Şimdi Ara

Ps3 Oyunları RPCS3 Emülatör ile Pc de (PSN Emülatör ile Online Deneyim Başlıyor) (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
286
Cevap
21
Favori
23.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ne lanet bir mimarisi varmış şu konsolun ya yıllardır tamamen çözülemedi arada girip bakıyorum bir çok oyun hala playable değil

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

İyiler ilk görüşte tanınmaz
  • ilkermurat kullanıcısına yanıt

animesini izle kafayı yersin=)

bu çok iyi bir paylaşım oldu teşekkürler hocam

@akibeel başlamaya niyetliyim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkermurat -- 16 Mart 2025; 16:54:48 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen gün hatalı bir yazı yazmışım. Kafa karışıklığı olmasın diye kaldırdım. Tamamen benim sistemden kaynaklı bir problemi emülatöre yormuşum. Playable olarak etiketlenen oyunların hemen hepsi diyelim, 4k 60fps olarak çalışıyor. Resistance Fall of Man'i denediğimde 60 sabit yakalayamıyor demiştim ancak tamamen işlemci soğutucumun verimsizliği ile alakalıymış. Gerekli müdahaleleri yaptıktan sonra şuan 4k upscale 60 fps sabit oynayabiliyorum. İşlemci çok çok önemli bu emülatör için. Ekran kartından çok daha önemli. Cell mimarisi bu konsola oyun yapanlar için bile bir engelken emülatörün geldiği nokta mucizevi aslında. Eğer elinizde hakikaten güçlü bir işlemci varsa ekran kartınız 3060 ti civarı bir kart olsa bile sorunsuz oynuyorsunuz. Çözünürlüğü upscale etmek yalnızca ekran kartı belleğinden yiyor ve çoğu zaman yetiyor zaten.

Dijitalde satışı olmayan, cd olarak almakla da uğraşmak istemeyenler için bu emülatör hayat kurtarıcı. Elimde Ps3 Slim olduğu halde erişim olmayan oyunları bu şekilde oynamayı tercih ediyorum.

• Hocam ben de Ryzen 5 7600 işlemci var. PS3 oyunları için yeterli olur mu

yeterli olur hocam bende aynı işlemciyi kullanıyorum

Teşekkürler hocam

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Undisputed Forever modcuları tarafından modlanan Fight Night Champion sadece modern boksörleri barındırmayacak oynanış değişiklikleri de olacak ve bu yıl sonuna doğru ilk sürümün rpcs3 le gelmesi bekleniyor

Ps3 Oyunları RPCS3 Emülatör ile Pc de (PSN Emülatör ile Online Deneyim Başlıyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkermurat -- 5 Eylül 2025; 11:59:9 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Killzone 2 ve 3 bitirdim. Şaşırtıcı şekilde Killzone 3 çok daha iyi olan grafiklerine rağmen daha başarılı çalışıyor. Oyunun yüzde 70'e yakını sabit 60 fps olarak oynanıyor diyebilirim. Çözünürlüğü de yükseltince Ps4 oyunu gibi görünüyor ki o oyunun grafiklerine bloom basıp birkaç yıl sonra Ps4 için Shadowfall garabetini çıkarmışlar. Killzone 2 ise maalesef çoğunlukla 60 fps yakalayamıyor. Onu da 30 fps'e sabitleyip sorunsuzca oynayabilirsiniz. Göz alışınca akıcılıkta da bir problem olmuyor. Ingame yazan oyunların çoğu şuan Playable gibi düşünebilirsiniz yani aslında. 30 fps sabitleyip oynayamayacağınız oyun yok şayet iyi bir cpunuz varsa. Şu emülatör işi mucizevi bir şey sahiden halen aklım ermiyor.

Ben Nightly sürümünü kullanıyorum bu arada ve update geldikçe yapıyorum. Gpu sekmesinde frame rate seçtiğimiz ayarı infinite yaparsanız her oyunu 60 fps oynatmaya başlıyor patch olmaksızın. Çoğu oyunda da stabil çalışıyor. Sadece Call of Duty 3'te oyunun hızını iki katına çıkardığını fark ettim. Onu da 30 fps oynayıp bitireceğim. Sonrasında Black'in ruhani devamı Bodycount ve bir türlü girişemediğim Resistance üçlemesi var sırada. Ps3 üzerinden Killzone HD oynamıyor olsam direkt onlardan devam edecektim de bitireyim istiyorum şunu da, eksik kalmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebercet -- 7 Eylül 2025; 13:8:54 >

• Resistance Fall of Man baştan sona sorunsuzca oynanıp bitiriliyor ancak Resistance 2 tahmin etmediğim kadar sorunlu çıktı. Grafiksel bozulmalar, bir türlü stabil olmayan fps değerleri derken asıl can sıkan nokta oyunun random biçimde donup kalması ve oyunu baştan açmak zorunda kalmam. Hiçbir oyunda bu tür bir freeze yememiştim daha önce. Ve bunu sıkça yapıyor. Zannedersem Resistance 3 de bu ayarda olacak.

Ps3 Oyunları RPCS3 Emülatör ile Pc de (PSN Emülatör ile Online Deneyim Başlıyor)MKIceAndFireyoutube
    Resistance 2 Walkthrough Part 1 and until the last part will include the full Resistance 2 Gameplay on PS3. This Resistance 2 Gameplay is recorded in 4K 60FPS on PS3 and will include the full game, all endings and all boss fights. Enjoy! If you liked the video please remember to leave a Like & Comment, I appreciate it a lot! Resistance 2 is a science-fiction first-person shooter video game developed by Insomniac Games and published by Sony Computer Entertainment. Follow me on Twitter - https://twitter.com/MKIceAndFireMK SUBSCRIBE - https://www.youtube.com/channel/UC1bwliGvJogr7cWK0nT2Eag?sub_confirmation=1 Support MKIceAndFire and become a member - https://www.youtube.com/channel/UC1bwliGvJogr7cWK0nT2Eag/join Subscribe to MKIceAndFire to get all the new gameplay videos and walkthroughs of the latest games! #Resistance2 #Gameplay #Walkthrough
    https://www.youtube.com/watch?v=nePmPtEd-9w&t=11821s

3:15:00 gibi gelmesi gereken asansör gelmedi. Yarım saat civarı dolaştım haritada geriye gittim en ufak yaratığa kadar falan öldürdüm. Meğerse bu çok spesifik bir bugmış. Şu aşağıdaki gönderi olmasa oyunu bırakabilirdim. Nereden aklına gelir ki bu çözüm.

Ps3 Oyunları RPCS3 Emülatör ile Pc de (PSN Emülatör ile Online Deneyim Başlıyor)
    Ps3 Oyunları RPCS3 Emülatör ile Pc de (PSN Emülatör ile Online Deneyim Başlıyor)github
    Resistance 2 chapter 6 game breaking bug · Issue #11590 · RPCS3/rpcs3
    https://github.com/RPCS3/rpcs3/issues/11590

PPU Decoder ayarını değiştirmek gerekiyormuş. Değiştirince asansör geldi sahiden. Bugün bitse bari çok sıktı oyun beni problemleriyle. Zaten çok kötü yaşlanmış oyunlar. Şu oyunlar Sony yapımı olmasa esamesi okunmaz hiçbirinin. Killzone mu Resistance mı derseniz gene de Resistance diyebilirim ama. Daha akıcı mekanikleri ve çok daha ilgi çekici, anlaşılır bir hikayesi var. Hem de farklı şehirlerde geçen bir yol hikayesi tarafı da var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebercet -- 14 Eylül 2025; 16:39:30 >

• 1 saattir Resistance 3 oynuyorum. Tıpkı Killzone oyunlarında olduğu gibi bunda da son oyun grafiksel anlamda sıçrama yapmış olduğu halde çok daha stabil çalışıyor. 60 fps sabit diyebilirim -şeytan kulağına kurşun- sanırım bunda oyunun konsol optimizasyonunun da önemi var. Konsol optimizesi ne kadar iyiyse emülatör de o kadar iyi çalıştırıyor gibi düşünüyorum.

Şu elemanın ayarlarını yapmanız yeterli. Tabii o 9800x3d gibi bir canavar kullanıyor ancak 12700f ile de ben aynı performansı alabiliyorum. Bir noktadan sonra işlemci performansını karşıladıktan sonrasına bakmıyor çünkü. 12400 gibi bir işlemciyle rahat oynanır. Hele de elinizde 5800x3d benzeri bir işlemci varsa değmeyin keyfinize.

Ps3 Oyunları RPCS3 Emülatör ile Pc de (PSN Emülatör ile Online Deneyim Başlıyor)Bang4BuckPC Gameryoutube
    ENEBA - great place to buy games (PS5, Xbox, PC)! https://ene.ba/Bang4Buck All games, DLC! https://ene.ba/Bang4Buck-Store Gift Cards! https://ene.ba/Bang4Buck-GiftCards Affiliate Check out how the the AMD Ryzen 7 9800X3D and RTX 5080 performs with the RPCS3 Emulator and Resistance 3 at 4K 60fps. My system specs: CPU = AMD Ryzen 7 9800X 3D 5.6GHz max boost Motherboard = Asus AM5 Crosshair X670e Hero Memory = G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 64GB (2 x 32GB) PC5-48000 (DDR5-6200) 28-37-37-28 1.45V CPU Cooling = ARCTIC Liquid Freezer III 360 PSU = Corsair RMx Shift 1200W Case = Corsair 4000D AIRFLOW Tempered Glass Mid-Tower ATX Case GPU = PNY NVIDIA RTX 5080 Triple Fan OC Edition +375MHz on the Core and +2000MHz on the memory SSD : 2x WD Black SN850X 2TB SSD M.2 2280 NVME PCI-E Gen4 1xWD Black SN850 1TB NVMe M.2 Pcie Gen4 SSD MONITOR: LG C3 Evo (42 inch / OLED / G-SYNC compatible / 120Hz display) Dedicated Streaming and Recording PC • CPU - Intel Core i9-14900KS P-cores at 5.9 GHz - 6.2GHz E-cores at 4.5 GHz Ring Cache 51 • GPU: PNY GeForce RTX 5080 Triple Fan OC 16GB Graphics Card • RAM: G.Skill Trident Z5 RGB 48 GB DDR5 8400 MHz CL38-51-47-36 1.5v ( 2 sticks of 24 GB ) • MOTHERBOARD: ASUS ROG MAXIMUS Z790 APEX ENCORE • POWER SUPPLY: Corsair AX 1200W Gold • MONITOR: AOC Q3279VWF 75Hz IPS panel • CASE: CASE: Corsair 5000D Airflow mid tower case • OPERATING SYSTEM: Windows 11 Pro 24H2 • SSD : 1x WD Black SN850X 2TB SSD M.2 2280 NVME PCI-E Gen4 1x WD Blue SN580 1TB SSD, NVMe SSD, M.2 2280, PCIe Gen3 Capture Card = Elgato 4K X Mic = Blu Yeti The CPU and RAM are water-cooled and you can see the system here https://www.youtube.com/shorts/OGzpV3DkmGo #9800x3d #rtx5080 #rpcs3 #resistance3
    https://www.youtube.com/watch?v=iUTYduAkMAY

Sistemi en çok yoracak beş oyun bunlardı. Allahtan para verip de almamışım bu arada, az daha kutulu toplayacaktım. Gerçi ben fiyatlarından ziyade kutulu oyun al kur bir de üstüne konsolda 720p 30 fps oyna uğraşmak istemediğim için bu oyunlar özelinde emülatör kullanmak istiyordum. Ps3 üzerinden oynanacak Infamous ve Ratchet and Clank oyunları kaldı, onları da zorlasam konsoldan oynarmışım bu arada. Store üzerinden orijinal oyunuydu, orijinal dualshock 3'üydü falan derken fuzuli bir 7-8 bin masrafa girdim gibi oldu birkaç ay önce. Asura's Wrath, Afro Samurai ve Silent Hill Downpour gibi oyunları Türkçe yamayla oynayabilecek olmak da cabası. Neyse almış bulunduk bakalım. Zararı yok retro makine bulunsun bir kenarda. Satarız zamanla illa ki.

• Zebercet kullanıcısına yanıt
    Hocam emulatörle gow ascension oynadın mı?

• Oynamistim gecen aylarda ve bayagi eziyet cekmistim bitirene kadar ama meger o sira benim sivi sogutucunun pompasi arizali oldugu icin islemci isinip throttle yapiyormus ve ben bunu cok gec fark ettim. Sonradan kule tipi sogutucu taktim suan islemci 60 dereceyi gecmiyor yuk altinda. Muhtemelen o oyun da oynaniyordur bir denemem lazim tekrardan ama boyutu cok buyuk onun da.

Ben yükledim arada donup çökmesi dışında problem yok gibi duruyor ama 5600x ile 1080p 60fps hayal bana 720p 30fps oynuyorum şu donma olayına çözüm bulabilirsem 720/30 okey benim için. Gow 1-2 yi emulatörle bitirdim gow3 ü ps4 de oynadım tek oynamadığım gow oyunu şu kaldı bir de Tr dublaj olunca baya istekliyim oynamaya.

Uzun süre Playable olmasını bekledim ama sanırım yüksek işlemci ihtiyacından dolayı ingame bıraktılar daha da yapıp yapabilecekleri muhtemelen budur bu oyun ve uncharted serisi bu emulatörle iyi bir işlemcide Playable olarak düşünülebilir

• Cemo94 kullanıcısına yanıt

Bazen tek bir tane ayar oyunu stabil yapmaya yetiyor. Daha rafine bir yapısı olsa keşke her oyunu kendisi optimize etse mesela ama zor tabii. Ben de bir niyetlendim yükleyip bakacağım yarın bir gün. Ben bir de Ps3'e satın aldım geçenlerde, 59 tl mi ne fiyatı var store'da. Konsolda da fps kilidi açık 30-40 fps arası gidip geliyormuş galiba fps.

Gow'un Psp oyunlarının remastered sürümlerini de tavsiye ederim. Ps2 oyunlarına yakın kalitede oyunlar. Hatta Türkçe yamaları da var birkaç gün önce bir sitede buldum. mcpsp mi neydi sitenin ismi. Türkçe yama yapıyorlar Ps3 oyunları için.

Az kaldı bende ps3 alacağım bu konsol tam bi cevher ne oyunlar çıktı zamanında buna da Sony yeni konsollarına Remaster yapmıyor belki de konsolun lanet mimarisi yüzündendir keşke ps now denilen sistem Türkiye’de de olsa pc üzerinden bulut tabanlı bütün ps3 oyunlarını oynayabilsek

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.