Şimdi Ara

PS3'ünüze bi iyilik yapın.Altına laptop soğutucu koyun.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
5.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar evde boş duran ve hiçbir işe yaramayan laptop soğutucuyu PS3'ün altına koydum.Şimdi ps3'e elliyorum da ısınmada baya bi düşüş var.Eskisi kadar ısınmıyo.Hepinize tavsiye ederim.PS3'lerimizi boşuna üzmeyelim.25 TL'ye bi laptop soğutucu alıp altına koyalım.

• Olmaz ki zaten bu makinalar isiya dayanikli sekilde yapilmis ayriyetten baska bisi yapmaniza gerek yok ha olsaydi da sony derdi ps3 ü soguk tutun diye zaten bu kis mevsiminde bisi olmaz takilin rahat rahat

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Kullanıcı kılavuzunda yazmadığı sürece kimse kullanmasın !!! 6 ay sonra 5. yıl olacak ps3 sapa sağlam sorunsuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cnbzkrt

Olmaz ki zaten bu makinalar isiya dayanikli sekilde yapilmis ayriyetten baska bisi yapmaniza gerek yok ha olsaydi da sony derdi ps3 ü soguk tutun diye zaten bu kis mevsiminde bisi olmaz takilin rahat rahat

Sari ışık sorunu ne oluyor peki? Slim'i bilmiyorum ama fat lerde isinma problem yapmiyor diyemeyiz kesinlikle. Ustelik fan sesinden de cok sayida rahatsiz olan vardi

Orijinalden alıntı: egemenpamukcu

quote:

Orijinalden alıntı: cnbzkrt

Olmaz ki zaten bu makinalar isiya dayanikli sekilde yapilmis ayriyetten baska bisi yapmaniza gerek yok ha olsaydi da sony derdi ps3 ü soguk tutun diye zaten bu kis mevsiminde bisi olmaz takilin rahat rahat

Sari ışık sorunu ne oluyor peki? Slim'i bilmiyorum ama fat lerde isinma problem yapmiyor diyemeyiz kesinlikle. Ustelik fan sesinden de cok sayida rahatsiz olan vardi

O sorun islemciyle grafik biriminin nm degerinin yuksek olmasi yuzunden oluyodu + daha cok elektrk cekiyodu ama simdi ikisde stabil bi sekilde dusuk nm degerine cekildi bu sayede hem az isiniyo hemde az elektrk cekiyo. Sari isik fatlerin cogunda Olan bi sorun ama slimler de bu sorun hic yok gibi diyebilirz. O yuzden altina sogutucu falan koymak gereksiz ayrica sole bisi var bu benim kendi fikrim altina koydugunz sogutucu ps3 un alt kismini sogutuyo ama ps3 un icindeki sicaklikta alt kisma gidiyo. E biyerden soguk biyerden sicak alttaki plastik zarar gorur bence.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Soğutucu kullanamaya başlayıp sonra keserseniz sorun oluyor diye biliyorum, eğer çok sıcak bir yerde yaşamıyorsanız soğutucuya gerek yok bence. Slimlerde ısınmaya bağlı problem neredeyse hiç yok diye biliyorum.
  • Altina sogutucu koymanin hicbir yarari olmaz aksine zarari olabilir. Hic oyle gereksiz islere girismeyin. Alttan hava alabilecegi bir delik yok ki ps3 un. Sadece plastigi sogutursunuz o da hicbir ise yaramaz. Zaten bu alet 100 derecede calismiyor ki, birakin takilin rahat olun. Oyununuzu oynayin. Arkasinda sicak havayi ufleyebilecegi kadar bi bosluk birakin yeter.

makinayı 2 sene kullandıktan sonra temizlik maksadıyla dagıtıp macunları yenileyip topladım ama binpişman oldum 2 senelik cihaz tertemizdi
    bi ara leptop sogutucu kullandım ama makinanın kendi fanını görünce daha kullanmadım
    fan hızlı calısmasın diyosanız cihazı dikey kullanın

Orijinalden alıntı: Johnny Sins

Hızda degişiklik olurmuki ?

Hız ile ilgili bir olay değil bu.Makinayı korumak amaçlı.Ama ben de pek fazla sorun yaratacağını düşünmüyorum,fazla ısınmanın.Sabahtan akşama kadar kapanmıyor benimkisi.

Orijinalden alıntı: neverdom

Altina sogutucu koymanin hicbir yarari olmaz aksine zarari olabilir. Hic oyle gereksiz islere girismeyin. Alttan hava alabilecegi bir delik yok ki ps3 un. Sadece plastigi sogutursunuz o da hicbir ise yaramaz. Zaten bu alet 100 derecede calismiyor ki, birakin takilin rahat olun. Oyununuzu oynayin. Arkasinda sicak havayi ufleyebilecegi kadar bi bosluk birakin yeter.

Ben playstation 3 ümü neredeyse aldığımdan beri neredeyse 6 senedir altında Zalman'ın NC-2000 iyle alttan soğutma ile destekliyorum. Bu sayede ps3'ün ısısını düşürmüş ve makinanın ömrünü uzatmış oluyorsunuz. Ps3 ün fanlarının az çalıştığı anda bile alttan gelen serin hava ile cihaza rahat nefes aldırıyorsunuz. Makinanın kendi fanı yeter diye düşünebilirsiniz haklı olarak. Öle olmasaydı hepimizin ps3 leri bir yerden sonra ısıdan ötürü ya kapanır ya hata verir ya yavaşlama olur ya da daha kötüsü bir devreyi yakabilirsiniz. Playstation 3 üm hiç ısınmıyor diyen arkadaşlar daha sanırım ps3 ün içini hiç görmemiş. Playstation 3 ümü 2 kere lens için tamire götürdüm. Malum sizlerde 2 tane göz var benim ps3 de tek bir lens var bu yüzden daha çok yıprandı ve bulması da zor oluyor. Orada teknisyen açtığında bile cihazın çok düzgün durumda olduğunu belirtti. Hatta bu konudaki tavrımı öğrenince bana bir tüyo daha verdi. Ps3 le işim bittikten sonra ben arkadan şalterini kapardım. Adam bana şalteri açık bırakmamı ve 10 - 15 dk sonra kapatmamı tavsiye etti. Cihaz kapalı bile olsa belli bir oyun oynama süresinden sonra kendi fanını çok düşük devirde çalıştırarak ısıyı daha çabuk atmaya çalışıyor cihaz.
    Sonuç olarak gidip bir laptop fanı almanız. Ama gidip plastiğini değil aliminyum olanını almanız. Plastik olanların bir işe yaramadığı zaten belli onun açıklamasını isteyene ayrıyetten yaparım.

• quote:

Orijinalden alıntı: berksus

Bu kadar ince hesap yapacaginiza 2 saatte bir konsolu 10-15 dakika dinlendirseniz hic bir sey olmaz. Hem de goz sagliginiz icinde yararli olur.

en mantıklı cevap gelmiş sanırım

Mustafa Kemal ATATÜRK (1881-193∞)

.share the wealth.
  • tabı tabı koyun cok onemlı

Orijinalden alıntı: dievas

quote:

Orijinalden alıntı: neverdom

Altina sogutucu koymanin hicbir yarari olmaz aksine zarari olabilir. Hic oyle gereksiz islere girismeyin. Alttan hava alabilecegi bir delik yok ki ps3 un. Sadece plastigi sogutursunuz o da hicbir ise yaramaz. Zaten bu alet 100 derecede calismiyor ki, birakin takilin rahat olun. Oyununuzu oynayin. Arkasinda sicak havayi ufleyebilecegi kadar bi bosluk birakin yeter.

Ben playstation 3 ümü neredeyse aldığımdan beri neredeyse 6 senedir altında Zalman'ın NC-2000 iyle alttan soğutma ile destekliyorum. Bu sayede ps3'ün ısısını düşürmüş ve makinanın ömrünü uzatmış oluyorsunuz. Ps3 ün fanlarının az çalıştığı anda bile alttan gelen serin hava ile cihaza rahat nefes aldırıyorsunuz. Makinanın kendi fanı yeter diye düşünebilirsiniz haklı olarak. Öle olmasaydı hepimizin ps3 leri bir yerden sonra ısıdan ötürü ya kapanır ya hata verir ya yavaşlama olur ya da daha kötüsü bir devreyi yakabilirsiniz. Playstation 3 üm hiç ısınmıyor diyen arkadaşlar daha sanırım ps3 ün içini hiç görmemiş. Playstation 3 ümü 2 kere lens için tamire götürdüm. Malum sizlerde 2 tane göz var benim ps3 de tek bir lens var bu yüzden daha çok yıprandı ve bulması da zor oluyor. Orada teknisyen açtığında bile cihazın çok düzgün durumda olduğunu belirtti. Hatta bu konudaki tavrımı öğrenince bana bir tüyo daha verdi. Ps3 le işim bittikten sonra ben arkadan şalterini kapardım. Adam bana şalteri açık bırakmamı ve 10 - 15 dk sonra kapatmamı tavsiye etti. Cihaz kapalı bile olsa belli bir oyun oynama süresinden sonra kendi fanını çok düşük devirde çalıştırarak ısıyı daha çabuk atmaya çalışıyor cihaz.
    Sonuç olarak gidip bir laptop fanı almanız. Ama gidip plastiğini değil aliminyum olanını almanız. Plastik olanların bir işe yaramadığı zaten belli onun açıklamasını isteyene ayrıyetten yaparım.

Ne yazık ki ps3'ün altına plastik de olsa alüminyum da olsa bir soğutucu koymanızın hiçbir faydası yok. Sizi psikolojik olarak rahat ettiriyorsa, ama kullanın tabi. Bu işin içinde olan biri olarak söylüyorum bunu. Elektronik aletlerin en büyük düşmanı herkesin rahatlıkla tahmin edebileceği üzere tozdur. Siz de büyük ihtimalle tozdan mümkün olduğunca makinenizi koruduğunuzdan yaşına göre oldukça problemsiz bir makineniz var. Bu yüzden iyi bir soğutucuya 100 lira civarı para saçmak isteyen herkese, o 100 lirayı çok daha güzel ve verim alabilecekleri bir şeye harcamalarını öneriyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.