Şimdi Ara

Multimetre ile led kontrolü yapılır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şöyle ki aracımın gösterge panelindeki 3528 smd ledlerin birkaçı patlamış. Elim havya tutar el işlerine yatkınım fakat teorik bilgim sıfır. Göstergeyi söktüm pcb'den ayırdım kenarda bekliyor. Patlak olan ledleri bulmam lazım.

Videoları izlerken bir arkadaş multimetre ile yakıyordu ledleri. Hiç bir voltaj kaynağı olmadan bu mümkün mü ona göre multimetre alacağım.

• buzzer moda alıp bacaklarına değdirirsen arızalı yada çalışır olup olmadığını gösterir ama bir + - bide - + olarak bacaklarına probları yer değiştir led tek yönlüdür

• 3.6v bilgisayar bios pilleri var onlarla dene.

• diyot simgesinde led kontrolü yapabilirsin. bu sırada, ufak bir gerilim geçeceği için, led'de ışık yanar.

• selamlar. neden bilmem diğer ledlerde sıkıntı olmazken 3528(1210) tipi ledi yakamadı. 3v pil ile rahat bir şekilde kontrol sağladım. sanırım akım yetersiz geldi. çok teşekkür ederim @canersen @babus0606 @dergul

• z_orgun Z kullanıcısına yanıt

power led olduğu için olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: dergul

power led olduğu için olabilir.

aldığım ledler buydu https://www.direnc.net/beyaz-1210-led--3528

açıkçası şu videodaki arkadaş da aynı ledler ile çalışmış bende neden olmadı anlayamadım:) (6:20'de)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • z_orgun Z kullanıcısına yanıt

ölçü aletini farklı olmasından olabilir. bazı ölçü aletlerinde, kare dalga çıkışı vardır. onlarla ledleri daha iyi kontrol edebilirler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.