Şimdi Ara

PS3 HDD DEĞİŞTİRME ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar ps3 almayı dusunuyorum sıfır olarak nede olsa 2.ek ps3'lerde alırken nelere dıkkat etmem hususunda pek bılgım yok dolayısıya hdd dusuk mısal 12gb sıfır olarak cıhaz satın almak ıstıyorum harddıskı degıstırıcegım zaman elımde bulunan harici harddısk ısıme yarar mı uyar mı uymaz mı yoksa nasıl bır model ne cesıt bı hdd almam gerekıyor az cok aydınlatabılırsenız benı sevınırım

• Dostum. 2.el alirsan eger. Altinda vida deliginin uzerinde bir yazili siyah etiket olur. O aslinda gizli barkod. Onu soktugunde deactive yazar. Garantisiz yazar. Buda cihaz tamir görmüş demektir. Ha 0 ps3 alacaksan 12 gb super slim alip 2.5" 5400rpm olan her laptop hdd si olur. Hdd kizagi malesefki 12gblerde bulunmuyor. Ama bu hard diski takamayacak demek degil. Hard diski takip altina sıkica ve guzelce karton sıkistirarak 500gb veya hard diskine bagli ps3 elde etmen mümkün. 2.el olarak 500gb 2.5" hddler 70 liraya bile bulunabiliyor. Egerki hariciyi usb'den takip yuksetlemk istersen malesef öyle olmuyor. Fakat harici diskini söküp icindeki 2.5" hdd ise super slimin yandaki kapagini yana kaydirarak ordaki boş yuvaya yerlestirip sıkistirarak sapa saglam kullanman mümkün.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: canysf

Dostum. 2.el alirsan eger. Altinda vida deliginin uzerinde bir yazili siyah etiket olur. O aslinda gizli barkod. Onu soktugunde deactive yazar. Garantisiz yazar. Buda cihaz tamir görmüş demektir. Ha 0 ps3 alacaksan 12 gb super slim alip 2.5" 5400rpm olan her laptop hdd si olur. Hdd kizagi malesefki 12gblerde bulunmuyor. Ama bu hard diski takamayacak demek degil. Hard diski takip altina sıkica ve guzelce karton sıkistirarak 500gb veya hard diskine bagli ps3 elde etmen mümkün. 2.el olarak 500gb 2.5" hddler 70 liraya bile bulunabiliyor. Egerki hariciyi usb'den takip yuksetlemk istersen malesef öyle olmuyor. Fakat harici diskini söküp icindeki 2.5" hdd ise super slimin yandaki kapagini yana kaydirarak ordaki boş yuvaya yerlestirip sıkistirarak sapa saglam kullanman mümkün.

dedıgın gıbı bırkac arastırma yaptım 2.5 laptop hdd tumu oluyormus, lakın dedıgın 12gblerde olmayan kızak sorun cıkarabılır gıbı tam olarak orayı kavrıyamadım karton sıkıstırma vs dedın kendı 12ddsı nasıl duruyorda benım taktıgım zaman karton vs sıkıstırmam gerekıyor bunu tetıkleyen nedır kı ? actıgımda kapanmıyormu orası o yuzdenm yoksa hdd boyutu farklı tam oturmuyormu

• Dostum 12gb olan hard disk degil. Ssd chip. Oda anakartin icinde. Yani senin hard disk yuvan bos olacak. Bu arada geleyim kizak mevzusuna. Tamamiyle gereksiz. Hard disk yuvan su an bos. Ve sen oraya hard disk taktiginda altina 1 2 santimlik normalde kizak olmasi gerketiginden bosluk kaliyor. Oda hdd'nin taktigin yerini Bükebilir. Oda hic iyi olmaz. Hem yan veya biyere gotururken hard diskinde sallanmamasi icin. O bosluga kagit veya karto sikistirarak gayet saglam bir sekilde haletmis olursun islemi. 5400rpm al hard diski. 7200rpm daha hizli dondugunden dar bogaz yapiyor ve haliyle cihazin isinmasina sebep oluyor. Orjinalindede 5400rpm var. Bu arada o 12gb'lik flash memory ana karta entegre oldugundan sen hard disk taktiginda o 12gb'lik flash memory devre dışı kalir ve kullanamazsin.

• quote:

Dostum 12gb olan hard disk degil. Ssd chip. Oda anakartin icinde. Yani senin hard disk yuvan bos olacak. Bu arada geleyim kizak mevzusuna. Tamamiyle gereksiz. Hard disk yuvan su an bos. Ve sen oraya hard disk taktiginda altina 1 2 santimlik normalde kizak olmasi gerketiginden bosluk kaliyor. Oda hdd'nin taktigin yerini Bükebilir. Oda hic iyi olmaz. Hem yan veya biyere gotururken hard diskinde sallanmamasi icin. O bosluga kagit veya karto sikistirarak gayet saglam bir sekilde haletmis olursun islemi. 5400rpm al hard diski. 7200rpm daha hizli dondugunden dar bogaz yapiyor ve haliyle cihazin isinmasina sebep oluyor. Orjinalindede 5400rpm var. Bu arada o 12gb'lik flash memory ana karta entegre oldugundan sen hard disk taktiginda o 12gb'lik flash memory devre dışı kalir ve kullanamazsin.

tamam sımdı anladım bılgısayar kasası gıbı onboard kendı ekran kartı gıbı bununda 12 GBLIK hddsı var asıl harddısk yerıde bos onuda bız yenı takıcagımız hdd ıle dolduruyoruz halıyle yerıde bıraz buyuk hddye gore sallanıp sıkıntı cıkarmasın dıye sabıtlıyoruz, 5400 rpm alma sebebımızda fazla ısınmaması ıcın anladıgım kadarı bu, pekı bunu ben kendım kolaylıkla hddyı takabılırmıyım sokup takarken dıkkat etmem gereken husus varmı acılıyetınden ? hddyı taktıktan sonra herhangı bır sey yapmama gerek var mı otomatık calısırmı sıkıntı olmadan tak calıstır olarak, urunu 12gb sıfır alıcam ıcınde kısısel verılerım olmucak aldıgım gıbı sokup hdd takıcam zaten

• Anladim. Egerki harici diski ayırıp takacaksaniz veya harici disk kabiniz var ise 2.5" hddnizi fat32 seklinde formatlamanizi (bicimlendirmenizi) oneririm. Zaten ps3 ne kadarda fat32 sanilsada fat32 degil kendie göre cihaz firmatliyor. Ne olur ne olmaz belki kendisi oto yukleme yapmayabilir o yuzden bir flash diske yazilimi yuklemen gerekbilir. Hard diski takmak konusundada hard diskin takilmasi gereken yere dikkatlice bakin ve ona uygun sekilde slotlari zedelemeden oturtun. 12gb ps3 super slim hdd upgrade diye yazdığında birçok videoyla karsilasirsin onlari rehber alarak kolaylikla takabilir ve kullanabilirsiniz.

• quote:

Anladim. Egerki harici diski ayırıp takacaksaniz veya harici disk kabiniz var ise 2.5" hddnizi fat32 seklinde formatlamanizi (bicimlendirmenizi) oneririm. Zaten ps3 ne kadarda fat32 sanilsada fat32 degil kendie göre cihaz firmatliyor. Ne olur ne olmaz belki kendisi oto yukleme yapmayabilir o yuzden bir flash diske yazilimi yuklemen gerekbilir. Hard diski takmak konusundada hard diskin takilmasi gereken yere dikkatlice bakin ve ona uygun sekilde slotlari zedelemeden oturtun. 12gb ps3 super slim hdd upgrade diye yazdığında birçok videoyla karsilasirsin onlari rehber alarak kolaylikla takabilir ve kullanabilirsiniz.

buraya kadar hersey tamam, bu kendını bıcımlendırmedıgı takdırde updateyı nereden temın etmem gerekıyor ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ps3 hdd kopyalama
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Zannimca Playstation'un kendi sitesinde olmasi gerekir ha baktin olmadi oyle hir sorun olursa detayli olarak arastirir soylerim size ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: monsontue

quote:

Anladim. Egerki harici diski ayırıp takacaksaniz veya harici disk kabiniz var ise 2.5" hddnizi fat32 seklinde formatlamanizi (bicimlendirmenizi) oneririm. Zaten ps3 ne kadarda fat32 sanilsada fat32 degil kendie göre cihaz firmatliyor. Ne olur ne olmaz belki kendisi oto yukleme yapmayabilir o yuzden bir flash diske yazilimi yuklemen gerekbilir. Hard diski takmak konusundada hard diskin takilmasi gereken yere dikkatlice bakin ve ona uygun sekilde slotlari zedelemeden oturtun. 12gb ps3 super slim hdd upgrade diye yazdığında birçok videoyla karsilasirsin onlari rehber alarak kolaylikla takabilir ve kullanabilirsiniz.

buraya kadar hersey tamam, bu kendını bıcımlendırmedıgı takdırde updateyı nereden temın etmem gerekıyor ?

http://tr.playstation.com/systemsoftwareps3/ sitesinden indirebilirsin dostum.

• quote:

quote:

quote:

eyvallah dost cok tesekkur ederım

• quote:

quote:

quote:

quote:

eyvallah dost cok tesekkur ederım

Canin sagolsin kardesim. Maksat burda kardeslik. Gule gule kullan. Yine herhangi bir sorun veya aklina takılan soru olursa yazman yeterli olur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.