Şimdi Ara

proteus ile SG3524 smps devresi,buyurun.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
11.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 12 Ağustos 2013; 16:10:45 >

• merhaba malisert32 arkadaşım proteusun hangi versiyonunu kullanıyorsun ben bulamıyorum sg3524'ü bu konuda yardımcı olursan sevinirim ayrıca isis dosyasını paylaşırmısın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evren kılıç -- 10 Şubat 2011; 17:57:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: malisert32

Ben Proteus programının 7.7 versiyonunu kullanıyorum.Evet SG3524,SG3525,TL494 gibi entegreleri normalde kütüphanesi içermiyor.Nereden indirdiğimi bilmiyorum,bende faydalı olmak adına istediğiniz ISIS dosyasını upload ettim.Proteus yüklü bir PC.de bu dosyayı açmanız yeterli,sonrasında gönlünüze göre SG3524'lü devre tasarımı yapabilirsiniz.
    malisert32

Rar şifresi=donanımhaber.com

Haydi hayırlı akşamlar.

slm.
    dosyayı buraya yüklediyseniz bu sayfa açılmıyor bir daha yükleyebilirmisiniz

http://www.4shared.com/file/jRJ5SRQZ/malisert.html

• Tamam dostum, senin için o trafoları bakarım.
    Bu arada 4shared devre dışı, başka yükleme bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edi_büdü -- 10 Şubat 2011; 23:00:05 >
    PIC 16F819 ile Termometre yapımı
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hocam şöyle anlatayım.... şimdi şebeke gerlimini dogrultalım. 310v volt mertebesinde dc kaynagımız olsun. bunu sg 3525 ile sürmeliyiz . peki nasıl ? oda şöyle . araya ya mosfet sürücü trafo koyacagız (pulse transformer) yada mosfet gate driver entegre mesela ir 2110. bununla da half bridge irfp460 sürer isek. bizim ferrite nüve mizi 310 volt kare dalga ile sürmüş oalcagız. trafonun primerine paralel snubber devresi ile (r-c filtre ) kare dalganın peak yükseltileri ( mosfet anahtarlaması sırasında oluşan peak gerilimler ) hem absorbe edilir hemde sinüse yakın bi gerilim elde edilir. fakat kare dalganın genliğini sinüse yaklaştırmak rc filtre ile yüksek güç kaybı oluşturur. bunun önüne fazla geçemeyiz. yine de ferrite nüvemiz çalışır. 1:1 sarım ile mesela elimdeki 63mm x 38mm x 25 mm toroid yeşil nüve için primer 2 x 0.75 tel ile 40 tur sekonde rise 8 x 0.75 tel ile 10 tur da sekonderde 2x 70 volt görüyorum. sg3525 ile half biridge topolojisiyle.

hocam benden size tavsiye ..lütfen mazur görün. önce smps topolojilerini incelemeniz. sonra sürücü entegreler. sonra kullanacagınız malzemeleri( ferrite nüve mosfet rc filtre emi filtre gibi ) incelemeniz.
    ayrıca saçlı trafo bu entegrelerin kullanımında ve smps in varlıgının anlamına biraz uzak düşmekte nedeni ; smps anahtarlamalı güç kaynagı demektir. yani esas nokta anahtarlamadır. bunun en büyük avantajı ise yüksek frekanstır. saçlı trafoalr 100 hz e kadar anlamlı verimli çalışır . ferit nüveler ise 200 khzler mertebesine kadar dayanmaktadır. buda boyuta oranlı yansımaktadır.

• kusura bakma ama neden tek mosfetle sürüyorsun anlayamadım .
  • hocam elde ettiginiz kare dalgayı cıkışta snubber ile sinüse yaklaştırabilirsiniz. rc filtre mesela. snubber diye araştırabilirsiniz. ancak sanırım bu frekansta güç problemleri olabilir. yada şöyle yapabiliriz. bi ups devresi diye aratabilirsiniz
    bilgim yok ama fikrim var.
  • hocam herkesin bilgiye erişebilmesi acısından detaylıca bi anlatım yapabilir misin. mesela entegreyi bacakalrını anlatan bi döküman ? iç yapısını ? gibi gibi bilgileri...
    bilgim yok ama fikrim var.
  • Saç trafoların 100 Hz. ila 200 Hz. de çalıştığı yazılıyor.5 Khz. de saç trafo denemesi yapan oldu mu merak ediyorum.Selamlar.

dediginiz gibi cogunluk bende dahil entegreyi çözmeye yönelik vakit ayıramıyoruz. yada smps sistemine yönelik. o yüzden hazıra konmak gibi algılanmasın ama bişeyler yapmaya çalışıyor.

işi çözmüş olanalrında paylaşım için ayıracakları vakitleri yok.

çok az kesim de emeğimi bilgimi paylaşmama . ben bu noktaya tek başıam geldim gibi düşünebiliyor. gibi gibi.. bunlara benzer mantıklı yada mantıksız bir çok durumdam söz edilebilir. sonuç itibariyle bence bizler iç bi kaygı düşünce ayrım menfaat ve benzeri bize engel olabilecek olumlu yada olumsuz şeyler beslememeli yada etkilenmemeliyiz diye düşünüyorum. netice de biz bu işi severek yaptıgımıza inanıyorum. mümkün oldugunca elimizden geldigince .. ben sizlere ve tüm arkadaşlara herşey için teşekkür ederim. kolay gelsin.

albertodg2@yahoo.com.

Elbette çok minnettar ki.

Soydan Arjantin ve bu kullanarak google translate.

Teşekkürler
  • sayın mailsert kardeş şu an elimde invetör için sarmış olduğum 2x 10v 750 watt trafo mevcut bu trafonun saclarından bir sürü var bende bi 750 watt daha trafo sarsam iki trafoyu birbirine bağlayıp kullanabilirmiyim ??
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.