İyi günler arkadaşlar ben proteus ares de pcb çizimi yapmaya çalışıyorum ama bu bakır yolların(trace) bir türlü boyutlarını anlayamadım.
Acaba bu T8,T10 nedemektir. Inch ve mm karşılıgı nedir?
T50=1,25mm,,,T100=2,5mm,,,T200=5mm. Çekilecek akım yükseldikçe yol kalınlaşıyor,normal devrelerde T60 ideal olandır.Diğerlerini de kendiniz uygulamalı tespit edebilirsiniz.ARES üzerinde her kare 2,5mm'dir.Ares sayfasında yukardaki sistem in altında bulunan M butonuna tıklarsanız mauss gezen ucun, sağ alt köşede ölçtüğünü göreceksiniz.Kolay gelsin.
karelerin değerleri, view menüsünden ayarlanıyor. ares inch birimine göre ayarlanmıştır. m kısayolu, metrik sisteme ayarlar. çizgi kalınlıkları üzerinden geçen akımı veya işleve göre değişebilir. sinyal hatlarının kalın olmasına gerek yok. kalınlık kartın boyutlarını da etkileyebilir. power yolu olmadığı sürece, t30 veya t40'ın üzerine çıkma.
T30 ile T50 farkına bakalım.2.resim (dip-8 entegre altı)T50 bir devreyi ne kadar daha fazla büyütebilir ki.Oysa yeni başlayanlara en az T50-60 tavsiye edin ki,,,kenarlarını asit yaksa da (acemiliklerinden)bir miktar yol yine de kalsın. Daha fazla inceltmek profesyonel işi olur ki,,çoğu yeni başlayanları zorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 29 Temmuz 2017; 2:18:18 >