Bildirim
Proteusta çoklu kablo nasıl yapılır ?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
sol tarafta alt alta dizilmiş kısayollardan adı "bus" olan 5.'ciyi seçersen istediğin kabloyu çizebilirsin. Hiç kullanmadım ama sanırsam kullanacağın kabloları buna bağladığın proteus otomatik olarak onları yönlendiriyor, yani başka bir ayar yapmana gerek kalmıyor. -
Bus wire'i daha önce tahmin etmiştim. Ancak denemelerimde çizince, bilinen bir yoldan tek farkı kalın ve lacivert renkte olması gibi duruyordu. Sanırım bu yola bağlanan yolların adlandırılmasını yapamadım ben.
Yardımınız için çok teşekkür ederim. -
Bilen birisi bunu bana da anlatsın. Bus ile çizemedim bir türlü bunu. yukarıdaki örnekte bağlanan yollar çapraz duruyor ama ben bağlayınca düz bağlanıyor ve olmuyor. Nasıl yapıldığını anlatabilen olursa çok makbule geçer. -
Güncel.. -
soldaki menüde bus adındaki komut ile bir yol çiz.sonra birbirine bağlayacağın bütün uçları bu yol ile normal
yol çizer gibi bağla.sonra bus komutunun üst tarafında LBL adında bir komut var.buna tıkla.bu çizdiğin yolların üstüne tıklayarak string kutusuna isim ver.birbirine bağlanacak olanlara aynı ismi ver.
yapıp yapmadığını anlamak için şemayı ares e aktar.kontrol et. -
Ares 'a aktarıp kontrol etmene gerek yok kablonun üstüne tıkla Highlight Net on Schematic de. -
quote:
Orjinalden alıntı: eloko
soldaki menüde bus adındaki komut ile bir yol çiz.sonra birbirine bağlayacağın bütün uçları bu yol ile normal
yol çizer gibi bağla.sonra bus komutunun üst tarafında LBL adında bir komut var.buna tıkla.bu çizdiğin yolların üstüne tıklayarak string kutusuna isim ver.birbirine bağlanacak olanlara aynı ismi ver.
yapıp yapmadığını anlamak için şemayı ares e aktar.kontrol et.
Sayın Eleko, tarif ettiğniz şekilde yapmaya çalıştım. Resimde göründüğü gibi işlemci çıkışlarını BusWire'a bağladım ve isimlendirdim. Lcd tarafında ise Data 7'yi bağladıktan sonra Lcd diden Data 6 yı BusWire'a bağlamaya kalktığımda BusWire üzerinde "x" işareti çıkıp bağlamama izin vermiyor. Ayrıca yolların bağlandığı noktalar, diğer şemalarda 45 derecelik açılarla bağlanırken benim örneğimde 90 derecelik bir açı ile bağlanıyor. Belki bu birşeyi ifade eder diye söylemek istedim.
quote:
Orjinalden alıntı: SonDelikanlı
Ares 'a aktarıp kontrol etmene gerek yok kablonun üstüne tıkla Highlight Net on Schematic de.
Sayın SonDelikanlı, Bahsettiğiniz "Highlight Net on Schematic" seçeneğinin nere olduğunu bulamadım.
Cevaplarınız için teşekkür ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyilgin1 -- 16 Kasım 2007; 20:04:58 >
-
diğerleri olduysa onunda olması gerekir.sol tarafta 2D graphics line adında bir komut var.açılı çizim onunla yapılabilir.proteus ile fazla uğraşmadığım için ayrıntıları bilmiyorum.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X