Şimdi Ara

PS3 HARDDİSK DEGİŞiMİ ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bunlardan 1tanesi olur anca hangisini alırsan al

www.vatanbilgisayar.com/Dahili%20Harddisk/products.aspx?L2=OEMDSK&k3=2.5 Diskler&qs=|9=42

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dimitradon -- 30 Eylül 2011; 18:16:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dimitradon

Bunlardan 1tanesi olur anca hangisini alırsan al

www.vatanbilgisayar.com/Dahili%20Harddisk/products.aspx?L2=OEMDSK&k3=2.5 Diskler&qs=|9=42

Bunlarda 3.5 sanırım 2.5 olması lazımmış???

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tyler999

quote:

hocam bu verdigim linke direk tıklama kopyalayıp hepsini öyle gir hepsi 2.5" ps3 uyumlular.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tyler999

quote:

hocam bu verdigim linke direk tıklama kopyalayıp hepsini öyle gir hepsi 2.5" ps3 uyumlular.

Teşekkür ederim

• accountlar nereye aktive ediliyor makineyemi hdd yemi
  • quote:

Orijinalden alıntı: ovarinli

accountlar nereye aktive ediliyor makineyemi hdd yemi

makine flash ına

hdd de kayıtlı değiller
  • quote:

Orijinalden alıntı: PracticeMan

quote:

makine flash ına

hdd de kayıtlı değiller

yani şimdi 80lik hdd yi çıkarıp 250lik hdd yi takarsam daha önce kardeşlikle alıp şifresi değiştiğinden dolayı giremediğim hesaptaki oyunları yeni hdd de oynayabilecekmiyim tekrar indirmem gerekmiyormu indirmek için hesaba hesaba giremem alan kişi hesabı satmış oda ana hesabı yapmış şifreyi değiştirmiş
  • Beyler , benimde bir HDD'ye ihtiyacım var. Aklımda 500 GB veya 750 GB var...PROBLEM ŞU . YAKLAŞIK 80 GB'LIK FULL SÜRÜM OYUNLAR + TROPHYLER + PSN ADRESLERİ + PSN LİSTELERİ VB. BİR ÇOK BİLGİ VAR...BUNLARI HEPSİNİ NASIL SENKRONİZE EDECEĞİM.BİR BİLEN VARSA YAZSIN.BÖYLE BİR KONU SON ZAMANLARDA LAZIMDI VALLAHİ.
  • pek sony engel koymadi mi son updatelerde hdd degisimine.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheMarjinaLs

Beyler , benimde bir HDD'ye ihtiyacım var. Aklımda 500 GB veya 750 GB var...PROBLEM ŞU . YAKLAŞIK 80 GB'LIK FULL SÜRÜM OYUNLAR + TROPHYLER + PSN ADRESLERİ + PSN LİSTELERİ VB. BİR ÇOK BİLGİ VAR...BUNLARI HEPSİNİ NASIL SENKRONİZE EDECEĞİM.BİR BİLEN VARSA YAZSIN.BÖYLE BİR KONU SON ZAMANLARDA LAZIMDI VALLAHİ.

bende aynı derttenim değiştirmek istiyorum ama aklımda soru ısaretı cok
  • TAM AÇIKLAMALI GÜZEL BİR REHBER VE TECRÜBELERİNİ PAYLAŞACAK BİR BABAYİĞİT ARANIYOR

VER COŞKUYU
  • Daha dün HDD değişimi yaptım.Vatan Bilgisayardan WD 320gb Scorpio Black 7200rpm HDD ve 2.5" HDD kutusu aldım.Ps3'ten çıkan 80gb harddiski HDD kutusu ile harici ıvır zıvır diski yaptım.
    Anlatmak gerekirse;

-öncelikle, benim daha önceden yüksek kapasiteli bir harici belleğim olmadığı için, PS3 menüsündeki Backup seçeneğini kullanmadım.Oyunları falan tekrar indirmek kısa sürdü,internet bağlantım hızlı sayılır.Neyse,alacağınız HDD mutlaka 2.5" sata harddisk olmalı.Tercihen 7200rpm olsun.(SSD almayacağınızı varsayıyorum fiyat çok yüksek)Çünkü sistem ve yükleme süreleri bayağı hızlanıyor.Kapasite size kalmış, ben en fazla 750gb var diye biliyorum.(2.5" için)

-oyun kayıt dosyalarını, istediğiniz resim,müzik, video yedeğini flash diske ya da harici disk varsa alın.(Bazı oyunların kayıt dosyaları kopyalanamaz olabilir!Bunlar ancak backup utility gibi seçeneklerle aktarılmalı)

-Kullandığınız hesapta trophyleri synch etmeyi unutmayın.Yani internet serverina son kez yükleyin.HDD değişimden sonra tekrar synch edince trophyler gelecek, çünkü bilgiler geçici olarak makinada tutuluyor.Normalde hepsi internette tutuluyor.

-değişim yapmadan önce, PS3 içindeki bütün hesapları deaktive edin.Kardeşlik hesapları dahil.Bütün hesapların mail ve parolalarını not edin ve doğru olduğundan emin olun.(Deaktivasyon=Account Management-System Activation-Ps3-Game,video)

-Harddiski takmadan önce herhangi bir sorun var mı diye PCye bağlayıp kontrol yapmak size kalmış.(HDTune gibi programlarla)

-Geldik değişim kısmına,bunun için videolara göz atın.

-Taktıktan sonra,PS3'ü açtığınızda normalde, formatlamak isteyecektir.Başka bir uyarı vermediyse devam edin.

-Ya da "Cannot start.Correct harddisk wasnt found"diye bir hata verebilir.(Bana verdi)Panik yapmayın,HDD'yi sökün.Yuvadaki tozları temizleyin ve tekrar düzgünce takın.Düzelmiş olacaktır.

-Bir seçenek olarak daha,sistemin başlatılamadığını, en son sürüm güncellemenin kurulması gerektiğini söyler.PC'den son sürümü PS resmi sitesinden indirip, flash disk içine, PS3-UPDATE-Ps3update.pup düzeni olacak şekilde atın.Sonra flash diski Ps3'e takarak, select ve start tuşuna aynı anda basın.Yükleme başlayacaktır.

-En son PS3 sistemi açıldığında ayarları yapıp eski userları açıp, varolan PSN hesaplarını aktive edip kullanmaya başlayın.Oyunları,temaları tekrar indirebilirsiniz.Bu kadar.Yazdıklarımda eksik varsa tamamlayın.

EDIT:Backup Utility olayını tam bilmiyorum, Backup Utility kullanacaksanız araştırma yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeavyBlitz -- 1 Ekim 2011; 21:12:34 >

• @soldat88 bilgilendirmeler için teşekkürler
    1- 250gb lik harici diski fat32 ye hangi ücretsiz programla çevirebilirim backup yapmak için ?
    2- backup yapınca şifresini hatırlamadığım doğum tarihi sallamasyon eski hesabımdaki oyunları yeni hdd de oynayabilecekmiyim ?
    (deaktive edip tekrar aktive etme veya yeni hdd ile psn den tekrar indirme ihtimali yok çünkü şifreyi hatırlamıyorum ve doğum tarihi sallamasyondu)

bu iki soruya yardımcı olabilecek arkadaşa şimdiden teşekkürler
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: PracticeMan

quote:

makine flash ına

hdd de kayıtlı değiller

yani şimdi 80lik hdd yi çıkarıp 250lik hdd yi takarsam daha önce kardeşlikle alıp şifresi değiştiğinden dolayı giremediğim hesaptaki oyunları yeni hdd de oynayabilecekmiyim tekrar indirmem gerekmiyormu indirmek için hesaba hesaba giremem alan kişi hesabı satmış oda ana hesabı yapmış şifreyi değiştirmiş

şifreler otomatik kayıtlı değilse bilmen gerekecek, şuan nasıl giriyorsan o accountlara hdd değişincede öyle girersin

• quote:

Orijinalden alıntı: airavcilar

quote:

Orijinalden alıntı: TheMarjinaLs

Beyler , benimde bir HDD'ye ihtiyacım var. Aklımda 500 GB veya 750 GB var...PROBLEM ŞU . YAKLAŞIK 80 GB'LIK FULL SÜRÜM OYUNLAR + TROPHYLER + PSN ADRESLERİ + PSN LİSTELERİ VB. BİR ÇOK BİLGİ VAR...BUNLARI HEPSİNİ NASIL SENKRONİZE EDECEĞİM.BİR BİLEN VARSA YAZSIN.BÖYLE BİR KONU SON ZAMANLARDA LAZIMDI VALLAHİ.

bende aynı derttenim değiştirmek istiyorum ama aklımda soru ısaretı cok

arkadaş listesi, kullanıcı hesapları, trophy ler hdd kayıtlı tutulmuyor, trophy ler hesapta diğer bilgiler makinede kayıtlı flash ında
    Tek sorun game save leri ve oyunları back up yapmak ama back up yaparken çok hata alan kişiler oldu

• quote:

@soldat88 bilgilendirmeler için teşekkürler
    1- 250gb lik harici diski fat32 ye hangi ücretsiz programla çevirebilirim backup yapmak için ?
    2- backup yapınca şifresini hatırlamadığım doğum tarihi sallamasyon eski hesabımdaki oyunları yeni hdd de oynayabilecekmiyim ?
    (deaktive edip tekrar aktive etme veya yeni hdd ile psn den tekrar indirme ihtimali yok çünkü şifreyi hatırlamıyorum ve doğum tarihi sallamasyondu)

bu iki soruya yardımcı olabilecek arkadaşa şimdiden teşekkürler

Cevaplamaya çalışayım;
    1_Program kullanmadan da formatlama yapabilirsiniz diye düşünüyorum.Ben Ps3'den çıkan harddiski XPde NTFS olarak formatladım mesela.Ama program söylersem, swissknife programı bu işi görür.
    2_Bence yine de mutlaka,backup işlemi öncesi deaktivasyon yapıp hesapların e-mail ve şifrelerini bulun ve yazın.Doğum tarihi önemli değil.Ama şifre lazım.Ben de bir hesabın şifresini hatırlamak için çok uğraştım.Şifre resetleme gibi şeyler de vardır herhalde tam bilmiyorum.Backup ile ilgili bu linke bakın.http://manuals.playstation.net/document/tr/ps3/current/settings/backuputility.html

Yalnız dikkat backup utility trophy bilgilerini aktarmıyor.Yani Trophylere uzun süredir bakmadıysanız backuptan önce mutlaka menüden Trophy seçeneğinden üçgene basıp "synch with server" ile internete yüklemeyi unutmayın.Yoksa bazı trophyler gider.Arkadaş listesi de internette otomatik tamamen, hiçbirşey yapmaya gerek yok.Aynen gelir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.