Şimdi Ara

PS4 Oyundaki bölge ve DLC Region hakkında bir sorum var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle Donanım Haber forum üyelerine ve ziyaretçilerine merhaba!

Birkaç ay önce internetten PS4 için Witcher 3 Wild Hunt oyununu kutulu olarak satın aldım. O zamanlar oyunlardaki bölge region konusu hakkında fazla bilgim yoktu. Oyun elime ulaştı ve kutusunda ALL Region yazdığını gördüm. TR PSN store dan oyuna DLC indirmek istediğim zaman. DLC in yüklenmediğini gördüm. Oyunun kutusunda ALL REGION yazıyor ama sanırım 1. bölge çıkışlı bir versiyon. Bu sebeple oyuna TR PSN'den DLC yükleyemiyorum. Tekrardan ikinci bir oyuna da para vermek istemediğimden PS4'te 1. bir bölge hesap açıp DLC içerikleri oradan indirebilir miyim? ve indirdikten sonra açtığım 1. bölge us hesabı silip kendi tr hesabıma dönüp oyunumu oynayabilir miyim DLC yüklü bir şekilde? Bunu sorma amacım da Witcher 3'ün resmi türkçe dil seçeneği çıkacağı duyuruldu ve bu dlc olarak gelirse bu şekilde yükleyebilir miyim? Neyse ki Season Pass gibi yüksek ücretli dlc içeriğe para vermedim tr psn de. Öylece kalacaktım. Bu konuda bilgisi olmayan arkadaşlara da hatırlatayım. Eğer tek bir ps hesabınız varsa ve 2. bölgeyse yani uk TR bölgesindeyse mutlaka ama mutlaka oyun alırken bölge kodu 2 olmasına dikkat edin. Eğer dlc içeren bir oyunsa ve benim gibi hata yaptıysanız DLC'leri yükleyemezsiniz. Şimdiki aklım olsa oyun elime geldiği an geri gönderirdim.

Şimdiden teşekkür ederim :)

• Çok karışık geldi mesajınız, o yüzden vakit ayıramadım. Ama benim başıma şöyle bir olay geldi. Bende avrupa sürüm black ops III vardı, ben gidip us psn'den satın aldım dlc'yi. Malesef ki param çöpe gitti, çözümü yok diye biliyorum.
  • 1. bölge bir hesap açıp DLC içerikleri o hesaptan indirirsen çalışır. Ancak ücret ile satın aldığın bir içeriğin varsa onu da 1. bölgeden tekrar satın alman gerekir. Ayrıca güncelleme geldiği taktirde oyun Türkçe olmaz. Çünkü 1. bölge oyunlarda Türkçe desteği olmuyor. Türkçe olsun diyorsan mantıklı olan oyunu elden çıkarıp 2. böle olarak yeniden almak.
  • ALL yaziyorsa 1. bolgedir. Eskiden bolge kodu olarak 1 yazardi, artik ALL haziyor. Simdi US PSN hesabindan DLC'leri alip indirirsen ve ana hesap olarak ayarlarsan TR hesabinda calisir. Ancak hesabi silersen DLC'ler kilitlenir. Bu yuzden US PSN hesabini konsoldan silme. Ayrica TR PSN'den DLC aldin diye US PSN'den ucretsiz indirmeyeceksin, ucretli olanlari tekrardan satin alman gerekecek. Turkce altyazi konusunda kesin bir sey soyleyemem. 1. bolge oyunlarin neredeyse hepsinde Turkce dil destegi olmuyor.

Yukaridaki yazdiklarim karisik geldiyse hic bunlarla ugrasma. Elindeki oyunu sat, onun yerine GOTY yani "Yilin Oyunu" surumunu satin al. Bu surum eski save dosyani gormeyebilir, onu da belirteyim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. 1. bölge hesabı açıp dlc indirmeyi deneyeceğim. Türkçe desteği ayın 30'unda gelecekmiş. 1. bölge oyunda çalışıp çalışmayacağını bekleyip göreceğiz.
  • Selam arkadaşlar, benim de bir sorum olacak. 3. bölge oyun Türkçe olur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.