Şimdi Ara

Ps3 Bd-rom Sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar ne kadar pc fanatiği olsamda, elimde bir konsol bulunmasını istediğimden ve çok uygun fiyata garantili alabilmem sayesinde ps3 40gb pal alıyorum.1-2 gündür burayı takip ediyorum, ayrıca sağolsun @Pinky_Demon birçok soruma cevap verdi.Ancak hala bazı sorular var kafamda, ben ps3 alırken medya özelliğini ön planda tutarak alıyorum.Zaten pc sahibi olduğum için önceliğim oyun değil.Televizyon olarak şu sony bravia(sanırım böyle yazılıyordu) full hd ve blue-ray ready özelliği olandan alıyorum.Kısacası kuracağım sistem ev sinema sistemi ve iyi bir sistem olacak.Ancak bulunduğum yer Antalyada şu an blue-ray satn bir yer yok ya da ben bilmiyorum.Teknosa ve D&R geleceğini söylüyor yakında, ama kim bilir ne zaman.Bunuda dikkate alırsak uzun süre dvd takılmak zorunda kalabilirim.Okuduğum yorumların bazılarında kesinlikle blue-ray formatı dışında dvd lerin takılmaması gerektiği, aşırı yorulmaya ve optiğin bozulmasına neden olduğunu söyleniyor.Teknik açıdan bu ne kadar doğrudur?Doğru olsa bile günde 1 filmden(örnek olarak) bozulacak kadar dandikmi ps3 optikleri?

Edit:Terim hatası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArdaBarisC -- 19 Mayıs 2008; 0:14:58 >

• PS3, HD-DVD çalıştırmaz. Bulunduğunuz bölgede bluray satan yer olmamasının hiç önemi yok, gerek bu forumdan gerekse alışveriş sitelerinin hemen hemen tamamından bluray film alabilirsiniz.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • hd-dvd ile dvd yi karıştırıyo olabilirmisin acaba blu-ray bulamayıpta hd-dvd bulman garip birşey orjinal dvd kullanırsan bence sorun olmaz bu arada ama bencede ps3 te kopya dvd ler kullanmamak lazım blu-ray de hepsiburada sitesinde satılıyor ve bildiğim kadarıyla ordaki hepsi region free o yüzden region sorunu yaşamazsın kesinlikle
  • Özür dilerim Hd-dvd ye alıştığımdan dvd film diyince direk o geliyor aklıma, yazıyada yansımış.Yani diyorsunuzki orjinal dvd kullanıldığı zaman sorun yaratmaz?Eğer durum böyleyse sorun olmayacaktır ancak okuduğum yazılarda(daha doğrusu yorumlarda) blue-ray dışında bir format kesinlikle önerilmiyordu.
  • hayır nasıl önerilmiyor adamlar formatları belirtmiş makinenin üzerindede yazıyor dvd tabikide kullanılabilir.
  • Bd disc okuyucu hakkında gönlün rahat olsun. Kalitesiz medya kullanmadığın taktirde nazarda değmezse optik okuyucusunda hiçbi sorun çıkmaz.
  • Bunu öğrendiğim iyi oldu, "dandik optik" düşüncesinide atmış oldum kafamdan.Mümkün olduğu kadar en kısa sürede sistemi topluyorum, yani aranıza geliyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sana khalkedonun yazısından bir alıntı yapim

quote:

Tavsiye etmediğim bir şey var; PS3’ünüzü çok sevebilirsiniz ama lensini fazla kullanmamak ve eskitmemek adına kendi formatı dışındaki medyaları kullanmaktan uzak durunuz. Özellikle CD ve DVD player olarak kullanmaktan kesinlikle uzak durunuz. Eminim ki bir çok kişide DVD oynatıcı mevcuttur, en kötü ihtimalle bir PS2 bu işi fazlasıyla yapabilmekte. Bir PS3 alırken bana göre amacınız, PS3 oyunu oynamak ve blu-ray film izlemek olmalı. khalkedon

yazının devamı için;

http://forum.donanimhaber.com/m_23313212/tm.htm

• Yazıyı bulduğun için teşekkürler, ben de orayı okumuştum.Eğer rasgele yazılsaydı pek aldırış etmezdim ama ps3 satan birinin bunu belirtmesi aklımda soru işaretleri yaratmıştı.Tam konu kapandı derken yeniden açılıyor, tamam uygulumada birçok öneri ya da yasaklama mevcut ancak bunların teknik anlamda doğruluğunu merak ediyorum.Yani doğru ya da dolaylı yoldan sony nin bu anlamda yaptığı bir açıklama var mı?Ya da güvenilir sitelerin bu bağlamda teknik testleri var mı?

Eğer dvd veya cd(ki asla) oynatmamam kesinlikle öneriliyorsa o kadar para saydığım alete bu kötülüğü yapmam, ancak sürekli blue-ray takılmam maddi açıdan biraz zor.Çünkü günde en az 1 film izleyen biriyim, eh her gün blue-ray film almak bana ciddi maddiyata mal olur.Cevap bekliyorum?

Edit:imla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArdaBarisC -- 19 Mayıs 2008; 11:53:06 >

• Elbet bir dvd playerın vardır herhalde! Günümüzüde o kadar ucuzladıki dvd playerlar herkeste olması gereken bir cihaz konumuna geldi. Bencede dvd film izlemek için PS3 ünü kullanma. Her medya kendine uygun cihazlarda okutulmalı diye düşünüyorum. Saygılar.
  • adamlar salakmı bir sıkıntı olsa yazarlarmı üstüne tam tersi desteklediği formatlar yazıyor hiç çekinmeden desteklediği medyayı tak oyna buna kopyalarda dahil(yalnız lensi yormak istemiyorsan min. hızda yazıp oyle tak ps3'e)Hem ps3 alacağım lanse edildiği gibi multi medya canavarı hemde blue ray haricinde hiç bir sey takmıyacağım öylemi yemezler.. hangi multimedia playerda sacd, dts sound gibi medya desteği var audio cd yada dvd yi saymıyorum bilei.
    Arkadasım al ps3'u desteklediği medya formatlarını tak kullan gönül rahatlığıyla hiç bir endişen olmasın ama sonucda bu bir elektronik alettir arıza yapabilir. eğer optik okuyucusu zarar gorurse yenisi 100/120 ytl. endişe etme
  • Dvd player elimde mevcut, zaten olmasa bile alırım.Ancak kalabalıktan hoşlanmayan bir insanım, yani salonumda hem digi,hem d-smart,hem de ps3 zaten bulunacak.Birde dvd player eklersek bayağı bir dağılacak ortalık.Benim hala üstünde durmak istediğim teknik açıdan zararı var mı bu durumun.Herkes diyorki her medya kendi kendine, ancak ps3 te bu özellikler madem varsa ve kime sorduysam ps3 ün en iyi yanını donanım sağlamlığı olarak gösterdilerse optiğin hiçbir şekilde etkilenmemesi gerekir.Sonuçta okuycağı yine yuvarlak birşeyAlırken zaten üst mesajımda dediğim gibi medya amaçlı alıyorum ps3 ü.Bunun nedeninide söyliyelim 600ytl gibi çok iyi bir fiyata geliyor olması.Bu yüzden ben film dışında, müzikte dinliyeceğim, fotoğraflarıma da bakacağım.Eh hepsi için blue-ray kullanamadığıma göre tam olarak bilgi almalıyım.Eğer kesinlikle bir süre sonra bozulur gibi ciddi bilgiler gelirse vazgeçebilirim.

Teknik cevapları bekliyorum, yok mu işin erbabları?

Edit:@husmenus ben yazarken mesajın gelmiş.Aynen senin gibi düşünüyorum bende durumu, ancak ilk kaliteli konsol deneyimim olacak ve riskli adım atmak istemiyorum.Azda olsa rahatlattığın için teşekkürlerKi zaten örnek olarak 6 ay sonra düşük bir ihtimal bozulabilirse ve bu da benim konsola denk geldiyse, bana 100-120 ytl gibi 3-4 blue-ray filmine mâl olacaksa hiçte sorun değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArdaBarisC -- 19 Mayıs 2008; 14:25:38 >

• Bence bd filmlere para verme torrenten indir.
    sonra 500 gb harici hdd al ve hdd ye at
    hdd yi de ps3 e bağla öyle izle
  • quote:

Orjinalden alıntı: DanGWaR

Dvd player elimde mevcut, zaten olmasa bile alırım.Ancak kalabalıktan hoşlanmayan bir insanım, yani salonumda hem digi,hem d-smart,hem de ps3 zaten bulunacak.Birde dvd player eklersek bayağı bir dağılacak ortalık.Benim hala üstünde durmak istediğim teknik açıdan zararı var mı bu durumun.Herkes diyorki her medya kendi kendine, ancak ps3 te bu özellikler madem varsa ve kime sorduysam ps3 ün en iyi yanını donanım sağlamlığı olarak gösterdilerse optiğin hiçbir şekilde etkilenmemesi gerekir.Sonuçta okuycağı yine yuvarlak birşeyAlırken zaten üst mesajımda dediğim gibi medya amaçlı alıyorum ps3 ü.Bunun nedeninide söyliyelim 600ytl gibi çok iyi bir fiyata geliyor olması.Bu yüzden ben film dışında, müzikte dinliyeceğim, fotoğraflarıma da bakacağım.Eh hepsi için blue-ray kullanamadığıma göre tam olarak bilgi almalıyım.Eğer kesinlikle bir süre sonra bozulur gibi ciddi bilgiler gelirse vazgeçebilirim.

Teknik cevapları bekliyorum, yok mu işin erbabları?

Edit:@husmenus ben yazarken mesajın gelmiş.Aynen senin gibi düşünüyorum bende durumu, ancak ilk kaliteli konsol deneyimim olacak ve riskli adım atmak istemiyorum.Azda olsa rahatlattığın için teşekkürler

Ben bir yıldan uzun süredir kullanıyorum. Benimkisi ntsc-u yani pal dvd'leri oynatmıyor. Ama dediğim gibi maden zararı olacak adamlar salakmı desteği koysunlar. audio cd , dvd'yi geçtim sacd, dts sound yani bunlar yeter sadece.ben kopya cd de kullanıyorum yalnız lensi yormamak için min. hızda yazdırıp oyle kullanıyorum

• en basiti riske atmam diyorsan harici hdd al at hepsini .Sana tasiyem iyi bir ses sistemide al yanına sonra keyfine bak. Bi gün oyun oynayacağım takıyorum disk girmiyor içine hemen benim kucuk hanım geldi aklıma içine birşeyler tıktı kesin dedim düz olanından bir tane çımbız aldım soktum içine ulen içerde birşey var kurcaladıkca bi oyana bi bu yana gidip geliyor. çımbızın yanına araya sıkıstırıp çekeyim diye birde bıçak soktum içine yakaladım çektim bir tane incecik bir yay parcası cıktımı içinden dedim tamam içine ettik bd romun. hemen ertesi gün arkadasa götürdüm söktük içinden çay kasığı cıktı. benim bi gün önceden içinden cıkardığım yay ise mekanik aksamın bi parcasıymıs taktık yerine kapadık aleti taktık oyunnu aldı içine ama tık yok alette dedik optik zarar gördü bu sefer de ps2 lere cip falan bi arkadasa götürdük 10 dakika sürmedi bd romu söktü parcalara ayırdı ben cımbız ve bıcakla uğrasırken mekanık aksamdaki dişlileri yerinden oynatmısım onları düzelti topladı yeniden gayet güzel çalıştı ve çalışmayada devam ediyor. Endişe etme kullan gönlunce sony bu sunny değil borumu bu

• SunnyValla hdd işi kafamda var zaten.Yani büyük ihtimal ps3 aldıktan kısa zaman sonra onuda alırım.Yanlız 2,5" laptop hdd si aldıktan sonra direk fat32 formatıyla(direk fat32 ile biçimlendiriyoruz sanırım) usb yoluyla bağlayabiliyoruz değil mi?Ya da sanırım eskisini söküp bunu takabiliyormuşuz, sata ile mi oluyor bu iş?

Bilgiler ve yorumlar için teşekkürler.Gerekli olmadıkça optik kullanmamaya çalışacağım
  • quote:

Orjinalden alıntı: DanGWaR

SunnyValla hdd işi kafamda var zaten.Yani büyük ihtimal ps3 aldıktan kısa zaman sonra onuda alırım.Yanlız 2,5" laptop hdd si aldıktan sonra direk fat32 formatıyla(direk fat32 ile biçimlendiriyoruz sanırım) usb yoluyla bağlayabiliyoruz değil mi?Ya da sanırım eskisini söküp bunu takabiliyormuşuz, sata ile mi oluyor bu iş?

Bilgiler ve yorumlar için teşekkürler.Gerekli olmadıkça optik kullanmamaya çalışacağım

zaten ilk aldığın zaman fat32ligeliyor. Tek dez aantajı 4 GB. dan buyuk dosyaları desteklemiyor. onları bölmen lazım . eet direkt usb ile bağlıyorsun. eskisini söküp bunu yenisini takabilirsin. 1 terabyte a kadar destekliyor ps3. Orjinali 5400 deir ama yerine takacağın 7200 ise onuda destekler daha hızlı bir sisteme sahip olursun

• Herkese çok teşekkürler, yeterince aydınlanmış oldum ps3 konusunda en geç bir haftaya sistemi kurup resimleri eklerim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.