Şimdi Ara

Protein tozu hakkında vs.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar. İlk defa bu spora başlıyorum buraya yazmadan önce youtube, google vs çok araştırdım ama her şey birbirine giriyor. Bir kaç sorum var:

•Öncelikle yeni başlayan biri olarak protein tozuyla başlayabilir miyim yoksa ilk kaç ay kullanmasam daha iyi olur? (Kreatin veya başka takviye kullanmayacağım önermeyin lütfen)

•Günlük beslenmem nasıl olmalı kabaca?(yumurta, yulaf vs)

•Boyum 1.83 kilom 84 ne günde ne kadar protein almam gerekiyor nasıl hesaplarım?

•Haftada kaç gün yapmam sağlıklı olur ve geliştirir?

Lütfen yeni başlayan bu kardeşinizden tavsiye ve önerilerinizi esirgemeyin, iyi forumlar herkese.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Uzman değilim verdiğim bilgileri araştırarak bulabilirsin

Protein tozu proteindirdir günlük protein ihtiyacınız hızlıca kapatmanı sağlar ihtiyacın varsa kullanırsın yoksa kullanmazsın bir ölçek tozda 25gr protein varsa 100gr 150 gr tavukta aynı protein var tabi ki farklı proteinler ancak başlangıçta protein proteindir tekdüze gidip sindirimi bozmadıkça çeşitli beslendikçe sorun yok

Günlük beslenmen amacına göre olmalı kilo almak mı istiyorsun vermek mi güç kazanmak mı estetik olmak mı

Protein ihtiyacı spor yapan yani kaslarına düzenli hasar tamir döngüsü olanlar için kgx2 gr kadardır yani günlük 160gr çok bile olur sen başlangıçta günlük 100ün altına düşmezsen iyi.günde sadece 8 10 yumurta yesen bile bu proteini alırsın ama sıkıcı olur işte mesela 4 yumurta lor tavuk belki dediğin gibi protein tozu yeşil mercimek çeşit yapmak iyidir.

Başlangıçta zaten kas ağrısı yaşarsın sağlam bir spor yapmanı öneririm progresive overload yani gücünü arttırmaya odaklanmanı tavsiye ederim ağırlıklar ilk hafta minimum seviyeni bulmalısın düzgün formada minimum ağırlıklarını bul not et ve arttır haftada 3 4 iyidir aslında uzun antrenmanlar yerine günlük kısa ama ağır antrenmanlar daha faydalı ama uygulanması zor olabilir başlarda o yüzde 3ün altına düşme haftada 1er 1off day ile.

Tavsiyem hızlıca güçlen ve tekrar sayılarını arttır barfiks çubuğu al ve barfiks çek barfiks çok yararlı.

• rayli82 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ediyorum ellerinize sağlık hocam

• Ben günlük protein kotasını doldurabiliyor muyum dolduramıyor muyum onu bile bilmşyorum ama ne yersem yiyeyim ne kadar yersem yiyeyim kilo verdiğimi biliyorum. Günlük 5 bin kalori yiyorum belki ama kilomu güç bela sabit tutabiliyorum.

Bir noktadan sonra artık yiyecek yerim kalmıyor. Neyseki gitgellerle 1 senede 50'dem 67'ye çıktım orsda artık pes ettim. Üstünüie ne yapsam da ulaşamadım. Karbonhidrat tozu da kullanıyordum. Yanlışlıkla günlük dozun 2 kstını kullanmışım meğerse çok şükür dakat kalmadım.

• Yeni başladığından yeterli beslenerek doğal yoldan zaten vücudun ihtiyacı olanı alabilirsin. Asıl ihtiyaç ileriki zamanda başlayacak. Ayrıca ne çalışacaksın.. Şayet bodybuilding yapacaksan, kreatinden korkacağına protein tozundan kork.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.