Şimdi Ara

PS4 - Kardeslik konusu cozum onerileri (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
498
Cevap
9
Favori
18.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ocean-x

    İşe yaramaz. Çünkü mail şifresini bilmesen dahi sorgusuz sualsiz hiçbir güvenlik adımı uygulamadan psn hesabının mailini değiştirebiliyorsun. burayı atlamışsın.

    Zamanında baktım gri şerit çekilmişti üstüne ve değiştirilemiyordu , şimdi değiştirilebiliyor.

    E-mail adresinin bu kadar kolay değiştirilmesi pek akıl karı bir şey değil , hırsızlığa davet çıkartıyor. Eski mailinde onayının alınması gerekiyor yada değiştirmeden önce doğum gününü sorması gerekiyor. Sony'e e-mail atılarak ek güvenlik sağlanılabilir aslında , en azından doğum günü onayının gelmesi bu sorunu çözecektir.

    Bunun yanı sıra eski maile "siz değiştirmediyseniz lütfen desteğe başvurun" tarzı bir mail geliyor , desteğe başvurulup doğum günü bilgileriyle geri alınabilir eski mail adresiyle muhtemelen ama uğraşılması zor. E-mail değişikliği yapmadan önce doğum-günü onayının gelmesi gerekiyor.

    quote:

    Orijinalden alıntı: batuhan0003

    Güzel diyorsunuz hoş diyorsunuz da belirttiğiniz gibi kimse bu yükle uğraşmaz bedavaya veya cüzi bir miktara. Sonunda da belirttiğiniz gibi aylık ücret artışı olursa bu iş arkadaşlık sitelerine döner gold üye, premium üye, vip üye... böyle gider ucuza oyun alalım derken iş sarpa sarar. Şahsen ben sürekli oyun alan bir insan değilim ( ortalama 3 - 4 ayda 1 ) aylık sisteme para versem belki yılda 2 oyun parasını bu sisteme yatırmış olacağım. Bedavaya bu işi yapacak işi gücü olmayan adam bulmakta mümkün gözükmüyor.
    Maalesef bu sistemde işe yarar gözükmüyor.



    Düşünce şekliniz yanlış , iş yükü ağır olabilir ama yapılmayacak bir iş değil. Bir sürü büyük yatırım yapılıp , bir çok kişiyi çalıştırıp karşılığını alamayan site var. Bunlar bu projeyi yapıp arka plana sundular mı , ana sitelerine güzel bir hit akışı olacaktır.

    Kaldı ki aylık 2 TL dahi olsa ücret , 250 kişi üye olsa 500 TL para , az bir miktar değil , backlink satışı , reklam satışı gibi bir çok para kaynağıda ekstra olarak sağlanabilir. Proje için bir kişi bile yeterli...
    Sorun sadece e-mail'in lak diye değiştirilebilmesi , oda playstation sayfasına atılacak toplu tweet ile sınırlandırılabilir diye düşünüyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rimesia -- 8 Eylül 2015; 2:50:52 >




  • Yakında gene silinir. DH de faydalı konular sürekli kapanır. Bazen geri açılır ama konunun eski kalitesi kalmaz ve unutulur.
    Yıllardır olan olay bu. Konu dışında takılanlar bilir. 10 sayfa ilim irfan konuşulur bir delinin teki kural dışı bir şey yapar o yorum gitmesi yerine tüm konu silinir.
    Siteye girmek için iki kere reklamı geçe basalım birde üzerine sunucular yavaş çalışsın birde bunlarla uğraşılsın. Intel Celeron mobile işlemci ile forum kasıyor be reklamdan. Ama halen düzgün admin yok.
  • aslında çözüm basit, sorunlu alışverişler yerine 'sorunsuz alışverişçilerin listesini' oluşturmak.

    bu kadar basit..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haskoy3167

    aslında çözüm basit, sorunlu alışverişler yerine 'sorunsuz alışverişçilerin listesini' oluşturmak.

    bu kadar basit..

    En iyi çözüm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haskoy3167

    aslında çözüm basit, sorunlu alışverişler yerine 'sorunsuz alışverişçilerin listesini' oluşturmak.

    bu kadar basit..

    Sonra akıllının biri gelsin on tane arkadaşına hesap açtırsın, on tanesine de " mükemmel alışverişti, arkadaş çok güvenilir " yazdırsın ve kendini listeye aldırsın, sonra kazığı yağlamadan sokup toz olsun. Dijital kod vs... satışının takibi de çok zor bu sebeple olur ancak yararlı mı olur onu bilemiyorum.

    Konun düzelmes isteniyorsa Mustafa anında gönderilmeli ve Kıvanç geri gelmeli. Gun filan hiç bir şey yapmıyor 20 kişiden fazla toplandık sayfalarca aynı gruptan mesaj attık adam kaale bile almadı. Bu kadar kişi aynı şeye tepki gösteriyorsa haksız olamazlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu aciliyodu hani dun gece

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arnold Schwarzenegger

    Konu aciliyodu hani dun gece

    Bugün saat 23:59 du sanırım ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iFruit kullanıcısına yanıt
    ben bir şeyi sorayım hazır bulmuşken ps4 te primary hesap olarak açıp 16 adet hesaba kadar farklı oyun yükleyebiliyoruz
    xbox da bu durum nasıldır tam olarak yeni hesap açıp kendi hesabımdan oynayıp satabilir miyim hesabı mesela
    oluyorsa yılda kaç kez, toplamda kaç defa sonuçta ps4 te sınırsız hakkımız var bunları cevaplarsan sevinirim
    zaten elite ve halo ilgimi çekiyor uncharted 1-2-3 oynayıp geçebilirim eski 360 sahibi olarak
    kardeşlik konusu yoksa ps4 ilgi çekici yanlarından en önemlisi kaybetti benim için: ucuza oyun oynamak

    pc yok almayı da düşünmüyorum uzun süre önceliğim xbox ın ucuza oyun oynatıp oynatamadığını öğrenmek
    yoksa dh sağolsun artık kaliteli oyunları fiyatı düşünce alacağız yoksa 1 ps4 parası da oyunlara vereceğiz 3 ayda 1
    bugüne kadar çıkan tüm oyunları oynadım ps4 te 20-30 tl paralarla aynen devam edemeyeceğime üzülüyorum




  • aynı kardeşim psn ne ise xbox live da degişmez hatta hesap sahtekarlıgı olmuyor
  • Konu boyle oldu diye xbox gecmek ne alaka nasi bi mantik bu anlamadim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hala ezik gibi cd almaya devam ediyorum. Şu sistemi bir ben çözemedim ciddi olarak anlatacak varsa her türlü ortaklıga kardeşlıge girerim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emre00


    quote:

    Orijinalden alıntı: Arnold Schwarzenegger

    Konu aciliyodu hani dun gece

    Bugün saat 23:59 du sanırım ki.

    Bu gece acilacak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hykr0

    hala ezik gibi cd almaya devam ediyorum. Şu sistemi bir ben çözemedim ciddi olarak anlatacak varsa her türlü ortaklıga kardeşlıge girerim.

    I-C-O'nun çok güzel bır kardeslik konusu var. Orayı okuyup anlamadığın yeri konuya sorabilirsin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne kadar düşünürseniz düşünün. Kara liste kadar etkili bir satış yöntemi olmadı olmayacak. Neymiş dolandırıcılar kara listeye giriyor diye haksızlık oluyormuş. E hak ediyorlar. Tabi ki girecekler. Kara liste bir de altı üstü. Adamları zindana atmıyoruz ya. Efendi durun çakallık yapmayın listeye girmeyin. Kara listeye karşı çıkana, dolandırıldım diyene ceza vermeye kalkana şüpheyle yaklaşırım. Big boss kimse gelip şu adminleri şu konudan uzaklaştırsın. Küfürü hakareti engelleyin yeter. Başka da işimize karışmayın.
  • Arkadaşlar konunun devamlılığı için bizimde çaba göstermemiz lazım.Mesela ortaya bir kural koyulmuşsa uyalım.Bunun en basit örneği tavsiye ettiğimiz kalıp olan

    Oyun adı:
    Pri-Sec:
    Alındığı ülke:
    Fiyat:
    İletişim:
    Ödeme:
    Diğer hak:

    bunu bir çok arkadaş uygulamadı ya alt tarafı kopyala yapıştır yapcaklardı.Admin ısrarla belirtti hala masal gibi hikaye yazıp ilan açan oldu valla ben bakmıyordum nerdeyse bir sayfa tutan ilanlar vardı.Birde maalesef ucuz satılan oyun ilanları oluyor amaç belli görüyoruz fakat o kişi hala ilan vermeye devam ediyor.Böylelerine direk sınırsız ban atılması lazım.Birde gerçekten forumu yeni görüpte gelen arkadaşlar var onlarda arada kaynıyor.Yeni arkadaşlar bence şunu yapmalı önce bir kaç oyun satın alıp karşıdaki kişiden rica edip referans alması lazım.Ben birkaç arkadaşa böyle referans verdimki gerçekten iyi niyetli olduklarını gösterdiler ve alışveriş yaparkende daha rahat yaptılar.Yada en azından imza kısmında belirtsinler ki bizde rahatça alışveriş yapalım.Bazılarına oyunu vermedim sırf bu yüzden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c4eva -- 8 Eylül 2015; 10:14:06 >




  • insanları suça teşfik eden meşrulaştıran nadir ülkelerdeniz

    benim anladığım kadarıyla kurallar diyorki gel kardeşim dolandır biz burda yokuz gibi istediğin gibi at koştur

    dolandırılanada diyorki sus yoksa 4 gün ceza
  • Arkadaşlar, günlerdir kardeşlik konusu sebebiyle bölümde ve forumda büyük bir karışıklık var. Konuyu kapatmak gerçekten işin kolayına kaçmaktı ve daha büyük huzursuzluklara sebep olacaktı. Xbox bölümünde hesap satılabilirken, diğer oyunların ve steam hesapları satılabilirken " PS kullanıcıları olarak siz yaramazsınız, yok size konu!" demek kesinlikle işin kolayına kaçmaktı. Bu da daha büyük bir huzursuzluk doğurmuştu. Yönetim tekrardan konuyu açarak hatasından döndü, en azından basit bir bakış açısıyle durum bu. Farkında değiller ki yeni kurallar daha büyük sorunlara sebep olacak. "US Psn'deki oyunlar Türkçe mi?" şeklinde bir soru soran yöneticinin olduğu, yöneticisi olduğu konudan bu kadar uzak ve cahil bir insan varken bu çok da şaşırtıcı değil tabii.

    Az önce söylediğim büyük huzursuzluğun sebebi de yeni kurallar olacak. Örnek vermek gerekirse: kendi adıma, kısmen eski ve yeterince referansa sahip bir üye olduğumu düşümüyorum. Normal şartlarda güvenilir bir hesaba sahip olduğuma inanıyorum. Benim gibi hesaplara sahip olan onlarca üye de forumda mevcut. Peki ben yeni kardeşlik konusunda birini dolandırırsam ne olacak? Dolandırdığım kişi ne konuya yazabilecek, ne de benimle ilgili başkalarını bilgilendirebilecek. "Tolga beni dolandırdı!" derse de ceza alacak. Hem dolandırılmış olacak, hem başkalarını dolandırmamı engelleyemeyecek, üstüne bir de ceza alacak. Forum yöneticileri adeta " Kardeşim niye dolandırıldın? Dolandırılan adamın burada işi olmaz!" diyecek. Sonuçta dolandırıcı değil, dolandırılan suçlanmış olacak. Dolandırıcı da başkalarının canını yakmaya devam edecek. Bunlar olurken forum yönetimi onlarca canı yanan insanın mesuliyetini üstüne alabilecek mi? Yeni sistemle dolandırılma olaylarının tek suçlusu yönetim olacaktır.

    Suçlamak en kolay, biliyorum. Ancak yöneticiler gibi burayı sevmeyen bir insan değilim. Kolaya kaçmayıp öneri sunacağım. Sadece kardeşlik konusuyla ilgilenecek 5 kişi seçilir. Hemen " O kadar adamla iş mi olur?" demeyin. Seçilen kişiler grup halinde alınacak, uyumlu çalışabilecek arkadaşlar da bu forumda var. Eğer yönetim öyle arkadaşları görmez, görmek istemezse buyursun gelsin, ben öneri vereyim onlara. Bu 5 kişi gruptaki sorunlu alışverişleri belirleyecek ve konunun başına ekleyecek. Sıkıntılı durumların üstünde duracak. Bunu yapmaları için de bir finansman buşunup, en azından ayda 1-2 oyun hediye edilebilir bu arkadaşlara. Çünkü gerçekten emek isteyen bir iş. Yönetim bunu arkadaşlara çok görecektir muhtemelen. Ancak, artık farkına varmaları şart. Doğru hamleler yapılmazsa konununun sonu gelecektir.

    Son olarak, @Mustafa'nın suçlanması bence hata. O da arada kalmış durumda bana sorarsanız. Kullanıcılar başka, yönetim başka şey istiyor. O da arada kalıyor ve ön tarafta olduğu için onu günah keçisi olarak seçiyoruz. Biz de bunu yapıyoruz, onu korumayan yönetim de aynısını yapıyor. Sadece kardeşlik konusu değil, tüm bölümün bir değişime ihtiyacı var. Yöneticisi olduğu bölümdeki tartışmalara giremeyecek, kullanıcılara bir şey katamayacak bilgi seviyesindeki, daha da vahimi bölümün en kibirli insanları olan yöneticilerin değiştirilmesi şart.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolga226 -- 8 Eylül 2015; 11:57:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yaşadığım bir olayı anlatiyim adamın birisi benden 40 liraya bir oyun satın aldı eski uyeydi güvenip önceden verdim hesabı sonra adam 30 lira yatırdı bana nedenini sorduğumda bu oyunun hakkı bu kadar dedi ! Kavga dövüş hakaret fln bu adam 20 gün vermedi parami sonra bir şekilde söke söke aldım

    Mesele şu ben konuya girip böyle bir olay yaşadığımı anlattığımda mesajımı sildiler..ikinci defa yazdığımda uzaklaştırma verdiler bana ! Hemde hiçbir sebeb belirtmeksizin.. mağdur olduğum sürede foruma baktığımda bu kişinin halen satışlarına devam ettiğini gordum..o şahsi alintilayip diğer arkadaşları bu adamla ilgili bilgilendirmek istedim yine uzaklaştırma yedim .. Şimdi benim yaşadığım en basitinden bir olay bunun gibi günde onlarca oluyor..Üstünü örterek olay mi çözülür..sonra hangi birine yetiselim diyorlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kim diyor konu açılıcak diye kuruntu yapıyorsunuz güven açıcam demediki

    sanmıyorum açılıcagını konunun ps4 leri satıcaz mecbur 190 tl kim spot oyuna verir ?

    270 lira d&r aral bandröllü alıcak forumda kaç kişi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iFruit

    kim diyor konu açılıcak diye kuruntu yapıyorsunuz güven açıcam demediki

    sanmıyorum açılıcagını konunun ps4 leri satıcaz mecbur 190 tl kim spot oyuna verir ?

    270 lira d&r aral bandröllü alıcak forumda kaç kişi

    http://forum.donanimhaber.com/m_109819213/tm.htm
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.