Şimdi Ara

PROXXON 27110 MF70 frezeyi CNC ye dönüştürme projesi dayanışma kulübü (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
8
Favori
23.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bende proxxon mf 70 ile cnc freze yapmaya karar verdim. söz konusu makinaya uygun hangi tür motor kullanmam gerek.
  • "arkadaşlar merhaba"
    proxxon mf 70'i cnc ye dönüştürmek için gerekli motor bağlantı kitini ürettim ve satışını yapıyorum. isteyen arkadaşlara yardımcı olurum. 10 dakikada monte edilebilir. hafif, dayanaklı ve denenmiş bir sistemdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbbilici -- 5 Şubat 2012; 1:06:13 >
  • güle güle kullan. o beyaz kaplinler delrin denen malzemeden. alüminyuma nazaran daha hassas ve montajı daha kolay.alüminyuma göre hiçbir dezavantajı yok. resim ve video koyabilirsen çok iyi olur, arkadaşlar montajlı halini de görürler. şimdiden çok teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbbilici -- 20 Kasım 2011; 15:54:14 >
  • tekrar selamlar ve işte video.... :) umarım fikir verir Murat kardeş

    http://www.youtube.com/watch?v=LXLB3CbVNp0



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heman17 -- 6 Aralık 2011; 0:18:56 >
  • elinize saglık guzel çalışma olmuş
  • Herkezin ellerine sağlık çok güzel olmuş ürünler. Konu aktifken bir soruda ben sormak istiyorum. Bugün bir mf 70 aldım ama cncye çevrilebilineceğini bilmiyordum. Ve bu konuda tamamen bilgisizim. Cihazın dışında tam olarak neler almam lazım bana kaça patlar ve nerden alabilirim beni bilgilendirirseniz sevinirim. Ayrıca sayın mbbilici bu kiti kaça satıyorsunuz ve full kit satmak gibi (motor, kontrol kartı gibi) bir fikriniz varmı?
  • merhaba!
    proxxon mf70'iniz hayırlı olsun, güle güle kullanın.
    proxxon mf70'i cnc'ye dönüştürmek için gerekli melzemelerei ve yaklaşık fiyatlarını aşağıya çıkartmaya çalıştım. umarım size bir fikir verir.

    1- 3 adet Step Motor: ben 23LM-C355-P6V diye bir motor kullanıyorum, 0,6 nm nema23 motor. gücü mfy 70 için gayet yeterli. sahibinden.com'da var. ilan numarası 33240978
    2- step motor sürücü kartı: meşhur mavi renkli TB6560 sürücü kartı. hakkında kötülemeler var ama ben bir sorun yaşamadım. tr'de 150 tl. civarı. ben ebay'dan aldım. 3 eksen olanı 30 dolar civarı.
    3- Güç kaynağı: 24 volt 10A güç kaynağı yeterli. tr de var mı bilmiyorum ben ebaydan aldım 30 dolar civarı.
    4- Ve tabii ki step motorları proxxonun el çarklarına bağlamak için, proxxon'a özel olarak üretilmiş bağlantı kiti. bu kiti ben yapıyorum. fiyatı 200 tl. ebaydaki satış fiyatı 140 dolar. almanyaya bir adet gönderdim. tr'den de üç kişiye yolladım. hatta ilk alan arkadaş yukarıda videosunu vermiş, kendisine buradan çok teşekkürler. ancak kaplinleri alüminyumdan değil, delrinden yapıyorum. çok daha hassas ve dayanıklı oluyor.

    bunların tamamını bir arada satmayı düşünmedim hiç. zaten düşünsem de yukarıda açıkladığım şekilde bunları temin edip satmak sanırım pek pratik olmaz. kaldı ki kontrol kartı ve güç kaynağı kolayca ulaşılabilir birşey ama kiti yapmak ya da yaptırmak birçok kişi için zor bulunacak imkanar gerektiriyor. bu yüzden ben kit üzerine çalışıyorum. ancak ebaydan sipariş konusunda isteyen arkadaşlara yardımcı olurum.

    kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbbilici -- 11 Nisan 2012; 22:09:02 >




  • Çok teşekkürler sayın mbbilici. Sizden birkaç ricam daha olacak. Basit bir bağlantı şeması çizebilirmisiniz. (elektronik bağlantıları gösteren, sizdeki sistemin aynısını yapmak istiyorum ama bağlantı sırasında motorlara yada karta zarar vermekten korkuyorum). Birde bütün bu sistemi kurup (sizinde yardımlarınızla ) bağlantıları yapınca bu sistemi bilgisayara bağlamak için ne gerekecek? (hardware ve software olarak) Umarım çok soru sorup sıkmıyorum kimseyi.
  • aa evet çok iyi bir konuya temas ettiniz.
    topici baştan okuduysanız görmüşsünüzdür. epey bir entegre yaktım ben. mesele 6 kablolu step motorların ortak uçlarının da karta bağlanmasındanmış. eğer motor 6 kablolu step motorsa, ortak uçları bulup boşta bırakmak gerekiyor. diğerlerinin sıralaması ise şu an aklımda değil. motorlarınız şu an elinizde mevcutsa, modelini kodunu yazarsanız. daha iyi yardımcı olurum.
  • Motor ve kontrol kartlarını ve bağlama aparatlarını (sizden tedarik edicem) alır almaz sizi tekrar rahatsız ederim.
  • her zaman beklerim.
  • Sayın mbbilici, yaptığınız kit şahane birşey, keşke sizin gibi "üretim olanağı" olan daha çok kişi olsa da bizim gibi amatörlerin önü daha açık olsa.
    İhtiyacımız olan bu tür bağlantı elemanlarını yaptırmak ya da almak istediğimizde sorulan soru "kaç tane istiyosun?" oluyor.
    Verdiğimiz cevap 2 ya da 3 olunca da kovulmaktan beter oluyoruz. Bu yaptığınız kit her ne kadar benim işimi görmese de tüm amatör cnc'ciler tarafından taktir edilmesi gereken birşey, yeniden teşekkür ediyorum.

    Bende bu tezgahtan yok, kendim bir cnc tezgah yapmaya çalışıyorum, elektronik bilgim iyidir ama mekanikten pek anlamam. Hangi malzeme nerden alınır da bilmem. Bu yüzden gördüğüm her konuyu detaylı olarak okuyorum.
    Size bir sorum var, elimde nema23 step motorlar var, bunlara m12 gijon bağlamak istiyorum. Buna uygun kaplini nerde bulabilirim ya da gösterdiğiniz delrin kaplinleri bu boyutlarda yapabilir misiniz?
    Şimdiden teşekkürler...




  • merhaba,
    öncelikle övgüleriniz için teşekkürler.

    ihtiyacınız olan 12x6,35 kaplinleri ebayda mevcut, tane fiyatı kargo dahil 6,18 dolar. türkiyede kısa bir araştırma yaptım ama bulamadım, satan var mı bilemiyorum. kaplinlerin ebay linkini aşağıda verdim. ebay hesabınız yoksa getirtmekte yardımcı olabilirim. veya siz motorları merkezli monte edebilecekseniz, ebaydaki bu kaplinlerin yarıksız olanını delrinden yapabilirim. siz de motorlarınızı kaplinlere göre merkezli monte edebilirseniz, ihtiyacınız görülür. delrin deyip geçmeyin epey sağlam bir malzeme hatta alüminyumdan daha hassas ve sağlam diyebilirim. görüşmek üzere.

    http://www.ebay.com/itm/6-35x12mm-CNC-Motor-Shaft-Coupler-6-35mm-12mm-Coupling-/170704239128?pt=UK_BOI_Electrical_Components_Supplies_ET&hash=item27bec3fa18




  • Delrin'i daha önceden tanıyorum, bu malzemenin kullanıldığı değişik parçaları makinelerin çok önemli yerlerinde görünce şaşırmıştım ama sonrada güvenimi kazandı.
    ebay'de hesabım var 6-7 yıldır alışveriş yapıyorum herhangi sorun yaşamadım, Türkiye'de bulmakta zorlandığım herşeyi rahat rahat alıyordum ama şu yeni gümrük talimatları kafamı karıştırdı.
    Bir yılda en fazla 5 kere 75€ altı kargoya muafiyet uygulandığını okudum bir yerde, sonra http://www.gumruk.gov.tr/tr-TR/yolcuislemleri/Sayfalar/Posta.aspx adresinden de bu okuduklarımın doğru olduğunu öğrendim. Artık zırt pırt teker teker birşeyler almaya çekiniyorum. Siz son zamanlarda alışveriş yapıyor musunuz? Posta-Gümrükte bir değişiklik farkettiniz mi?




  • o bahsettiğiniz gümrük meselesi ile ilgili o haberin çıktığından bu yana beşten fazla ürün getirttim, bir sorun yaşamadım.
  • ARKADAŞLAR PROXXON MF 70 FREZEİ ALDIM.
    CNC DÖNÜŞÜM İÇİN SIRA MOTOR SEÇİMİNDE YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM
  • tavsiye etmiş olduğunuz ürüne ulaşamıyorum. belki satıştan kaldırılmış olabilir
    fakat bu ilandaki moptorlar iş görürümü
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-devre-montaj-ac-dc-motor-stepper-motor-33240978/detay/
  • hala satışta var ben linki vereyim.

    sahibinden ilan numarası 33240978

    linki:http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-devre-montaj-ac-dc-motor-stepper-motor-33240978/detay/

    ben de zaten bu ilanı tavsiye edecektim ama o zaman aradığımda bunu bulamamış ve aynısı diye o linki vermiştim. şimdi bu çıkmış yine. hem de ucuz. 10 tl.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbbilici -- 28 Nisan 2012; 0:58:13 >
  • mbbilici kullanıcısına yanıt
    forum için teşekkürler motor montaj kiti banada lazım yardımcı olursanız sevinirim
    @mbbilici
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.