tipi Sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
2
Favori
19.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Teşekkürler hocam.Deneyeyim eve geçtiğimde sizi de bilgilendiririm.
  • emre00 E kullanıcısına yanıt
    Hocam maalesef dediğiniz şekilde ayarları yapmama rağmen halen hızım ne stabil ne de paketime yakın rakamlar.Port açmayıda deneyeceğim.Artık olmazsa bu hızlarla takılmasında dua edicez

Teşekkürler herkese yardımları için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre00

quote:

Orijinalden alıntı: Teufel

192.168.1.1 hocam.

Kısaca şöyle yapılıyor hocam.

Öncelikle PS4 ün ağ ayarları bölümünden bağlantı ayarları kısmına girip IP adresini elle yazabileceğini bölüme girmeniz gerekiyor (Adını tam hatırlayamadım şimdi)

PS4 ün IP numarasını 192.168.1.150 (son üç rakamı siz belirleyebilirsiniz. Yeter ki o ağda aynı IP ye sahip başka bir cihaz olmasın)

Bu IP numarasını PS4' e girdikten sonra ağ maskesini 255.255.255.0, ağ geçidini ise modem arayüzüne girerken kullandığınız 168.192.1.1 olarak yazmak gerekiyor.

DNS olarak Google DNS (8.8.8.8 - 8.8.4.4) veya Yandex DNS (77.88.8.8 - 77.88.8.1) kullanabilirsiniz.

Bu işlemi yaptığınız zaman PS4 ün IP sini sabitlemiş oluyorsunuz.

Bundan sonra modem arayüzünde DMZ olan bölümü bulmak gerekiyor. Benim modem de Gelişmiş>NAT seçeneğinin altında yer alıyor. Biraz arayarak bulabilirsiniz muhtemelen. DMZ bölümünü bulduktan sonra buraya PS4 e verdiğiniz sabit IP yi yani 192.168.1.150 yi girmek yeterli olacaktır.

Bu işlemleri yapıp PS4 ve modemi yeniden başlatınca sorunun çözülmüş olması gerekiyor.

call of duty oynarken ekranda uyarı çıkıyordu nat type yüzünden multiplayerde sorun yaşayabilirsiniz diye
    ben de bu işlemi yaptım
    bir kaç el oynadım sonra internet koptu ve bir daha gelmedi
    modemi kapadım bir süre bekleyip açtım felan ama
    şu ip yi aynı burdaki gibi 192.168.1.150 yaptım ondan mı acaba
    arayüzüm 192.168.1.1 bu arada

• quote:

Orijinalden alıntı: BayburtluCamper-35

quote:

Orijinalden alıntı: emre00

quote:

Orijinalden alıntı: Teufel

192.168.1.1 hocam.

Kısaca şöyle yapılıyor hocam.

Öncelikle PS4 ün ağ ayarları bölümünden bağlantı ayarları kısmına girip IP adresini elle yazabileceğini bölüme girmeniz gerekiyor (Adını tam hatırlayamadım şimdi)

PS4 ün IP numarasını 192.168.1.150 (son üç rakamı siz belirleyebilirsiniz. Yeter ki o ağda aynı IP ye sahip başka bir cihaz olmasın)

Bu IP numarasını PS4' e girdikten sonra ağ maskesini 255.255.255.0, ağ geçidini ise modem arayüzüne girerken kullandığınız 168.192.1.1 olarak yazmak gerekiyor.

DNS olarak Google DNS (8.8.8.8 - 8.8.4.4) veya Yandex DNS (77.88.8.8 - 77.88.8.1) kullanabilirsiniz.

Bu işlemi yaptığınız zaman PS4 ün IP sini sabitlemiş oluyorsunuz.

Bundan sonra modem arayüzünde DMZ olan bölümü bulmak gerekiyor. Benim modem de Gelişmiş>NAT seçeneğinin altında yer alıyor. Biraz arayarak bulabilirsiniz muhtemelen. DMZ bölümünü bulduktan sonra buraya PS4 e verdiğiniz sabit IP yi yani 192.168.1.150 yi girmek yeterli olacaktır.

Bu işlemleri yapıp PS4 ve modemi yeniden başlatınca sorunun çözülmüş olması gerekiyor.

call of duty oynarken ekranda uyarı çıkıyordu nat type yüzünden multiplayerde sorun yaşayabilirsiniz diye
    ben de bu işlemi yaptım
    bir kaç el oynadım sonra internet koptu ve bir daha gelmedi
    modemi kapadım bir süre bekleyip açtım felan ama
    şu ip yi aynı burdaki gibi 192.168.1.150 yaptım ondan mı acaba
    arayüzüm 192.168.1.1 bu arada

150 yerine farklı bir şey de yazabilirsiniz. Sadece başka bir aygıt ile çakışmamaı gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre00 -- 2 Şubat 2018; 18:35:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Nedense port açılması konusunda bir sorun oluşuyor.Zyxel müşteri hizmetleri bağlanarak yaptı port açılımlarını ama kontrol ettiklerinde açılmadığını belirttiler.Üst ekip arayacakmış.Umarım port açılımından sonra nat sorunu çözülür.
  • turknet dns var mı
    yoksa turk telekom altyapısını kullandığundan dolayı turk telekom dns leri mi kullanılacak arkadaşlar
  • Şuan aynı sorunu yaşamaktayım, sorunu çözümünü buldunuz mu? paylaşırsanız çok sevinirim, port açma, dmz ayaları, ip sabitleme herşeyi denememe rağmen nat tipini değiştirmeyi başaramadım ve online oyunlarda sürekli olarak kopma yaşıyorum, dsmart internet ve ZTE ZXHN H298A model modem kullanmaktayım, şimdiden teşekkürler.
  • Rythm_41 R kullanıcısına yanıt
    Vallahi benim o kadar araştırmalarıma rağmen sorunu çözemedim.İlerleyen dönemde nasıl olduysa nat tipi hatası gitti.
  • :) ben internet servis sağlayıcımı değiştirmeyi düşünüyorum belki o zaman çözülür, teşekkür ederim ilginiz için, iyi günler
  • Ps4 te En iyi 3 dns yi test ettim

Hadi Oynayalımyoutube
    #ps4 te en iyi 3 #dns ayarlarını test ettim
    https://www.youtube.com/watch?v=Kfl0FlI7JuA&feature=youtu.be

• benimde ps4 te nat 3 oluyordu. ne yaptıysam nat 2 olmuyordu. forumlarda okuduğum bir çözüm sunmuştu statik ip olması gerekliymiş. Kablonet ten aylık 5 lira vererek statik ip aldım nat 2 oldu. gerek var mı derseniz red dead online da sürekli sıkıntı oluyor zaten ps4 te İnternet bağlantısı kontrol ettiğim de ps4 uyarı veriyordu nat3 ile ilgili kısıtlı kullanım oluyormuş. Sorun modem ile ilgili değil yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ernknd

benimde ps4 te nat 3 oluyordu. ne yaptıysam nat 2 olmuyordu. forumlarda okuduğum bir çözüm sunmuştu statik ip olması gerekliymiş. Kablonet ten aylık 5 lira vererek statik ip aldım nat 2 oldu. gerek var mı derseniz red dead online da sürekli sıkıntı oluyor zaten ps4 te İnternet bağlantısı kontrol ettiğim de ps4 uyarı veriyordu nat3 ile ilgili kısıtlı kullanım oluyormuş. Sorun modem ile ilgili değil yani.
    hocam statik ip aldıktan sonra sorunlarınız düzeldi mi ?
  • Lhunardaien kullanıcısına yanıt
    Aynen düzeldi şimdi sorunum yok. Kablonet aylık 5 lira fark veriyorum. Kimisi cgn ip havuzundan çıkarak sorunu düzeltmiş ama belli bir süre sonra yine aynı sorun olmuş. ben kabloneti aradım cgn ip havuzundan çıkmak istiyorum dedim ne olduğunu anlamadılar bende statik ip ye geçeyim o zaman dedim, statik ip ye geçtikten 10 dakika sonra modemi açıp kapattım Nat 2 oldu. Nat 2 olarak sorunsuz kullanıyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C81E767DF

Vallahi benim o kadar araştırmalarıma rağmen sorunu çözemedim.İlerleyen dönemde nasıl olduysa nat tipi hatası gitti.

Ip in ile alakali da ondan

• quote:

Orijinalden alıntı: ernknd

Aynen düzeldi şimdi sorunum yok. Kablonet aylık 5 lira fark veriyorum. Kimisi cgn ip havuzundan çıkarak sorunu düzeltmiş ama belli bir süre sonra yine aynı sorun olmuş. ben kabloneti aradım cgn ip havuzundan çıkmak istiyorum dedim ne olduğunu anlamadılar bende statik ip ye geçeyim o zaman dedim, statik ip ye geçtikten 10 dakika sonra modemi açıp kapattım Nat 2 oldu. Nat 2 olarak sorunsuz kullanıyorum.

Tekrar cgn ye dusmuslerdirnondan

• Diğer bir konuya yazdığım mesajdan alıntı. Belki buradan cevaplayan çıkar.

quote:

Konuyu baştan sona okudum hatta başka bir nat konusu vardı ona da baktım. Başka kaynaklardan da okuduğum şeyler oldu. Zihnimde birtakım şüpheler oluşturdu.

Kimisi Nat 1 yapmak için DMZ ya da port yönlendirme yapın ama DMZ'yi güvenlik sebebiyle önermiyoruz, port yönlendirmeyi deneyin demiş. Yani ayrı 2 yöntem olarak bahsetmiş.
    Ama başka bir kaynakta ise bunların her ikisini de yazmış, yani ikisini de yapman gerekiyor gibi anlaşılıyor. Hangisi doğru? Yani DMZ için güvenlik sorunları var diyor millet bu yüzden eğer ayrı bir yöntemse sadece port yönlendirmeyi tercih ederim.

Bu forumda bu konu içinde de biri UPNP'yi etkinleştirmeniz yeterli, bu zaten DMZ işlevini yerine getiriyor demiş? Bu doğruysa benim şu andaki Airties Air5650v3 modemimde bir ayar yapmama gerek yok?

Yine bu konu içinde birileri NAT 1 yapılmasının bu coğrafya için mümkün olmadığını yazmış. O zaman biz boşuna NAT 1 hayali kurmayalım ama bağlantımızı olabildiğince iyileştirelim?

Bu arada birçok Türkçe kaynaktan -yabancı kaynaklardan da- gördüm ki sadece 3 tip NAT var. Ancak oyun için girdiğim bir Discord sunucusunda profil ayarlarımızı girdiğimiz yerde 4 tip NAT koymuşlar. NAT 2'yi NAT 2 Open ve NAT 2 Close şeklinde ayırmışlar. Mesela bunun farkı ne, neye göre ayırmışlar hiç bilmiyorum ama soracağım. Ben oraya NAT 2 Open diye sallamıştım. NAT 2 olduğunu biliyorum ama open veya close oluşunu bilmiyorum. Bu arada bu konu içinde de farklı oyunlarda NAT 2 için Open ya da Moderate diyen arkadaş olmuş. Demek ki bu terimler ilgili oyunların içinden çıkıyor öyleyse?

Ben sırf Crash Team Racing Nitro-Fueled için önemsiyorum bu NAT olayını, yoksa pek umrumda değil. Yarın ayarları deneyeceğim. Umarım o zamana kadar bir cevap gelir ama pek sanmıyorum.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.