Şimdi Ara

PS3 için 'Yellow Dog Linux' ayrıntıları belli oldu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Terra Soft brings Yellow Dog Linux to the PS3 under an agreement with SCEI (which partly answers yesterday's question: why isn't Sony releasing an announcement about this? Probably because they feel confident to leave it all to Terra Soft?). In developing v5.0, the company integrated and enhanced code from Barcelona Supercomputing Center, Sony Group, and Fedora to offer the following:

* kernel 2.6.16
    * gcc 3.4.4 and glibc 2.4
    * Cell SDK 1.1
    * OpenOffice.org 2.0.2
    * FireFox 1.5.0 and Thunderbird 1.5.0
    * Nautilus 2.1.4
    * ... and a suite of Personal Accessories, Development Tools; Sound & Video, Internet, and Networking applications.

Installation can be one-click easy for the uninitiated, or options-diverse advanced to select from more than "fifteen hundred packages, as is expected from a complete Linux distribution." We can assume that for the budding programmers out there (you know who you are), the SDK is going to be a must-have.

Yellow Dog Linux v5.0 for the PS3 will be made available through YDL.net Enhanced accounts, through the Terra Soft on-line Store, retailers, and public mirrors worldwide. You'll also know Terra Soft as the company that plans to make a supercomputer out of PS3s. Talk about a working relationship with Sony.

Çok iyi hatırlıyorum zamanında bir arkadaş (Muhtemelen "KorayG")

PS3 te Linux çalışamaz, çalışsa bile linux un çok küçük bir parçası olur. CELL işletim sistemi çalıştırmak için müsait değil, vs.vs.vs bi sürü teknik açıklama yapmıştı.

Demek ki neymiş her konuda fikir sahibi olmadan önce biraz bilgi sahibi olmak gerekiyormuş.
    Neyse konuyu dağıtmayalım. Bence müthiş bir haber. Yakında Vista for PS3 görürsem şaşırmam. (ama istemem)

Tek üzüldüğüm nokta, (her iki konsol için de) hafızalarının toplamının 512 mb oluşu. 5-10 yıllık bir konsol üretiyorsan en az 1 GB olmalıydı diye düşünüyorum.

Not : KorayG arkadaşımız olmadan gerçekten buraların tadı olmuyor. Bir af çıkamaz mı bu arkadaş için. (Çok ciddiyim, dalgasına söylemiyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ParacelciuS -- 18 Ekim 2006; 10:08:42 >

• Sanırım hiç Linux kullanmadın, bahsedilen özellikler normal Linuxla karşılaştırılınca devede kulak gibi kalıyor. Ancak bir konsol için gerekli tüm özellikler Yellow Dog Linux'ta toplanmış. Sanırım bu herkesi tatmin edecek bir haber olmuştur. En azından Xbox360'daki gibi kıytırık bir dashboard kullanmayacağız Firefox bile Yellow Dog Linux'ta

Bu arada Korag'nin ana özelliği, hiçbir bilgi sahibi olmadığı konuları kulaktan dolma bilgilerle abartarak (tabi işkembede var işin içinde ) bize yutturmaya çalışmaktır. Harbiden özledik arkadaşı Yönetime bir özür maili atarlarsa eminim cezaları azalacaktır.

• quote:

Sanırım hiç Linux kullanmadın, bahsedilen özellikler normal Linuxla karşılaştırılınca devede kulak gibi kalıyor.

aşağıdaki bölümü okudun mu? o kadar da devede kulak değil yani.

quote:

Installation can be one-click easy for the uninitiated, or options-diverse advanced to select from more than "fifteen hundred packages, as is expected from a complete Linux distribution.
  • Evet ya dedim zaten, çok başarılı bir çalışma olmuş diye. Ancak yine de normal Linux olması mümkün değil. Yapımcılar konsolun ihtiyacı olabileceği şeyleri bir arada toplamışlar
  • internetede gireriz artık. vay beh hem oyun hem internette sörf
  • peki arkadaşlar ps3 ün destekleyeceği formatlar nelerdir?
  • beyler + cell sdk ile geldiinden cikmis linux programlarini yada yeni yazilcak programlarin herhangi bi uyumsuzluga yol acmasini onlemisler. bu sdk ile sorunsuz programlar yazilabilicek ve herturlu yazilimda yazilir hack felem yapilir bence bide linux ciktiktan bi ay sonra legal olarak bedava verilcek :) nasil ii dimi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eCCo -- 18 Ekim 2006; 22:23:32 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: eCCo

beyler + cell sdk ile geldiinden cikmis linux programlarini yada yeni yazilcak programlarin herhangi bi uyumsuzluga yol acmasini onlemisler. bu sdk ile sorunsuz programlar yazilabilicek ve herturlu yazilimda yazilir hack felem yapilir bence bide linux ciktiktan bi ay sonra legal olarak bedava verilcek :) nasil ii dimi :)

İyide lafmı harika ya.

Bence nextgenlerin işletim sistemi olmalı hatta abartarak söyleyeyim adeta tvye bağlanan bir bilgisayar olmalılar.Sabit donanıma sahip bir alet sürekli software desteği,extradan donanıma para bayılmamak kesinlikle harika olur.
  • tatbkath arkadaşım zaten ps3 tv ye bağlanabiliyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: TµGy

internetede gireriz artık. vay beh hem oyun hem internette sörf

süper olur
  • İnternet için bence konsol gereksiz.Hem virüs olayı falan yaparlarsa ne olacak?PCden girmek varken konsolla neden uğraşalım ki İnternete girmek için?Kendi açımdan söylüyorum....
  • Sadece O Kadar Mı?
    Linux a Bir WinE Yükleriz Daha Sonra Gelsin PC Oyunları...
    Ayrıca Bir HACK, Sonra Ps3 Oyunları HDD'de...:)
    Bi de USB Dvd Rw Bağlanırsa Mükemmel Olur...

Makinenin Zaten Kendi Web Browseri Var Ama Tutmaz Hiçbişey Firefox umun Yerini:
    Offical Sitesiwww.getfirefox.com

Ama Yinede Benim Tercihim Suse 10.0 dan Yana...
  • 4000 dolarlık bir pc yerine 600 dolarlık ps3. (+2000 dolarlık hdtv) pc nin internet ve oyun işini fazlasıyla görüyor.

güzelliğe bak.
  • Ben PS3ümü riske atmam.Alırım bir P4 3000 ya da AMD 64 3500 işlemcili falan bir PC yeter bana.İnternete girmek için 4000 dolarlık PCye ihtiyaç yok sonuçta.
  • format atarız. virüs falan yalan olur.
  • Savelerin falan gider,neye yaradı o zaman.

İnternete girme özelliği güzel bir özellik ama dediğim gibi ben PS3ümü riske atmam bu tip işler için.Bilgisayardan rhat rahat girer internete işlerimi hallederim....
  • linux altında tutmazsın save ini. 60 gb dolu dolu hdd istediğin yere at.

alternatif çok. konsolda internete girmek istemeyen xbox alır. internete girmek isteyen ps3 alır.

buradan, konsolda internete girmek isteyenlerin daha fazla olacağını çıkarıyoruz. konsoldan internete girmek çok güzel bir yenilik, sen bunu kullanma olsun bitsin işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 19 Ekim 2006; 17:26:06 >
  • Seçim meselesi.Bence gereksiz birşey.Ama kullanılır.Belli olmaz konsolu alınca ben de girerim belki arada nete.Ama bana göre çok büyük bir + değil.

Bu İnternete girme olayının konsol aldırtacağını pek sanmıyorum.Ya da fazla aldırtacağını pek sanmıyorum.Yani insanların PS3 internetten dolayı değil,donanımsal özellikleri ve oyunları açısından alacağını düşünüyorum.

Ben PCden internete girmeyi tercih ederim ama yine de.

Neyse konsol çıksın bakalım neler olacak....
  • ps3 ü riske atmıyordun demin

ps3 ü aldırtacak çok şey var zaten internete girme özelliğide konsolu aldırtacak birşey olmayıversin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: solidfb

Seçim meselesi.Bence gereksiz birşey.Ama kullanılır.Belli olmaz konsolu alınca ben de girerim belki arada nete.Ama bana göre çok büyük bir + değil.

Bu İnternete girme olayının konsol aldırtacağını pek sanmıyorum.Ya da fazla aldırtacağını pek sanmıyorum.Yani insanların PS3 internetten dolayı değil,donanımsal özellikleri ve oyunları açısından alacağını düşünüyorum.

Ben PCden internete girmeyi tercih ederim ama yine de.

Neyse konsol çıksın bakalım neler olacak....

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.