Bildirim
PS3 için HDMI girişli monitör önerisi
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
http://www.vatanbilgisayar.com/Monit%C3%B6r/asus-vn247h-236-vn247h-genis-ekran-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=64785
ASUS VN247H haftasonu indirimiyle 463 liraya geliyor -
sagolasın hocam.
bir de şey soracagım, kullandıgım laptopta bu giriş var mıdır? görüntülreden baktım da bi tane giriş benziyor acaba kesin olarka nasıl anlayabilirim? -
ben de cok merak ettigim bir sey sorabilir miyim
ps3 oyunlari genelde 720p ama ben 1080p monitor alirsam tam ekranda goruntu bulaniklasir mi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: One~
ben de cok merak ettigim bir sey sorabilir miyim
ps3 oyunlari genelde 720p ama ben 1080p monitor alirsam tam ekranda goruntu bulaniklasir mi
Valla led tv aldık geçen LG'nin. Böyle bir sorun olmadı. Sanırım monitörde de olmayacaktır. Lakin kullananlara sormak lazım. -
Her 10 PS3 oyununda 9 tanesi 720p veya daha düşük çözünürlükte çalışıyor. Yani sen 4k monitör alsan bile oyun native 720p destekliyorsa en fazla 720p'de çalışır. Eğer ayarlar kısmından sadece 1080p'yi seçer diğerlerini kaldırırsan PS3 otomatik olarak 576p'de açacaktır ki bu çamur gibi görüntü demek. Alacağın TV veya monitör 1080p destekliyorsa bu çözünürlüğü sadece bluray filmlerde, ufak boyutlu PSN oyunlarında ve PS3 ana menüsünde kullanabilirsin. -
quote:
Orijinalden alıntı: Armag3d0N
Her 10 PS3 oyununda 9 tanesi 720p veya daha düşük çözünürlükte çalışıyor. Yani sen 4k monitör alsan bile oyun native 720p destekliyorsa en fazla 720p'de çalışır. Eğer ayarlar kısmından sadece 1080p'yi seçer diğerlerini kaldırırsan PS3 otomatik olarak 576p'de açacaktır ki bu çamur gibi görüntü demek. Alacağın TV veya monitör 1080p destekliyorsa bu çözünürlüğü sadece bluray filmlerde, ufak boyutlu PSN oyunlarında ve PS3 ana menüsünde kullanabilirsin.
yani full hd bir monitörde 720p çözünürlüklü oyunda (tam ekran) 1366x768 çözünürlükteki monitöre göre kötü mü görüntü alırım. -
quote:
Orijinalden alıntı: aktwitter
http://www.vatanbilgisayar.com/Monit%C3%B6r/asus-vn247h-236-vn247h-genis-ekran-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=64785
ASUS VN247H haftasonu indirimiyle 463 liraya geliyor
Bende yazın yazlıktaki odam için böyle bir şey alıcam büyük olasılıkla,normal evde odada Tv var rahat mis gibi her türlü oynuyorum sorun yok. Ama yazlığa götürmeye kalksam onu hem koca TV hemde arada geri eve döndüğümde odada TV izlemek istesem TV olmayacak hemde o kadar koca TV gitmez oraya
Sorularıma geçeyim; Bu tarz monitörleri dezavantajları nelerdir? Her model HDMI'dan ses ve görüntü aktaramını kusursuz sağlıyor mu? Yanlardan bakınca görüntüde görüş problemleri oluyor mu?
-
Görüntü kalitesi aynı olur ancak ekran boyutu büyümesiyle orantılı olarak ekranla arandaki mesafeyi açman gerekir. Yani 15.4"lik notebook ekranında 30 cm'den oyun oynuyorsan 27"lik bir monitöre geçince aradaki mesafeyi en az 1.5 metreye çekmek gerekir, aksi halde görüntü kötü gözükür. -
quote:
Orijinalden alıntı: Armag3d0N
Görüntü kalitesi aynı olur ancak ekran boyutu büyümesiyle orantılı olarak ekranla arandaki mesafeyi açman gerekir. Yani 15.4"lik notebook ekranında 30 cm'den oyun oynuyorsan 27"lik bir monitöre geçince aradaki mesafeyi en az 1.5 metreye çekmek gerekir, aksi halde görüntü kötü gözükür.
emin misiniz bazı arkadaşlar aksini söylüyordu da aynı olmaz diyorlardı yani. -
quote:
Orijinalden alıntı: Vatov
quote:
Bende yazın yazlıktaki odam için böyle bir şey alıcam büyük olasılıkla,normal evde odada Tv var rahat mis gibi her türlü oynuyorum sorun yok. Ama yazlığa götürmeye kalksam onu hem koca TV hemde arada geri eve döndüğümde odada TV izlemek istesem TV olmayacak hemde o kadar koca TV gitmez oraya
Sorularıma geçeyim; Bu tarz monitörleri dezavantajları nelerdir? Her model HDMI'dan ses ve görüntü aktaramını kusursuz sağlıyor mu? Yanlardan bakınca görüntüde görüş problemleri oluyor mu?
her model hdmidan kastınız nedir orasını anlayamadım. yanlardan bakıldığında ipslere nazaran görüntü kaybı illa ki olur da öyle rahatsızlık verecek kadar bir sorun yaşamazsınız. herhangi bir dezavantajı söz konusu değildir ki öyle olsa herkes monitör almak yerine bilgisayarlarını tvlere bağlardı diye düşünüyorum
-
Aradaki mesafeyi iyi ayarlarsan sorun çıkmaz. Eğer ufak ekranda görüntü mucizevi şekilde kaliteli görünse herkes büyük ekran yerine 15" monitör alır öyle değil mi? -
quote:
litesi aynı olur ancak ekran boyutu büyümesiyle orantılı olarak ekranla arandaki mesafeyi açman gerekir. Yani 15.4"lik notebook ekranında 30 cm'den oyun oynuyorsan 27"li
onu kastetmedim elimizde iki monitör olsun birincisi 1366x768 öbürü 1920x1080
iki monitörde de 720p olan bir ps3 oyununu tam ekran oynayacağız. bazı arkadaşlar 1. monitörde daha iyi görüntü alırsın öbüründe bulanıklaşır diyor. -
quote:
quote:
quote:
her model hdmidan kastınız nedir orasını anlayamadım. yanlardan bakıldığında ipslere nazaran görüntü kaybı illa ki olur da öyle rahatsızlık verecek kadar bir sorun yaşamazsınız. herhangi bir dezavantajı söz konusu değildir ki öyle olsa herkes monitör almak yerine bilgisayarlarını tvlere bağlardı diye düşünüyorum
Her model hdmi derken gecen fotumda bir monitor gormustum hoparlor var ama hdmi dan ses aktarimi yapmiyordu sanirim ondan sordum yani her monitorde hdmi girisinden ses ve goruntu aktarimi oluyor mu diye
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
quote:
quote:
quote:
Her model hdmi derken gecen fotumda bir monitor gormustum hoparlor var ama hdmi dan ses aktarimi yapmiyordu sanirim ondan sordum yani her monitorde hdmi girisinden ses ve goruntu aktarimi oluyor mu diye
2 hdmi'lı monitörler genellikle konsol ve pcyi birarada kullanan oyuncular için üretilir o yüzden PS3ün sesini alabilmek adına hoparlörleri de bulunur ve hdmi kablo ses iletimi de yaptığından kullanılabiliyor. ben öyle yapıyorum mesela PS3ü monitöre bağladım sorunsuz olarak kullanıyorum. ve görüntü kalitesi olarak çok daha iyi geldi bana tvye nazaran
-
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
2 hdmi'lı monitörler genellikle konsol ve pcyi birarada kullanan oyuncular için üretilir o yüzden PS3ün sesini alabilmek adına hoparlörleri de bulunur ve hdmi kablo ses iletimi de yaptığından kullanılabiliyor. ben öyle yapıyorum mesela PS3ü monitöre bağladım sorunsuz olarak kullanıyorum. ve görüntü kalitesi olarak çok daha iyi geldi bana tvye nazaran
Sorunsuz oluyorsa güzel,onun dışına hani kısa süreli kullanacağımdan öyle ağım şahım özelliklere para bayılıp 500+ monitör almayı gereksiz gördüm zaten evdeki TV her derde deva denebilir. Teşekkürler.
-
bu monitröerlin hoparlör ve kulaklık girişleri de var degil mi arkadaslar?
şimdi HDMI kablosuyla direk görüntü aktarımı saglayabiliyoruz degil mi? bi aralar laptop monötörü için ps3 görüntüsü elde etmenin yollarını araştırıyodum, adaptör gibi flan bişey vardı. bunda ugrasmayalım onda :) -
İki monitörde çözünürlük 720p olursa görüntü kalitesi aynı olur. -
quote:
Orijinalden alıntı: Jay.
şimdi HDMI kablosuyla direk görüntü aktarımı saglayabiliyoruz degil mi? bi aralar laptop monötörü için ps3 görüntüsü elde etmenin yollarını araştırıyodum, adaptör gibi flan bişey vardı. bunda ugrasmayalım onda :)
bahsettiğim modelde hoparlör girişi mevcuttur.
hdmi kablo dvi'dan farklı olarak hem görüntüyü hem de sesi iletir o yüzden sağlayabilirsiniz. laptop monitörünü ps3de kullanmanın hiçbir şekilde yolu yok diye biliyorum ben çünkü o mevcut olan çıkışlar ancak laptopun görüntüsünü başka aletlere yansıtmak için kullanılabiliyor projeksiyon ya da tv gibi. uğraşmanıza hiçbir şekilde lüzum yok hdmi kablosunu takmak yeterlidir
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Jay.
şimdi HDMI kablosuyla direk görüntü aktarımı saglayabiliyoruz degil mi? bi aralar laptop monötörü için ps3 görüntüsü elde etmenin yollarını araştırıyodum, adaptör gibi flan bişey vardı. bunda ugrasmayalım onda :)
bahsettiğim modelde hoparlör girişi mevcuttur.
hdmi kablo dvi'dan farklı olarak hem görüntüyü hem de sesi iletir o yüzden sağlayabilirsiniz. laptop monitörünü ps3de kullanmanın hiçbir şekilde yolu yok diye biliyorum ben çünkü o mevcut olan çıkışlar ancak laptopun görüntüsünü başka aletlere yansıtmak için kullanılabiliyor projeksiyon ya da tv gibi. uğraşmanıza hiçbir şekilde lüzum yok hdmi kablosunu takmak yeterlidir
sagolasın hocam yardımlarınız için.
bi sıkıntı olursa yine buradan yardımlaşırız.
Benzer içerikler
- srgb nedir
- hdr açınca renkler soluyor
- 3440x1440 kaç k
- fazeon monitör alınır mı
- 4k monitör tavsiyesi
- 1000 hz monitör
- 750 hz monitör
- monitör önerisi
- va panel nedir
- hdr ne işe yarar
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X