Öncelikle iyi akşamlar. Şöyle ki aracımın gösterge panelindeki 3528 smd ledlerin birkaçı patlamış. Elim havya tutar el işlerine yatkınım fakat teorik bilgim sıfır. Göstergeyi söktüm pcb'den ayırdım kenarda bekliyor. Patlak olan ledleri bulmam lazım. Videoları izlerken bir arkadaş multimetre ile yakıyordu ledleri. Hiç bir voltaj kaynağı olmadan bu mümkün mü ona göre multimetre alacağım. |
Multimetre ile led kontrolü yapılır mı ?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
buzzer moda alıp bacaklarına değdirirsen arızalı yada çalışır olup olmadığını gösterir ama bir + - bide - + olarak bacaklarına probları yer değiştir led tek yönlüdür
-
3.6v bilgisayar bios pilleri var onlarla dene.
-
diyot simgesinde led kontrolü yapabilirsin. bu sırada, ufak bir gerilim geçeceği için, led'de ışık yanar.
-
-
power led olduğu için olabilir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: dergulpower led olduğu için olabilir.
aldığım ledler buydu https://www.direnc.net/beyaz-1210-led--3528
açıkçası şu videodaki arkadaş da aynı ledler ile çalışmış bende neden olmadı anlayamadım:) (6:20'de)
-
ölçü aletini farklı olmasından olabilir. bazı ölçü aletlerinde, kare dalga çıkışı vardır. onlarla ledleri daha iyi kontrol edebilirler.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X