Şimdi Ara

PS3 sahiplerine PSN ile ilgili sorular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bazı konular var, net bir cevap bulamadıgım.Buradaki PS3 sahipleri cevap verebilirse sevinirim

Ps3 Online sistemi vs. Xbox 360 Live...

-Resistance oyunundasin ve baska bir arkadasina davetiye gönderiyorsun, eger arkadasin Resistance oyununda degilse, o davetiyeni görmuyor , 2 gun sonra veya 2 saat sonra Resistance oyununu oynadiginda göruyor davetini...Dogrumu ?

-Sansin vardi, Resistance icin davetiye gönderdigin arkadasinda Resistance oyununda ve davetiyeni gördu.Senin odana girebilmek icin,Live'daki gibi tek tusla olmuyor. Resistance'da neredeysen cikacaksin menusune ve oradan Resistancin online bölumune gireceksin ve arkadasinin bulundugu odayi arayacaksin ve sansin varda bulduysan ve halen bos ise ...yani odada yer varsa giris yapabilirsin. Dogrumudur ?

-Gamerscore veya Achievements...Ps3'de yok deniyor.Bunlar bir nevi challenge oluyor.Puanlar sayesinde oyunları bitirip ekstra oynaman için bir sebep oluyor.Puan sistemi ve achievement olayı varmıdır ?

-Live'da region yoktur, yani ben avrupaliyim, usa veya baska bir kitadaki insanlarla oynayamam diye birsey yok.Herkes, herkesle istedigi oyunda Live uzerinden oynayabilir...Keyword: özgürlük
    Ps3'de , Japon Ps3'u aldiysan sadece Japonlarla oynayabilirsin, usa...sadece amerikalilarla vs. vs. Dogrumudur ?

-Cross gaming Chat...Yani iki kisi degisik oyunlarda oynuyorlar ve ayni anda özel chat edebiliyorlar! Bu Live'da vardir.Ps3'de varmıdır ?

-Live'da her oyunda sinirsiz ve kesintisiz chat edebilme olanagi...Her Ps3 oyununda bu destekte yok deniyor, Dogrumudur ?

Özellikle hem 360 hem PS3 ü olanlar anlamıştır soruları, onlardan bilgi alabilirmiyiz bu konularda

• Sadece Region olayı ile ilgili cevap vereyim Resistanceda multiplayde death match oynadım odada 8 kişi vardık 2 amerikalı vardı 1 tane japon ben vardım diğerilerini hatırlamıyorum region olayı yok sanırsam ama mutlplay oyunlarına en azından death match için yerleştirilirken skill'ine göre yapılıyor işlem oyunun %'de kaçını bitirmişsen derecene göre eşit oyuncularla aynı odaya düşüyorsun bu seçime bağlı tabikide ben hızlı geçmiştim ama bunu soruyordu. Diğer sorularınıda özellikle incelemeye çalışıcağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SPYdir -- 28 Aralık 2006; 17:01:32 >
  • Eğer farklı ülkelere kayıt olmuş kişiler aynı oyunda oynayamıyorsa hakikaten kötü bir durum.
  • sadece bolge olayına yorum yazabilirim ps3 cıktıgı bolgelerde ki herkes bir biriyle oynuyor resistance da bende bir kez online oynadım deat match counter gibi ridgeracerla giriyoruz arada sorunsuz oynanıyor diger olayları bilmiyorum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: akh3737
    sadece bolge olayına yorum yazabilirim ps3 cıktıgı bolgelerde ki herkes bir biriyle oynuyor resistance da bende bir kez online oynadım deat match counter gibi ridgeracerla giriyoruz arada sorunsuz oynanıyor diger olayları bilmiyorum..

Tamamda PAL ile NTSC yada Japan NTSC ile PAL yada NTSC_U makina sahipleri birbirleriyle oynayabiliyormu ?
    Yada register oldugun bölgeye göremi degişiyor acep ? Mesela ben Türkiyedeyim ama US diye üye oldum diyelim, o zaman sadece US dekilerle oynayabiliyorum diye birşey varmı dersiniz ?
  • Ben cevap vereyim, hepsi doğru koray. Malesef ps3'ün online sistemi Live'in yanına dahi uğrayabilecek kadar iyi değil.

Ve region olayı da tahmin ettiğin gibi, kayıt olduğun ülkeye göre oynayabiliyorsun diye biliyorum. Bence en kötüsü de bu.
  • bu konuyu acma sebebin ne Koray PS3 mu alacaksın?
    bunun olmayacagını bu forumda herkes biliyor merak ettigim asıl amac nedir?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Valla bana da iğneleme amacıyla açılmış gibi geldi ama haklı sonuçta, PS Network Live kadar iyi değil. Hatta Live'den oldukça kötü. Bunun altında bedava olması da yatıyor olabilir, Sony'nin online arenasında kötü adımlar atması da. Zaten Microsoft ile baş edebileceğine inanmıyordum online arenada, ve buna inanan varsa saçmalıyordur diyordum. Tahminimde yanılmamışım genelde olduğu gibi.
  • Konuyu açma sebebi bilgi edinme yasası.
    Eğer sorular doğruysa durum vahim.
  • Koray 1 sene çıkmamış makinanın oyunlarını karşılaştırmayı sevdiği gibi 1 sene once altyapısı kurulmuş ve oturmuş bir networku karşılaştırmayı da seviyor.
    ama benm merak ettiğim eline ne geçecek.
    yani diyelimki makina da PS3 den iyi network bilmemne o bu şu herşey daha iyi.
    ne olacak madalya mı alacak?
    artık kabak tadı veren maksatlı açılmış topicler yerine bekle ve gör taktiğini neden denemiyorsun Koraycım?
  • yo usa dan kayıt olduk japon honkong kanada tayvan dan oyuncularla oynadık hatta brezilya ve bir kac ulke bayragı daha gordum yeni pal makinada bunlarla oynıyabilicek bence cıkınca tabi japanase makinalar usa larla oynuyor bolge problemi yok olacagını sanmam...xboxlivede pes oynuyoruz oda gayet basarılı bu soruya deneyimimiz arttıkca daha iyi cevaplar verebiliriz...gow u henuz kesfeden olmadı işyerinde pes6 olunca haliyle ilgileniyorlar ve oynanıyor back up oyunlar pek dayanmıycak sanırım tek sorun bu simdilik...
  • Bunu duymak güzel zaten aksi olsa çok büyük eksi olurdu.
  • bana kalırsa belki biraz daha geliştirelebilir bu PSN yani daha başındalar işin içinde
  • Bence keşke paralı yapsalardı da adam gibi bişey yapsalardı.. Sonuçta bu konsolu alıp da yılda 50$'ı veremeyecek arkadaş yoktur heralde..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilkerinanç

Koray 1 sene çıkmamış makinanın oyunlarını karşılaştırmayı sevdiği gibi 1 sene once altyapısı kurulmuş ve oturmuş bir networku karşılaştırmayı da seviyor.
    artık kabak tadı veren maksatlı açılmış topicler yerine bekle ve gör taktiğini neden denemiyorsun Koraycım?

Sony Defense Force yine iş başında.Tek eksiğin bir Playstation3.Alda anlamı olsun bu çabalarının...
    Gelelim neden sorduğuma...Oncelikle kimisi bildiğim emin olamadığım kimiside hiç bilmediğim konulardı, ögrenmek istedim.
    Ayrıca oldukça önemli meseleler, yeri geldiginde "sony online bedava" diyerek gerinmeyi biliyorsunuz, bu tarz bir servis varsa, bedava olmasının zaten anlamı yok.
    Ve, almak isteyipte bu konuları yanlış bilen insanlar olabilir, onlarında bilgisi olur.
    Son olarak, neden rahatsız etti sorular seni ? Önemsiz şeylermi bunlar ? Sen biliyormuydun bu konuları ?
    Daha PS3 sahibi bile degilsin, alakan yok konsolla, sen niye atlıyorsun ön cephelere hemen ?

• ben böyle olacağını bildiğim için, bu konuya '' hepsi doğrudur, seni mi kıracağız '' yazmıştım. silinmiş ve uyarı almışım

ama işte boş yere yazmamışım o lafı. korayg arkadaşı diğer forumlardada takip ediyoruz. nedir ne değildir, biliyoruz

Konuyla ilgili olarak, ilerde yukarıda yazılan sorunların kısmende olsa çözülüceğine inanıyorum. Hem çözülmesi bile, Avrupadaki adamlar ile oynarız, nedir bu çinli, amerikalı merakı anlayamadım Davetiye gönderme işi bu haliyle kalsada olur. Oyun oynayacağın arkadışının cebini çaldırırsın, msn den randevulaşırsın.. tek kitle iletişim aracı elimizdeki konsol değil Ps3 de sınırsız ve kesintisiz chat olmaması iddası biraz komik olmuş. 10 dakika konuştuktan sonra ekranda '' diiitttt '' kotayı doldurdunuz yazısımı çıkıyor

not: yazdıklarımın yanlış anlaşılmasını istemem. amacım korayg ile polemik yaratmak değil. zaten ben kendisi sayesinde xbox360 aldım. yaptığı propogandalar ve beyin yıkama faaliyetlerine 4-5 ay dayanabilidim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkd66 -- 29 Aralık 2006; 9:50:09 >

• quote:

Orjinalden alıntı: korayg

quote:

Orjinalden alıntı: ilkerinanç

Koray 1 sene çıkmamış makinanın oyunlarını karşılaştırmayı sevdiği gibi 1 sene once altyapısı kurulmuş ve oturmuş bir networku karşılaştırmayı da seviyor.

Sony Defense Force yine iş başında.Tek eksiğin bir Playstation3.Alda anlamı olsun bu çabalarının...
    Gelelim neden sorduğuma...Oncelikle kimisi bildiğim emin olamadığım kimiside hiç bilmediğim konulardı, ögrenmek istedim.
    Ayrıca oldukça önemli meseleler, yeri geldiginde "sony online bedava" diyerek gerinmeyi biliyorsunuz, bu tarz bir servis varsa, bedava olmasının zaten anlamı yok.
    Ve, almak isteyipte bu konuları yanlış bilen insanlar olabilir, onlarında bilgisi olur.
    Son olarak, neden rahatsız etti sorular seni ? Önemsiz şeylermi bunlar ? Sen biliyormuydun bu konuları ?
    Daha PS3 sahibi bile degilsin, alakan yok konsolla, sen niye atlıyorsun ön cephelere hemen ?

yazdıgımı okumadın galiba sen gene.
    dedimki 3-5 oyun cıkmıs bir makinanın oyunlarını bir sene once oyunları cıkmıs makinayla karsılastırıyorsun.
    network faliyete geceli 1 ay olmus 1 seneden fazla once kurulmus artık oturmus bir networkle karsılastırıyorsun.
    360 icin actıgın topicleri anlayabiliyorum da bu PS3 kotuleme topiclerine bir anlam veremiyorum.
    yani maksat ne olabilir diye dusunuyorum aklıma birsey gelimiyor.bizi aydınlat bu konuda.
    ticaretini mi yapıyorsun abicim sen bu isin.Endemde falanmı calısıyorsun?

bu arada eger cevap yazacaksan seviyeni dusurmeden yap bunu soru soruyorum sana yumruk atmıyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 29 Aralık 2006; 9:52:02 >

• Beyler bitirin şu muhabbeti bence, artık kabak tadı verdi. Yanlış şurada;

360 fanları, durmadan multiplatform oyunlar ile iki platformu çarpıştırıyor. Genel olarak ps3 multiplatform oyunlarda 360'ın gerisinde kalıyor ve bu 360 fanlarının elinde bir koz gibi gözüküyor fakat kazın ayağı öyle değil, bu gibi örnekler ps3'ün güçsüz olduğunu gösterir mi, bence hayır. Bazı firmaların (bkz. EA) yeteneksizliğini ve ps3'e oyun port etmenin zorluğunu gösterir. Multiplatform oyunlarda bu tabloyu yakalayabiliyoruz, hemen hemen her oyunda 360'ın gölgesinde kalıyor ps3. Fakat bu 360 yanında ps3'ün güçlüzlüğünü ifade etmiyor. FNR3'de arka plandaki (uzaktaki bazı) elemanlar 2D olsa bile, Resistance'da onca full detay askerin aynı arenada, en ufak fps düşmesi yaşanmadan sabit 60FPS de çarpıştığını görüyoruz. PS3 gücünü exclusive oyunlarda gösterecektir kanaatimce. Zaten kağıt üzerinde donanımsal olarak ps3'ün 360'dan daha güçlü olduğunu hangimiz inkar edebilir? (RSX tartışılır, kastım cell ve bluray teknolojisi) Sadece biraz zaman... Ps2'lerimizde bayılarak oynadığımız God Of War yada MGS3 gibi grafik şaheseri oyunlar PS2'ile birden bitmedi. Yıllar sonra piyasaya çıktılar. Bir düşünün ps2 çıkalı kaç sene oldu ve bu son senelerinde bile MGS3 gibi bazı açılardan bazı bilgisayar oyunlarıyla kapışabilecek kalitede grafikler verebiliyor. Güncelliğini kaybetmeden geçen neredeyse 10 sene... Sony her zaman uzun vadede düşünüyor.

PS3 fanları, abartılı yorumlar ile insanların gözünde aleti öyle bir şişiriyorsunuz ki, insanlar sıradan bir oyunla karşılaştıklarında dumur oluyor. Bunu yapmayın işte. PS3 ne ilk başta abartılan kadar iyi, ne de son zamanlarda eşeğin şeysine sokup çıkarttıkları kadar kötü bir alet. Sadece biraz zamana ihtiyacı var, durun yahu! 10 senelik bir aleti ilk aylarında bitirdiniz, ps2 örneğini ne çabuk unutuyor insanlar anlayamıyorum...

Sony uzun vadede düşünen bir firma ve ürünü uzun ömürlü, lakin 360'da gölgesinde kalıp ezilecek türden bir konsol değil. Şunu kabul edin artık, bitsin şu tartışmalar. Forum mahalle kavgalarıyla doldu, insanın şevkini kırıyorsunuz.

• NBA 2K7 icin bu gecerli degil

ayrica korayg neyin pesindesin?

quote:

Ve region olayı da tahmin ettiğin gibi, kayıt olduğun ülkeye göre oynayabiliyorsun diye biliyorum. Bence en kötüsü de bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabbitweed -- 29 Aralık 2006; 10:59:37 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: 3fruz

Beyler bitirin şu muhabbeti bence, artık kabak tadı verdi. Yanlış şurada;

360 fanları, durmadan multiplatform oyunlar ile iki platformu çarpıştırıyor. Genel olarak ps3 multiplatform oyunlarda 360'ın gerisinde kalıyor ve bu 360 fanlarının elinde bir koz gibi gözüküyor fakat kazın ayağı öyle değil, bu gibi örnekler ps3'ün güçsüz olduğunu gösterir mi, bence hayır. Bazı firmaların (bkz. EA) yeteneksizliğini ve ps3'e oyun port etmenin zorluğunu gösterir. Multiplatform oyunlarda bu tabloyu yakalayabiliyoruz, hemen hemen her oyunda 360'ın gölgesinde kalıyor ps3. Fakat bu 360 yanında ps3'ün güçlüzlüğünü ifade etmiyor. FNR3'de arka plandaki (uzaktaki bazı) elemanlar 2D olsa bile, Resistance'da onca full detay askerin aynı arenada, en ufak fps düşmesi yaşanmadan sabit 60FPS de çarpıştığını görüyoruz. PS3 gücünü exclusive oyunlarda gösterecektir kanaatimce. Zaten kağıt üzerinde donanımsal olarak ps3'ün 360'dan daha güçlü olduğunu hangimiz inkar edebilir? (RSX tartışılır, kastım cell ve bluray teknolojisi) Sadece biraz zaman... Ps2'lerimizde bayılarak oynadığımız God Of War yada MGS3 gibi grafik şaheseri oyunlar PS2'ile birden bitmedi. Yıllar sonra piyasaya çıktılar. Bir düşünün ps2 çıkalı kaç sene oldu ve bu son senelerinde bile MGS3 gibi bazı açılardan bazı bilgisayar oyunlarıyla kapışabilecek kalitede grafikler verebiliyor. Güncelliğini kaybetmeden geçen neredeyse 10 sene... Sony her zaman uzun vadede düşünüyor.

PS3 fanları, abartılı yorumlar ile insanların gözünde aleti öyle bir şişiriyorsunuz ki, insanlar sıradan bir oyunla karşılaştıklarında dumur oluyor. Bunu yapmayın işte. PS3 ne ilk başta abartılan kadar iyi, ne de son zamanlarda eşeğin şeysine sokup çıkarttıkları kadar kötü bir alet. Sadece biraz zamana ihtiyacı var, durun yahu! 10 senelik bir aleti ilk aylarında bitirdiniz, ps2 örneğini ne çabuk unutuyor insanlar anlayamıyorum...

Sony uzun vadede düşünen bir firma ve ürünü uzun ömürlü, lakin 360'da gölgesinde kalıp ezilecek türden bir konsol değil. Şunu kabul edin artık, bitsin şu tartışmalar. Forum mahalle kavgalarıyla doldu, insanın şevkini kırıyorsunuz.

hoca PS3 fanı diye bana söylüyorsan yok öyle birşey.kendisine de söyledim ben birşey alırken markasına bakmam işlevine bakarım.işime hangisi geliyorsa onu alır kullanırım.Nvidia-ATI İntel-AMD Vestel-Arçelik BMW-Mercedes falan-filan....
    söyledik ama anlatamadık herhalde.ikisi ayrı şeyler.yani söylemek ve anlatabilmek...
    neyse...
    ben sadece Korayın her topicde alakalı veya alakasız ama her topicde neden PS3 ü kötülemeye çalıştığını anlamaya çalışıyorum.
    alet ortada yok daha elini sürmemişsin neyini eleştiriyorsun diye sormuyormu kimse yahu benden başka?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.