Şimdi Ara

PS3 doğru kapatma yöntemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
4.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben de yeni PS3 sahibiyim. 1 ay falan oldu herhalde alalı. Forumdaki @GOadvance nickli arkadaşdan aldım. gayet memnunum. Lakin sormak istediğim bir şey var. Özellikle ilk aldığım zamanlar oluyordu bu sorun gerçi. Yaklaşık 2-2.5 haftadır hiç olmadı. Mesela oyun ortasında direk PS tuşuna basıp (yani oyunu pause lamadan veya oyunun ana menüsüne dönmeden) "quit game" dediğim de "please wait" yazısı çıkıyor 2-3 saniye sonra siyah ekran geliyor ama PS3 ekranı geri gelmiyordu. Ben de mecburen cihazı kapatmak için aç/kapa tuşuna uzun süreli basılı tutuyordum. Sizce bu sorun ne olabilir? Artık oyunun içerisindeyken önce ana menüye kadar çıkıyorum daha sonra quit game diyorum. O zaman bu sorun olmuyor. Bununla alakalı olabilir mi? Bir de cihazı oyunun ana menüsene kadar geldikten sonra PS tuşuna basıp turn off system ile kapatmak bir sıkıntı yaratır mı? Yoksa oyundan quit game ile çıkıp XMB ekranından mı turn off system yapmak gerekiyor? Ne dersiniz bu konuda?

• Sanmıyorum ben oyundayken direk ps3 ü kapatıyorum bi sorun olmuyor normal kapanıyor
  • Sanırım en sağlıklısı oyunun ana menüsüne kadar geri gidip,Quit game ile çıkmak.Sonrasında bir 10-15 dk ısınan PS3 ü boşta dinlendirip,ısıyı yükünü atmasını sağlayıp,o şekilde kapatmak
  • XMB menüsünden kapat.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zantanriyar

Sanırım en sağlıklısı oyunun ana menüsüne kadar geri gidip,Quit game ile çıkmak.Sonrasında bir 10-15 dk ısınan PS3 ü boşta dinlendirip,ısıyı yükünü atmasını sağlayıp,o şekilde kapatmak

quit game kısmına kadar katılıyorumda oyundan çıktıktan sonra 15 dakka bekleyip sonra ps3 ü kapatmak saçma olmuş:) araba değilki bu hararet yapınca bekleyip yola devam ediceksin zaten ps3 ü kapatınca makine dinlenmeye çekiyor kendini.. ama oyunun ana menüsüne kadar gelip çıkmak doğru bi davranış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizgoren -- 5 Temmuz 2011; 19:56:48 >
  • fişten asıldığım zamanlar oldu bişey olmuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

fişten asıldığım zamanlar oldu bişey olmuyor

her fişten asılanın ps3 ü bozulcak diye bişi yok zaten elektrik kesilmeside ps3 e zarar verir ama bozulmaz... ama devamlı fişten çekerek ps3 ü kapatırsan dayanması fazla sürmez
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Oyundayken DS3 de ki PS tuşuna 1 kez basıp menüde Game sekmesindeki Quit Game yada PS butonuna belirli süre basılı tutunca çıkan ara menüden Quit Game diyerek oyunu kapatıp diski çıkar.Sonra menüde en soldaki sekmedeki Turn off the System yada PS butonuna belirli süre basınca çıkan ara menüden Turn off the System diyerek PS3'ü kapat.

Mecbur kalmadığınız sürece çalışırken fişten çekmeyin veya fat cihazların arkasındaki yerden kapatmayın.
  • Ben PS'yi kapatıcağım zaman oyun menüsündeyken kapatıyorum, oyundan çıkmak şart mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Makaveli NRFP

Ben PS'yi kapatıcağım zaman oyun menüsündeyken kapatıyorum, oyundan çıkmak şart mı?

Ben de oyundan çıkmadan kapatıyorum.
  • Bende oyunun ana menüsüne gelip ps tuşuna basarak Quit game diyorum sonra ps3 ün menüsünden turn of sytem yapıyorum.
  • Arkadaşlar sistem üzerindeki menülerin birini kullanarak kapatın yeterli, burada dikkat etmeniz gereken şey o sırada herhangi bir dosyanın ps3e kayıt ediliyor olmaması, yani mesala save yaparken veya güncelleme kurarken hiç bir şekilde ps3 ü kapatmayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: addidas_85

Arkadaşlar sistem üzerindeki menülerin birini kullanarak kapatın yeterli, burada dikkat etmeniz gereken şey o sırada herhangi bir dosyanın ps3e kayıt ediliyor olmaması, yani mesala save yaparken veya güncelleme kurarken hiç bir şekilde ps3 ü kapatmayın

Aynen.sistem üzerinden istediğiniz gibi kapatın.yeter ki save ederken vb. kapamayın veya fişini çekip-salteri indirip kapatmayın.

Benim bir arkadas var,sürekli direk 6li prizden kapatıyordu.sarı ışık yedi.
  • denizgoren,
    yorumuma katılmayabilirsin ama hem mizacına dikkat et hemde bilip bilmeden konuşma lütfen.Makinem 60GB PS3 Fat, oyundan çıktığında fan en yüksek devirde çalışıyor.Dolayısıyla,belli bir ısının altına düştükten sonra kapanması en ideali makine için..
  • Ben oyundayken direk kapatıyorum 6-7 aydır bir sorunda olmuyor
  • ya ben ps3 kapanırken yesil ısık yanıp sönerken bir iki kez arkadaki güç anahtarından kapattım bişey olurmu veri kaybı gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: zantanriyar

denizgoren,
    yorumuma katılmayabilirsin ama hem mizacına dikkat et hemde bilip bilmeden konuşma lütfen.Makinem 60GB PS3 Fat, oyundan çıktığında fan en yüksek devirde çalışıyor.Dolayısıyla,belli bir ısının altına düştükten sonra kapanması en ideali makine için..

ya hoca kusura bakmada harbıden arabamı bu bendede 80lık fat war dırek menuden kapatıyorum 15 dakka beklemekte de sankı o senın dedıgın porshe lerde motora cok yuklenırsen kapatıcgın yerde en fazla 1 2 daka rolantıde calıstırıp kapatıosun soguması ıcın ole bısey olsa bunu soyleyen tek sen olmazdın ayrıca hararet lambası koyarlardı:D
  • emmyayla,
    Konu kapanmış sen hala geyiği devam ettiriyorsun.Yahu nasıl istersen öyle yap,kafana göre takıl...
  • yoo konu hala acık bak kapanmamıs yazıyorum geyıgı dewam etırmemı ıstemıosan nıe cvp verıosun kardes rahat ol sıkıntı yapıp strese gırme
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.